Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
15 februari 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • How To
  • uitleg
  • zeep
Een MissLipgloss artikel

Zeep

Eigenlijk is een blok zeep heel ouderwets. Drogisterijen staan vol met flessen vloeibare zeep en ‘vaste’ zeep is haast niet meer te koop in gewone drogisterijen. Waarom niet? Omdat vloeibare zeep eigenlijk veel makkelijker is. Beetje in je handen en wassen maar. Toch hebben veel merken (noem eens een Lush) heel veel soorten ‘harde’ zeep, in blokken dus. Ik ben zelf dol op ouderwetse zeep in een blok. Ik ga jullie vertellen waarom het beter is (op de meeste punten) en hoe je het kan gebruiken.

Milieu (blok wint)

Kijk eens naar een blok zeep en een fles zeep. Verpakking van een blok zeep? Een papiertje of folietje. Verpakking van een fles zeep? Plastic fles, plastic pompje, pompsysteem, papieren of plastic etiket, inkt… Wat een verschil! Als je hier naar kijkt is een blok zeep way beter voor het milieu, puur omdat het weinig verpakkingsmateriaal nodig heeft.


Zuinigheid (blok wint)

Wanneer je vloeibare zeep uit een fles gebruikt, gebruik je snel teveel. Je herkent het vast: je doet de fles op de kop (of je drukt op het pompje) en óeps! Veel teveel gepakt. Nouja, gebruiken dan maar. Op deze manier is je zeep veel sneller op! Wanneer je ‘harde’ zeep gebruikt, heb je heel snel door wanneer je genoeg hebt en kan je de zeep wegleggen. Je verspilt veel minder (of zelfs niks). En dat betekent ook weer: beter voor het milieu.


Gebruik/Opbergen (vloeibaar wint)

Tja, eerlijk is eerlijk. Een flesje zeep is makkelijker op te bergen. Je zet het gewoon in je douche of op de badrand neer en je hebt er geen omkijken meer naar. Weekendje weg of op vakantie? Je stopt hem gewoon in je tas. Maar een blok zeep is dat wel wat lastiger. Je moet het goed opbergen – wanneer het telkens nat wordt in de douche, zal heel veel van je zeep verloren gaan. Zeep bewaar je op een droge, schone plek. Hmm, dan is vloeibare zeep wel makkelijker.


Kosten (blok wint)

Met een blok zeep doe je nou eenmaal langer dan met een fles zeep. Dus een blok zeep is goedkoper!


Zo zijn er natuurlijk nog meer dingen te bedenken. Op sommige punten kan je beter een vloeibare zeep gebruiken, op andere punten verdient een vaste zeep de voorkeur. Ik ben zelf echt dol op vaste zeep en heb er ook heel veel. Ik snap wel dat sommige mensen het lastig vinden om een blok zeep onder de douche te gebruiken. Het glibbert uit je handen, het schuimt niet genoeg… Ik heb een paar tips om vaste zeep onder de douche te gebruiken. Voordat ik de zeep op mijn lichaam ga gebruiken, ‘activeer’ ik hem eerst in m’n handen. Dus gewoon heel actief je handen wassen met de zeep. Op die manier gaat ‘ie goed schuimen en kan je hem veel beter gebruiken op je lichaam: hij schuimt gewoon meer. Glibberprobleem? Doe dan een washandje om je hand en houd op die manier de zeep vast. Problem solved! Ik berg mijn zeepjes buiten de douche op in bakjes of folie, zo blijven ze goed en worden ze niet onnodig verspild.

Wat heb jij liever? Vloeibare of vaste zeep?Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.