12 december 2016 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

10 geluksmomenten

 

cc218fad1a1b98ede49f3107d2a87781Bron foto Als ik niet lekker in mijn vel zit, of als ik moe en chagrijnig ben, merk ik dat ik het nóg meer dan normaal van kleine geluksmomenten kan genieten. Dat doe ik normaal al, maar op die momenten sta ik er meer bij stil en probeer ik die momenten bewust wat groter te maken. Ik deel vandaag mijn tien geluksmomenten van de afgelopen periode met je. De Sneak Peek komt morgen online!

 

 1. img_8493Sinds augustus wonen we in dit nieuwe huis, waar ik elke dag erg van geniet. Ik ben zo blij met deze woning, we hadden echt geen betere keuze kunnen maken. Wat was het spannend, een eerste huis kopen.
  Nu het kouder wordt, merk ik dat ik het enorm fijn vind om de weersomstandigheden meer ‘mee te maken’ vanuit huis. Toen we op de tweede verdieping in de stad woonden, hadden we nooit echt een idee wat voor weer het was omdat we geen uitzicht hadden, we keken tegen andere woningen aan. Nu kijken we uit op groen en daardoor zie ik rijp op de bomen staan, de autoruiten die bevroren zijn, koude lucht die door de gang waait als de deur open staat. Dat vind ik echt zo prettig, in dit huis voel ik me veel meer onderdeel van de wereld.
 2. Nu het zo koud is, vind ik het een beetje eng om te gaan fietsen. Nou ja, niet een beetje, ik vind het eigenlijk doodeng. Ik ben bang voor te gladde stukjes, bang om te vallen. Vorig jaar, toen ik begon met fietsen op een racefiets, was het veel minder koud in deze periode. Aan de ene kant baal ik daarvan, aan de andere kant heeft het ervoor gezorgd dat ik een beginner 5K schema heb opgepakt om te hardlopen.
  Ik vind het zo heerlijk om buiten in de kou te zweten. Ik ga langzaam, ik zie er waarschijnlijk uit als een slome kalkoen, maar het voelt goed. Ik ben buiten, ik beweeg, ik zweet. Dat miste ik toen ik door de kou niet wilde/kon fietsen, en nu heb ik weer iets gevonden wat ik graag doe.
 3. Op Terschelling laatst hebben Willem en ik de hele week lopen fantaseren over een eigen huisje op het eiland. Nu we weer thuis zijn merk ik dat ik soms zit te meimeren over dat idee, dat ik bedenk hoe we dat zouden kunnen doen, hoe je zoiets doet met verhuur, schoonmaak, de kosten. Ooit komt het er, en het fantaseren erover vind ik heerlijk.
 4. Een paar weken geleden ontdekte ik door een tip van Willem de games Stardew Valley en Planet Coaster. Ik speel eigenlijk alleen maar De Sims, dus wat een plezier is het om nu twee extra spelletjes te hebben die ik écht leuk vind en uren kan spelen! Ik kan me er helemaal in verliezen.
 5. Ik kan zo’n boost krijgen van een lieve reactie hier op de site of op Instagram, een mooie samenwerking met een merk, positieve feedback waar ik wat mee kan. Wat heb ik toch een goed leven, een mooie baan, alle vrijheid. Die vrijheid pakte ik afgelopen week ook nog even: ik werd zó moe wakker dat ik ben blijven liggen tot negen uur. Dat was echt top, om daarna vol energie aan de slag te gaan.
 6. 2016-12-05_0003
  Nu het zo koud is vind ik het soms lastiger om naar buiten te gaan, maar als ik eenmaal buiten ben, en al helemaal als ik in een bos of park ben, realiseer ik me hoe móói alles nu is. Ik kan intens genieten van een boswandeling, of even in mijn pauze een rondje door het park. En daarna weer lekker binnen koffie drinken.
 7. Je hebt het hier en daar misschien al opgepikt: ik ben druk bezig met de nieuwe plannen voor Miss Lipgloss. Half januari deel ik wat er gaat gebeuren, en ik schreeuw het het liefst nu al keihard van de daken. Nog even wachten. Maar er wordt hard aan gewerkt en het geeft verschrikkelijk veel energie. Ja, het is ook eng. Maar vooral goed en positief.
 8. img_8937Onze houtkachel! Eindelijk hebben we onze houtkachel. Hij moet nog aangesloten worden, maar dit is echt een droom die uitkomt. Ik zie ze al voor me, de avonden met de kachel aan, wijntje erbij… Zo knus.
 9. Op 16 december zijn Willem en ik vijf jaar samen en hij heeft een verrassing voor me. Ik moet het hele weekend vrijhouden én spullen pakken voor een overnachting. Ik heb natuurlijk al van alles uit hem proberen te krijgen, maar ik weet het nog steeds niet. Wat ik weet: het is in Nederland, we gaan met de auto, we zijn er samen nog niet eerder geweest, maar hij zelf wel. En we gaan niet met een boot. Dus, ik ben razend benieuwd.
 10. img_8570Dat ik door Facebook de Frieda Klein serie van Nicci French heb ontdekt. Ik ben nu in ‘Donderdagskinderen’ aan het lezen en ik vind ze zó spannend en zo heerlijk om mezelf even in te verliezen. Echte aanraders, die boeken!

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.