Winactie Bracelet Boutique

Ik ben gek op sieraden. Ik draag nooit kettingen, oorbellen en bijna nooit ringen, maar altijd wat om mijn pols. Sowieso een horloge, en ik vind het dan leuk om daar nog een armbandje bij te dragen. Ik ben dan ook gek op Bracelet Boutique, een sieradenwebshop van mijn vriendin Yvonne! Yvonne is 26 en ze heeft kunstwetenschap en communicatiewetenschap gestudeerd. Ze is gek op kunst en besloot een webshop op te zetten, met daarin allerlei armbanden met de naam van een kunstwerk. Laatst kreeg ik deze armband van Yvonne cadeau, en ze verzon er een leuke winactie bij… Lees verder als je meer wil weten!

Dit is de armband. Parels met zwarte en rode kralen van glas. Stevig en chic, en ik combineer hem graag met mijn grote horloge:

Nu geeft Yvonne drie armbanden naar keuze weg voor degene die deze opdracht het beste uitvoert…

Verzin een naam voor deze armband. Dit moet dus ook de naam van een kunstwerk zijn! Het kan een schilderij zijn, een standbeeld, wat dan ook: als het maar kunst is. Laat je antwoord achter bij de reacties op dit artikel (zorg dat je e-mail adres is ingevuld) en licht ook even toe waarom je juist dat kunstwerk hebt gekozen. Je kan meedoen tot en met zaterdag 21 mei!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

184 reacties
 1. Vicky

  Deze armband doet mij denken aan Reflections of Clouds on the Water-Lily Pond van Claude Monet (schilderij hangt in de moma ook geloof ik 🙂 ) De blauwe kralen staan voor het water, en de roze steentjes voor de waterlelies 🙂

 2. Iris

  Deze armband doet me denken aan het schilderij “de geboorte van Venus” van Sandro Botticelli. Venus is de godin van de liefde en schoonheid en werd geboren uit het schuim van de zee. Op het schilderij zie je haar op een schelp door windgoden naar het eiland cyprus worden geblazen, waar een nimf haar al opwacht. De parels symboliseren Venus als een geschenkt uit de zee en de roze en blauwe kralen passen niet alleen qua kleur bij het schilderij, maar laten ook de wisselvalligheid van de liefde zien. Dat de liefde warm en koel kan zijn en ook dat er een heleboel personen zijn, maar dat er altijd een warme kern is die dicht bij je staat.

 3. liselot

  Wat een super mooie armband!

  Ik was een week geleden met studiereis naar Londen geweest, we hebben daar ook door het Hydepark gelopen en daar kwamen we langs het Prinses Diana herdenkingsfontein (officieel: Diana, Princess of Wales Memorial Fountain).
  De armband deed me eraan denken, omdat de blauwe stenen lijken op het vloeiende water en de roze stenen komen groots, krachtig en met liefde over, net zoals Diana was.
  Daarbij komt de vorm ook overeen, de fontein loopt in een cirkel, net zoals de armband natuurlijk is.

  Afgeleid van de gehele naam van de fontein, zou de armband de naam ‘Memorial Fountain’ kunnen heten of bijvoorbeeld ‘Princess of Wales’.

  <3

 4. Margriet

  Oeh, dit vind ik nou echt een toffe opdracht!

  De armband vind ik echt heel goed passen bij het schilderij ‘The Music Competition’ van een van mijn favoriete schilders, Jean Honoré Fragonard.

  http://www.brightcecilia.net/gallery2/d/3266-2/Jean-Honor_+Fragonard2.jpg

  Qua kleuren past de armband heel goed bij de jurk van de dame in het midden (of misschien zelfs nog beter bij de man linksonder ;-), maar de kralen zijn ook afzonderlijk van elkaar goed in het schilderij terug te plaatsen. De parels gaan heel mooi bij de huid van de personen, bleek maar niet ongezond, en bij het effect dat er over het schilderij hangt. Het lijkt een beetje dof en toch glanzend, precies zoals parels zijn.

  Dan nog de kralen met steentjes, ze vallen op het eerste gezicht niet zo op. Pas als je beter kijkt, zie je ze tussen de roze kralen zitten. Dit doet me denken aan de man rechts, wanneer je een langere blik werpt op het schilderij zie je dat hij stiekem tegen de borst van de vrouw leunt, in plaats van aandachtig naar haar luistert!

