8 december 2015 door Cynthia Schultz 41 reacties
Een MissLipgloss artikel

Zarqa Soft Cleansing Foam + Zarqa Skin Calming Serum

Advertorial

ZarqaZarqa ken je inmiddels al een beetje door mijn videoreview van laatst, vandaag wil ik graag twee producten iets beter met je bekijken: de Zarqa Soft Cleansing Foam en de Zarqa Skin Calming Serum. Zarqa is een merk met producten die heel geschikt zijn voor de gevoelige huid, maar ze zijn ook erg fijn als je geen huidproblemen hebt. Voor mij, dus!

Zarqa is een heel zuiver merk met hele zachte, verzorgende producten waarin geen ingrediënten zitten die je huid onnodig belasten. Zo bevatten de producten geen parabenen, geen parfum, geen allergenen en geen conserveringsmiddelen. Alleen de ingrediënten die je huid écht nodig heeft zitten erin, en dat zorgt ervoor dat de producten heel mild zijn en daardoor geschikt voor de meest gevoelige huid.

Het merk heeft een heel uitgebreide lijn producten, voor je hele lijf en het hele gezin en er is ook een babylijn! Vandaag laat ik je twee producten zien die ik ook in onderstaande video gebruikte.

Zarqa

Ik ga eerst iets dieper in op de Soft Cleansing Foam! Deze kost €10,69. Het schuim is verpakt in een praktische en hygiënische pompflacon. De verpakkigen van Zarqa vind ik er mooi uitzien: overzichtelijk en zuiver, en dat past ook goed bij het merk.

Zarqa

Info op de verpakking. Een reinigend schuim voor een frisse, schone huid. Ideaal om de make-up van je gezicht te halen op een milde manier. De foam met mineralen uit de Dode Zee en Aloë Vera reinigt de huid mild en diepgaand in de poriën. Voor een optimaal resultaat de foam gebruiken in combinatie met één van de andere ZARQA Face Care producten, bijvoorbeeld de Skin Calming serum. pH-huidneutraal. Sulfaat vrij.

Zarqa

De lijst met bestanddelen is vrij kort!

Aqua is gewoon water.

Sodium Lauroyl Sarcosinate is het reinigende ingrediënt en dit is een hele zachte, milde niet-irriterende reiniger.

Cocamidapropyl Betaine is ook een verzachtende reiniger.

Glycerine werkt hydraterend.

Methylpropanediol is een oplosmiddel en werkt hydraterend.

Betaine is ook een zacht reinigend ingrediënt.

PEG-4 Rapeseedamide wordt gemaakt van koolzaad en ook dit werkt reinigend, en als emulgator.

Aloe Barbedensis Leaf Juice is aloe vera sap, herstelt de huid.

Caprylyl glycol is een wateroplosbaar emollient dat de huid verzacht. Het is gemaakt uit cocosolie en heeft daarom antibacteriële eigenschappen.

Maris Sal is zeezout, heeft reinigende en helende werking.

Phenylpropanol is een oplosmiddel.

Sodium Chloride is keukenzout.

Tetrasodium Iminodisuccinate is een ‘chelator’, een aminozuur-achtige verbinding, die zware metalen en kalk kan binden.

De bestanddelen zien er wat mij betreft goed uit, maar ik ben geen chemicus, dus ik kan het niet perfect beoordelen. De ingrediënten zijn in ieder geval zacht en er zitten geen dingen als sulfaten of parfum in wat goed is. Er zitten niet heel veel super actieve dingen in, maar het is toch een reiniger die je er meteen weer afspoelt, dus dat vind ik niet zo erg.

Zarqa

Even drukken…

Zarqa

…en dan komt er een luchtig schuim uit. Dit gebruik je om je gezicht te reinigen. Ik gebruik deze niet voor mijn ogen (dat heb ik wel geprobeerd maar dat voelde achteraf toch wat trekkerig), maar wel voor mijn gezicht. Ik vind het dan fijn om eerste en speciale oogmake-up remover te gebruiken en daarna met de Soft Cleansing Foam aan de slag te gaan voor mijn gezicht.

Zodra ik de Soft Cleansing op mijn huid aanbreng, wordt hij al snel wat minder dik en schuimig, waardoor ik hem makkelijk kan verdelen. Het voelt prettig aan, het ruikt niet echt ergens naar, en na het ingemasseerd te hebben, spoel ik het af met wat lauw water. Of met een washandje.

