2 januari 2017 door Emmy Bovenhorst 25 reacties
Een MissLipgloss artikel

2016 in beauty

Ik blik terug op het afgelopen jaar op persoonlijk gebied, maar dat doe ik natuurlijk ook nog even in de beautyhoek. Wat waren de trends van het afgelopen jaar en hoe was het beautyjaar 2016 voor mij? 

BeautyTrends van 2016

Wees wie je bent

Wat ik heel erg merkte in 2016 was dat iedereen zichzelf mag zijn. Nooit eerder was er zoveel aandacht voor écht zijn wie je bent. En dan maakt het niet uit of je man, vrouw, transgender, homo, straight, panseksueel, dik, dun, lang, kort, zwart, wit of wat dan ook bent. Iedereen mag er zijn en in 2016 was er zoveel aandacht voor zelfliefde. Nu nog uitvoeren met z’n allen.

Focus op de lippen

Waren we eerder in de twenties heel erg bezig met smokey eyes en nude lippen, is het de afgelopen jaren en vooral in 2016 echt heel erg hot om de focus te leggen op de lippen. Vooral donkere en matte lippen zijn hot, maar alles mag: van felroze tot blauw.

Highlighter, highlighter, highlighter

Deze trend zien we de komende tijd nog wel even, al vraag ik me af wanneer men massaal moe wordt van de highlighter-craze. Alles en iedereen moet een highlighter. Ik vind het zelf wat ver gaan als je gezichtjes ziet waarvan élk uitstekend deel wat glans krijgt (zo vind ik highlighter op je neus echt nooit een succes), maar een subtiele highlighter bij de ogen en op de jukbeenderen kan echt prachtig zijn.

Natuurlijk vs full face make-up

Dit is een trend die twee kanten heeft: aan de ene kant was 2016 het jaar waarin géén make-up weer heel erg mocht. Veel celebrities besloten geen of heel weinig make-up te dragen. Ik draag zelf ook vaker gewoon even geen make-up en dat bevalt me prima.
Aan de andere kant zie ik dat je je liefde voor make-up absoluut mag uiten en dat je je niet hoeft te schamen als je elke dag duizend lagen make-up draagt, gewoon omdat je daar gelukkig van wordt. Je doet gewoon wat jíj wilt.

Cynthia & beauty in 2016

Zoals je de afgelopen jaren wel hebt gemerkt is mijn interesse voor beauty en make-up nog een hele grote, maar het is niet meer mijn allergrootste passie die ik heb. Dat is natuurlijk helemaal niet erg en gelukkig groeit de website met me mee en groeien jullie daar ook weer in mee. Ik merkte dat dat in 2016 meer tot uiting kwam dan in voorgaande jaren.

Ik test voor Miss Lipgloss nog steeds veel producten, maar ik weet inmiddels wat me mooi staat en het belangrijkste, waar ik mezelf het prettigst bij voel. Ik weet dat ik niet meer zo blij word van een felpaarse ooglook, maar wel van mijn ‘vaste’ look met koper en rood- en bruintinten. Ik weet dat ik niet zo houd van felle lipsticks, heftige contour of hele strakke wenkbrauwen. Daar ben ik dit jaar trouw aan gebleven. Voor wat heftigere looks heb ik Emmy op de website, ik hoef zelf niet zo nodig meer met allemaal spannende kleuren aan de slag. Natuurlijk maak ik nog wel eens een look met een palette met felle kleuren, maar dat is het dan wel. Ik voel me het mooist en het meest mezelf bij mijn ‘signature look’ en die draag ik vanzelfsprekend ook het meest. Ik geloof niet dat ik mijn passie voor make-up laat zien door elke dag paars-met-blauwe looks te dragen.

