Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
18 juni 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • Review
  • Test
  • testpanel
  • zonnebrand
Een MissLipgloss artikel

Zonnebrand!

Móet ik het nog zeggen? Nee he. Je weet inmiddels wel dat je je moet beschermen als je de zon ingaat. Anders kan je – inderdaad – lelijk verbranden en dat is slecht voor je huid en slecht voor je gezondheid, en je krijgt er sneller rimpels van. Dat willen we allemaal niet. Maar wát moet je nou kiezen om op je huid te smeren? Olie? Spray? Melk? Factor 20, 30, 40, 50? En je haar? En aftersun? Ik laat je een handjevol fijne producten zien, en natuurlijk wat voor soorten zonnebrandcrème er allemaal zijn.

 

Zonnespray. Een waterachtige substantie die je lekker makkelijk opsprayt en heel lichtjes uitsmeert. Zie je niet, voel je niet! Bovenaan zie je Kruidvat Solait factor 20 en daaronder Sephora Sunscreen Body Mist in SPF 15.

Nog een zonnespray van Babor, maar dan wel in melkvorm. Factor 30.

Aftersun! Aftersun is eigenlijk niks anders dan bodylotion met wat verzachtende, verkoelende en/of verzorgende ingrediënten. Je kan dus ook prima gewoon een bodylotion gebruiken. Dit is Garnier Ambre Solaire After Sun.

En superhandig: zonnebrand milk in een sprayflesje van Etos. Factor 30.

Twee haarproducten, want die moet je ook beschermen tegen de zon! Links L’Oréal Professionel Solar Sublime haarmasker en rechts Wella System Professional Sun Concentrate, een spray voor je haar. Ik gebruik die rechter echt heel vaak, als de zon goed schijnt en ik ben een flinke dag buiten, dan doe ik wat drupjes in mijn haar. Het maakt mijn haar niet zwaar en beschermt goed! Het masker van L’Oréal is ook érg fijn trouwens, en ruikt lekker zoet.

Kleine verpakkingen en gezichtsproducten. Links de Etos zonnespray, daarnaast Kruidvat SoLait Anti-Age SPF15 Suncream. AHAVA Aftersun & Sun Protection. Altijd handig om zulke verpakkingen in huis te hebben. Ik heb de Etos zonnespray altijd in mijn tas met mooi weer, wel zo handig.

Sprays! De drie linker zijn ‘waterige’ sprays, de rechter is een olie. Wel met factor dertig, dit is niet zo’n turbo-bruin-olie (raad ik ook zeker niet aan!). Deze olie met factor 30 beschermt tegen de zon en is lekker verzorgend voor je huid. Je gaat er ook fijn van glanzen! Niet zo fijn op het strand, want dan plakt al het zand aan je. Mijn favoriet is zo’n waterige spray, dat plakt niet, sprayt lekker dun op, smeert snel uit en trekt snel in. Geen gedoe met plakkerig spul, fijn!

Wat is jouw favoriete zonnebrandproduct voor de zomer? Olie, spray of melk? En welke factor gebruik je?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.