Achteraf is mijn huid vooral zacht en schoon! Niet trekkerig. Precies wat ik wil. Hierna gebruik ik wel graag nog een toner als laatste stap. Dat doe ik altijd in mijn reinigingsroutine. Zarqa heeft daarvoor de Sensitive Cleansing Lotion.

Zarqa

Dan de Skin Calming Serum, €16,99. Een fijne prijs voor een serum! Serums zijn doorgaans toch best duur. Er zit 50ml in de pompflacon, wat veel is. De pompflacon is trouwens erg handig en hygiënisch.

Zarqa

Informatie over het Skin Calming Serum. Het zit vol met werkzame bestanddelen en het werkt dus kalmerend.

Zarqa

De bestanddelen! Ik schrijf alles weer even voor je uit:

Aqua is water.

Squalane lijkt qua samenstelling op talg. Werkt als conditioner voor de huid, verzorgt en hydrateert en wordt meestal uit olijfolie gewonnen.

Propylene Gycol is afkomstig uit plantaardige alcohol. Het helpt vochtverlies te voorkomen.

Methylpropanediol is een oplosmiddel en werkt hydraterend.

Betaine is ook een zacht reinigend ingrediënt.

Sodium Polyacrylate is een film former, stabilizer, emollient en absorbent.

Oryza Sativa Bran Oil is rijstekiemolie. De olie bevat mineralen, proteïnen, vitaminen, lecithine en is rijk aan vitamine E en gamma-oryzanol. Heel geschikt voor de drogere huid.

Caprylyl glycol is een wateroplosbaar emollient dat de huid verzacht. Het is gemaakt uit cocosolie en heeft daarom antibacteriële eigenschappen.

Panthenol is een vitamine B complex en heeft een revitaliserende werking op de huid en zorgt voor vochtregulering. Ideaal voor de gevoelige droge huid.

Urea is een belangrijk bestanddeel van de huid! Werkt hydraterend.

Butylene Glycol  helpt vochtverlies van de huid te voorkomen waardoor werkstoffen beter worden opgenomen.

Bisabolol is een harsachtig kalmerend bestanddeel dat voorkomt in kamille.

Chondrus Crispus Extract is extract van roodwier. Verzacht de huid.

Phenylpropanol is een oplosmiddel.

PPG-6-Decyltetracedeth-30 is een emulgator.

Citric Acid is lichaamseigen citroenzuur. Werkt reinigend, antiseptisch en antioxiderend.

Glycyrrhiza Glabra Root Extract  is extract uit de zoethoutplant. Het werkt kalmerend en het werkt tegen pigmentvlekken

Hmm, dit ziet er goed uit! Er zitten veel dingen in die écht wat doen voor je huid, zoals squalaan, rijstekiemolie, panthenol, urea, bisabolol, roodwier, zoethout… Top dat squalaan het tweede ingrediënt op de lijst is, want dat is echt lekker voor je huid. En: geen parfum, geen parabenen, geen sulfaten.

Zarqa

Het serum zit in een kunststof pompflacon en dat werkt erg gemakkelijk en snel. Ook handig om mee te nemen in je toilettas, het is echt een stevige verpakking.

Zarqa

Het is geen transparant serum, maar eerder een fluïde.

Zarqa

Uitsmeren gaat héél gemakkelijk…

Zarqa

…en het serum trekt verrassend snel in. Na even inmasseren ‘verdwijnt’ het als het ware meteen in de huid, alsof mijn gezicht het serum meteen opslurpt 🙂 Dit serum gebruik ik onder mijn dag- en nachtcreme en dat voelt erg goed. Mijn huid is meteen soepel, zacht, gehydrateerd en gekalmeerd. Ik heb wat geïrriteerde rode plekjes rond mijn neus en veel producten prikken daar, dit serum doet dat niet.
Zeker nu in het najaar nu het buiten toch best guur aan het worden is, is het echt een aanrader om een serum onder je gewone dagverzorging te gebruiken. Het zorgt net voor wat extra hydratatie en verzorging, en in dit geval, kalmering. En dan is €16,99 echt een fijne prijs! Zeker als je bedenkt dat het erg zuinig in gebruik is. De hoeveelheid op mijn hand hierboven is eigenlijk al teveel voor één applicatie.

