Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
21 juni 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • boek
  • Boeken, televisie & tijdschriften
  • carry slee
  • thriller
Een MissLipgloss artikel

Young adult thriller: Fatale Liefde

Liz en Amber raken verzeild in een web van leugens en hebben al hun vindingrijkheid en doorzettingsvermogen nodig om zich staande te houden als het leven even tegenzit. Wat begint als een onschuldig liefdesverhaal, ontwikkelt zich gaandeweg tot een superspannende thriller die je op het puntje van je stoel uitleest!

Fatale Liefde is de tweede young adult thriller van Carry Slee. We kennen deze topschrijfster natuurlijk van de jeugdboeken – die ik vroeger verslond. Na Bangkok Boy is er nu dit verhaal, over liefde, vertrouwen en bedrog. Ik heb het in één dag uitgelezen, Carry schrijft heerlijk, en ik ben na al die jaren nog steeds fan van haar. Het verhaal is erg herkenbaar, het gaat over Liz en Amber, allebei ‘young adults’, dus zo’n 18, 19 jaar. Ze wonen allebei op kamers in Amsterdam, gaan naar school, hebben vriendjes, lastige ouders, en allerlei problemen die je zelf kan herkennen. Leuk is dat zelfs Zwolle in het verhaal voorkomt!

Ik vond het een heerlijk verhaal met veel wijze lessen, maar een echte thriller vond ik het pas op het eind. Pas dan is het spannend. Van mij mag er wel iets meer peper in, net een tikje spannender. Maar wel een topboek, erg leuk voor meiden van mijn leeftijd (16+). Niet geheel onbelangrijk: ik vind de kaft prachtig. Supermooi, past goed bij het verhaal en het materiaal is ook fijn, een soort zacht mat karton. Dit boek is echt een aanrader voor Carry Slee fans!

Je kan hier een fragment van Fatale Liefde online lezen!

Fatale Liefde
Carry Slee
ISBN 9789049924218
Uitgeverij FMB
€16,95 – 16+


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.