28 juni 2011 door Cynthia Schultz 115 reacties
 • crest white strips
 • gele tanden
 • hoe krijg je witte tanden
 • tanden bleken
Een MissLipgloss artikel

Witte tanden: zo krijg je ze

Witte tanden geven je een frisse, schone en gezonde uitstraling. Tja, het is niet anders. Ook al zijn een tikje gele tanden veel natuurlijker – weinig mensen hebben echt witte tanden van zichzelf – ze worden vaak wat onfris gevonden. Onzin natuurlijk, want jij verzorgd je gebit net zo goed als iemand met witte tanden. Maar ook ik ben van gele naar witte tanden gegaan, gewoon, omdat ik het mooier vind. Wil je weten hoe je zelf ook wittere tanden kan krijgen, of die illusie kan wekken? Lees dan verder.

 

Ten eerste wil ik zeggen dat er niks mis is met gele tanden. Alleen is het nou eenmaal zo dat witte tanden over het algemeen mooier worden gevonden. Dat is hetzelfde als met pluizig of glad haar, en dik en dun. Zo is het in onze wereld en daar kan ik niks aan doen. Ik vind witte tanden bij mezelf ook veel mooier en mijn tanden zijn in een paar jaar tijd van vrij geel naar mooi helder wit gegaan. Een aantal dingen hebben me daar bij geholpen:

 • Een bleekbehandeling. Ik heb mijn tanden laten bleken en daar ben ik nog steeds blij mee. Het kostte weinig en het effect was geweldig. Het is niet slecht voor je tanden, het is alleen een uurtje stilzitten met een bitje in je mond met een lamp erop. Bij mij deed het absoluut geen pijn, maar het hangt af van hoe gevoelig je tanden zijn.
 • Goed poetsen, niet roken, koffie en rode wijn vermijden. Die laatste twee zijn wat lastiger en daar ben ik niet heel strikt mee, maar ik drink hooguit een of twee keer in de week koffie en nog minder vaak rode wijn. Dat scheelt! En roken doe ik ook niet.
 • Poetsen met een whitening tandpasta. In New York kocht ik tandpasta van Crest en ik heb daardoor de laatste weken weer wat wittere tanden gekregen! Dat helpt echt. In Nederland zijn er ook prima whitening tandpasta’s maar ik heb het idee dat die van Crest echt goed werkt.
 • Crest White Strips. Deze heb ik maar vijf dagen gebruikt, maar ze hebben mijn tanden wel weer een tikje opgelicht. Ik ben er mee gestopt omdat ik het nogal veel gedoe vond, eigenlijk stom. Maar ik vind het vervelend om elke dag een half uur met die strips op mijn tanden te zitten die niet lekker smaken. Dan ga ik liever voor 150,- nog een keer m’n tanden laten bleken (want dat is maar een uurtje onprettig). Laat je overigens niet afschrikken door horrorverhalen over Crest. Ik heb zelf totaal geen pijn gehad, het hangt – net als bij een bleekbehandeling – af van hoe gevoelig jouw tanden en tandvlees is. Ik heb zelf geen seconde pijn gehad en het is ook zeker niet slecht voor je tanden.
 • Heb je gele en scheve tanden? Je kan ook je tandarts vragen om facings. Dit zijn een soort ‘plaatjes’ die op je eigen tanden komen waardoor je een perfect gebit krijgt. Dit is wel heel duur, bleken is veel goedkoper.

Maar er zijn ook wat manieren om je tanden optisch witter te laten lijken!

 • Vermijd kleuren op je lippen met een oranje of gele ondertoon, dit accentueert de gele tonen in jouw tanden. Ga liever voor een koele kleur, dus met een blauwe ondertoon! Dit maakt je tanden witter. Laat oranje dus staan als je witte tanden wilt, ook al is het zo hip.
 • Hoe bruiner je huid, hoe witter je tanden lijken. Dus aan de slag met zelfbruiner! Dit herken ik zelf ook, als ik een paar dagen heb gezelfbruind lijken mijn tanden ook een stuk witter.
 • Ook je haarkleur is van invloed. Hoe donkerder je haar (dus hoe hoger het contrast), hoe witter je tanden.
 • Als je vrij gele tanden hebt, is het oppassen geblazen met nude lippen. Doordat het contrast zo laag is tussen je lippen en je tanden zullen ze er wat geler uitzien. Je kan beter gaan voor een wat feller kleurtje met een koele ondertoon.

Ik wil wel even benadrukken dat spierwitte tanden niet natuurlijk zijn, sla dus niet te ver door met bleken, poetsen en White Strips. Zo vind ik de tanden van bijvoorbeeld Audrina Patridge van The Hills een stuk te wit, maar bij andere celebrities met mooie witte tanden vind ik het wel weer mooi.

Bron foto


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

115 reacties
 1. Jacqueline

  Hele goede tips ,dankjewel !!

 2. Michelle

  Wauww wat een goede tips 🙂 Ik zal ze zeker onthouden. Een stralend gebit vind ik erg belangrijk

 3. MissLanghaar

  Hm ik wil het ook wel graag, dat bleken. Maar heb enormmm gevoelige tanden, echt een ijsje eten doet enorm pijn dus ik ben er een beetje bang voor…

 4. It’s me

  heej!
  ik heb van mezelf best witte tanden, maar zoooo scheef! 🙁
  dat vind iik echt heel jammer, maar ja, een beugel en het is weer recht toch? en dan kan ik lekker aan de gang met al je tips, ze zijn echt super handig 😉 !!

