30 december 2016 door Cynthia Schultz 26 reacties
Een MissLipgloss artikel

15 meest gelezen artikelen in 2016

Het is weer tijd voor de jaarlijkse traditie: samen met jou ga ik terugkijken op de meest gelezen blogposts op MissLipgloss.nl van het afgelopen jaar. Ga maar eens goed zitten voor de 15 best bezochte artikelen!

 

Dit jaar kwamen er bijna 2 miljoen mensen op MissLipgloss.nl. Dat vind ik zóveel en daar kan ik je niet dankbaar genoeg voor zijn. Hieronder neem ik met jou de vijftien meest gelezen blogposts van het afgelopen jaar door. De titels zijn klikbaar, als je erop klikt ga je naar het besproken artikel. Let’s go!

1 Getest: oplossingen tegen schurende benen

Met een enrome stip op nummer één deze blogpost over middeltjes tegen schurende benen. Maar liefst 122.000 mensen kwamen op deze pagina! Dat is echt veel. In deze post test ik een aantal oplossingen tegen schurende benen. Het mooie vond ik dat er heel veel over gepraat werd, terwijl het normaal een onderwerp is waar je weinig over hoort. Volgend jaar tegen de zomer zal ik weer wat andere dingen testen, maar ik ben er wel uit dat het Spanx broekje voor mij de oplossing is. En als ik geen corrigerend ondergoed wil dragen, dan Smoovall.

2 Huis gekocht

2016, het jaar waarin ik een huis kocht. Wow, wat een enorme mijlpaal! Na zo lang zoeken. Het was mega spannend maar vooral verschrikkelijk leuk! En we plukken er nu elke dag de vruchten van. De aankondiging werd enorm goed gelezen, jullie hebben zo meegeleefd met het hele proces.

3 Nieuwe HEMA producten 2016

Vroeg in het jaar werden op het HEMA hoofdkantoor nieuwe producten gelanceerd. Daar schreef ik een post over die jullie erg leuk vonden! Ik vind dit zelf ook altijd erg leuk om te schrijven, dit zijn zulke leuke events om naartoe te gaan.

4 Nieuwe Essence items in het vaste assortiment

Heel simpel: in dit artikel laat ik alle nieuwe Essence producten zien die vast in het assortiment zitten. Ik dacht dat dat wel gewaardeerd zou worden, en niets was minder waar. Het is niet een soort artikel dat ik vaak schrijf, meestal test ik natuurlijk eerst zelf producten voor ik er over blog, maar dit was the right call, blijkbaar! Leuk.

5 Haarperikelen #392

Ik klets weer eens over mijn haar, en dat valt toch meestal wel goed in de smaak.

6 Mode-items die ik altijd opnieuw koop

Ik schreef een artikel over mode-items die ik echte basics vind en die ik altijd opnieuw zou kopen als ze stuk gaan of ‘op’ zijn. Ik ben het nog steeds met de items uit het artikel eens trouwens, ik zou hem zo nog een keer precies hetzelfde schrijven.

6 Jarig + Hersenspinsels

Op mijn verjaardag deelde ik een heel persoonlijk artikel. Ik vond het spannend om te delen, maar er kwamen eigenlijk allemaal super positieve, lieve en begripvolle reacties. Dat vond ik zó fijn!

‘Ik heb een fantastisch jaar gehad maar óók een jaar waarin ik een beetje het gevoel heb dat ik een beetje stil ben blijven staan. Ik merk dat ik graag iets anders wil, meer wil, meer uitdaging in mijn werk of wellicht iets heel anders. Ik run MissLipgloss.nl en alles wat daarbij komt kijken nog steeds met ongelooflijk veel plezier, maar er kriebelt iets. En ik wil iets aan die kriebel doen voor ik alles over vijf jaar zat ben omdat ik niet vroeg genoeg een andere koers ben gaan varen. Ik doe dit werk dit jaar precies tien jaar (waarvan zes jaar fulltime), het is tijd voor wat nieuwe frisheid.’

Inmiddels ben ik er al helemaal uit wat er gaat gebeuren en hoe dat vorm gaat krijgen, snel vertel ik je daar álles over. Nog heel even wachten!

