15 januari 2017 door Cynthia Schultz 57 reacties
Een MissLipgloss artikel

20 heel random feitjes over mij

p2170708Vorige week was er op Twitter een trend: veel mensen deelden allemaal random feitjes over zichzelf. Ik vond dat erg leuk om te lezen en geïnspireerd daarop vandaag deze blogpost: 20 heel random feitjes over mezelf. 

img_9586

In de supermarkt loop ik graag de echte looproute. Ik kan niet zigzaggen door de winkel. Ik wil langs alle schappen.

Ik drink mijn koffie met veel (gewone) warme melk en een schepje suiker. Als ik buiten de deur koffie bestel, is dat meestal een cappuccino of een espresso macchiato.


Ik draag (met uitzondering op de feestdagen en een belangrijke afspraak) als sinds de zomer elke dag mijn Stan Smiths met klittenband.

Als ik boos of chagrijnig ben wil ik meestal gewoon een knuffel. Willem begint dat door te krijgen en dat is mooi.

Ons nieuwe huis is altijd best netjes en schoon. Alleen mijn kantoor is constant een mega chaos troep omdat ik er nu toch niet kan werken omdat er nog geen verwarming is. Ik moet ERGENS troep kunnen maken ja?!


Ik zie tijd alleen in de auto altijd als tijdverspilling dus ga ik meestal liever met de trein. Dan kan ik werken of gewoon een boek lezen.

In 2017 ga ik voor het eerst naar Londen om óók gewoon rond te wandelen en zelf dingen te doen. Ik ga altijd voor werk en heb nog nooit echt zelf rondgebanjerd.

Elke dag dank ik het universum voor de vaatwasser. Wat een genot om die te hebben.

En voor ons bed. Die is namelijk fantastisch.

Het liefst loop ik altijd in mijn joggingbroek, het zit gewoon zó lekker. Jammer dat het a) niet echt mooi is b) niet flatteus is c) niet altijd kan. Zodra ik thuis ben en niet meer de deur uit hoef, doe ik zo snel mogelijk m’n gewone kleren uit en mijn joggingbroek aan. Wat een genot.

Ik ben niet snel boos of agressief, maar in de auto erger ik me constant aan mensen die zich niet aan de regels houden.

https://cynthia.nl/wp-content/uploads/2016/11/IMG_8497.jpg

Ik kan er niet tegen als we geen beschuit in huis hebben. Love beschuit.

Als de TomTom iets zegt, of als er bijvoorbeeld iets wordt omgeroepen in de trein of het vliegtuig, kan ik daar niet doorheen praten. Er ontstaat dan echt een soort kortsluiting in mijn hoofd. Ik kan het niet!

Het eerste concert waar ik ooit heen ging was een show van K-Otic, het was overigens ook het laatste concert waar ik ben geweest, laatst in de HMH. Het klinkt alsof ik doodga, maar het was gewoon het laatste concert dat ik heb bezocht.

Als kind was ik altijd heel erg bang voor inbrekers. Als ik naar bed ging, wilde ik zien dat mama de deur op slot deed (terwijl zij gewoon nog beneden zaten) n als ik ’s nachts geluiden hoorde raakte ik compleet in paniek.

Ik lust bijna alles, maar ik heb nog nooit een slak gegeten die me beviel. Brrrrr.

Ik overweeg om in 2017 een maand plantaardig te gaan eten. Omdat het me leuk lijkt, omdat ik ben benieuwd hoe ‘moeilijk’ het is en omdat het me interessant lijkt om over te bloggen. Ik weet het nog niet zeker. Maar ik denk eraan.

Toen ik net mijn rijbewijs had, heb ik één auto-ongeluk gehad. Ik zag een auto over het hoofd en als ik net iets sneller was geweest (en dus harder had gereden), had ik het waarschijnlijk niet overleefd en was ik aan de zijkant geramd door een auto die 100 kilometer per uur reed. Uiteindelijk was het niks ernstigs en ben ik meteen weer de auto in gestapt, met trillende handjes, wel. Ik was vooral bang dat mijn vader boos zou worden. Dat werd hij niet.