 5. Tara

  Leuk artikel !
  Waar heb je je tanden dan gebleekt?
  Ik heb de Crest strips ook gebruikt maar mijn tanden gingen super pijn doen… Dus maar mee gestopt.

  Groetjes

 6. Lies

  erg handig artikel 🙂
  Ik heb best witte tanden van mezelf.
  Ik gebruik soms whitening tandpasta en ik drink ook geen koffie ofzo.

 7. margot

  Hoe kun je geen koffie drinken als je een Nespresso apparaat hebt??? Zodra ik thuis ben lig ik altijd aan het infuus ;). Leuk artikel, zoals altijd 😀

 8. renate

  Handige tips! Ik wil zelf ook graag een bleekbehandeling! :blush:

 9. Lies

  Die crest white strips zijn echt slecht voor je tanden. Er is een reden waarom alle tandartsen het afraden…

 10. Samira

  Dat vind ik ook totaal overdosis bling bling tanden is niet mooi, maar too mush! 🙂

 11. Lisa

  Handig artikel met goede tips, thanks 🙂

 12. Lise

  Ik heb ook gehoord dat de tandpasta van bij een apotheker verschilt met die van de drogisterij.. Ook al is het hetzelfde merk…
  Waar haal je die Crest White Stripes?

  • Floor

   Ik vind het zo jammer van de crest white strips dat de kleur, na de kuur, snel weer naar het oude kleurtje gaat. Dus moet je het eigenlijk wel om de maand doen. (dit was bij mij iig wel)

   Wat voor mij ook gewoon goed helpt is goed bijhouden met tandenstokers, en dat dan ook echt 2x per dag doen. Ik merk dat me tanden er daardoor ook veel “gezonder” en witter uitzien!

   Fijn artikel!

  • Floor

   Oeps reactie vekeerd geplaatst 😉

   Maar je kunt ze bestellen op http://www.crestwhitestrips.nl , erg goede service! En snel in huis

 13. yente

  * …want ook jij verzorgT je tanden…

 14. Lina

  •Vermijd kleuren op je lippen met een oranje of gele ondertoon, dit accentueert de gele tonen in jouw tanden. Ga liever voor een koele kleur, dus met een blauwe ondertoon! Dit maakt je tanden witter. Laat oranje dus staan als je witte tanden wilt, ook al is het zo hip.

  Ik moet toch even opmerken dat ik hier totaal niet mee eens ben! Want als je een roze kleur gebruikt op je lippen, is het contrast tussen het koele roze en warme tandgeel groter, dus lijken de tanden geler en de lippen rozer. Wanneer je een koraalkleurige lipstick neemt, dan zijn je lippen ‘geler’ dan je tanden, dus lijken je tanden in vergelijking witter. Dit zal wel niet bij iedereen zo werken, maar een tip voor de meisjes die denken “ohnee, zelfs met de meest roze lipstick lijken mijn tanden geel”, probeer dan JUIST een koraalkleurige lipstick!

  Of gewoon een nude lipstick of doorzichtige gloss en dan opvallende ogen, want zo wordt de aandacht niet naar je tanden getrokken. 😉

 15. debbie

  handig!
  Waar laat je je tanden bleken dan Cynthia?

 16. Ajlina

  Bij gele tanden ook oppassen met licht roze lippenstift en een hele goedkope manier om tanden witter te maken is een klein beetje zeezout op je tandenborstel. Noet teveel en niet te vaak. 1, eventueel 2 x per week. En uitkijken voor je tandvlees, dat kant een beetje geïrriteerd raken.

 17. LottedeJ

  Ik wil zooo graag crest white strips proberen, maar ik heb hele scheve tanden (gevalletje: beugel gehad, maar geen spalkjes gekregen daarna, dus alles is weer scheefgegroeit!)

 18. Alex

  Een goede whitening tandpasta die hier in Nederland te koop is, is die van Rembrandt. Deze heb ik toen ook gebruikt, op aanraden van mijn tandarts, en ik zie echt een beetje verschil!
  Liefs

 19. Trui

  even over een whitening tandpasta als hij echt je tanden wit maakt is het juist slecht omdat hij dan eigenlijk een laagje van je tanden afschuurt., maar verder goede tips

 20. wendyh

  weet je ook dat je je tanden met baking soda witter kan maken? zou je echt is over moeten gaan lezen etc op internet want is supper interesant! niet slecht voor je tanden,kost een paar euro en het werkt, mis. idee voor een artikeltje?

 21. Elien

  goeie tips!!!
  x

 22. Jill

  Je hebt ook Crest Whitestrips die je maar 5 minuten moet inhouden. Die vind ik zelf veel handiger. Ik heb de Gentle Routine strips maar je hebt ook de Stain Shield voor als je veel koffie en wijn drinkt en/of rookt. Elke dag een half uur met die dingen in mijn mond zitten vind ik ook niet zo prettig. o_0

 23. xxBambixx

  rose lipgloss maakt mijn tanden erg geel!

  • Elvera

   Ja, dat heb ik nou ook!

 24. justine

  Handige tips! Zal er zeker gebruik van maken!