 5. sarah

  dit armbandje doet me denken aan het het fantastische schilderij mona lisa.
  de elegante stijl en verbluffende kleuren zijn in alle twee de kunstwerken aanwezig… 😛

  xxx

 6. Jerney

  Hey vriendin van Yvonne,

  Wat een geweldige site heeft ze toch en wat een ontzettend goed idee van die armbanden en kunstwerken!

  Deze mooie armand doet mij denken aan een kunstwerk van mijn tante Pollie Hogenboom http://www.poldersite.nl . Ze heeft een schilderij gemaakt genaamd “Hope” de laatste bij het kopje ‘schilderijen’ op haar site.

  Zo wil ik deze armand dan ook noemen. Hope. Het schilderij heeft de hope in de verte te zien, voor mij is de hope de liefde, en hier zie ik in de armband verbintenis van de twee zilvere ringen waar het blauwe elke keer naar toe gaat net als in het schilderij naar toe gaat.

  Het fijne is dat ik na zes jaar (de verte) ontzettend verliefd ben en “hope” ik op de juiste verbintenis 😀 Prachtig!

  Groetjes Jerney

 7. Danique

  Rembrandt van Rijn – a girl at a window. Dit deed me hier aan denken omdat dat armbandje bij dat meisje past. misschien kan Yvonne het schilderij namaken, alleen dan dat het meisje haar armbandje om heeft en dat als verpakking van het armbandje erop plakken of iets dergelijks!

 8. sabine

  als ik denk aan die armband denk ik als eerste naar de zonnebloemen

  xx sabine :inlove:

 9. Louise Van den Driessche

  De armband deed me direct denken aan ‘Mona Lisa’ van Leonardo da Vinci.
  ‘Mona Lisa’ is tijdloos en beeldschoon, en word je nooit beu omdat het je altijd blijft verassen met haar veelzijdigheid.
  Dit is duidelijk terug te vinden in de armband, die je naar mijn mening op alles kunt aandoen.

  De ‘Mona Lisa’ is ook niet zomaar een schilderij, net zoals deze armband niet zomaar een armband is. Er iets geheimzinnig aan het schilderij, waardoor je er kunt blijven naar kijken. En zo is het ook met deze armband. Hij vangt je blik en je kunt niet anders dan hem bestuderen.

 10. Lisanne

  Het kunstwerk waar ik aan moest denken is Drowning Girl van Roy Lichtenstein. Het armbandje vind ik bij het kunstwerk passen omdat de kleuren overeenkomen. Ik houd persoonlijk niet zo erg van de authentieke kunst waar iedereen aan denkt als je “kunst” zegt. Maar dit is ook kunst en ik vind dit een heel mooi kunstwerk. Ook is de naam van het kunstwerk gewoon leuk, en dat is ook belangrijk omdat dit misschien wel de naam van het armbandje kan worden 😀 En het armbandje zelf vind ik ook gewoon suuuper leuk!

 11. Bunny x

  Ik weet niet waarom ik meedoe, want ik win toch nooit iets (is bewezen, ik al aan ontelbaar veel (400+ ongeveer?) wedstrijden mee, ik heb nog nooit iets gewonnen…)

  Maar… wat denk je van ‘Honest Pearls’
  De armband ziet er heel erg breekbaar en zuiver uit, daarom vind ik dat hij een gevoelige naam nodig heeft..
  ‘Honest Pearls’ klinkt toch wel goed, vind ik…

 12. Samantha

  Ik moest gelijk denken aan het schilderij ‘The birth of Venus’ van Sandro Botticelli, omdat het een onwijs vrouwelijke armband is.
  Venus staat voor vrouwelijkheid, daarnaast staat zij op het schilderij in een schelp(connectie met de parels) en de blauwe en rode tinten van de armband komen ook in het schilderij terug. :geek:

  Link naar een plaatje van het schilderij:
  http://3.bp.blogspot.com/_u1_5F3rFmaE/TB3TEIdfMvI/AAAAAAAAAF0/fFvkvaDDA7E/s1600/botticelli_birth_venus1.jpg

 13. Anna

  De naam die ik de armband zou willen geven is Amor en Psyche.
  Ik vind de armband goed passen bij het beeld Amor en Psyche van Canova. Dit kunstwerk verbeeld de liefde tussen Amor (het hulpje van Venus) en Psyche, een wonderschoon meisje.