Met veel dingen ben ik heel stipt en proactief, maar er zijn van die dingen waar ik mega laks in ben. In facturen versturen bijvoorbeeld, wat ik niet snap. Ik bedoel, het gaat om geld dat ik krijg. Maar het duurt altijd zo lang voordat ik er voor ga zitten en die facturen maak. Ik heb het ook met pakketjes verzenden. Die liggen dan eeuwen op m’n bureau en na zestien jaar denk ik eens: o ja, dat pakket moet ook nog naar het postkantoor. En vervolgens doe ik het weer niet.

Ook ben ik best slecht in WhatsApp en Facebook Messenger. Ik lees een bericht meteen, vergeet het vervolgens en reageer nooit meer. Vrienden weten dat, waardoor ze regelmatig joehoe-en. Gelukkig, want anders zou iedereen denken dat ik ze negeer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

57 reacties
 1. Marjan

  Wat een leuk en herkenbaar artikel! Volgens mij lijken wij een beetje op elkaar. Ook mijn eerste concert was van K-otic (wat was ik een fan vroeger). En ook ik was bang voor alle geluidjes als ik op bed lag, zelfs nog tot in mijn puberteit. En dat van whatsapp heb ik ook heeeeel vaak. Maar bij mijn denken mensen dan helaas wel dat ik ze negeer.

 2. Vanessa

  Leuk om te lezen! Ik kan me voorstellen dat je dolblij bent met je vaatwasser. Wij hebben er helaas geen plaats voor in ons appartement en moeten elke dag met de hand afwassen, bleh!

 3. Nicole

  Dat vergeten te reageren op appjes heb ik ook nog wel een handje van. Wat heb je trouwens een mooi handschrift!

 4. Lisanne

  Wauw, jouw slaapkamer! En dat laatste puntje, oops… Haha!

 5. Iris

  Wat een leuke feitjes over jezelf! Ik vind autorijden zelf echt heel leuk, maar brr dat ongeluk. Ik heb zelf wel vaker bijna een ongeluk gehad door onverwachte dingen en dat is echt eng inderdaad. Ik snap wel dat je in de trein gewoon lekker kan werken en dingen kunt doen. Ik vind het zelf beide wel fijn. In de auto zing ik lekker mee met muziek en zie ik veel van de omgeving en in de trein kan ik lekker niksen of juist wel dingen doen. Ik wandel zelf trouwens ook graag langs alle schappen in de supermarkt, al doe ik dat lang niet altijd.

 6. Suzanne

  Leuk om te lezen! Heel benieuwd naar je ervaringen mocht je de uitdaging aan gaan om plantaardig te eten. Ik heb het zelf na 28 jaar vega gedaan afgelopen oktober en het is heel veel etiketten uitpluizen, goed opletten en veel opzoeken maar het is echt te doen!

 7. Irene | Tussenmarsenjupiter

  Haha dat vind ik altijd super irritant, als mensen een bericht wel lezen op Whatsapp of Messenger en niet antwoorden :p En dat met inbrekers heb ik nu nog. Soms lig ik in bed te piekeren of de deur wel op slot zit. Maar ik ben dan ook zo’n schijterd dat ik er niet meer uit durf om te gaan kijken. Haha. Superstom.
  Leuk zo’n artikel! 🙂

 8. Sandra

  Haha wat een leuk artikel zeg! Dat met die supermarkt heb ik juist helemaal niet. Ik weet vaak van tevoren al wat ik nodig heb en loop zo snel mogelijk de winkel weer uit haha.

