25 januari 2017 door Emmy Bovenhorst 26 reacties
Een MissLipgloss artikel

10 jaar herinneringen aan Miss Lipgloss

s

Bron – Door Danique – Tien jaar MissLipgloss.nl, woehoe! Wat een jubileum en dan is ze ook nog eens de eerste geweest die met het fenomeen: ‘beautybloggen’ is begonnen. Jarenlang heb ik opgekeken tegen iemand zoals Cynthia. Een succesvolle blog die dagelijks door duizenden mensen gelezen wordt, met mooie samenwerkingen, met het boek dat Cynthia heeft uitgebracht, met een groot evenement en iemand die vooral van haar hobby haar werk heeft gemaakt, geweldig. Het mooie is dat Cynthia dit helemaal zelf heeft opgebouwd, wat dit jubileum nog een flink stuk mooier maakt.

Ik denk dat ik MissLipgloss.nl nu ongeveer 7/8 jaar volg. Ik kan me het exacte moment dat ik haar ben gaan volgen helaas niet meer herinneren, maar ik weet nog wel dat ze thuis woonde, Journalistiek studeerde en dat ze kort, zwart haar had. Ik heb het even opgezocht, dat was in 2008. Wow, dit jaar is dat 9 jaar! Toen was ik 16, zo lang geleden alweer. Het kan ook zo zijn dat ik haar misschien wel van Girlscene ken, waar ze een tijd voor heeft geschreven. Anyway, In de afgelopen 10 jaar, wat is me vooral bijgebleven?

 

STagedsc03740

Het zou heel gek zijn als dit kopje niet in dit artikel zou staan, mijn stage! Wat heb ik gejuicht toen ik te horen kreeg dat ik stage kon lopen bij Miss Lipgloss. Miss Lipgloss volgde ik al jaren, ik zag het ook echt als mijn hobby. Elke dag na school ging ik er lekker voor zitten en hoopte ik op veel nieuwe artikelen of video’s. Ik heb echt in m’n handen mogen knijpen van deze stage, ik heb er zoveel van geleerd, kreeg echt volle verantwoordelijkheid, mocht artikelen schrijven, mocht naar Newcastle en naar verschillende persevents en ik kreeg echt een kijkje achter de schermen. Dit is echt een van de leukste periodes geweest die ik tot nu toe heb meegemaakt. Bedankt Cynthia voor deze kans, de begeleiding en alle mooie momenten!

 

Favoriete artikel

collageIk kan er niet één kiezen, maar Sneak Peaks zijn echt mijn favoriete artikelen. Vooral toen ze in Zwolle kwam wonen en ik door haar Sneak Peaks vaak weer nieuwe winkels, restaurantjes, etc. in Zwolle ontdekte. Verder word ik heel blij van reviews van make-up met swatches, maar ook van favorietenvideo’s. Als ik zo terugkijk op de afgelopen jaren, moet ik eerlijk toegeven dat ik eigenlijk alle soorten artikelen of video’s wel lees haha. Ik ben dan altijd bang dat ik een mooi product of goede tip mis.

 

Favoriete video

schermafbeelding-2017-01-09-om-11-24-22Mijn favoriete video is de favorietenvideo, snap je ‘m nog? 😉 Ik heb niet specifiek een video in gedachten hierbij, maar video’s in deze vorm vind ik het allerleukst. Ik ben eigenlijk altijd op zoek naar een nieuw en favoriet make-up-, haar- of verzorgingsproduct. Wanneer ik zo’n product heb gevonden, kan ik daar echt ontzettend blij van worden en lang van zo’n product genieten. Producten waar ik het meest blij van word: lipsticks en highlighters. De laatste tijd zijn er niet zoveel favorietenvideo’s online gekomen, meer opgemaaktvideo’s. Die kijk ik ook, daarin komen ook favorieten voorbij.