  Waarom vind ik deze armband er goed bij passen? Allereerst is de armband ontzettend mooi en over Amor en Psyche werd gezegd dat ze allebei ongelofelijk mooi waren. Hij natuurlijk omdat hij een god was en zij zou zo mooi geweest zijn dat het bijna niet meer menselijk was. Verder straalt het beeld van Canova mijns insziens drie dingen uit: tederheid, liefde, en kracht. De tederheid en liefde zie je bij de armband ook terugkomen door de parels, doorschijnende stenen en mooie kleuren. De grote roze/rode glazen stenen stralen echter ook een zekere kracht uit.

  Daarom lijkt ‘Amor en Psyche’ mij een mooie naam voor de armband 🙂
  Hier een plaatje van het beeld (dat overigens in het Louvre staat):
  http://s239.photobucket.com/albums/ff133/sarafaithful/Myths/Cupid%20and%20Psyche/?action=view&current=CanovaCupidandPsyche.jpg&amp;

 14. Lindsay

  Ik ben geïnspireerd door mijn moeder’s foto , Het is roze roos, en hij zou heel mooi bij de armband passen, mijn moeder noemt hem roos 2 op Exto . nl maar ik zou hem sweet rose noemen, zo ook voor de armband.

  Ik heb geprobeerd om er een link bij te zetten, maar dan kom je nooit op de foto die ik bedoel uit, Van mijn moeder mag ik de foto er ook niet gewoon bij zetten, want hij is dan ook beveiligd , zodat mensen hem niet gewoon kunnen kopiëren.
  Maar ik zou het leuk vinden als je de foto toch zou willen bekijken want ik vind hem echt leuk bij de armband staan!

  Dus, je kunt hem zien door naar exto.nl te gaan, dan jose moonen intypen bij trefwoorden. Dan krijg je een hele lijst met foto’s maar 1, is een roze roos, met een blauwe achtergrond en de naam roos 2

  Dit is zeker geen spam voor mijn moeder,maar toen ik aan naar die armband keek, was die foto gewoon het eerste die in me opkwam.

 15. FemaleBoss

  Toen ik deze armband zag en las wat je moest doen dacht ik gelijk aan mona lisa! Onlangs werd er getwijfeld of mona lisa wel een vrouw was, want het zou de minnaar van leonardo da vinci zijn. Waarom ik dit bij deze armband vind passen? Nou, de 3 grote kralen zijn roze, die kralen vallen dan ook het meest op, dat is ook wat je bij mona lisa ziet, je denkt namelijk gelijk dat het om ene vrouw gaat, roze dus. Maar wat minder opvalt zijn de kleine blauwe kralen, net als bij mona lisa zijn er maar weinig mensen die denken dat mona lisa een man is.

 16. Pauline

  The Ascension van Juan Carlos Garcia. Dit omdat ik gek ben op dit kunstwerk, vanwege de prachtige kleuren. Deze kleuren zijn ook te vinden in de armband. Ook is het kunstwerk al een beetje futuristisch, wat ik een mooi contrast vindt met de kleuren. Met ascension wordt bedoeld dat mensen leven in dimensies, en dat je je minder goed kunt voelen als je in de verkeerde dimensie leeft. Mooie gedachte vind ik dat.

  http://www.crystaldimensions.nl/images/ascension.jpg

 17. Debbie

  Het kunstwerk waar ik gelijk aan dacht toen ik dit armbandje zag is één van de vele prachtige waterlelie schilderijen van mijn favoriete schilder Monet. Het zijn vooral de kleuren die het hem doen!
  Ik heb dit antwoord ook al meerdere malen voorbij zien komen, dus ben ik niet de enige die dat ziet, leuk!

  Groetjes, Debbie

 18. Talita

  ik zou hem stroming noemen want dat is een schilderij uit een reeks van veranderingen en deze armband deed mij daar aan denken omdat hij heel anders is dan de meeste armbanden in winkels en toch denk ik dat ik hem mooier vindt. en hij is erg mooi van kleur en de kralen leken er erg op.
  I really like!

  xoxo

 19. Ulrike

  Leuke winactie, het is een prachtige armband!
  Het eerste waar ik op kwam was: Mona Lisa. Ik weet niet waarom.
  De armband heeft iets mysterieus, elegants en vrouwelijks en dat heeft de Mona Lisa van Leonardo Da Vinci.
  Trouwens, in andere talen is de Mona Lisa ook mooi:
  Italiaans: La Gioconda of Monna Lisa
  Frans: La Joconde .

