Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
10 juni 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • hygiene
  • uitleg
  • zuinig
Een MissLipgloss artikel

Zuinig zijn

Producten die je fijn vindt, wil je natuurlijk zo lang mogelijk gebruiken. Met een aantal producten wil ik echt zo lang mogelijk doen, gewoon de producten die ik echt fijn vind. Er zijn een paar manieren om bepaalde producten ‘zuinig’ te gebruiken… Ik geef je wat tips.

De puff


Een douchepuff is echt zo fijn! Ik gebruik zo’n ding al jaren (af en toe wel even een nieuwe kopen) en ten eerste bespaar je er heel veel product mee en ten tweede scrub je meteen je huid ermee. Het werkt heel simpel: je doet een heel, heel klein beetje douchegel ‘in’ de puff. En ik bedoel echt een heel klein beetje. Doe er wat water bij en ga de puff zo hard kneden als je kan. Na een paar seconden zal je zien dat het onwijs gaan schuimen. En dan inzepen maar! Je zal merken dat het ruw aanvoelt, dus je scrubt je lichaam meteen. Je kan deze ook gebruiken voor jellies van Lush. Gewoon een mini stukje erin doen, en schuimen maar! Je kan dat ook doen met een mini stukje zeep.
Ik gebruik nu sinds een tijdje de douchegel van Yves Rocher, de framboos versie in 400 milliliter. Een megafles, maar ik vind het zo lekker spul dat ik er heel zuinig mee doe. Ik gebruik hem nu een paar weken elke dag, en er is nog geen centimeter uit.
Dus: goedkope oplossing waarmee je veel product (en dus geld) bespaart.

Je verstand

Je hebt geen liter shampoo nodig om je haar te wassen en ook geen liter bodymilk voor je benen. Denk even na voordat je de halve fles in je handen uitknijpt. Zelfde geld voor producten als tandpasta, haarlak, gel, mousse en deodorant. Je hebt echt niet zo veel nodig. Drie dikke lagen nagellak is niet nodig en een pannenkoek op je gezicht is echt heel erg lelijk, en niet goed voor je portemonnee. Ook als je elke week een nieuwe mascara moet kopen, weet je dat je teveel gebruikt. Teveel poeder is lelijk, dus gebruik zo min mogelijk. Less is more, ook hiermee. Enne, ken je dat gevoel? Dat je veel te veel foundation uit de tube hebt geknepen, of dat je met een hand vol bodymilk staat die je dan toch maar weg moet spoelen? Zonde, zonde, zonde. Dus: denk na voordat je in de tube knijpt.
Trouwens, wij vrouwen (en mannen kunnen er ook wat van) gebruiken ook vaak veel te veel parfum. Vaak ruik je je eigen parfum niet, omdat je daar in de loop van de dag aan gewend raakt. Maar anderen ruiken het wel! Je hoeft je parfum dus niet midden op de dag nog eens aan te brengen.

De stippler brush


Met deze kwast gebruik je veel minder producten dan wanneer je het met je handen aanbrengt. Ik gebruik hem met de MAC Studio Sculpt foundation: drie likjes op mijn gezicht (voorhoofd en wangen) en stipplen maar. Ik gebruik per dag een druppeltje ter grootte van een erwt, en dan heb ik nog genoeg om er een tweede keer over heen te gaan.

Hygiene

Ook met cosmetica moet je letten op hygiene. Als je elke dag met een vieze vinger in je potje concealer gaat, moet je niet raar opkijken als hij over een maand stinkt. Hetzelfde met dagcreme, pas daarmee op. Alles wat in potjes zit, is gevaarlijk. Gevaarlijk klinkt natuurlijk wel erg dramatisch, maar eigenlijk moet je elke keer je handen wassen voordat je met je vinger in een product gaat. Jep, ik ben serieus. Een snellere oplossing is een spateltje gebruiken. Gewoon een beetje uit het potje pakken en dan aanbrengen.
Op je vingers zitten altijd bacterien, denk daaraan. Dus als je lang van je cosmetica wilt genieten, zorg dat ze schoon blijven. Ruik er regelmatig aan, als het niet meer goed ruikt, gooi het weg. Bedenk wel dat je het op je gezicht, op je lippen en rond je ogen smeert. Je wilt geen ontstekingen, neem ik aan! 😉Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.