Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
3 september 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • budget
  • kwasten
  • penselen
  • Review
Een MissLipgloss artikel

Yves Rocher make-up kwasten review

00000De zoektocht naar goede en betaalbare kwasten die ook nog eens makkelijk verkrijgbaar zijn bij een winkel om de hoek: het houdt niet op. Ik ontdekte laatst de make-up kwasten van Yves Rocher. Schappelijke prijzen (van €4 tot €10), gewoon in de Yves Rocher filialen te koop, zien er goed uit… Is het ook echt wat?

P1150394

Yves Rocher heeft een vrij uitgebreide collectie make-up kwasten, iets wat ik tot voor kort helemaal niet wist! En het zit nota bene zowat bij me om de hoek! Yves Rocher kan je natuurlijk ook online bestellen.

P1150393

Dit zijn de kwasten die ik heb en die ik vandaag ga reviewen.

P1150436

De eerste indruk van de kwasten is goed. Ze zien er stevig uit, met een donkerblauw (en soms zwart?) houten gelakt handvat. Sommige kwasten zijn van dierenhaar, sommigen zijn synthetisch. De prijzen zitten tussen de vier en tien euro, wat hele mooie prijzen zijn voor kwasten! Je kan dit wel echt budget prijzen noemen.

P1150395

Eerst drie gezichtskwasten! Een rouge kwast, foundation kwast en poeder kwast.

Yves Rocher Rouge Kwast €10

Yves Rocher

Ik begin met een kwast die ik wel oké vind, maar waar ik net mega lyrisch over ben. Veel aan deze blush kwast is goed (de zachte haren, de lengte van de haren, de stevigheid van het handvat), maar er is ook wel het een en ander waar ik niet zo tevreden over ben. Ten eerste de vorm van de kwast, deze is nogal ‘recht’ en plat. Dat werkt niet zo goed bij een blush kwast. Ook verliest deze enorm veel haren tijdens het gebruiken. Dat is een beetje vervelend omdat je dan telkens haren van je gezicht af moet plukken. Op zich kan je er best wel je blush mee aanbrengen, maar ja, dat kan je ook met een afwasborstel als het moet… Nee, deze vind ik niet zo geweldig.

Yves Rocher Fond de Teint Kwast €10

Yves Rocher1

Ah, een traditionele foundationkwast! Zelf heb ik dit soort kwasten nooit veel gebruikt, ik heb altijd bufferkwasten en sponzen voor mijn foundation gebruikt. Ik ben vooral gek op bufferkwasten en gebruik deze de laatste jaren alleen maar voor mijn foundation. Deze platte foundationkwast is kwalitatief heel prima en mooi en hij brengt foundation goed aan, maar het is gewoon niet echt mijn soort kwast. Dat ligt niet aan Yves Rocher of aan de kwaliteit van de kwast, dat ligt aan mij.

Yves Rocher Poederkwast €10

Yves Rocher2

Een kwast waar ik wel enthousiast over ben, de poederkwast! Deze kwast is heel prima. De haren zijn vrij zacht, het handvat stevig, de vorm goed en hij is ideaal om lekker mee te poederen. Deze vind ik wel een aanrader! Het is geen hele grote poederkwast trouwens, als je dat liever hebt kan je deze beter skippen want deze is iets compacter. Iets wat ik zelf niet zo’n probleem vind.

P1150413

Dan de volgende: een concealerkwast en vier oogschaduwkwasten.

Yves Rocher Plat Penseel €7

Yves Rocher4

Als eerste de meest basic kwast, het ‘platte penseel’. Hmm, ik vind deze niet zo plat. Hij is eerder een beetje aan de fluffy kant. Dat is niet slecht, want daar kan je juist ook hele mooie dingen mee maken, maar plat is ‘ie niet. Het is wel een goede oogschaduwkwast die ik regelmatig gebruik. Pakt goed kleur op, brengt makkelijk aan en je kan hier ook nog wel prima mee blenden.

Yves Rocher Schuin Penseel €7

Yves Rocher5

Deze vind ik fijn! Het schuine penseel is plat genoeg, heeft mooie stevige haartjes die een goede lengte hebben en hier kan je perfecte eyeliner mee zetten – of je wenkbrauwen mee bijwerken. Deze vind ik super, als je nog een goede eyeliner- of wenkbrauwkwast zoekt, hier is ‘ie!

Yves Rocher Oogschaduwpenseel €8

Yves Rocher6

Het ‘oogschaduwpenseel’ is een vrij ronde blendingkwast. Van mij had hij nog best wat ronder en voller mogen zijn, dat blend net wat makkelijker. Op zich is het een goede kwast die prima blend en alle harde lijnen mooi zacht maakt. Ook ideaal om kleur mee aan te brengen in de arcadeboog. Deze heeft mijn goedkeuring!

Yves Rocher Ooghoekpenseel €7

Yves Rocher7

Hee, nice, een pencil kwast! Die zie je niet vaak bij ‘gewone’ winkels. Yves Rocher noemt het een ‘ooghoekpenseel’ en ja, daar kan je hem ook voor gebruiken. Deze kwast vind ik top! Een prima compacte pencil kwast, ideaal voor in je arcadeboog, ooghoeken en onder je ogen. Leuk dat Yves Rocher een pencil kwast heeft, dat zie je niet zo vaak in de winkels.

Yves Rocher Lippenseel €6
Yves Rocher Wimper- en Wenkbrauwenborsteltje €4

Yves Rocher8

Het lippenseel is zo’n leuk die je in je tas mee kan nemen en door het dopje op de onderkant van het pennetje te doen, komt het penseeltje er aan de bovenkant uit. Mijn moeder had vroeger zo’n lippenseel en ik mocht altijd de restjes gebruiken om op mijn lippen te doen… Jeugdsentiment! Ik vind het niet een heel handig lippenseel, ik heb zelf liever een kwastje dat wat korter en steviger is voor mijn lippen. Je kan er best mooie strakke lippen mee maken, maar echt heel handig vind ik ‘m niet.

Ook is er een wimper- en wenkbrauwborsteltje, en dit soort borsteltjes gebruik ik eigenlijk nooit. Voor mijn wimpers en wenkbrauwen gebruik ik zo’n borsteltje dat er uit ziet als een leeg mascaraborsteltje (spoolie), dat vind ik prettiger werken. Deze is trouwens goed hoor, als je van deze kwastjes houdt.

 

P1150440

Ik ben niet enthousiast over alle kwasten, maar mijn aanraders zijn:

  • Foundationkwast (als je zulke kwasten graag gebruikt)
  • Poederkwast
  • Platte oogschaduwkwast
  • Oogschaduwkast
  • Ooghoekpenseel

P1150441

De Yves Rocher kwasten zijn bij alle Yves Rocher filialen te koop en in hun online shop.

 

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.