 25. Cynthiiaa

  Ik wil mijn tanden echt al zo lang laten bleken. Ik wil nude lippen dragen. ;D

 26. Maaike

  Handige tips! Toch jammer dat ik lichtblond haar heb en het in de zomer alleen maar lichter word haha! Ik ga eens op zoek naar die Crest tandpasta.

 27. lazien

  SUPER leuk artikel!
  Ik heb zelf ook de Crest strips en ik ben na dag 2 gestopt met gebruiken omdat mijn tanden er zó gevoelig van werden en pijnlijk! Ik heb vandag sensodyne gekocht en maak mijn kuurtje lekker af want HET WERKT ECHT!
  En de site waar ik had besteld had ze al de volgende dag bezorgd dus echt topservice! 😉

  Als mensen nog vragen hebben erover: you can ask me 😉

  • lazien

   Ik heb trouwens een halve kuur van Crest Supreme

 28. Tessa

  Je tanden laten bleken bij een groothandel is wél slecht voor je tanden. Crest is ook niet goed.
  Ik heb mijn tanden laten bleken bij de tandarts, ik kreeg een bitje, op maat gemaakt waarin ik elke avond vloeistof moest doen, dit was veel natuurlijker en minder schadelijk voor mijn tanden. Mijn tandarts schrok zich lam dat ik ze wilde bleken met Crest. En in één uur je tanden bleken, dat klinkt toch alleen al schadelijk. Als je in één uur zoveel “chemicaliën” op je tanden krijgt, dat kan toch niet goed zijn. Ik zou als tip geven; ga asjeblieft naar je tandarts, het kost net zo veel maar is wel iets veiliger.

  Verder, goed artikel hoor, vooral de optische tips zijn handig 😀

  • Shania

   Je weet wel dat de gel van de groothandel precies dezelfde gel is die de tandarts gebruikt…? Je hebt alleen verschil in het percentage. Tandartsen kiezen bijna standaard voor het lage percentage en daarom duurt het bij de tandarts altijd zo lang of moet je het bitje ’s nachts inhouden voordat je resultaat ziet. Dat vinden veel mensen fijn, want “als het lang duurt en de tandarts er zoveel aandacht aan schenkt, zal het dus wel goed zijn”. Slaat nergens op, in beide gevallen moet je thuis zelf aan de slag. En als je bij de tandarts wél een snelle behandeling kan krijgen, is het dus de sterkste bleekversie.

   Ik heb de gel en Crest gedaan, zonder overleg met de tandarts en m’n tanden zitten er nog in en de tandarts heeft nog nooit enige schade ontdekt.

   De gel van Crest (op de strips) heeft een andere chemische samenstelling dan de gel in de bitjes. Maar de werking is bijna gelijk.

   Ik vind het altijd zo jammer als iemand weer zomaar ongefundeerd begint te roepen dat alles behalve bij de tandarts slecht is. Dat is namelijk niet waar en het is dus hetzelfde spul, maar er wordt altijd vergeten dat de tandartsen hier zelf pas een paar jaar ervaring mee hebben.

 29. Fatima

  Heel handig artikel! En precies op tijd, ik wil namelijk heeel graag mijn tanden laten bleken. Het staat ook zo mooi als je dan in de zomer een kleurtje hebt :P.
  Maar mag ik vragen waar jij je tanden hebt laten bleken? Misschien kan ik daar ook eens kijken. Het is namelijk niet duur, 150 euro voor een bleeksessie. Alvast bedankt! 😀

 30. Nadia

  Ik heb van mezelf hele witte tanden, ik heb alleen 1 hoektand waar ooit iets is afgebroken en dat randje is een beetje geler, maar nog steeds niks echt geel. Ik poets mijn tanden met ORAL B, soms met whitening, soms niet.

 31. Silva

  Wat een superhandig artikel! Ik wil ook wittere tanden, maar ik mag nu nog geen bleekbehandeling.

 32. Manon

  Ik heb ook die strips van Crest besteld, toen jij ze net had gekocht in New York. Ze hebben inderdaad wel wat gewerkt, maar ik heb er ook maar iets van 5 gebruikt, omdat het zo’n gedoe is (+ een vieze smaak ;p). Ik heb wel het idee dat ze hebben gewerkt. 🙂

 33. Esmee

  Ik vind dat er een beetje overdreven wordt gereageerd op dit artikel. Zoals Cynthia in het begin al aangeeft; het is nou eenmaal onze schoonheidsideaal. Want geef even toe, zelf vind je witte tanden toch ook mooier dan gele?
  Ook geeft ze bruikbare tips over hoe je je tanden witter kan laten lijken en zegt ze echt niet dat we allemaal gelijk naar de bleekkliniek moeten rennen.
  Overigens denk ik wel dat je misschien iets voorzichteger moet zijn wanneer het om medische dingen gaat, hier bijvoorbeeld om de vraag of het bleken wel of niet goed voor je tanden is.
  Maar over die voorbeeld functie, tuurlijk heeft Cynthia die wel maar ik denk dat de uitwerking daarvaan vaak een beetje overschat wordt. Want dan zouden we toch ondertussen allemaal aan anorexia lijden, tanden hebben die witter dan wit zijn en ons diep in de schulden werken om merkkleding te kunnen dragen?