  Succes aan iedereen die meedoet!

 20. Martine

  Hoi!!

  Ik heb een heel mooi schilderij gezien van Monet, met precies dezelfde kleuren als deze armband. Een beetje pastel achtig! Het past echt goed bij deze armband!
  xoxo M

  • Martine

   Ik bedoel een schilderij van monet met waterlelies :blush:

 21. Hanna

  welk horloge draag je daar ? En ik moet direkt aan Mona Lisa denken!

 22. laura

  het lijkt mij op het meisje met de parel!
  verder is het een heel erg mooi armbandje!!

 23. Marijke

  In Kopenhagen staat een mooi beeld van de kleine zeemeermin. Deze is opgedragen aan Hans Christian Andersen (de schrijver van het geweldige sprookje en de meest bekende sprookjeschrijver ooit) De zeemeermin kijkt dromend en denkend aan haar prins over het water. Ik vind “Mermaid” een goede naam voor de armband; de lichtblauwe kleur staat voor het water en de parels zijn natuurlijk schatten van de zee. Door de pastelkleuren vind ik het een lief armbandje wat goed past bij het dromerige karakter van de kleine zeemeermin. 🙂

  http://www.dfb.nl/images/uploads/990_2.jpg

 24. Birgit

  Met al die ‘sparkling diamonds’ moest ik toch gelijk denken aan ‘The Love of God’ van Damien Hirst. Misschien niet het meest voor de hand liggende kunstwerk, maar in ieder geval een kunstwerk met een hele hoop diamanten! ‘The Love of God’ is immers een levensechte schedel van platina, bezet met maar liefst 8601 verfijnde diamantjes. En daar past de armband van Bracelet Boutique prima bij. Ik geef de armband dus bij deze de naam ‘The Love of God’.

 25. Rianne

  Mona Lisa. Ik weet niet waarom, maar ik dacht er meteen aan~!

  xxx

 26. evelien

  Ik heb gekozen voor “Lede en de zwaan” van michelangelo uit 1530. Dit kunstwerk van Michelangelo toont namelijk zijn ideale menselijke fysiek in al zijn atletische grandeur. Michelangelo’s lichamen zijn gevormd naar het idee van het ideale in plaats van naar observatie van echte lichamen. Net zoals deze armband, deze is uit creativiteit ontstaan en niet naar de observatie. Ook is het geidealiseerd, zo’n armband zou iedereen willen hebben. Michelangelo’s werk komt uit de kunstroming idealisme. Jouw armband vind ik ook ideaal, het past overal bij.

 27. anouk van veen

  In een kort krachtig woord :
  Gaudi

 28. Iris

  Hmm.. ik had dacht ik al een reactie gepost, maar ik zie hem er niet bij staan, dus ik post hem nog een keertje.
  Als eerste, wat een leuke winactie 🙂 Sowieso heel leuk om sieraden met een kunstwerk te combineren 🙂
  Ik moest eerst aan de schilderstijl van Vincent van Gogh denken, maar daar kon ik zo snel nog niet iets tussen vinden. Via de impressionistische kunstenaars ben ik bij Monet gekomen. Daar zag ik een plaatje van een schilderij, maar de naam stond er niet bij! ik heb echt lang moeten zoeken naar de naam, maar ik heb hem 🙂 Het schilderij heet springtime, hier een linkje:
  http://entertainment.howstuffworks.com/arts/artwork/claude-monet-giverny-paintings4.htm
  veel succes met kiezen 😉

 29. Thirza

  the Fairy Feller’s master stroke [Richard Dadd]

  Magisch en dromerig.

  Meer omschrijving heeft het ook niet nodig

 30. Ilonka

  Ik moest meteen denken aan het schilderij: Het meisje met de parel. Dit is zo’n beroemd schilderij van Johannes Vermeer. Dit meisje heeft een parel als oorbel. Ik vind het echt een heel mooi schilderij en passen bij deze armband.

  Leuke winactie en succes met het uitkiezen. xxx

 31. Cleo

  volgens mij is mijn reactie weg 🙁

  • Chanty

   Ik heb even voor je gekeken en ik ben bang dat dat inderdaad het geval is 🙁 Geen idee hoe dat komt, maar je kunt het nog een keer plaatsen.