 

Rowenta

schermafbeelding-2017-01-09-om-11-29-56Dat Cynthia in 2008 een campagne met Rowenta aanging, dat was echt een big deal. Ik had het idee dat beautybloggers vanaf toen eindelijk echt begrepen en serieus genomen werden. Ik ging zelf ook anders naar beautybloggers kijken en ging ze steeds meer zien als kennisdragers/beautyexperts. Ik kan me vooral nog een filmpje herinneren waarin Mascha en Cynthia aankondigden dat ze eindelijk de grote campagne konden onthullen waar ze het al een hele tijd over hadden, maar niks mochten zeggen. Dat ging dus over Rowenta. Dat resulteerde in leuke video’s in de vorm van tutorials, wat ertoe leidde dat ik deze kapsels probeerde na te maken.

 

Zwolle!schermafbeelding-2017-01-09-om-11-31-20

Ik volgde Cynthia, keek haar shoplogs, how to’s, las haar reviews en zag uiteindelijk hoe ze ging verhuizen naar Zwolle centrum. Yay! Dat maakte Zwolle weer een stukje leuker. Ik hoopte altijd dat ik d’r zou tegenkomen. Dit is een keer gebeurd, toen heb ik gezegd dat ik haar site echt heel leuk vond en ik al jaren elke dag trouw keek. Haha dit is trouwens in 2015 geweest, niet wetende dat ik er een jaar later stage zou gaan lopen.

 

I Love Beauty evenement in Zwollep1400653-595x388

Yes! Op de fiets naar een beautyevenement. Lang leve Miss Lipgloss! Samen met een van m’n beste vriendinnen kocht ik kaartjes voor het evenement. We kochten kaartjes en hadden een leuke dag op het evenement. M’n vriendin haar haar werd gedaan op het podium, we kochten producten bij The Body Shop stand, gingen samen op de foto in een photo booth en vermaakten ons prima de hele dag. De titel paste perfect bij de hele dag: I love beauty! And i’m not afraid to show it.

Miss Lipgloss shop

De shop! Leuk dat Cynthia dat toen heeft opgezet met De Nieuwe Zaak. Bij De Nieuwe Zaak hoor ik de shop vaak voorbij komen toen ik zei dat ik ook bij Cynthia stage ging lopen. Ik reageerde daar dan op met: ‘nou, daar heb ik ook weleens wat besteld’. Ik heb eens in m’n bestelgeschiedenis gekeken en zag dat ik er voornamelijk glitternagellakken heb besteld en wat lipsticks van Wet ’n Wild.

 

Haarevolutie0000-595x195

Zo, Cynthia heeft door de jaren heen flink geëxperimenteerd op het gebied van kapsels en haarkleur. Laatst heeft ze hier nog een artikel over geschreven. Ze ging van kort en zwart, kort en (as)blond, middellang en oranje-rood, heel lang rood haar met extensions naar dieprood zoals ze het nu heeft. Dat asblonde vond ik echt heel gaaf! Maar toch vind ik het kapsel wat ze nu heeft, het allermooist. De intense kleur, het volume dat ze erin krijgt – om jaloers van te worden. Heel mooi! Ik ben wel fan van het langere haar dat ze nu heeft.

 

lege portemonneedsc03467

Mijn liefde voor make-up is door het lezen van beautyblogs zoveel gegroeid, de hoeveelheid producten die ik door Cynthia wel niet heb gekocht. Ik zou het niet eens precies meer weten, ik heb echt jarenlang zoveel besteld. De make-upproducten die ik koop, heb ik vaak van tevoren al in reviews (+ swatches) bekeken op blogs. Zo heb ik laatst nog Moroccanoil producten gekocht naar aanleiding van de video over Cynthia’ s laatste haarroutine. Verder ben ik door Cynthia aan m’n eerste MAC lipsticks gekomen.

