Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
24 november 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Zo min mogelijk geld besteden aan beauty

Toegegeven: het is heerlijk, beautyshoppen. Ik geef graag mijn geld uit aan mooie beautyspullen, ik geniet er van! Maar ik kan me voorstellen dat er heel veel meiden hier op de site komen kijken die niet zomaar alles kunnen kopen wat ze mooi vinden – dat doe ik ook niet, al lijkt het soms wel zo. Ik ga je vandaag proberen te helpen. Hoe kan je genieten van beauty zonder daar (veel) geld aan uit te geven?

 

 

 • Ten eerste: genieten van beauty kan ook zonder dat je het koopt. Ik bekijk dagelijks honderden reviews en plaatjes van prachtige beautyproducten die ik niet koop. Ik geniet van de mooie foto’s, de verhalen van blije eigenaressen, de reviews. Volg dus gewoon fijne beautyblogs die mooie foto’s van luxe producten maken, zo kan je er van genieten zonder dat je ze per se he hoeft te kopen.
  En: besteed uren lang in fijne parfumerieen en warenhuizen zonder iets te kopen. Spuit alle geurtjes op, geniet er lekker van. Laat je opmaken, gratis, door een verkoopster. Je bent nooit tot verkopen verplicht (je kan het voor de zekerheid even vragen). Let wel dat je dit niet elke week gaat doen, maar verwen jezelf gewoon soms eens lekker in zo’n parfumerie. Je kan dat trouwens het beste in warenhuizen doen, daar wordt er minder op verkopen gehamerd dan in kleine parfumerieën.

 

 • Ga langs bij vriendinnen die veel beautyspullen hebben en vraag of je er tussen mag snuffelen. Vriendinnen van mij doen dit vaak zat bij mij thuis en ik laat ze er lekker van genieten, ik geef ze ook altijd spullen mee naar huis. Je hoeft het niet per se te gebruiken (zeg dat ook tegen je vriendin), maar je wilt er gewoon even aan ruiken, naar kijken, de spullen vasthouden. Misschien kunnen jullie meteen een beauty-avond houden samen! Leuk!

 

 • In het verlengde van de vorige: als je bij een vriendin blijft slapen, ga dan echt even douchen ’s ochtends daar. Gewoon omdat het hygiënisch is, maar ook omdat dan even kan snuffelen aan haar shampoos en zeepjes. Dat vind ik altijd zo leuk, spieken in de badkamer van een ander. Natuurlijk niet in de kastjes, maar wel wat er in het rekje in de douche staat, of op de badrand (vooral bij mijn vriendin @LushiousBabe vind ik dat érg leuk…).

 

 • Is er een gelegenheid waarvoor mensen je cadeautjes gaan geven? Vraag cadeaubonnen van je favoriete beauty(web)winkel.

 

 • Houd aanbiedingen in de gaten. Check folders voor goede acties en kortingen. Voor de hand liggend maar het kan ontzettend veel schelen.

 

 • Kijk leerzame beautyfilmpjes op YouTube en maakt de looks na met goedkope drogisterijproducten. Laat jezelf zien dat je een minstens zo mooie look kan maken met goedkope producten van Catrice, Essence, Hema en NYX. Maak er foto’s van zodat je er nog lang naar kan kijken.

 

 • In het verlengde van tip 1: ga ‘shoppen’ en maak van alles wat je zou willen kopen foto’s of filmpjes. Toen ik in New York was wilde ik (zowel bij de IMATS als in de winkels) alles wel kopen wat ik wilde hebben. Dat ging niet echt, en dus filmde ik alles. Ik kijk nu soms nog die filmpjes terug en dan geniet ik er zo van! Ik heb de spullen dan wel niet, maar ik kan er wel naar kijken en denken: “Ohhh wat een mooie fijne producten.”

 

 • Doe mee aan winacties! Die zijn er regelmatig op beautyblogs, dus probeer het gewoon! Wie niet waagt… Juist!

 

 • Vraag samples in winkels. Je kan natuurlijk niet eindeloos en altijd om samples vragen, maar winkels hebben altijd samples van de producten die ze verkopen. Als je netjes en serieus overkomt, kan je er echt gewoon om vragen.

 

 • Maak je eigen beautyproducten. Maskers en scrubs zijn heel makkelijk te maken van dingen die je in huis hebt. Honing, olijfolie, suiker, zout, fruit (bananen, aardbeien)… Google maar eens ‘DIY recipes beauty’ en je vindt heel veel fijne en leuke recepten. Kost bijna niks, maar je kan er wel erg van genieten.

 

 

 • Voor de hand liggend, maar toch praktisch: snuffel rond in winkels als Action en Voordeelhal of Euroshopper. Klinkt cheap, is het ook, maar vaak vind je er fijne beautyproducten en mooie nagellakjes. Probeer ook eBay als je iets kopen wilt en check voor je iets aanschaft reviews zodat je geen miskoop begaat.

 

 

Heb jij nog gouden beautytips? Tips hoe je kan genieten van make-up en cosmetica zonder er (veel) geld aan te besteden? Deel ze bij de reacties!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.