 32. franca

  Ik moet denk aan een schilderij van Theo van Rysselsberghe, la promenade.
  Een schilderij van het pointillisme, als ik dat zie vind ik meestal heel schattig en dat vind ik dit armbandje ook. Verder vind ik dit schilderij er zo goed bij passen omdat er vrouwen op staan, het is een vrouwelijk armbandje niet heel stoer ofzo, en het strand lijkt een beetje rozeachtig en de zee juist blauw. En de parels maken het weer authentiek. 🙂

  • Yvonne

   Dag Franca,

   Je hebt gewonnen! 😆
   Ik vond jouw schilderijkeuze het beste bij de armband passen en ook je uitleg was erg mooi! Reageer je even op je mail, dan stuur ik je het armbanden-pakket toe!

   Liefs,
   Yvonne van Bracelet Boutique.

 33. yvanka

  zonnebloem – Vincent Van Gogh

  Waarom juist? wel, een zonnebloem staat voor zomer en ik vind dit een prachtige armband voor in de zomer. al die mooie pastel-achtige kleuren, ze maken me helemaal HAPPY !

  XxX

 34. Lisa

  Ik vind de Mona Lisa een geschikte naam voor het kunstwerk. Steeds als ik kijk naar dat schilderij doet het me denken aan een lieve vrouw met veel kracht. Rose + blauw dus. + zelf heet ik ook Lisa en ook ik ben een lieve vrouw met veel kracht. Toevallig misschien? 😉
  Succesm et een winnaar kiezen Cynthia! xoxox

 35. Elke

  Hallo Misslipgloss 😉
  Ik moest meteen denken aan Bloeiende Perzikboom van Vincent Van Gogh !
  Het blauwe en het rose komt er in voor. Nou zou ik die armbond echt graag willen winnen,ik vind hem zo prachtig! Laat me iets weten.
  Liefs xx

 36. Sabine

  Triond, een schilderij van Victor Vasarely, in het schilderij zitten de kleuren blauw, zwart, roze & geel/groen achtig. Die kleuren zag ik ook een beetje in de armband.

 37. Amber

  Pff, wat lastig!
  Ik hou van kunst, vooral van de impressionistische stijl. Dit armbandje is echt een lief armbandje en dan denk ik aan balletmeisjes. Degas is één van mijn favoriete impressionistische kunstschilders (qua kunst wat hij maakte, niet qua persoon) en hij schilderde altijd ballerina’s. Ik heb gekozen voor het schilderij ‘Dancers’ van Degas omdat de kleuren van de armband heel mooi bij de balletpakjes staan. Hier de link naar de afbeelding van het schilderij: http://www.impressionniste.net/degas_petits_rats.jpg

 38. sharon

  ik moest bij het zien van dit armbandje denken aan ”finally free – van kevin roodhorst”
  kevin is een grafisch designer die hele mooie werken maakt, vaak een beetje dromerig.
  de vrouw in dit art work kijkt dromerig weg bij al die mooie glinsteringen om haar heen,
  net als wanneer er ligt op deze armband zou schijnen.

  x

 39. Akkelien

  Vincent van Gogh – Starry night over the Rhone

  Ik heb gekozen voor dit schilderij, omdat je hier op een blauwe wereld ziet met heldere, gele sterren aan de hemel.
  De blauwe kraaltjes symboliseren de lucht en de glanzende pareltjes de sterren in de lucht. Als je goed kijkt zie je rechts onderin het schilderij een koppel lopen, arm in arm. Ik denk dat als deze vrouw een armband droeg, deze heel mooi zou glinsteren.

 40. Tieske

  Moeilijk, moeilijk.

  Ik heb gekozen voor La Tour Eiffel (de Eiffeltoren dus). Dit omdat ik deze armband echt associeer met de glamour en het chique van Parijs. Je zou de armband dus bijvoorbeeld ‘Eiffel Bracelet’ of ‘Bracelet Eiffel’ of ‘La Tour Eiffel Bracelet’ kunnen noemen. De Eiffeltoren is ook een prachtig kunstwerk!

 41. Pauline

  Portrait of Adele Bloch- van Gustav Klimt.
  Daar dacht ik aan, omdat het een glamorous schilderij is.
  met goud, en een vrouw die veel armbanden om haar arm heeft.
  Als de armband om haar arm zat.
  zal het echt mooi staan. (ll)
  daarom dacht ik aan dat schilderij.
  je kunt het ook afkorten: Adele Block armband :love:
  ik hoop dat een mooie naam is.