 34. Lonneke

  Kan jij mijn gedachte lezen? Hahaha! Ik was hier net naar opzoek, echt top!!

 35. Suzan

  Laatst bij mijn half jaarlijkse controle bij de tandarts vertelde ik dat ik last had van gevoelige tanden, en toen vroeg de tandarts welke tandpasta ik gebruikte? Whitening dus. Deze tandpasta werd sterk afgeraden door m’n tandarts, want tandpasta met whitening zou zorgen voor gevoelige tanden, omdat je je tanden eigenlijk schuurt (en daarom worden ze witter). Heel erg slecht dus! 😡

  • wendyh

   gebruikte je dat standaart of als een soort van kuur van een paar weken?

  • Suzan

   Gewoon standaard

 36. Sietske

  Ik heb ooit gelezen dat gele tanden sterker zijn dan witte.
  Die van mij zijn gelig van mijn zusje heel wit. Je raadt het al, zij heeft constant gaatjes.
  Het hoeft niet zo te zijn uiteraard.

  • trisha

   bij mij is het juist andersom mijn zus heeft gelige tanden en ik super wit en zij heeft constand gaatjes en andere dingen aan haar tanden en ik heb nog nooit iets aan mijn tanden gehad

 37. A*

  Ik gebruik nu een week braaf elke dag de crest white strips Vivid 3D maar zie nog steeds geen verschil 🙁 nou zijn mn tanden ook niet erg geel ofzo maar toch

 38. Maaike

  Ik ga 1x per jaar naar de mondhygiënist (boven op mijn tandartsbezoeken) en daar polijsten ze je tanden na de behandeling. Voelt lekker, en je tanden zijn een stuk witter! Bovendien kost het niet zo veel als bleken en met een goede tandartsverzekering wordt ook 75% vergoedt waardoor het maar 15 euro kost.

 39. Clemence

  Super handig artikel Cynthia!

  Ook vind ik dat als je kritiek heb op een artikel en het niet eens ben met het onderwerp, lees het dan niet! Cynthia is niet verantwoordelijk voor wat een ander doet & voelt….Het is ook niet snel goed he.. Er zijn meiden die dit soort artikelen hartstikke leuk vinden en dan mag het opeens niet meer? Onzin!

 40. Janne

  Handig hooor! Ik heb best gele tanden, hier wil ik echt vanaf! Toch krijg ik wel eens reacties bij foto”s op mijn blog ofzo dat ik zoon witte tanden heb, misschien doordat ik een getinte huid heb en bruine haren?

 41. Lien

  Handige tips. 🙂 Ik gebruik sowieso altijd een withening tandpasta, maar of deze ook werkelijk helpen? 🙂

 42. Raab

  Ik ben een roker en wil mijn tanden laten blreken. Alleen ben ik bang dat het geler dan nu zalworden. Heeft hier iemand enige ervaring mee?

 43. Liz

  Goed artikel!
  Nog een toevoeging: Laten bleken kun je het beste laten doen en niet met een thuissetje. Dit kan onveilig zijn en dus slecht voor je tanden 🙂

 44. Michelle

  Klein taalfoutje gevonden: ‘hoe gevoelig jouw tanden en tandvlees is’ moet zijn: ‘hoe gevoelig jouw tanden en tandvlees zijn’.

  Hoop niet dat ik nu belaagd wordt door reacties over kritiek ofzo. Ik neem aan dat deze comment alleen maar handig is ;).

 45. Nikki

  Cynthia ik vind dit een zeer goed artikeltje! ook al keuren velen het hier af. Ik bedoel, je reviewt toch ook producten die al eens wat duurder kunnen zijn en het is niet omdat jij het hier nu zet dat iedereen dit plots zal willen doen. Ik vind het gewoon goed dat je alle opties vermeldt! Wel zou ik iets meer willen horen over die whitening tabs van Lush 🙂 Zelf heb ik ietwat gelige tanden maar ik zou ze echt niet laten bleken. ik hou van mn tanden zoals ze zijn; Heb net geen 5 jaar een beugel gehad, ik had echt een ‘schietkraam’ zegmaar (heb 5 tanden tekort!) en nu ben ik al gelukkig dat al mijn tandjes mooi recht staan. Ik poets goed en telkens als ik bij de tandarts ga heb ik geen enkel gaatje of moet er niks aan m’n gebit gebeuren. Ik ben er dus wel gelukkig mee. Witening tandpasta gebruik ik wel als het erg wordt, dit helpt ook al veel hoor. De tips van de lipstick vind ik wel super interessant! thx!

 46. demi

  Hoe duur is tanden bleken ongeveer? En waar kan je dat laten doen?

 47. Judith

  Er staat een spelfoutje in je artikel 🙂
  In het eerste stukje staat ‘jij verzorgd’, dat moet zijn ‘jij verzorgt’.
  Ik weet niet meer of je het nou ok vind of niet dat mensen je hierop wijzen, maar ik doe het maar want dan gaat het vanzelf beter 🙂

  Ik heb zelf trouwens aardig gele tanden maar niet de extreme behoefte om ze te bleken. Mensen doen het er maar mee.

