Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
6 september 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • geur
  • parfum
  • Review
  • Test
Een MissLipgloss artikel

Yves Rocher Vanille Noire

Secrets d’Essences is een parfumlijn van Yves Rocher, met vijf verschillende geuren. De meest uitzonderlijke en natuurlijke grondstoffen worden hiervoor gebruikt en de beroemdste parfumeurs om het parfum te creëren. Voile d’Ambre, Rose Absolue, Tendre Jasmin en Iris Noir bestonden al, vanaf september ligt ook Vanille Noire in de winkels…

Meesterparfumeur Jacques Cavallier: ‘De kern van vanille heeft vele verschillende geurfacetten: soms een vleugje honing, dan weer amberachtig, houtachtig of karamelachtig. In plaats van de traditionele, subtiel zoete verleiding van vanille, koos ik ervoor de onbekendere, sensuele aspecten van dit beroemde parfumingrediënt voor het voetlicht te brengen.’

Het parfum is gebaseerd op drie kwaliteit van vanille, gekozen door Cavallier. ‘Mijn keuze is gevallen op de leerachtige, aangename sensualiteit van Bourbonvanille, de zonnige warme geurnoten van Tahiti-vanille en de Vanille Oeganda vanwege haar houtachtige, mysterieuze en ondoordringbare karakter.’ In de topnoten zit ook mandarijn, in het hart mimosa en in de basis cederhout en koperachtige toetsen.

Ik ben zelf gek op vanille. Vanillesmaak, maar ook (juist!) vanillegeur. Als ik op internet (bijvoorbeeld bij Lush) iets bestel, neem ik altijd iets met vanille, omdat ik weet dat ik dat enorm lekker vind. Parfums met vanillenoten doen het ook altijd heel goed bij mij. En nu is er dus Vanille Noire, hij lijkt wel voor mij gemaakt! Vanille, vanille, vanille! De geur is in het begin iets overweldigend, echt vanille-in-your-face. Na een tijdje wordt het wat zwaarder, houtachtiger en minder overheersend. Maar nog steeds ruik je die heerlijke, goddelijke vanille.


De verpakking vind ik erg chic, het doosje doet wat Chanel-achtig aan. Het flesje is van dik glas en heeft een mooi kleurverloop, van transparant naar donkerbruin en in het dopje gitzwart. Erg mooi, past ook goed bij de geur.

Het is echt een heerlijke geur met een mooie verpakking, voor mij een winnaar! Het is wel een vrij zware geur. Ik zou die gewoon overdag dragen maar het is wel meer een geur voor in het najaar en ’s avonds. De geur is een eau de parfum en kost €53 voor 50 milliliter, €35 voor 30 milliliter. Er is ook een Roll-on van 10 milliliter, die krijg je gratis bij aankoop van een eau de parfum van 50 milliliter (is alleen geldig tot eind oktober 2010). In de Vanille Noire lijn zit ook een bodymilk (€18,90), douchegel (€13,50) en deodorant (€16,50). En goed om te weten: het verpakkingskarton is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en de deodorant bevat zuivere lucht.

Vanille Noire ligt medio september 2010 in de winkels!

Iets voor jou als… je houdt van donkere, zware geuren en als je houdt van vanille
Skippen als… je niet echt een vanille-fan bent
Zou ik dit opnieuw kopen? Ja, als ik de geur na een 50 milliliter fles nog niet zat ben, wel 🙂

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.