 42. Lara

  Is je horloge van Triwa? Ik heb daar ook een horloge van en die lijkt op deze!

 43. CYS

  Ik vind het een erg leuk armbandje!!

  Ikzelf heb eigenlijk twee schilderijen in gedachte, maar omdat dit armbandje wel een mooie naam moet hebben kies ik het schilderij met de mooiste naam!

  Het schilderij heet Olympia, en is van de schilder Manet;

  http://imageshack.us/photo/my-images/197/manetedouardolympia1863.jpg/

  Ik vind het schilderij qua kleur er erg goed bij passen. De roze kralen komen terug in de bloem in haar haar, het wit past bij de lakens, en door de blauwe kralen zal het armbandje opvallen als de vrouw in het schilderij hem om zou hebben. Het moet ook een welvarende vrouw voorstellen, en dat laat zien dat dit niet zomaar een lullig armbandje is. De vrouw in dit schilderij zou het armbandje zelf heel goed kunnen dragen.

 44. Marieke

  Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik vind het een beetje een saai armbandje :S
  Ik doe niet mee dus :*)

 45. Anne-Lotte

  Wauw, je horloge is echt heel mooi. Wat voor horloge is het?

 46. Marjon

  Ik moest zelf eigenlijk gelijk denken aan het Melkmeisje van Vermeer en eigenlijk weet ik niet precies waarom. Het gevoel dat ik bij dat schilderij heb, heb ik ook bij deze armband.

  • astrid

   die heb ik voor mijn kunst les moeten tekenen 😛

 47. Amber

  Echt een mooie armbandje!!!
  Toen ik het zag dacht ik meteen aan het schilderij ‘crying girl’ van Roy lichtenstein.
  Die schilderij heeft iedereen waarschijnlijk wel eens gezien, maar bijna niemand weet hoe het heet.
  Daarom past het zo goed bij dit armbandje niemand weet hoe het heet, want het heeft geen naam. Je denkt ik heb het al eerder gezien maar als je verder kijkt zie je hoe bijzonder het eigenlijk is.
  Ook de kleuren passen er heel goed bij, want in het schilderij is voornamelijk opgebouwd uit rood(als je het van een afstandje ziet likt het roze, blauw en geel.
  Xxxxxxx

 48. yasmine

  Op één of andere manier doet het me denken aan dit schilderij: Dansen aan zee van Loe-Sei. Als ik dat schilderij zie, dan zie ik die armband. Het blauwe van de zee en de lucht, de roze parels doen me denken aan de liefde van het afgebeeld kopel en bij de witte parels, denk ik aan de de ketting die de man zal schenken aan zijn vrouw? nadat ze gedanst hebben aan de zee!

  Het is echt een mooie armband!
  Xx.

 49. Myrne

  Toen ik deze armband zag, moest ik meteen denken aan de naam ‘natural beauty’, omdat ik het een echte natuurlijke, mooie armband vind. Het blauwe in de armband doet me denken aan water, vandaar ‘natural’ en de parels en de rode kleur in de armband doet me denken aan een echte beauty.
  Ik zou niet weten waar ik deze naam vandaan heb, maar het kwam zomaar in me op 🙂

 50. Marieke

  Toen ik de kleuren van de armband zag moest ik gelijk aan Claude Monet denken.
  ‘Nymphéas’
  Monet schilderde veel waterlelies in zachte pasteltinten, lichtblauw, zachtgeel, wit en roze waren kleuren die gebruikt werden in zijn schilderijen.

  Waterlelies zijn sierlijk, krachtig, puur en eenvoudig, net als deze nymphéas bracelet!

  Liefs,
  Marieke

 51. Asmae

  Ik zou dit armband GlossyScene Willen noemen. Het straalt veel glossy uit en het is een mooie naam voor dit armband! <3

 52. Amber

  The Birth Of Venus

  Een schilderij gemaakt door Sandro Boticelli. Deze naam past perfect bij de armband door de kleuren die ook in het schilderij voorkomen. Ook de pareltjes en de grote kralen passen perfect binnen het tijdperk van de Renaissance waar het schilderij uit voor komt!

