Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
12 juni 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • budget
  • kwasten
  • Review
  • Test
Een MissLipgloss artikel

Zoeva kwasten

Jaren geleden was het, dat ik voor het laatst iets bij Zoeva.de bestelde. Toen ik laatst mijn blogpost aan het maken was over mijn favoriete kwast ooit, plaatste ik weer eens een bestelling.

En wat kreeg ik dat pakketje snel binnen! Ik bestelde op zaterdag en kreeg het pakketje op dinsdag. Koninginnedag zat er nog tussen, en het weekend, dus ik denk dat het anders nog sneller was geweest. Nice! De doos ziet er leuk uit, met ‘Color. Love. Makeup.’ op de zijkant.

Goed gevuld met mooi zwart papier…

Flyers met uitleg over hoe je voor je kwasten kan zorgen.

Op het kaartje wordt uitgelegd dat je je kwasten voor het eerste gebruik en daarna minimaal een keer per maand moet wassen. De uitleg is helder en simpel, ik doe het zelf wel iets anders (daarover in een apart artikel meer) maar de informatie klopt!

Ik kocht zeven kwasten. Vier oogschaduwkwasten en twee gezichtskwasten.

Voor €46,50 inclusief verzending. Verzending is niet duur, kost €4,62 naar Nederland. Prima prijs! De prijzen van de kwasten zijn ook vrij laag, de meeste oogschaduwkwasten kosten maar drie euro, de duurste kwast is 6,89 (exclusief BTW), wat natuurlijk niet duur is voor kwalitatief goede kwasten. Want dat zijn de kwasten van Zoeva zeker!

Elke kwast heeft een doosje, en zit daarin weer in een plastic zakje. De grote gezichtskwasten hebben ook nog een hard plastic beschermhoesje om de haren. Ik vind het zelf wel een beetje veel verpakkingsmateriaal, én een doosje, én een plastic zakje én een plastic beschermhoesje. Je gooit het toch weg (ik in ieder geval wel) en het is wel een beetje verspilling. Maar: het ziet er ook heel netjes en verzorgd uit, het is met zorg ingepakt, en ziet er hartstikke mooi en chic uit. Daar is ook wel weer wat van te zeggen…

Mijn zeven kwasten! Door de jaren heen zijn sommige kwasten wel iets veranderd. Ik bestelde drie jaar geleden bij Zoeva voor het eerst en bijvoorbeeld de poederkwast is wel wat anders, en volgens mij is de buffer ook net even verschillende met de ‘oude’ die ze hadden. Op zich is dat geen probleem, volgens mij is de kwaliteit precies hetzelfde, ik merk zelf geen verschil.

Bovenaan zie je de 106 Powder, deze kost €8,20. Daaronder zie je twee keer de 104 Buffer, die ook €8,20 kost. Daarmee zijn deze kwasten de duurste uit mijn bestelling. De duurste kwast bij Zoeva is €9,20, geen sky high prijzen dus, maar juist heel betaalbare kwasten. Fijn! De poederkwast is prima, lekker zacht maar toch stevig en het formaat vind ik precies goed. De buffer kwast vind ik super fijn, hij is bijna hetzelfde als mijn ‘oude’ buffer kwast van Zoeva. Ik heb er twee besteld omdat ik ze als backup wil bewaren. Stel nu dat Zoeva ooit verdwijnt, of dat de kwast niet meer verkrijgbaar is, dan heb ik in ieder geval backups van deze geweldige fijne kwast. De kwasten zien er trouwens ook goed uit, met een stevig handvat met het Zoeva logo en hun slogan, en een zilveren metalen deeltje aan de bovenkant bij de haren. Stevig, mooi en strak.

Ook kocht ik vier oogschaduwkwasten. Ik was nieuwsgierig naar deze vier! Bovenaan zie je de 228 Crease, een kwast voor in de arcadeboog. Stevige haren, toch vrij zacht (ze prikken niet), perfect om kleuren in je arcadeboog te blenden. Gaat ook prima, goede kwast, en kost €4,20.

Als tweede de 235 Precise Shader, een heel klein oogschaduwkastje, die €3,80 kost. Handig voor heel kleine hoekjes en plekjes, ideaal om je wenkbrauwen mee bij te werken maar ook heel goed voor lipstick! Je hoeft kwasten echt niet altijd precies te gebruiken zoals ze bedoeld zijn!

Ook kocht ik een 205 Eye Stippling, die ook €4,20 kost. Nog nooit geprobeerd, een stippler kwast voor oogschaduw! Ik vind hem vooral super handig om héle gepigmenteerde donkere of felle kleuren mee aan te brengen of te blenden in je arcadeboog. Niet een kwast die je elke dag gebruikt, maar wel een hele handige voor sommige soorten oogschaduw.

Als laatste de 227 Soft Definer, ook €4,20. Hiermee kan je oogschaduw blenden, niet per se in je arcadeboog, ook op andere plekken op of onder je oog. Het is meer een fluffy platte oogschaduwkwast in plaats van een crease kwast. Handig in bijvoorbeeld je buitenste ooghoeken, of net onder je oog aan de buitenkant. Fijne kwast, lekker stevig maar prikt niet.


In totaal kostte deze bestelling me dus €46,50 inclusief verzenden, wat neer komt op €6,64 per kwast gemiddeld. Dat is erg weinig geld voor kwasten van zo’n goede kwaliteit! Ik ben heel erg blij met mijn nieuwe kwasten en kan Zoeva echt aanraden als je op zoek bent naar betaalbare en kwalitatief heel goede kwasten die lang mee gaan!
 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.