Wat een fijne, zachte en wérkende producten!

De Zarqa producten zijn te koop bij DA, Gezond & Wel, de Tuinen en de betere drogist. Check de website van Zarqa voor meer info over alle producten en over het merk zelf. Bij alle Zarqa producten geldt trouwens: niet goed, geld terug! Als een product je niet bevalt, krijg je dus gewoon het aankoopbedrag terug. Superfijn!

Heb jij weleens iets van Zarqa gebruikt?

Alle info over de bestanddelen komt uit Lexicon van Cosmetische Ingrediënten

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

41 reacties
 1. C.Froels

  Ik heb een vraag , is Zarqa Calming Serum ook geschikt voor de gevoelige huid rondom de ogen? Voor onder de oogcreme uiteraard, bij Clinique dramatically moiturizibg lotion is dat zom weet iemand dit ?
  Bvd.

 2. Nicole

  Het serum lijkt mij erg fijn! Vooral de bestanddelen klinken goed.

 3. Cindy H

  De seasalt spray van zarqa doet bij mij wonderen. De shampoo is wel aggressief voor mijn hoofdhuid (zit ook sls in).

 4. Willemse

  Zarqa wint steeds meer aan bekendheid, helemaal terecht want het is een fijn basic merk voor gevoelige huidjes.
  Net als Decubal is het naast de milde en werking ook iets dat echt wat voor je huid doet.
  Fijn dat zulke producten er nu ook mooie verpakkingen krijgen, het is er nml al lang maar viel door saaiheid niet op in de schappen ;-p

 5. Marieke

  Ik weet niet of het aan mijn huid ligt of aan het serum, maar ik vind dat serum zo stinken! Het ruikt eerst gewoon nergens naar maar zodra ik begin te smeren, stinkt mijn hele gezicht. Een beetje zo’n geur alsof je natte kleding te lang in een plastic zak hebt gelaten. Ik heb toch de helft van het flesje opgemaakt maar meer kon ik niet aan.

 6. Caitlyn

  Voor de winter wil ik dit serum meteen aanschaffen. Mooie verpakking, natuurlijk en het werkt dus meer kun je niet wensen.
  xx

 7. Juliette – Tjuly.nl

  Ik vind Zarqa een heel fijn merk.. Vooral het serum en de enzymatische peeling 🙂
  Mijn huid vind het tot nu toe een van de prettigste merken 😉

 8. Anna

  Wat een leuk merk! Ik ben erg benieuwd naar het serum.

 9. Janneke

  Oeh, ik ga zeker even kijken voor het serum! Fijne review!

 10. Mariebeauty

  Je ziet deze producten steeds meer en meer op de beautyblogs verschijnen. Het lijken me erg fijne producten en als ik nog eens een nieuwe huidverzorging nodig heb wil ik deze toch wel graag eens gaan bekijken! Weet jij misschien iets meer over de verkoop in België ?

 11. W.

  Super fijne review! Ik twijfel al langer om eens producten van Zarqa aan te schaffen. Ik zag laatst ook iets over dat burts bees ook gezichtverzorging heeft. Zou je deze misschien ook een keertje kunnen testen? Gr!x

 12. Liza

  Ik was heel erg benieuwd naar de producten van dit merk, maar omdat het toch een advertorial blijft ben ik wat huiverig om het echt als een “review” te zien en mij over te laten halen. Nu vertrouw ik er op dat jij alleen een ad maakt van iets waarvan jij zelf ook echt een positieve mening hebt, maar het is naar mijn idee toch anders dan een echt review. Ik weet nu niet wat je er écht van vindt; vind je dit beter/slechter/even goed als de producten die je normaal gebruikt, vind je het iets toevoegen, is het iets waarvan je denkt “wou dat er meer verzorgende bestandsdelen in zitten” etc. Maar ik ga er toch nog even serieus naar kijken, aangezien jij ze uitgenodigd hebt voor I Love Beauty.

  • Laura

   @Liza
   Ik heb precies hetzelfde als jij. Ik geloof wel dat Cynthia eerlijk is, maar als het geen advertorial was geweest, vraag ik me eerlijk gezegd af of er niet hier en daar ook een aantal minder positieve (of in ieder geval iets neutralere) opmerkingen over het product in zouden staan.