 53. Rianda

  Misschien wel een hele rare maar: two horses red and blue – franz marc.
  de kleuren blauw, rood en parelmoer achtig geel komen ook terug in het schilderij.
  Ik zit op een creatieve school en deze kunstenaar is me tijdens kunstgeschiedenis bij gebleven en daarom vond ik hem er goed bij passen. Het is apart maar blijft hangen en dat is bij deze armband ook zo, hij is mooi en niet standaard.

  http://i56.tinypic.com/2ed8v7o.jpg

 54. Amber

  Cynthia ,
  Toen ik deze armband zag moest ik gelijkt denken aan een sprookje dat natuurlijk goed afloopt , deze armband is echt prachtig en hier is mijn naam ;

  Zahra- Megan

  Want ;

  Zahra betekent ; bloeiende bloem
  Megan betekent ; Parel

  Ik hoop dat je de naam mooi vind !!

  Kusje xx’

 55. Rania

  the girl with the pearl earring van Johannes Vermeer, want hij lijkt er op met die parel als oorbel. En hij deed me gelijk denken aan dat schilderij toen ik de armband zag.

 56. Eline

  Wat een leuke winactie!
  Ik moest direct aan ‘amandelbloesem’ denken, dit is de naam van een prachtig schilderij van Vincent van Gogh. Ik moest hieraan denken omdat de kleuren van de armband bijna gelijk zijn aan die van het schilderij. Op het schilderij staat ene blauwe lucht met daarvoor een wit/roze amandelbloesem. Ook vind ik amandelbloesem een prachtige naam voor dit sieraad!
  Voor een afbeelding, klik op m’n naam.

  liefs, Eline

 57. Eline

  Wat een leuke winactie!
  Ik moest direct aan ‘amandelbloesem’ denken, dit is de naam van een prachtig schilderij van Vincent van Gogh. Ik moest hieraan denken omdat de kleuren van de armband bijna gelijk zijn aan die van het schilderij. Op het schilderij staat ene blauwe lucht met daarvoor een wit/roze amandelbloesem. Ook vind ik amandelbloesem een prachtige naam voor dit sieraad!
  Hier nog een afbeelding van het sieraad: http://www.vangoghmuseum.nl/vgm/index.jsp?lang=nl&page=3128

  liefs, Eline

 58. Marloes

  Ik heb als titel gekozen voor ‘stilleven met bloemen’ uit 1639 van Hans Bollongier.

  Ik heb voor deze titel gekozen omdat de kleuren me meteen aan dit schilderij deed denken en omdat het een Nederlandse Kunstenaar is net zoals Yvonne.

 59. wendy

  Ik zou het naar het schilderij van Claude Monet noemen, Water lelie’s (Waterlilies) Het lieve zachte van de pastel kleuren die ook in het schilderij voorkomen, maar ook zeker het bijzondere van de manier van schilderen. En de keuze van de kralen (vorm, verschillende afwerkingen) wat de armband bijzonder maakt.

 60. Sophie

  Hoi Cynthia,
  15 april las ik met veel interesse over jouw plan om de Crest Whitestrips Advanced Seal uit te proberen. Ik vroeg me af wat jouw ervaringen daarmee zijn tot nu toe. Ik zou het leuk vinden als je er bijvoorbeeld een artikel over zou schrijven (of je bent daar al mee bezig en ben ik net te vroeg haha).

  Groetjes Sophie

 61. Lieke

  Wolkers.

  Dat zijn schilderijen van: Jan wolkers.

  • Lieke

   Omdat in de schilderijen van jan wolkers vaak roze en blauw wordt gebruikt.

 62. Jeske

  Grappig hoe bepaalde schilderijen vaker terug komen bij de reacties zoals de geboorte van Venus en het meisje met de parel =P

 63. Nanda

  Ik zou het Venus van Milo, dit is een Grieks prachtig marmeren beeldhouwwerk, die iedereen wel kent als je haar ziet. [Google maar eens!] Wij hebben altijd een kleine nepversie thuis staan, en ik vind het wel toepasselijk omdat het beeld als een symbool voor eeuwige schoonheid wordt gezien. 😀

 64. Zoe

  Ik zou het schattige armbandje ‘Guernica’ noemen, dat is een schilderij van Pablo Picasso.

  1) Vanwege de kleuren die ook in Guernica aanwezig zijn
  2) Het schilderij toont veel ellende en dat is voorgesteld met veel lijnen en vlakken. De parels in het armbandje zijn schattig. Maar de andere kralen zijn de lijnen en vlakken, die tonen de harde kant van het armbandje. De harde kant die ook in het schilderij zit :)!