 48. Anouk

  Interessant. Ik heb wel vrije gele tanden, maar ik merk er niet veel van… mijn huid is namelijk ietwat donker en mijn haar is ook donker ^^

 49. Yvette

  Handig artikeltje. Ikzelf heb behoorlijk gevoelige tanden. Ik vraag me dan ook af of ik bijv. mijn tanden zou mogen/kunnen bleken zonder echt pijn te krijgen… Weet iemand dit? Gelukkig (nog) geen gele tanden, maar ze kunnen altijd witter! 😉

 50. Elise

  Hmmm, sommige dingen zijn zeker het proberen waard =D

 51. Corinne

  Ik krijg vaak complimentjes over hoe wit mijn tanden zijn. Ik ben er dan ook erg trots op en verzorg ze goed; poets 2x per dag en flos. Ik drink best vaak thee, maar thee schijnt juist goed te zijn voor je tanden omdat het bacterien verwijderd. Ik krijg er zelf nooit vlekken van. Ik denk dat ik witte tanden heb van mezelf, maar ik poets wel vaak met een whitening tandpasta, dus misschien helpt dat ook een beetje mee?

 52. José

  Ik moest vandaag bij de tandarts op de foto en ze hebben toen mijn tanden gepolijst. Mijn tanden zijn nu wel een stukje witter en ze hebben het tandsteen weggehaald. Echt een fijn gevoel nu mijn gebit echt weer mooi schoon is!

 53. Stèphanie

  Ik heb ook een keer de whitestrips van crest gebruikt. Was er echt tevreden over.. en je hoeft niet een hele kuur af te maken maar kan een aantal strips ook bewaren voor een jaar later. Ideaal. Maar ik heb eigenlijk nooit gele tanden gehad(ik drink geen rode wijn, rook niet en drink geen koffie of veel sapjes met toegevoegde kleurstoffen..)

 54. Brechtje

  Ik gebruik wel een whitening tandpasta, maar niet altijd. Ik drinken geen koffie, rode wijn en rook niet, dus dat zit wel goed. Mijn zijn niet echt super wit, maar ik ben er wel tevreden over. 🙂

 55. Robin

  Oppassen met whitening tandpasta, het schuurt de glazuurlaag van je tanden kapot dus in eerste instantie wordt het witter en daarna heel erg lelijk en veel geler dan eerder omdat je de natuurlijke beschermlaag van je tanden kapot hebt gemaakt. Whitening tandpasta klinkt leuk en verkoopt daarom heel goed maar is heel erg slecht voor je tanden, je schuurt ze enkel.

 56. Sarah

  Cynthia, kan je misschien een keer een foto posten of even zeggen hoe je tanden er ondertussen uitzien, aangezien het ondertussen toch al even geleden is dat je bij The White Smile Company bent langsgeweest 🙂

 57. ValleyDoll

  Handige tips ! Ik ga toch zeker eens die Crest White Strips uitproberen !

 58. elise

  hoi,
  Ik heb een beugel kan ik dan ook al die tips gebruiken of kan dat niet goed zijn voor mijn beugel?

  • Rose

   Dan worden je tanden toch alleen wit waar je beugel niet zit 😉 Zitten er allemaal van die vlekjes op je tanden als hij er dalijk uitgaat!

 59. Crool

  Ik ben van plan om de crest white strips eens te gaan proberen.
  Ondanks dat ik niet rook, geen koffie drink en al helemaal geen rode wijn, heb ik toch wel gelige tanden.

 60. Nina

  Vraagje,
  als je op tv kijkt ofzo naar een serie of programma, dan hebben die mensen bijna altijd helemaal witte tanden!
  Is dit dan speciaal voor die film,serie of wat dan ook, gebleekt ofzo?

 61. Danielle

  Ik heb na je vorige “witte tanden post” de Crest strips besteld. Waren er maar een hoop die het suf vonden, want ik had al van die witte tanden. ik wilde meer lachen EN roze lippenstift op.

  Ik denk dat we nu 3 maanden verder zijn en ik heb al zoveel complimentjes gekregen en al flink reclame mogen maken voor Crest.

  Ik vind laten bleken toch wel een grotere stap. Heel raar misschien..

  Ik vind wel dat iedereen dit lekker voor zichzelf moet bepalen en kids onder de 18 mogen het volgens mij niet eens zonder toestemming van hun ouders doen, dus al dat gezeur hier vind ik flink onnodig. Er zijn mensen die wel om dit soort posts vragen. Het is tenslotte ook een blog voor volwassenen, niet alleen voor minderjarigen.

 62. Leah

  Ik drink al geen koffie en rook ook niet, dus dat scheelt 😉 Wel zie ik echt dat mijn tanden geel zijn als ik roze lippenstift op heb. Zo jammer, want bleken mag/durf ik nog niet (ben net 18) en nu draag ik die kleur dus niet 😛

 63. Miranda

  Wat een ideaal en duidelijke blogpost, echt leuk om te lezen;D

 64. Alissa

  Ik zou mijn tanden ook wel willen bleken niet dat ik echt gele tanden heb maar ik vind witte tanden echt mooooier :love:

 65. MiriamH

  Ik had altijd last van aanslag op mijn voortanden. Hoe goed ik ook poetste, nadat mijn gebit gereinigd was bij de tandarts, zat het er binnen een maand weer op. En ja, ik rook dus ik weet waar het van komt. Maar ik heb er een hele goede remedie tegen gevonden. De toothietabs van Lush. 1 keer poetsen met zo’n tabletje en ik ben er voor weken vanaf. Ik kwam er achter toen ik naar een VIPavond van Lush mocht met collegablogger BeautyScene. Daar testten we allemaal zo’n tabletje, wat overigens hilarisch was 🙂 Ik kwam thuis en zag dat mijn tanden mooi helder wit en zonder aanslag waren. Dis toen ze in de winkel lagen ben ik ze meteen gaan halen.

