Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
26 juli 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Zoeken & vinden op MissLipgloss.nl

000000Dagelijks krijg ik veel beautyvragen. Per mail, Twitter, Facebook, Instagram en hier op de site. Negen van de tien keer kan ik beantwoorden met een linkje, want dan heb ik er al over geblogd! Met inmiddels bijna 4.000 blogposts online is dat niet zo gek. Ik ga je helpen met hoe je blogposts kan vinden op MissLipgloss.nl.

Zoeken op MissLipgloss.nl

Het meest voor de hand liggende is de zoekfunctie gebruiken rechts in de zijbalk als je op zoek bent naar een blogpost over een specifiek onderwerp of over een specifiek product. Je kan daar gewoon intypen wat je zoekt.

Stel, je bent op zoek naar goedkope kwasten, dan kan je dat intypen en op ‘zoek!’ klikken. Je moet wel een beetje nadenken bij het kiezen van je zoekwoorden en hoe je deze intypt. Als je alleen voor ‘goedkope kwasten’ intikt zonder aanhalingstekens krijg je meer resultaten dan wanneer je op ‘”goedkope kwasten”‘ zoekt met aanhalingstekens omdat ‘ie dan echt op die twee woorden bij elkaar zoekt. Hier kan je een beetje mee spelen.

Schermafbeelding 2013-07-08 om 23.23.11

Schot in de roos!

Schermafbeelding 2013-07-08 om 23.25.21

Ben je op zoek naar een specifiek product? Typ dat dan in, ook met aanhalingstekens, dan zoekt ‘ie precies op die combinatie van woorden achter elkaar. Nu is ’t wel zo dat hij zoekt in alle blogposts en ook de blogposts laat zien waarin ik dat product alleen benoem. Je moet dus even de pagina’s doorlopen om de specifieke review te vinden als ik vaker over het product praat op mijn blog.

Schermafbeelding 2013-07-08 om 23.25.52

Hebbes! Zo kan je met de zoekfunctie een hele hoop informatie vinden. Wil je bijvoorbeeld weten wat ik van een specifiek product vindt? Vul hem dan gewoon in bij de zoekfunctie. Ben je op zoek naar fijne goedkope kwasten? Gewoon even intypen en zoeken. Je vindt het vanzelf!

Schermafbeelding 2013-07-08 om 23.24.16

Je kan ook navigeren door de site door de Tags te gebruiken. Rechts in de zijbalk staat een blokje met allerlei tags die ik gebruik bij mijn blogposts. Bij alle duizenden blogposts zitten tags waar dat artikel over gaat. ‘Review’ is het grootste, dus de review tag gebruik ik het meest van alle tags die er zijn. Dit zijn de meest gebruikte tags, er zijn er nog veel meer. Klik er op en laat je verrassen.

Schermafbeelding 2013-07-08 om 23.24.28

Natuurlijk kan je ook bij de categorieën kijken, aan de rechterkant! Als je op zoek bent naar alleen video’s, klik je op ‘video’ en zo kan je ook naar reviews en bijvoorbeeld specifieke beautyproducten waar je naar op zoek bent. Of juist persoonlijke updates.

Zoeken op YouTube

Schermafbeelding 2013-07-10 om 09.14.42

Misschien heb ik al een filmpje gemaakt over datgene wat jij zoekt! Je kan naar mijn kanaal gaan en daar zoeken op wat jij nodig hebt. Of je gaat gewoon naar YouTube en je vult in wat je zoekt plus ‘misslipglosss’, met drie keer een s, want dat is mijn username op YouTube.

Zoeken op Google in MissLipgloss.nl

Stel dat de zoekfunctie op MissLipgloss.nl niet doet wat je wilt, of je vindt niet wat je zoekt, of je houdt gewoon heel erg veel van Google; dan gebruik je gewoon de Google zoekmachine. Ga naar Google.nl.

Wat ik zelf héél vaak gebruik omdat het makkelijk, snel, overzichtelijk en handig is: zoeken op Google binnen een website. Dat doe je door je zoekterm in te vullen – met of zonder aanhalingstekens – en daarna typ je site:misslipgloss.nl. Of als je binnen een andere site wilt zoeken, typ je een andere site in.

Google geeft dan alleen resultaten weer binnen die bewuste site.

Schermafbeelding 2013-07-08 om 23.23.43

Voila! Onwijs handig. Ik gebruik het zelf vaak als ik een blogpost op mijn site zoek. Ik zocht naar budget eyeliner en je vindt meteen alle resultaten die relevant zijn.

Schermafbeelding 2013-07-08 om 23.24.03

Nog een keer… Werkt supergoed en  zo vind je zeker waar je naar op zoek bent. Ik wist zelf nooit dat dit kon tot ik het las in een boek over onderzoeken die ik las toen ik Journalstiek studeerde. Sindsdien gebruik ik het elke dag.

Zo. Nou, nu moet je wel kunnen vinden wat je zoekt! Op deze manier kan je op eigen houtje de antwoord op je vraag vinden. Het duurt toch altijd even voor ik terugmail (of tweet, of Instagram, of YouTube) en zo kan je zelf vinden wat je zoekt. Succes!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.