7 Kruidvat Skinscience Purifying Cleansing System

Een alternatief voor de dure reinigingsborstels kwam van Kruidvat! Ik schreef er een review over.

8 Sneak Peek week 32: verhuizen

Ik zei toch dat jullie meeleefden met de verhuizing? Deze Sneak Peek waarin we druk zijn met de verhuizing werd erg veel gelezen. Ik vind het ook leuk om weer terug te lezen, ook hoe druk ik eigenlijk nog om de verhuizing heen was. Dat heb ik toen helemaal niet zo ervaren.

9 Etos Make-Up Fixing Spray Review

Een doodgewone review over een goedkope setting spray van Etos!

10 Nieuwe meubels voor het nieuwe huis

Nog meer huis… 🙂 Ik laat in deze post zien welke nieuwe spullen we al hadden aangeschafd voor in het nieuwe huis. En alles heeft nu een plekje!

11 LOw Budget vs High End Tag

Hey, een tag in de top 15! Dat had ik niet verwacht. In deze tag beantwoord ik allemaal vragen over high-end en budget make-up.

12 We zijn verhuisd

Nog een post over de verhuizing, en wel van toen we nét verhuisd waren.

13 Sneak Peek week 34 2016

En deze Sneak Peek was ook van vlak na de verhuizing. In die weken had ik echt veel afspraken en draaidagen, achteraf niet zo gek dat ik de weken daarna zo moe was, haha… Wel leuk om weer te zien.

14 Sneak Peek week 41 2016

Deze vrij recente Sneak Peek was ook heel populair! Het is me niet zo duidelijk waarom: komt het door de gekke krullen?

15 Favoriete foundations & BB creams

Als laatste nog een artikel over beauty: ik behandel hier mijn favoriete foundations en BB Creams en ik vertel erbij waarom. Inmiddels kan ik wel een nieuwe update hierover schrijven want het is inmiddels alweer een beetje veranderd… Dat krijg je als je zoveel verschillende dingen test!

 

Ik ben elk jaar weer verrast als ik deze blogpost maak. Er zitten altijd artikelen in waarvan ik het totaal niet verwacht, en artikelen waarvan ik verwacht dat ze er in zitten, zitten er dan niet in. Maar ik ben niet verbaasd hierdoor, de verhuizing was een hot issue, zowel bij mezelf als bij jullie. Leuk om de combinatie tussen persoonlijke verhalen, interieur, lifestyle en beauty te zien. En: deze keer geen recept! Da’s ook wel bijzonder, die ziet er normaal altijd wel in.

Bedankt dat ik deze lijst heb kunnen maken! Doordat jij ze bezoekt, staan ze in deze blogpost. Liefs!

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

26 reacties
 1. Anne

  Vooral de lowbudget vs high end tag vond ik erg leuk om te lezen!

 2. Loes | Gewoon iets met Loes

  Wauw! Wat een boel bezoekers en wat een leuke lijst! Grappig om te zien wat je best gelezen artikelen zijn, vind ik erg leuk. Ik kende de artikelen overigens allemaal, yes! Ik ben heel benieuwd naar waar je in 2017 naartoe gaat. Fijne jaarwisseling alvast!

 3. Britt

  Heel leuk artikel! Ik kom nog elke keer terug op je artikel over foundations en bb-creams, die komt altijd van pas dus geen wonder haha! leuke artikelen staan erin, leuk om te zien dat ik ze bijna allemaal heb gelezen en er ook fan van ben!

 4. Bianca

  Ik volg je al een paar jaar, iedere ochtend met koffie lees ik de artikelen. Het leuke aan jouw blog is de diversiteit, sneek peak, make-up of boekenreviews, het komt allemaal aan bod. Hopelijk blijft dit zo, fijne oud en nieuw!

 5. evelien

  Grappig om te zien. Ik had wat minder beauty en meer reisverslagen verwacht!

 6. Miranda

  Leuke artikel! Ik vind de sneak peek altijd leuk om te lezen! En volg je nu 1,5 jaar, met plezier. Ik kende ‘blogs’ eerst helemaal niet haha, beetje jammer voor mij. Dus voor mij gevoel sta je niet stil. Maar snap het wel. Spannend hoor wat er straks voor leuks gaat komen! Fijne jaarwisseling allemaal!