  • Jeske

   Ja ik heb ook het idee dat de thooty tabs goed werken voor je tanden. Mijn randjes tussen mijn tanden voelen altijd schoner na het gebruik van de thooty tabs.

 66. Floor

  Oooh ik wilde je nog een mailtje sturen bedenk ik nu maar dat was ik vergeten hahaha. Ik wilde je even vertellen dat ik mede door jouw post van vorig jaar over tanden bleken bij The White Smile Company ik vorige week ook mijn tanden daar heb laten bleken! Als klein kind had ik al gele tanden en elke keer riep ik ‘ik wil mijn tanden laten bleken’, maar zat toch tegen het geldbedrag aan te hikken en wist ook niet zo goed wat ik moest verwachten. Door posts van jou en Masha is het me helemaal duidelijk geworden en toen ik deze maand wat geld terug kreeg van de belasting, dacht ik ‘nu moet ik het doen!’
  Ben inmiddels al helemaal aan mijn witte tanden gewend en heb daar ook maar gelijk een goede whitening tandpasta aangeschaft.
  Je vertelt over die Crest tandpasta die je in NY hebt aangeschaft.. Kan je die gewoon bij zaken als Duane Reade kopen of moet je daarvoor wel naar grotere winkels?

 67. Dionne

  Goede tips 🙂 MIjn tanden zijn niet echt heel geel maar ook niet bepaald wit, veel dingen heb ik al geprobeerd maar het helpt niet echt en een bleekbehandeling ben ik nog niet zeker van 😛

 68. Floor

  Ik vind het een handig artikel, maar het stukje over facings vind ik niet zo passend om hierneer te zetten. Ik weet dat er ook vast oudere dames(en dan bedoel ik niet in de 20) je artikels lezen, maar het overgrote deel zal toch wel tot de 25-30 lopen. Voor facings worden namelijk je eigen tanden eerst afgeslepen tot puntige ‘heksentandjes’ wat natuurlijk nooit meer ongedaan kan worden gemaakt. Mijn moeder is orthodontist en hoort best vaak verhalen over tandartsen die het wel bij de gezonde tanden van 16-17 jarigen doen die bijvoorbeeld geen beugel willen dragen, omdat ze dat niet mooi vinden. Echt zonde van die gebitjes die zo nog 50 jaar door hadden kunnen gaan als je het mij vraagt!

 69. Laura

  Misschien een idee voor na de zomervakantie 🙂

 70. SanneWierda

  Fijne tips! Ik wil mijn tanden ook witter, maar het is nog niet zó erg dat ik het wil laten bleken.

 71. Agnetha

  Een leuk en handig artikel, maar let op dat er tandartsen zijn die het echt niet even zomaar doen. Facings al helemaal niet als het niet echt nodig is, dat doen ze echt als het niet anders meer kan, tenzij je er één treft die het niet boeit en het gewoon doet omdat je erom vraagt. Alleen zo zijn ze niet allemaal (ik denk dat we daar wel blij om moeten zijn).

  En inderdaad niet te ver doorschieten ermee, want waar TE voor staat is gewoon slecht. Zeker als je gevoelige tanden hebt.

 72. Cheriette

  Ik drink alleen s ochtends koffie en poets daarna gelijk mijn tanden. Mijn vriend doet het net andersom… stuk gelere tanden (ihl)

  • Corinne

   Poetsen als je iets gedronken of gegeten hebt is juist niet goed, want dan poets je het ‘in’ je tanden. Je kan beter even een half uurtje wachten.

 73. Style Influencia

  Mooooi. Ik ga mijn haar dus donker verven en mij elke dag insmeren met zelfbruiner! Haha, wat een handige tips. Toevallig ga ik nog echt mijn haar donkerder verven van de week, en ik gebruik vaak zelfbruiner. Merk nu zelfs met mijn lichte haren en gebruinde gezicht dat ik blekere tanden heb. Me likey! Echter denk ik er soms nog wel aan om ze te laten bleken (niet dat ik gele tanden heb).. Maar ze mogen wat witter van mij! Er zijn ook veel doe-het-zelf tanden bleek methodes toch?

 74. Felicia

  Handige tips! Ik vind mijn tanden niet té geel, al zou ik ze toch graag eens laten bleken. Helaas weet ik van mezelf dat ik echt heel gevoelige tanden heb en ik ben bang dat als ik ze laat bleken ik bijna een week niet kan eten. En dat zie ik toch ook niet zo zitten, dus dan maar met mijn lichtelijk gele tanden door het leven 😉

 75. Lisanne

  Ik heb ook erg gelige tanden. Daarbij komt ook nog dat mijn voortanden heel lang zijn en mijn ondertanden klein. Helaas kan ik hier niets aan doen en voor een bleekbehandeling moet ik nog bijna 4 jaar wachten …

 76. Eline

  ik heb een slecht gebit, dus durf ik m’n tanden niet laten bleken!