   Cynthia, voor de volledigheid van het artikel zou ik bijvoorbeeld ook wel willen weten of je de producten bijvoorbeeld zó goed vindt dat je ze nu ook zelf gaat kopen om producten uit je dagelijkse routine mee te vervangen. Vind je ze echt bijzonder, of gewoon wel goed/niks op aan te merken. Ik zou snappen als je ze niet zou gaan gebruiken omdat je geen probleemhuid hebt, maar ben jij dan wel de juiste persoon om deze producten uit te testen? Dat zijn toch een aantal vragen die bij me opkomen.

   Verder prettig, gedetailleerd artikel en fijn dat je ook de ingredienten toelicht!

  • Miss Lipgloss

   Hoi Laura! Bedankt voor je vragen! Ik beantwoord ze even:

   Cynthia, voor de volledigheid van het artikel zou ik bijvoorbeeld ook wel willen weten of je de producten bijvoorbeeld zó goed vindt dat je ze nu ook zelf gaat kopen om producten uit je dagelijkse routine mee te vervangen. -> Ik zou dat met het serum wel doen, ja! Nu moet ik zeggen dat ik serums bijna nooit zelf koop omdat ik altijd weer wat nieuws te testen heb, maar deze vind ik echt heel fijn. De foam vind ik prettig maar ik gebruik toch liever een ‘vettig’ product tegenwoordig om mijn make-up te verwijderen dus die zal ik zelf niet opnieuw kopen.

   Vind je ze echt bijzonder, of gewoon wel goed/niks op aan te merken.
   Ze zijn bijzonder in de zin dat de meeste bestanddelen echt wat doen voor je huid en dat er verder geen troep in zit, wat natuurlijk niet zo vanzelfsprekend is bij een merk dat bij de drogist te koop is.

   Ik zou snappen als je ze niet zou gaan gebruiken omdat je geen probleemhuid hebt, maar ben jij dan wel de juiste persoon om deze producten uit te testen?
   Meerdere bloggers hebben Zarqa producten getest waarvan niet iedereen gevoelige/probleemhuid heeft, maar Zarqa wil juist benadrukken dat deze producten ook erg prettig zijn voor de gewone huid omdat je je huid dan gewoon niet belast met bestanddelen die het niet nodig heeft. Ik gebruik zelf ook het liefst natuurlijke/milde producten (zo houd ik erg van LUSH zoals veel van jullie wel weten) terwijl ik verder geen last van mijn huid krijg als ik wel ‘heftigere’ producten gebruik.

   Hoop dat ik je vragen zo beantwoord heb! Bedankt dat je deze vragen zo open stelt zonder meteen een conclusie te trekken en onaardige kritiek te geven. Dat vind ik erg prettig, dankjewel! Ik vind het helemaal niet erg om deze dingen toe te lichten namelijk, en zal ze ook bij volgende reviews meenemen.

  • Laura

   Heej Cynthia,

   Fijn dat je even de tijd hebt genomen om m’n vragen te bentwoorden. Dit maakt het wel duidelijker zo, bedankt!
   Ik had inderdaad gemerkt dat meer bloggers deze producten aan het testen waren (maar ik zal ze niet allemaal gezien hebben natuurlijk). Ik heb er geloof ik niet echt gevoelige/probleemhuiden tussen gezien, wat ik wel jammer vind, want ik zou heel benieuwd zijn of zij ook enthousiast over deze producten zouden zijn. Ikzelf heb een hele gevoelige huid en reageer op alles waar propylene glycol in zit. Dat schijnt best regelmatig voor te komen bij mensen met allergien/eczeem. Het serum valt voor mij helaas dus af.

 13. Tess

  Wat super fijn dat je uitschrijft wat alles betekent. Ik voelde me altijd een beetje dom als iedereen zei: oh wat fijn dat en dat er in zit, terwijl ik geen idee had wat dat nou inhield.
  Bedankt

  • Miss Lipgloss

   Wat leuk om te horen. Graag gedaan!

 14. aboutsbstyle

  wat lijkt mij dit een fijn merk om mee te werken voor je huid. liefs soraya

 15. Elsbet | La Vie Pure

  Ik zag het gisteren ook al ergens, het spreekt me zeker aan! En de prijs is inderdaad erg fijn voor zo’n product!