 9. Loes | Gewoon iets met Loes

  Haha, leuk om te lezen. Sommige dingen zijn heel herkenbaar. Overigens heb ik dat reizen met de auto OV juist andersom: ik vind reizen met het OV zo zonde van mijn tijd! De bus naar de stad lukt nog wel, maar ik ga echt NOOIT met de trein. Dan zit ik 100 x liever in de auto. Heerlijk muziek aan, of lekker even bellen met iemand. En tja, dat reageren op whatsapp en facebook: dat herken ik heel erg, ik vergeet dat ook altijd!

 10. Desirée

  Erg leuk om te lezen en ook best veel herkenbare puntjes.. ^^

 11. Carlijn

  Dat met inbrekers! ZO HERKENBAAR. Ik had het als jonge tiener, toen ik net naar de middelbare school ging. Het was echt een probleem, want ik kon ’s avonds dus gewoon niet slapen. Lag ik uren wakker, was ik de volgende dag bekaf, ’s middags nam ik dan wel een dutje (maar kon ik dus geen huiswerk maken) en ’s avonds begon het hele liedje weer. Ik heb eigenlijk geen idee hoe ik daar overheen ben gekomen… misschien ben ik er gewoon overheen gegroeid. Denk dat dat ook de reden is dat ik eigenlijk pas sinds een jaar of vier (ben nu 25) horrorfilms waardeer.

 12. M

  Ik heb ook dat ik niet door kan praten als er iets omgeroepen wordt. Maar ook omdat ik dan zelf nog wil horen wat ze zeggen, ookal hebben ze iets 5 minuten geleden ook al omgeroepen of omdat ik denk: straks zijn er mensen die de 1e keer niet hebben gehoord. En dan ben ik daarna ook even verstoord van mijn verhaal, en dan denk ik waar was ik ook alweer met vertellen?!

 13. Aude

  Hihi, leuke feitjes! En “joehoe-en” mag van mij de prijs voor leukste werkwoord van het jaar krijgen 🙂

 14. Lien

  Leuk om te weten! Maar dat je nog maar naqr 1 concert bent geweest daar schrik ik van. Dat wist ik ni. Ik ben ook wel benieuwd naar plantaardig eten. Maar heb geen zin om dit allemaal uit te pluizen hoe en wat. Dus als jij dat doet en er over schrijft maakt dat voor mij een stuk gemakkelijker☺

 15. Wivineke

  Hoi! Ik zou het echt reuze interessant vinden als je een maand plantaardig gaat eten en daar over gaat schrijven.. ik overweeg al een tijdje om een maand vegetarisch te gaan eten, maar het lukt maar steeds niet?

 16. Janneke

  Hallo

  Leuk artikel. Dat plant base eten voor een maand lijkt me ook leuk. Als je een facbookgroep ervan maakt kun je ervaringen en inspiratie van elkaar opdoen….

  Groetjes Janneke

 17. Marleen

  Super leuk artikel! Ik herken wel een aantal dingen, maar veel is totaal niet zoals ik ben. Gelukkig maar, het is veel leuker als iedereen uniek is 😉

 18. Britt

  Hahaha heel leuk om te lezen! Ik ben gelukkig niet de enige met een beschuitverslaving, en zo’n vaatwasser is inderdaad zo’n geweldige uitvinding!

 19. Anouk

  Leuk artikel! Veel herkenbaar ook! Als je een maand plandaardig gaat proberen te eten, doe ik (misschien een week, ligt eraan hoe het bevalt) mee! 🙂

 20. AwkwardCityChicks

  Leuk artikel! Best eng, zo’n verkeersongeluk. Gelukkig is er niets ergs gebeurd. Grappig, schoenen met klittenband

 21. Roos

  Wat leuk om dit te lezen zeg! X

 22. Julie

  Jaaaa een maand plantaardig eten :D. Ik raad het je zeker aan! Je gaat er echt veel creatiever van koken en er is zó veel te vinden op het internet. Leuke blogpost!

 23. Ilona

  Dat van die knuffel is zo herkenbaar! Helaas hebben mannen dat niet altijd even snel door bij ons vrouwens haha!