In 2016 was ik wat meer bezig met huidverzorging, ik testte een aantal mooie lijnen van merken uit en daar heb ik nieuwe favorieten in gevonden. Mijn haar blijft ook altijd een belangrijk ding: ik zit regelmatig bij de kapper en vind het belangrijk dat mijn haar goed zit. Dat zal nog wel heel lang zo blijven, mijn haar is belangrijk voor me, haha!
Ik probeerde afgelopen jaar mijn stash wat uit te dunnen, zowel op gebied van huidverzorging en haar als op make-up en nagellakgebied. Het kwam goed uit dat we gingen verhuizen, dat was een extra reden om alles nog eens goed uit te zoeken. Inmiddels heb ik een mooie collectie aan beautyproducten die ik ook daadwerkelijk met veel plezier gebruik, en iets komt niet meer zomaar in mijn badkamer- of make-upkast. Ook omdat er niet genoeg plek is. En dat bevalt prima 😉

 


Emmy Bovenhorst

Een beetje prettig gestoord, een gigantische dierenliefhebster, en geobsedeerd door sushi. Dat omschrijft mij goed! Verder ben ik GEK op lekker eten en iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint

25 reacties
 1. Anne

  Highlighter vond ik echt een trend die helemaal op bloeide in 2016. Ik hoop dat deze trend nog een aantal jaren een trend blijft 🙂

 2. Nicole

  2016 Was echt het jaar van de highlighter. Ik blijf het een mooi product vinden! Heel leuk om te zien wat jouw hoogtepunten qua beauty waren in 2016.

 3. Lien

  Leuk om te zien. Dat je gewoon dicht bij jezelf blijft! En dit met ons deelt!

 4. Nynke

  Leuk artikel!
  Ook mooi om te zien hoe je site zich samen met jou ontwikkeld heeft!
  Ik ben wel eens benieuwd of je er wel eens aan denkt om je site een andere naam te geven? Misschien wil je dit helemaal niet vertellen 😉 ook goed!
  Keep up the good work in 2017!
  Liefs van een trouwe fan die eigenlijk nooit reageert 🙂

 5. Vera

  Wat een leuk artikel! Ik vind het juist hartstikke fijn dat je hier over lifestyle én beauty kunt LEZEN (dus niet allemaal maar vlogs, zoals je zoveel ziet). De artikelen van Emmy lees ik graag, ze heeft ook een hele fijne schrijfstijl.
  Zelf hou ik heel erg van een naturel look maar heb een onrustige huid dus vind het heerlijk om hier te komen voor tips en tricks. Je foto met de naturel look is erg mooi!

 6. hillybillybeauty

  Highlighter vind ik nog steeds de tofste trend! Al ben ik al ietsje ouder, ik gebruik het dagelijks en kan niet meer zonder. De beste wensen voor 2017!

 7. Veerle

  Leuk artikel.
  Gelukkig Nieuwjaar ,veel plezier in je nieuwe thuis,een grote portie geluk,veel liefde en vooral een goede gezondheid voor 2017 gewenst.

 8. rachel

  gewoon lekker naturel daar houd ik van, tuurlijk is het leuk om je een keer helemaal lekker full face op te maken maar nee niet voor mij 😉 denk dat ik een te oude kop heb hahahaa en ja highlighter och kan er geen genoeg van krijgen sorry hhahah

 9. jen

  Kun je wat meer aandacht aan kleding besteden?

  • Veerle

   Nu je dit hier aanhaalt,zou ik eerder zeggen;blij dat Cynthia er niet teveel aandacht aan besteed;omdat ze (vind ik persoonlijk dan) niet echt een fashion-addict is.Aan de andere kant hou ik wel van haar ‘snufjes en gadgeds’,ben ook een gadget lover.

  • Veerle

   O ja ,ik las hier overlaatst dat je UP het begeven heeft .(de mijne ook).En je zou een andere gaan revieuwen.Welke is dat weer.Ik vind het niet terug.Alvast dank voor het antwoord.

  • Miss Lipgloss

   IK ben nu de Misfit Ray en de Fitbit Alta aan het testen!

