Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
7 juni 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Acrylnagels mooi houden

Zoals jullie weten heb ik een paar weken geleden voor het eerst acrylnagels laten zetten. Het is nu vier weken verder en het wordt tijd om ze op te laten vullen. Je ziet nu namelijk een randje waar de acryl begint, wat niet echt mooi is. Ik heb er in totaal dus vijf weken mee gedaan, wat vrij lang is: veel dames komen al na twee weken terug om het bij te laten werken. Nu vind ik dat geldverspilling en daarom wil ik mijn tips met jullie delen om acrylnagels zo lang mogelijk mooi te houden.

Bij mij kostte het zetten van de nieuwe nagels €48, en het opvullen kost €28. Dat valt dus wel mee, als je het maar niet te vaak doet. Ik ga dus een keer in de vijf weken voor het opvullen, en dan kan het nog wel uit. Wanneer ik mijn nagels niet goed zou verzorgen, had ik ze ook al na twee a drie weken moeten laten bijwerken. Dus, de tips.

  • Nagelriemen verzorgen. Verzorg je nagelriemen met een olie of crème en duw ze regelmatig terug. Zo blijven je eigen nagels mooi en doet het ook niet pijn wanneer de nagelstyliste met een buffer of iets dergelijks langs je nagelriemen komt.
  • Vijlen. Ik vijl mijn kunstnagels elke week om er een stukje vanaf te halen. Anders worden ze te lang naar mijn smaak.
  • Niet pulken, trekken of kapot maken. Wanneer je randjes ziet, ga er dan niet aanzitten. Laat het zo, vijl het eventueel wat bij met een buffervijl, en lak er dan overheen zodat je niet de neiging krijgt om het er af te pulken. Laten zitten, dan blijft het mooier dan wanneer je er stukjes acryl af gaat trekken.
  • Buffen. Zie je al bobbeltjes? Vijl dit dan met een buffervijl, zo’n blokje, plat. Als je er dan weer overheen lakt zie je niet meer dat je kunstnagel te ver is uitgegroeid.
  • Geen aceton. Gebruik nooit nagellakremover met aceton op je acrylnagels, dit lost acryl namelijk op en daar verpest je je kunstnagels mee. Nagellakremover zonder aceton kan je zoveel gebruiken als je wil, dit tast je kunstnagels niet aan.
  • Lekker lakken. Het kan gewoon, je kunstnagels lakken. Ik heb ze altijd gelakt en lak ze ongeveer om de dag, gewoon omdat ik het leuk vind om vaak verschillende kleuren te dragen. Het voordeel hiervan is dat je in de laatste weken voor je het laat bijvullen de randjes onderaan nauwelijks ziet. Zeker wanneer je donkere, vampy kleuren gebruikt! Nog een tip voor de laatste week wanneer je de randjes toch wel erg begint te zien: ga voor goed dekkende, liefst donkere cream nagellakjes. Wanneer je sheer lakjes gebruikt met veel glittertjes en metallic glans, zie je de bobbeltjes beter. Ga op het eind ook liever voor een wat dikkere lak, dan zie je bijna niks meer van de randjes.
  • Bescherm. Wanneer je met heftige schoonmaakmiddelen aan de slag gaat, draag dan handschoenen. Je nepnagels worden hier niet blij van.
  • Houd schoon. Merk je dat je bij een of meer nagels aan de randjes luchtbobbeltjes krijgt? Dan laat de acryl langzaam los, tijd om bij te vullen. Pas op dat hier geen nagellak of viezigheid onder komt, dat kan gaan ontsteken. Maak ook altijd onder je nagels schoon, dat wordt extra snel vies bij lange nagels.
  • Je nagels zijn geen tools. Gebruik je nepnagels niet als gereedschap. Hiermee beschadig je ze en je loopt het risico dat een nagel scheurt of eraf breekt. Geloof me, dat doet ongelooflijk veel pijn, want je eigen nagel gaat dan ook kapot.
  • Verwijder nooit zelf. Begin er niet aan, ook al zijn ze nog zo lelijk. Je kan je eigen nagels er enorm mee beschadigen, laat het dus gewoon bij de salon doen.

Bron fotoCynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.