 24. anna

  Leuk om te lezen! Sommige dingen zijn heel herkenbaar. Ik vind het zo irritant als een supermarkt niet logisch is ingedeeld, haha. Ik wil altijd snel boodschappen doen en ga meestal naar dezelfde super, die ik helemaal kan uittekenen hahah. En lezen in de trein is altijd erg fijn! Van lang autorijden word ik altijd zo moe haha.

 25. Fie, hola-nova

  Oh, die stan smiths met klittenband zijn leuk! Ik ben niet zo’n fan van die met veters

 26. Bianca

  Grappig, ik ga liever net de auto, ik hou enorm van vrijheid. Zodat ik niet afhankelijk ben van de OV tijden. Wat betreft administratie daar ben ik ook laks in, heel herkenbaar!

 27. rachel

  hahah leuke randoms en sommige heel herkenbaar!!

 28. Mariska

  Grappig om te lezen deze feitjes! Dat met Whatsapp heb ik niet, ik antwoord vaak ook wel direct als ik het lees. Vind het zo irritant als mensen nooit meer iets laten horen of niet reageren haha!

 29. Virginie

  Leuk om te lezen!
  Een random dingetje van mij, ik heb het heel moeilijk met je slaapkamer. Het is niet symmetrisch en ik kan er niet tegen als dingen niet symmetrisch zijn of recht hangen of staan ? Niet slecht bedoeld hoor, ik word er zelf gek van ?

 30. Nora

  Wat een leuk artikel! Ik klikte erop met het idee dat ik de feitjes na jou al bijna een decennium volgen (slik!) ongeveer al wel zou weten, maar dat slaat natuurlijk helemaal nergens op. Superleuk om van die willekeurige dingen over jouw alledaagse leven mee te krijgen!

  • Nora

   (Is er trouwens een reden waardoor mijn reacties niet direct doorkomen? X)

 31. Jessica

  Joehoe, dat komt me bekend voor hahaha, wel de appjes lezen en niet meer terug sturen.

 32. Danielle

  Ha wat leuk dat je er aan zit te denken om een maandje plantaardig te gaan eten! Ik eet en leef ongeveer 1,5 jaar 90% vegan en dat gaat echt heel goed! Er zijn zoveel leuke websites met tips en recepten en in de horeca wordt het ook steeds makkelijker. Liefs!

 33. Josianne

  Heel leuk om dit te lezen! En dat met die omroepen in de trein heb ik ook: ik kan dan gewoon NIKS anders doen. Heel grappig.

 34. Ness

  Leuk en herkenbaar artikel! Wij hebben in ons huis ook EINDELIJK een afwasmachine en toen die kapot was, hebben we direct een nieuwe besteld 🙂
  Ik check ook alle deuren voor ik ga slapen, ik ben nog altijd bang voor inbrekers 🙂

 35. Irina

  Hihi zo leuk om te lezen! Ow en met die pakketjes die maar blijven liggen: heel herkenbaar!

 36. Nancy

  Wat een leuke en interessante feitjes, wel heftig van dat auto ongeluk!

 37. Dian

  Wat tof dat je een maand plantaardig wilt gaan eten. Hopelijk gaat het je bevallen. Ik vind het heerlijk, het vergt wat creativiteit soms, maar je voelt je (wss na een tijdje pas) heeeeeeerlijk.
  Houd je ons op de hoogte?

 38. EliseDingen

  Wanneer er iets wordt omgeroepen in de trein kan ik daar ook echt niet door heen praten. Dat lukt gewoon echt niet nee! Mocht je trouwens kiezen om toch een maand plantaardig te gaan eten dan vind ik het wel interessant om jouw ervaring daar over te lezen 🙂

 39. Demi

  Leuke feitjes! Sinds ik mijn rijbewijs heb, kies ik toch liever de auto hoor. Misschien leuk om een luisterboek aan te zetten in de auto? Mits de TomTom uitstaat natuurlijk, haha!