  • Rose

   Ja dit heb ik ook! En dat vind ik echt jammer want ik zou het graag willen en heb het geld er ook voor over. Maar ik poets nou al met speciale tandpasta voor gevoelige tanden van de tandarts en heb elke keer weer wat aan mn tanden (gaatje oid) dus dit is echt geen goed idee! Wie weet in de toekomst 😉

  • lisanneleeft

   Ik heb ook een slecht gebit, maar ik heb het lekker toch gedaan (A) nauwelijks last van gehad!

 77. Desiree

  Ik heb vrij witte tanden, maar toch zou ik ze graag eens willen laten bleken. Gewoon om te zien wat het efffect is.

 78. Denise

  Ohh best grappig. Ik had gisteren oranje lipstick op van Limecrime (My Beautifull Rocket) en toen ik in de spiegel keek dacht ik: hmmm mijn tanden lijken wel witter! Terwijl hier staat dat het ze juist geler moet maken!? Haha!

  Maar leuk artikel hoor Cynthia! 😉

 79. eva

  haha oke, leuk om te weten 😉
  eigenlijk had je er een plaatje van je tanden bij moeten doen.. 😛

 80. Jasmijn

  Jammer dat die bleekbehandelingen zo duur zijn.. 🙁

 81. Denise

  Hoi,

  Als eerste: ik ben fan, ik lees iedere dag jouw artikelen! Daar staat onderstaande los van.

  Ik vind het alleen jammer dat je witte tanden op deze manier promoot onder jonge meiden. Ik betwijfel of het inderdaad niet slecht is voor je gebit (ondanks wat een ‘professional’ jouw heeft verteld waarschijnlijk… zij hebben er baat bij dit soort behandelingen te verkopen). Laten we wel wezen: jij bent voor sommige meiden een voorbeeld!
  Ik weet dat je ook zegt dat gele tanden oké zijn, maar ondertussen laat je wel heel duidelijk merken dat witte tanden veel mooier zijn. Meisjes met (ietwat) gele tanden zijn vaak al onzeker en je helpt ze hier zeker niet mee. We gaan wel erg de richting op van het Amerikaanse schoonheidsideaal, waar elk jong meisje met een hagelwit gebit rondloopt… zo onnatuurlijk als wat! Echt jammer….

  Je mag blij zijn met je witte tanden, het staat fantastisch… maar laten we toch gewoon lekker imperfect zijn met z’n allen!

  (zou het stoer vinden als je dit liet staan… veel bloggers verwijden dit soort posts)

  Denise (24)

  • ess

   okee dit slaat nergens op…
   als ze post over dingen zoals je wallen camoufleren, gezonde dingen eten, wenkbrauwe epileren is dat wel goed? dit is toch het zelfde, ze geeft tips over hoe je wittere tanden kan krijgen, zo geeft ze ook tips hoe je bijv. wallen kan camoufleren of je wenkbrauwen het beste kan epileren. iedereen weet nu dat wittere tanden mooier staan dan van die gele tanden, en je kan er blij mee zijn met gele tanden maar voor meiden die er niet mee blij zijn geeft ze zulke tips..
   goedzo cynthia ga zo door!

  • Diandra

   Ik vind dat denise wel een punt heeft…
   En ze is echt niet alsof ze cynthia aanvalt.

   Maar de dingen die jij noemt zijn wel net iets makkelijker weg te werken als gelere tanden… En het klopt dat meide vaak sneller onzeker zijn en gevoeliger zijn voor dit soort artikelen (ook al zijn hun tanden maar een beetje gelig). Tips zijn nooit weg maar dingen als tanden bleken, facings en van die plakkers zijn geen dingen die alle mensen kunnen betalen..

   maargoed de meningen zijn daarovr verdeelt en dit is de mijne 😛 Ik zou m’n tanden ook wel wille laten bleken maar ik heb hele gevoelige tanden dus dat is niet echt een goed idee, mijn tanden zijn niet heel geel ook al rook ik… Ik poets gewoon goed en flos goed en ga regelmatig naar de tandarts 🙂

  • Kimberly

   Ik ben het ook totaal niet eens met wat hierboven gezegt wordt! Ik reageer eigelijk nooit maar vind het erg jammer dat men een verkeer beeld schetst van dit artikel! Ik heb ook vast wel
   Een beetje gele tanden maar heb nu echt niet zoiets van dan dat ik nu m’n tandjes wil bleken..!

  • Emma

   Ik ben het helemaal eens met Denise. M’n vader is tandarts en hij raadt het bleken van je tanden aan iedereen af, sterke of gevoelige tanden. Opletten met koffie en rode wijn kan natuurlijk nooit kwaad en zo nu en dan whitening tandpasta ook niet.
   Om het bleken van je tanden nou te vergelijken met wenkbrauwen epileren… Nee, dat vind ik toch twee totaal verschillende dingen. Het epileren van je wenkbrauwen kan geen kwaad, het bleken van je tanden dus wel.

   Ik lees je blog altijd graag Cynthia, zeker je filmpje over de boeken laatst die je graag leest, heb ik weer wat boeken van op m’n lijst gezet. Alleen dit artikel vind ik even iets minder.

  • Arnela

   Aan de ene kant heeft Denise wel gelijk, maar echt niet alle meiden zullen opeens 150 euro uittrekken om hun tanden te laten bleken!

