Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
29 juni 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Zonnebescherming náást SPF


Het is eindelijk weer ongelooflijk lekker buiten (geniet er van!) en je weet inmiddels wel dat je jezelf met een hoge SPF factor moet beschermen. Maar naast smeren met een zonnebrandcrème zijn er meer manieren om jezelf tegen de zon te beschermen. Simpel en snel, maar effectief!

 

 

Er is trouwens een speciale naam voor dit soort bescherming: UPF. Dit staat voor Ultraviolet Protection Factor, dit is een indicatie voor in welke mate kleding je beschermt tegen de schadelijke effecten van de zon. Een wit t-shirt bijvoorbeeld heeft een UPF van 7, dat is vrij laag. Maar een spijkerbroek heeft een UPF van 1.700, dat laat helemaal geen zon door. Als je door een stof heen kan kijken, heeft het een lage UPF, als het dik en niet doorzichtbaar is, dan heeft een hoge UPF. Kleur speelt ook een rol: donker heeft een hogere UPF dan lichte kleuren. Je hoort er niet vaak over, maar het bestaat wel degelijk! Goed dus om daar rekening mee te houden.

 

  • Ten eerste je haar: altijd als ik de zon in ga gebruik ik een product met zonnebescherming, omdat mijn haar gekleurd is. Maar wat eigenlijk makkelijker is: een hip hoofddeksel dragen! Een hip hoedje of petje kan heel goed en is de ultieme beschermer voor je haar. En daarnaast is het gewoon heel trendy om een hoofddeksel te dragen, dus waarom niet?
  • Ben je een dagje op het strand of op een andere plek waar je vol in de zin zit? Bedek je huid dan door een kaftan te dragen. Een kaftan draag je over je bikini of badpak en is van een dunne stof gemaakt, dus warm is het niet. Wel is het heel hip én je beschermt je huid tegen de zon. Score!
  • Hoe meer je lichaam bedekt is hoe beter, en badpakken zijn hartstikke hip, dus ga voor een badpak!
  • Simpel: de schaduw opzoeken. Dit kan niet altijd, maar probeer waar het kan niet in de volle zon te gaan zitten. Als je naar het strand gaat, neem dan een parasol mee. Het is ook wel lekker om niet de hele dag in die brandende (vermoeiende) zon te zitten, toch?
  • Draag een zonnebril. Je beschermt je huid niet per se tegen de zon maar wel je ogen. Je onderschat snel hoe belangrijk een zonnebril is! Het beschermt je ogen tegen de felle zon, en daarnaast kijkt het veel fijner én je knijpt niet met je ogen. Heel goed, want door dat knijpen krijg je op den duur rimpeltjes… En als we dat kunnen voorkomen, graag!

 

Misschien zijn het voor de hand liggende tips, maar het is best handig om er nog even aan herinnerd te worden! Denk dus naast je SPF ook aan je UPF! En geniet!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.