 

Curacaoimg_8113

Door Cynthia staat Curacao al een hele tijd op m’n lijstje. Ik kan me haar persreis nog goed herinneren en de excursie naar de aloë vera plantage. Vooral de mooie beelden in de vlog van toen vond ik mega overtuigend. Toen dacht ik echt: ja, hier wil en ga ik ooit naartoe. Is nog niet gebeurd trouwens 😉 Inmiddels staat Curacao iets minder hoog op m’n lijstje, maar een ander eiland in de Antillen zou ik nog steeds graag willen bezoeken. Kunnen jullie nog wat aanraden?

 

Terschellingbb13b2b5

Als ik aan Cynthia denk, denk ik aan een meisje met rood haar, iemand die zich Miss Lipgloss noemt maar eigenlijk altijd lipsticks draagt, iemand die verliefd is op Willem maar ook op Terschelling. Door Cynthia ben ik de eilanden ook wat meer gaan waarderen. Ik vergat ze altijd een beetje, maar ze zijn eigenlijk toch wel heel bijzonder. M’n zusje heeft vorig jaar een jaar op Ameland gewoond, waar ik in de zomer een lang weekend ben geweest en ik kreeg net zo’n vakantiegevoel als dat ik de week ervoor op Rhodos had. Je hoeft dus helemaal niet meer naar het buitenland jongens, als de zon schijnt zal ik veel vaker op de Nederlandse eilanden te vinden zijn ;-). Ik denk dat Cynthia inmiddels door haar liefde voor Terschelling heel veel mensen heeft geïnspireerd met een vakantie naar de eilanden.

Bedankt Cynthia voor de afgelopen tien jaar, wat heb je toch veel bereikt! Wat zijn jullie herinneringen aan Miss Lipgloss? Heb ik er nog wat gemist?


Emmy Bovenhorst

Een beetje prettig gestoord, een gigantische dierenliefhebster, en geobsedeerd door sushi. Dat omschrijft mij goed! Verder ben ik GEK op lekker eten en iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint

26 reacties
 1. lee

  Leuk artikel om te lezen zo en ook vooral erg tof om te zien hoeveel er gebeurd is in 10 jaar, wens je heel veel succes komende tijd 🙂

 2. Jessica

  Wat een mooie opsomming van Misslipgloss! Wauw Leuk artikel Danique!

 3. Mariska

  Erg leuk artikel die je hebt geschreven Danique! 🙂 leuke terugblik!

 4. Jessica J.

  Wat een valse reacties hier, zeg. Ik vind het juist leuk om zo’n terugblik ‘van binnenuit’ te lezen.

 5. rachel

  heel gaaf gedaan Danique!! ik volg cynt al vanaf dat ze nog thuis woonde en heb haar in real life ook leren kennen en vind dit soort terug blikken super leuk om terug te lezen en haalt weer dingen naar boven van oh ja dat was toen ook en dit en dat,ja heel leuk, gewoon lekker herinneringen ophalen :D. jij su6 verder Danique!!

 6. Minka

  Snap heel goed dat het bij het proces van afscheid nemen van hoort. Ik volg Cynthia al (bijna) vanaf het begin en vind het prima om deze week wat oude artikelen te zien maar kijk wel uit naar de nieuwe website. Succes en gefeliciteerd met de mooie stap!

 7. Lotte

  Ik vind de terugblikken heel leuk, maar dit voelt iets teveel als een fan die over haar idool schrijft haha. Beetje tenenkrommend.

  Zonder dat ik zuur wil zijn hoor, ik vond bv de video met 10 lessen heel leuk en ook de 10 best gelezen artikelen heel leuk! En ik kijk ook uit naar de nieuwe website 🙂

 8. Melisa

  Ik volg MissLipgloss nu zo’n drie a vier jaar, ben benieuwd naar de nieuwe site!

 9. Miranda

  Wat een mooie herinneringen heb je zo gemaakt aan Miss Lipgloss, Danique! Ik denk dat Cynthia nog vaak terug kijkt naar dit artikel en dat ze heel erg trots mag zijn ( is ) op jou én zichzelf!

 10. Summie

  Hoi , ik wil graag make up producten doneren aan goede doelen, heb je wat tips voor me? Groetjes en heel veel succes met cynthia.nl!