 40. Charile

  Leuk artikel! Ik ben benieuwd naar het plantaardig eten, ik zou dat graag willen lezen! 🙂

 41. Kirsty

  Leuke feitjes! Wel klinkt dat ongeluk echt heel eng, pff, gelukkig ben je er verder zonder kleerscheuren vanaf gekomen. Ik moet zeggen dat mensen bij mij er nooit zo vanop aan kunnen dat ik snel reageer op Whatsapp of Facebook; de ene keer heb ik er wel zin in en dan reageer ik heel snel en een andere keer reageer ik niet meteen en vergeet ik het vervolgens haha.

 42. Madebyuna

  Vind het leuk dat jij het OV boven de auto verkiest, same here. Wordt een beetje moe van mensen die OV helemaal afkraken. Over de deur op slot doen toen je klein was herken ik heel erg! Ik ben er nu nog steeds een beetje panisch over. Dubbelcheck en nog als ik wat hoor.. haha

 43. Femke

  Leuke feitjes en een hoop dingen die ik nog niet wist. Ik heb dat met WhatsApp ook, vooral als ik aan het werk ben. Alleen vaak denk ik er dan ’s avonds nog wel aan. Het OV vind ik echt helemaal niks, maar ik hoef ook niet zo vaak en lang te reizen.

 44. Malou | Blonde Blossom

  Hahaha wat grappig om dit te lezen! Dat auto-ongeluk lijkt me echt heel naar als je net rijdt. En ik snap wel wat je bedoelt met als apparaten ofzo gaan praten, met mijn vliegangst schiet ik sowieso altijd compleet in de stress in het vliegtuig omdat je NOOIT kan verstaan wat er omgeroepen wordt… Malou x

 45. Romy

  Dat laatste punt is heel herkenbaar en net als jij vind ik de trein ook altijd wel zo efficiënt. Alleen jammer dat OV een stuk duurder is dan autorijden…

 46. Susan

  Leuke feitjes! Ik heb ook een vriendin die dat laatste altijd doet.. Wel heel vervelend haha, maar gelukkig weten we het nu.

 47. Jenny

  Leuk artikel! Wat betreft je vegan maand. Ben exact een week geleden begonnen met het Daniel vasten voor 10 dagen. Gebaseerd op de bijbelpersoon Daniel. Niet omdat het vastentijd is, maar omdat ik dat wil. En eigenlijk, gezien wat je wel en niet mag, komt het overeen met vegan eten. Tot nu toe viel alleen de maandag me zwaar i.v.m. geen suiker meer binnen krijgen. Maar ik voel me nu echt super goed:-) Dus zou het gewoon proberen;-)

 48. Yvonne

  Heel herkenbaar! Ik heb deze sneakers ook (met klitteband) en ik draag ze ook héél graag! Maar ik wil ze zo lang mogelijk mooi en wit houden dus ik draag ze bewust niet elke dag. Post verzenden stel ik ook vaak uit. En je hebt gelijk dat je niet meteen reageert op whatsapp of messenger. Dat altijd maar bereikbaar moeten zijn of elk moment paraat moeten staan om te antwoorden is iets waar ik me al tijden over verbaas en me aan stoor. En achter het stuur ben ik vreselijk; ik haat mensen die rijden alsof ze een maaltijd hebben genuttigd bestaande uit slakkensalade overgoten met schildpaddendressing. Dat ze 30 rijden op een weg waar ze 50 mogen ofzo. Daar krijg ik echt moordneigingen van! ?

 49. Danielle | Mama Lifestyle Blog

  Leuk artikel Cynthia! Met je schoenen heb je groot gelijk, want ze lijken me heerlijk zitten. En wat een geluk inderdaad dat je niet harder reed. En wat betreft die vaatwasser: die hoop ik ook weer te krijgen. Ik heb er sinds een paar jaar geen een meer, maar wat heb ik een hekel aan afwassen. De afwas stapelt zich dan ook geregeld op bij ons.