Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
18 september 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • beautyzondes
 • nagelbijten
 • zonde
Een MissLipgloss artikel

Zeven beautyzondes

Er wordt zoveel van ons vrouwen gevraagd. Naast een druk sociaal leven, school, werk, misschien wel een man en kinderen wordt er altijd van ons verlangd dat we er ge-wel-dig uitzien. Natuurlijk willen we dat zelf ook, het maakt ons blij! Maar soms dan laat je de touwtjes even vieren. Ga je slapen met een dikke laag make-up op, of reinig je je gezicht dagenlang niet écht goed. Vandaag ga ik de zeven ‘ergste’ beautyzondes behandelen én mijn zondes opbiechten… En daarna ben jij aan de beurt!


 1. Slapen met make-up op
  Misschien is dit wel de ergste. Maar ook datgene wat je zó makkelijk even doet. ‘Ik ben zo moe,’ zeg je dan tegen jezelf. ‘Morgenochtend onder de douche haal ik het er wel af. Wat maakt het uit. Één keertje.’ Ja, geef maar toe, jij doet het ook. En ja, ik ook. En elke keer heb ik er weer spijt van, want wat voelt het enorm vies om ’s ochtends wakker te worden met die oude make-up nog op! Getsie! Het gebeurt me niet vaak, maar soms, als ik een lange dag heb gehad en daarna ook nog naar een feestje ben geweest, wil ik maar één ding: slapen. Toch reinig ik al weken lang braaf elke avond en ochtend mijn gezicht. Naast dat het fijner en schoner voelt, is het ook zoveel beter voor je huid.
 2. Je kwasten niet schoonmaken
  Ook een erge. Kwasten zijn een bron van bacteriën. En die bacterien uit je kwast komen in je blush, bronzer, in alle producten waar jij daarna weer vrolijk je kwast in doopt. Je krijgt er een onzuivere huid van en als je gevoelig bent voor puistjes, berg je dan maar. Zo slecht: je kwasten niet wassen. Ik maak mijn kwasten elke dag na gebruik schoon met de MAC Brush Cleanser en een keer in de zoveel tijd uitgebreid met babyshampoo. En oh, wat voelt het nu vies als ik ze een dagje vergeet schoon te maken. Brrr!
 3. Je handen vergeten
  Ik bedoel niet dat je je handen ergens laat liggen, maar wel dat je je handen vergeet. Je vergeet je nagels, je nagelriemen, je handen te verzorgen. Je nagellak bladdert af. Je nagelriemen groeien vast. Je hebt handen als die van een bouwvakker. Ruw, hard, onverzorgd. Meiden, onthoud altijd: je handen zijn je visitekaartje. Het is zo’n kleine moeite om ’s avonds voor het slapen gaan – of tijdens het kijken naar Grey’s Anatomy of Friends – heel even je nagelriemen te verzorgen (met Lemony Flutter please!), je nagels te vijlen en je handen in te smeren met een fijne handcreme.
  Vroeger maakte ik me er heel vaak schuldig aan, maar de laatste jaren zijn mijn handen altijd netjes en verzorgd.
 4. Oerwoudjes krijgen
  Als ik iets niet ladylike vind, is het haar op plaatsen waar het ‘niet hoort’. Op je benen, onder je oksels en down under. Nu show je je bikinlijn niet dagelijks aan iedereen, maar in de zomer wel je benen en je oksels. Oh, wat vind ik het toch vies als ik dan bij vrouwen complete oerwouden aantref… Ik vind het niet charmant en eigenlijk een beetje vies. In de zomer zorg ik dat ik altijd ‘glad’ ben, natuurlijk vergeet ik het in de winter ook wel eens… Maar oerwouden? Nee!
 5. Puistjes uitknijpen
  Oh, wat verleidelijk! Zeker als je één hele grote hebt. En als je een date hebt. Of je eerste werk- of schooldag. Of een belangrijke afspraak. Die puist. Moet weg! Uitknijpen dan maar! Slecht slecht slecht, want je krijgt er littekentjes van. Als je écht een puistje uit wil knijpen doe het dan alleen als er een geel/groen kopje op zit (iew!). Toch is het het beste om hem te laten zitten, hij gaat echt vanzelf weer weg, en met een beetje concealer kom je een heel eind.
  En jep. I do it too. Heel soms.
 6. Vet haar krijgen en dat zo laten
  Nog iets wat er heel onverzorgd uitziet: vet haar. En naast dat het er niet mooi uit ziet, voelt het ook zo vies. Bah. De snelle oplossing is droogshampoo, de gewone oplossing is je haar wassen. Ik zorg dat ik nooit vet haar heb, al stel ik het wassen van mijn haar altijd wel uit. Ik kan ongeveer drie dagen zonder wassen, dan wordt het vettig.
 7. Nagels bijten
  Ik heb het nooit gedaan en begrijp ook niet wat er ‘fijn’ aan is, maar ik weet dat veel meiden het doen: nagel bijten. En als ik het goed begrijp, is het heel erg moeilijk om er vanaf te komen…

Goed, ik heb mijn zondes opgebiecht. Nu jullie! Vertel eens, aan welke van deze zeven zondes maak jij je schuldig?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.