 16. Kelly

  Dit serum van Zarqa vind ik zelf ook erg fijn!

 17. Chantalle

  Wauw mooie producten! Ben er nu wel heel erg benieuwd na.

 18. suzan

  ik ben echt benieuwd naar de producten! lijken mij erg goede producten voor verschillende huidtypes!

 19. Lillyshuid

  Ohh ik ben gek op dit serum! Gebruik hem echt met veel liefde <3

 20. Linda

  Dit lijkt me ook weer fijne producten, ben erg benieuwd naar het serum. Ik heb meerdere producten van Zarqa en ben er erg tevreden over, de handcreme is ook erg fijn.

 21. Selda

  Ik gebruik de shampoo van dit merk, omdat ik van andere shampoos een erg rood gezicht kreeg na het douchen, met zarqa heb ik dat totaal niet echt top. Ook heb ik de cleansing foam geprobeerd maar die vond ik wel trekkerig aanvoelen dus ik heb nu een andere in gebruik. Verder leuke en duidelijke revieuw!!

 22. eva

  Ja voor mijn dochters heb ik Zarqa gebruikt en dat ging altijd goed! Ik ben heel benieuwd naar de cleansing foam. Die zou ik graag willen proberen! Het serum bevat propylene glycol als 3e ingrediënt en ik had van Jetske Ultee begrepen dat je juist producten moet vermijden als dit ingrediënt hoog op de lijst staat. Hmm lastig dus voor mijn huid. Die is nogal gevoelig. Hele duidelijke review overigens, fijn!

  • Tess

   Zelf heb ik een mega gevoelige huid. Ik heb van alles al geprobeerd. Zelfs van la Mer kreeg ik last van mijn huid en toen ben ik overgegaan naar natuurlijkere producten en kwam bij Zarq uit. Dit is het fijnste dat ik ooit heb gehad. Ik heb de producten van Jetske gebruikt omdat idereen er zo extreem lovend over is, maar het was voor mijn huid niet fijn. Ik denk dat je het beste gewoon Zarq kunt uit testen. Je kunt altijd je geld terug krijgen.

 23. Carina

  Niet goed geld terug geldt niet voor als het niet bevalt. Of hebben ze het aangepast? Zover ik weet is het dat Zarqa geld terug belooft als je op de producten reageert dmv huidirritatie, niet als je het gewoon geen fijn spul vindt.
  Ik heb zelf Zarqa al eens geprobeerd maar mijn huid kan er niet tegen, het gaat branden. Ben wel benieuwd naar het calming serum gezien die nieuw is, maar tot nu toe durf ik het eigenlijk niet aan.

 24. Nabila

  Op naar de tuinen.

 25. Margot

  Ik heb nog nooit iets van dit merk geprobeerd, maar het serum lijkt me fijn!

 26. Chantal

  Ik ben echt super tevreden over dit merk! Eindelijk een merk met zachte en huidvriendelijke ingrediënten voor een goede prijs. En het werkt ook nog eens goed! Ik gebruik niks anders meer 🙂

 27. Syl

  Ik zag dit merk gisteren bij de drogist, maar ik wilde er eerst meer over weten. Lijkt me wel een fijn merk.

 28. Carola

  Serum ziet er erg goed uit… ga ik zeker naar kijken als ik weer in Nederland ben 🙂

  • Ilse

   In België verkopen ze dit merk bij Essenza!

 29. Denise Melanie

  Waarom doen ze keukenzout in een reiniger? haha 😉

 30. Marloes/GLAMOURMOES

  Ik ben ook zo enthousiast over het serum! Heel fijn product. De Cleansing foam ga ik nog testen, maar eerst een andere opmaken.

 31. Sara

  Ik heb zelf ook een gevoelige huid. Een aantal producten van Zarqa heb ik dan ook gebruikt. Waar ik bij andere merken last krijg van huiduitslag en een branderig gevoel op mijn gezicht krijg ik dat bij Zarqa niet. Mijn zusje gebruikte toen ze last had van acné ook verschillende producten van dit merk. Ook zij was er erg tevreden over.

 32. Maaike

  dat serum gaat op mijn wishlist! Zo te lezen precies wat mijn huid nodig heeft.