 11. Loes | Gewoon iets met Loes

  Heerlijk, wat een leuk artikel is dit geworden. Ik volg Cynthia niet zo lang als jij dat deed, maar herken wel heel veel dingen. Ik vind het leuk om te lezen wat jouw herinneringen aan Miss Lipgloss zijn. De overzichten zijn juist leuk: zo laat je toch ook een eind van een tijdperk zien? Enne, ik vind juist dat het mag zo hoor. Straks wordt er toch ook nog gewoon over beauty geschreven?

  • Miss Lipgloss

   Precies. Dankjewel voor je positieve reactie Loes! Voor mij voelt dit als een leuke manier om Miss Lipgloss af te sluiten. Van de 1 op andere dag ‘overgaan’ op een nieuwe site vond ik ook wat raar aanvoelen.

 12. Iris

  Wat een leuk artikel! Ik blijf Miss Lipgloss echt een geweldige blog vinden!

 13. Bijou

  Nou….een heel klein beetje een tenenkrommend artikel dit haha. Jammer dat Cynthia stopt, dat vind ik echt maar laten we het wel een beetje in verhouding zien.

  • Marlous

   Mee eens

 14. Femke

  Wat een mooi artikel Danique! Leuk!

 15. Elza

  Zijn we het afscheid van Misslipgloss niet heel erg aan het uitmelken nu? Een terugblik is leuk, maar je zou haast denken dat Hare Majesteit is overleden.

  • Soof

   Haha inderdaad. Nog nooit zo’n groot “veren-in-de-kont” artikel gezien. Wil je graag een verhoging van je stagevergoeding? 😉 had gehoopt dat er nu juist nog even wat fijne beauty-artikelen kwamen. De overgang van bijvoorbeeld LiveLifeGorgeous naar 2WMN vond ik bijvoorbeeld ook tegenvallen en denk dat dit ook niet echt wat voor mij is. Waarom stoppen er nou zoveel beautyblogs?!?

  • Miss Lipgloss

   Wat onaardig tegenover Danique zeg, een beetje meer vriendelijkheid mag best. Verhoging van haar vergoeding is trouwens helemaal geen sprake van gezien haar stage voorbij is. Waar ze een 9 voor kreeg trouwens – ze heeft het zo goed gedaan en ik ben mega trots op haar. Over een week komt de nieuwe website online, wellicht een idee om tegen die tijd even terug te komen als dit je allemaal niet zo bevalt? Tot die tijd komen er geen ‘gewone’ artikelen, alleen terugblikken 🙂 Ik vond het een erg leuke manier om zo Miss Lipgloss af te sluiten en er komen tot woensdag nog een paar (vind ik) hele leuke herinneringen online.

  • Amanda

   Laat het gaan meis! :-* Zoals je in je video met 10 lessen van laatst al vertelde, je kunt niet iedereen tevreden houden. Het is een heel leuk artikel wat Danique geschreven heeft, echt alles is herkenbaar! Ik kan me bijna geen leven zonder Misslipgloss voorstellen na al die jaren, haha!

   Ik kijk al uit naar de nieuwe site! xxx

  • rachel

   beetje bot idd….

 16. Britt

  Wat leuk om te lezen! Een mooie tijd, maar er komt vast een nog mooiere tijd aan!

 17. Michelle

  Wauw Cynthia, even off-topic; op de foto die Danique heeft gebruikt van het ILoveBeauty event straal je! Wat een prachtige foto!

  • Barbara

   Dat vind ik nou ook! Het is een wat zachtere look, staat je prachtig!

 18. Annika

  Wat een leuke samenvatting van je tijd en herinneringen bij MissLipgloss. Leuk om zo even een stukje terug in de tijd te gaan!

 19. Josianne

  Heel leuk om te zien dit! Ik denk dat ik Cynthia ook al wel zo lang volg.. Ze woonde inderdaad nog thuis. Grappig!