Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
14 september 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • nieuw
  • nieuws
  • pil
  • spf
Een MissLipgloss artikel

Zonnebescherming in een pil?

Jezelf beschermen tegen de zon is onwijs belangrijk. Ik denk dat ik dat niet meer hoef uit te leggen. Zon is goed voor je, maar verbranden totaal niet (het is onwijs slecht), je hebt meteen een verhoogd risico op huidkanker, en daarnaast doet het pijn en krijg je er rimpels van. En dus smeren we, tot in den treure. Over vijf jaar hoeft dat misschien niet meer, want Britse onderzoekers zijn bezig met het ontwikkelen van een pil die je beschermt tegen de zon….

 

Ze zijn op dit idee gekomen omdat ze hebben onderzocht hoe koraal in de zee zich beschermt tegen zonnestralen. Ze ontwikkelen namelijk een ‘natuurlijk SPF’. Koraal zet een mengsel dat wordt geproduceerd door de algen die in het koraal zitten om tot een zonnebescherming, die het koraal zelf én de algen beschermt tegen verbranding en beschadiging door de zon.

Britse onderzoekers van het Kings’ College in Londen zijn nu bezig met het ontwikkelen van de pil en het verder te onderzoeken.  Dr Paul Jong is de leider van het onderzoek en hij verwacht de pil binnen twee jaar te kunnen testen, en volgens hem kunnen wij, de consumenten, het binnen een jaar of vijf gebruiken.

Helaas (of niet helaas?) is straks waarschijnlijk alleen verkrijgbaar op doktersrecept, gezien een overdosis kan lijden tot een tekort aan vitamine D en zwakke botten… Dat is dan weer een groot nadeel. En wie gaat die pil dan gebruiken? Waarschijnlijk alleen mensen die een zonneallergie hebben of die heel gevoelig zijn voor verbranding.

Het is steeds normaler om pillen te gebruiken, veel mensen die ik ken slikken per dag meerdere pillen. Een voor vitamine die-en-die, een voor sterke haren en nagels, een voor meer energie en dus straks misschien ook één om niet meer te verbranden (zonder te smeren). Het zou wel onwijs handig zijn: nooit meer smeren, nooit meer plekjes vergeten en verbranden, en later minder rimpels hebben omdat je jezelf supergoed beschermt. Wat vind je daarvan? En zou je de pil kopen als het gewoon in de winkel te koop is?

Bron informatie


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.