   Ik ben wel benieuwd naar wat voor gevolgen tanden bleken heeft, omdat het door een tandarts wordt afgeraden!

  • Michèle

   Arnela, ik denk niet dat ze dat bedoelen. maar ik denk dat het vooral tegen de borst stoot dat ze zegt dat bleken niet slecht is voor je tanden…. mijn tandarts raadde het mij ook af om te laten doen omdat er niets geweten is over lange termijn effecten. dus dat cynthia hier even zegt dat het niet slecht is en het zo simpel doet lijken terwijl ze (no offense) geen enkele medische achtergrond heeft is een beetje onnozel… persoonlijk vind ik dat bloggers zo’n uitspraken beter niet doen omdat veel meiden er geloof aan hechten, terwijl bloggers vaak geen medische of wetenschappelijke achtergrond hebben.

  • Annika

   @ Denise…

   Laten we niet vergeten dat dit een beauty-blog is!! Dus als het hier niet gezegd mag worden, waar dan wel? Er zullen altijd mensen zijn die het bleken van je tanden prima vinden en ook die moeten hun informatie ergens vandaan kunnen halen. Cynthia hoeft geen heilige uit te hangen hier om maar het goede voorbeeld voor de jonge meiden te geven!

  • E

   Ze hoeft inderdaad niet de heilige uit te hangen, maar ze moet zich wel beseffen dat ze een voorbeeldfunctie heeft. Of ze die nu wilt of niet.
   Maar als mensen de comments lezen, krijgen ze in elk geval ook informatie over hoe tandartsen erover denken. Alleen denk ik dat mensen die een bleekbehandeling willen toch zeker beschikkingsbevoegd moeten zijn om het zonder toestemming van de ouders te laten doen. Het is toch een overeenkomst die je aan gaat. Dat jonge meisjes dit misschien willen, betekent dus niet automatisch dat ze het ook kunnen doen. Tenzij er bedrijven zijn die nergens naar kijken, maar dat is weer een ander verhaal.

  • Michèle

   ik ben het met je eens. mijn tandarts is helemaal niet zo happig op bleekbehandelingen geven. ik heb hem gevraagd of hij het bij mij wou doen maar hij is al heel lang bevriend met mijn moeder. en hij zei toen heel eerlijk tegen me “Michèle, als je wilt doe ik het, maar denk er even goed over na. Om eerlijk te zijn: ik zou het zelf NOOIT laten doen want het bestaat nog absoluut niet lang en er is gewoon NIETS geweten over lange termijn effecten…”

   en ik heb het toen dus ook niet gedaan.

   ik vind het oké dat je tips geeft om je tanden witter te laten lijken (witte tanden zijn nu eenmaal mooier als bleke, dat is gewoon zo, of cynthia het nu laat “doorschijnen” of niet) maar dat je bleekbehandelingen adviseert en zo maar even stelt dat het “geen kwaad kan” vind ik wat minder. begrijp me niet verkeerd, je bent een intelligente meid, maar ben jij een tandarts? Neen. Weet jij dus als een professional of het kwaad kan of niet? Neen… ik vind het vermelden van een bleekbehandeling een beetje als die review over die druppels die de bloedvaatjes in je ogen optisch doen verdwijnen. ik vind dat gewoon niet iets dat je op je site even gaat aanprijzen.

  • Daisy

   Hoewel er inderdaad vrij duidelijk staat dat gele tanden helemaal niet erg zijn, ben ik het wel eens met de meiden hierboven. Ik werk in een kliniek voor tandheelkunde en mijn collega’s raden bleken echt af. Er zijn verschillende methodes om te bleken, waarvan sommige niet goed voor je tanden zijn en waarbij andere methodes misschien niet goed zijn (omdat daar nog geen resultaten van bekend zijn doordat het nieuwe methodes zijn). Mijn collega’s bleken hun tanden bewust ook niet, en wilden mijn tanden ook niet bleken.

   Je gebit krijg je maar één keer, daar moet je het mee doen. Ik vind het artikel verder prima en de laatste tips leuk om te lezen, maar zeggen dat tanden bleken ‘niet slecht’ is vind ik niet zo verantwoord.

  • Francy

   Mijn tandarts is er ook op tegen, al heeft ze er wel reclames van aan de wand hangen. Ik denk dat ze het per patiënt beoordeelt of het geschikt is of niet. En ook al is dit een beautyblog met vaak goede tips, ik vind zelf tanden bleken wel van een andere orde.

 82. Kim

  Handige tips! Bleken zal ik niet zo snel doen, ik houd het bij de huis- tuin- en keukentips, haha. Trouwens, in de eerste alinea is ‘verzorgd’ met een t!

 83. Sharon

  leuk artikel weer, cynthia. <3

 84. milou

  Ik merk zelf altijd dat m’n tanden wat geler zijn wanneer ik het heel druk heb, omdat ik dan zoveel meer koffie drink. 😛 Verder gebruik ik weleens een whitening tandpasta, maar ik vind het bij mezelf op dit moment niet nodig om m’n tanden te laten bleken. Wel grappig dat je haarkleur ook invloed heeft op hoe geel je tanden eruit zien, maar het lijkt me wel een beetje vreemd als je alleen daarvoor je haar gaat verven. 😛