  • Miss Lipgloss

   Hey Jen! Dat is niet zo mijn afdeling, eigenlijk. Ik zal er soms over bloggen, maar mode is niet zo mijn ding.

  • Bo

   Over: lekker jezelf zijn gesproken 😉
   Haha heerlijk!

 10. Mariska

  Leuk om te lezen! In 2016 is voor mij de liefde voor matter dan matte lipsticks groter en groter geworden in Mauve en bruine tinten, af en toe fel rood. Het liefst gortdroog, zodat ie echt niet afgeeft op de tanden. Iets wat ik echt haat, altijd die lipstick op mijn slagtandje. 🙂 Nu nog een goede lipscrub vinden, want ik ga denk ik nog lang niet aan de romige lipsticks. Hopelijk blijft het nog even in 2017.

 11. suus

  Wat een mooie foto van jou bij dit artikel! Welke lipstick draag je daar?

 12. Irina

  Ik ben zelf echt helemaal gek op de highlighter trend en ook van matte lippen ben ik helemaal weg! Daarnaast is dit het jaar geweest waarin ik primer en fixing spray helemaal heb ontdekt: wat een geweldige producten zijn dat!

 13. Loes | Gewoon iets met Loes

  Leuk om te lezen allemaal en ik vind het helemaal niet erg dat je website met je meegroeit. Ik vind Emmy echt een aanwinst (ze schrijft ook zo leuk), ze voegt inderdaad wat toe. Blijf lekker dicht bij jezelf Cynthia, dat maakt jou jou! En ik hou daar enorm van.

 14. Kirsty

  Leuk om te lezen! Highlighter vind ik eigenlijk een lastig iets; ik vind het in een kleine hoeveelheid mooi, maar ik heb het idee dat het afgelopen jaar steeds extremer werd en zelf heb ik het meer natuurlijk gehouden vanwege mijn gecombineerde huidtype met een vette t-zone. Highlighter op de neus heb ik nog nooit gedaan, maar dat is ook juist het stuk van mijn gezicht dat van nature al teveel glimt. Van mij mag dat extreme highlighten dit jaar wel minder worden haha net als contouring.

 15. Britt

  Leuk geschreven! Inderdaad, de focus lag ontzettend veel op highlighter en volle lippen, maar zoals je zelf al zegt vind ik het veel belangrijker dat jij je eigen persoonlijke beauty(‘trend’) ontdekt en durft en kan dragen, zo is ieder mooi op de manier waarop hij/zij zich goed voelt.

 16. marleen@burgertrutjes

  ik vind een beetje minder vaak ook mooier staan, maar ik vind het dan wel weer knap als meiden zich opmaken als een pro! 🙂 Ik houd het ook in 2017 gewoon bij mn foundation, poeder, blush, mascara en rode lipstick 🙂

 17. jeapiebel

  Leuk van veel producten mogen test is zoals je zegt dat je er achter komt wat je staat en waar je goed bij voelt. Jezelf zijn dat is zo belangrijk dat zal iedereeen moeten doen. 🙂 De beste wensen nog!

 18. Yvonne

  Dat uitdunnen/minimaliseren bevalt mij ook wel. Zowel kleding als make-up doe ik steeds makkelijker weg als ik er niet echt blij van word. Bevalt die net gekochte mascara/trui/lipstick toch niet? Weg ermee! Leuk stuk Cynthia. 🙂

 19. Mariëlle

  Leuk artikel! 🙂 Ik heb in 2016 ook uitgevonden waar ik nu echt blij van word, welke tinten en wat voor soort looks. Daar kom ik toch telkens bij terug want je draagt graag waar je je goed bij voelt! Ik ben ook begonnen met minimaliseren, ik heb nog maar weinig make-up en verzorging over: heerlijk!

 20. Nicole

  Ik draag eigenlijk alleen highlighter in combinatie met blush. Ik vind een beetje glans op mijn gezicht mooi maar het moet echt niet te veel zijn!