 7. Dana

  Leuk om te lezen! Je schurende benende post is wel een fijne en misschien ga ik nog samenwerken met Vevina nav jouw artikel 🙂

 8. Vanessa

  Leuk om te zien! Super dat het artikel over de schurende benen zo veel is gelezen. Zo te zien ben je niet de enige die hier last van heeft. Verder ook leuk dat er persoonlijke blogposts in dit lijstje staan. Alvast een gelukkig 2017!

 9. Benthe

  Wat grappig, de schurende benen op de eerste plek! En logisch dat er zoveel huisnieuws in de top 15 staat, dat was ook gewoon ontzettend leuk en spannend om mee te lezen ?

 10. maris

  Ha ik heb nummer 1 dus niet gelezen! Haha rest wel!
  Volg je al jaren en vind lezen van je leven en producten super leuk en eerlijk! 2017 hoop ik te lezen wat je gaat doen. Ik zelf werk ook al 6 jaar bij zelfse werkgever en denk nog na wat ik ga doen , welke kant! Ben nog aan het tobben! Ben dus benieuwd wat en hoe jij gaat doen !

 11. Christine

  Wat leuk om de favorieten zo onder elkaar te zien! Ik vind zelf je boekrecensies ook altijd erg leuk. Ben benieuwd naar je plannen van volgend jaar..!

  • T

   Ik ook! Je boekrecensies hebben me naar een aantal leuke schrijvers gebracht. Vooral Haruki Murakami. Heb al een aantal boeken van zijn werk gelezen en het stelt ne nog niet teleur! (:

 12. Sharon

  Wat een leuke terugblik! Ik wens jou en je familie een mooi 2017!

 13. Mariska

  Leuk om te zien! De artikelen over de verhuizing vond ik ook wel erg leuk om te lezen en natuurlijk ook om een kijkje binnen te krijgen en hoe het proces ging. Nu maar hopen dat je snel iets verteld over de nieuwe weg die je gaat lopen 🙂

 14. Yolanda

  Ook dit jaar heb ik je weer met veel plezier gevolgd. Ik ben heel benieuwd naar je toekomstplannen!
  Alvast een fijne jaarwisseling en veel geluk in 2017 gewenst !

 15. Monica

  Haha die schurende bovenbenen op 1. Ik moet toegeven dat ik daar zelf ook vaak genoeg op gegoogled heb.

 16. Mariëlle

  Heel leuk om te zien 🙂 Zo leuk dat het ook lekker varieert 🙂

 17. rahma

  Heel leuk om te zien! Een paar artikelen had ik nog niet gelezen, dus erg handig dat dit dan in een artikel verwerkt wordt. Zal ze nu zeker nog even lezen! Fijne jaarwisseling!

 18. Sonja

  Hoi Cynthia
  Wilde even zeggen dat ik je al heel wat jaren volg
  En dat ik nog steeds alles met veel plezier lees
  Je diversiteit aan onderwerpen
  Bedankt voor weer een jaar leesplezier!!
  Fijne jaarwisseling voor iedereen!
  X Sonja

  • Francy

   Helemaal mee eens! Vlogs zijn ook leuk maar kunnen niet op tegen de sneakpeaks. Vooral met Chubby erin <3

 19. manon

  Cynthia, je doet het geweldig! Ik wens je een mooi jaar toe, liefs!

 20. Bente

  Leuke terugblik! Benieuwd naar wat 2017 allemaal brengt 🙂

 21. Manon

  Leuk om je best gelezen artikelen te zien!

 22. Yvonne

  Grappig dat de schurende benen op 1 staat! Dat zou ik nooit gedacht hebben. Ik heb zelf geen last van; blijkbaar heb ik mazzel en ben ik een uitzondering op de regel? ? Leuke top 15!

 23. Catherine

  Je haar zit zo leuk op die een na laatste foto! Al die kleine krulletjes 🙂 een verhuizing is ook best intens, dus ik snap wel dat mensen daarin meeleefden. Dat Essence artikel verbaast me echt heel erg! Maar iedereen houdt van Essence denk ik haha!!

 24. annet

  Leuk dat er zoveel artikelen in de top staan die niet over beauty gaan.
  Zo zie je dat bezoekers ECHT geïnteresseerd in allerlei zaken.
  Fijne jaarwisseling!