  Daarom vind ik de naam zo goed passen 🙂
  xx

 65. linda

  Ik zou de armband romeo en juliet noemen

  omdat het roze staat voor de liefde tussen hun 2 dat eigenlijk niet goed kan worden gekeurd vanwege de 2 ruziende families. En de blauwe voor de vrede die de 2 families uiteindelijk sluiten na jaren lange vijandschap.

 66. Elwing

  Volgens mij zijn het blauwe en roze kralen, niet zwarte en rode…

 67. Judith

  De Mona Lisa! Dit was het eerste wat in mij opkwam. 😀

 68. Tara

  De naam die ik deze prachtige armband zou geven is Bassin aux nymphéas. Dat is een schilderij dat Monet geschildert heeft, ik zou het zo noemen omdat als je het vertaal het lelies op de vijver heet. Het is een prachtig schilderij net zo als deze armband en een vijver is blauw en lelie zijn vaak creme met roze en dat is deze armband ook!

 69. Janneke

  Ik zou de geboorte van Venus, het werk van Botticelli, als uitgangspunt voor dit sieraad nemen.
  Botticelli schilderde het in de Renaissance. De Renaissance staat bekent om het gebruik van het perspectief, een scherp wiskundig raster dat over een afbeelding/situatie gelegd werd. Op deze manier kon de persoon die het schilderij bekeek alles gemakkelijk overzien.

  Bovendien is het geheel zeer licht op het doek gezet, het tafereel speelt zich op klaarlichte dag af. Door het water wordt het licht nog een sterk aangezet.

  Daarnaast is het contrast tussen het sierlijke, ronde vrouwen lichaam en de scherpe schelp groot, maar er zijn ook overeenkomsten. Het geheel toont subtiel, zacht en vrouwelijk

  Wanneer ik naar de armband kijk zie ik deze aspecten er allemaal in terug komen; de scherpte in de glazen kralen, de lichtheid door het gebruik van glas en de subtiele weerspiegeling van licht in de parel. Het geheel oogt sterk maar vrouwelijk, scherp en toch zacht.

  Ik zou de armband dan ook de ‘Schelp van Venus’ noemen. Deze naam geeft bovenstaande aspecten perfect in een zin weer.

 70. Eline

  Blue and Pink makes pearlple.
  lastig uit te spreken maar says enough. Komt vast door de kleuren.

 71. Laura

  De naam die ik voor deze armband heb gekozen is:
  “C’est la vie” (dit is de naam van een schilderij van John Ory
  deze naam zou ik de armband geven met twee redenen:
  1.c’est la vie: dat is het leven, vind ik een prachtige zin die goed bij de armband past. De armband heeft klasse, is eigenwijs, rustig en speels. daarbij vind ik een armband zoiezo een mooie verbeelding van het leven omdat hij rond is.
  2.Ik vind de armband bij het schilderij passen. de armband heeft klasse en is een tikje eigenwijs net zo als de vrouw op het schilderij

 72. keeel

  Ik vind ”Irises” een mooie naam. Het is de Latijnse vertaling van het schilderij ”Irissen” van Van Gogh. Het blauw/paarse dat de iris als kleur heeft past mooi bij de kralen. Van Gogh is mijn favoriete kunstschilder, met prachtige schilderijen, vandaar de naam.

 73. Ilse

  Ik vind Woman with a Parasol een mooie titel voor deze prachtige armband! De naam van het schilderij voluit is Woman with a Parasol – Madame Monet and Her Son .Dit schilderij van Claude Monet heeft mooie blauwe en een beetje goud/gele kleuren net zoals deze armband. Het roze in deze armand staat voor de vrouw op het schilderij omdat roze vrouwelijk is. Dat is de reden waarom ik dit schilderij gekozen heb 🙂

  xxx

 74. Sophie

  Ik denk aan het Meisje met de Parelketting, van Vermeer.

  ik vind hem daar op lijken omdat er ook parels inzitten en het blauw is net zo’n kleur als op het schilderij!

 75. tamara
 76. Fien

  Ik wilde het heel graag het zwanenmeer noemen, maar ik zie dat iemand dat al heeft..Mm, dan weet ik het ook niet echt.
  Liefs

 77. tamara

  leuke actie, en een hele mooie armband :inlove:

  ik zou het schilderij van Yolanthe Cabau van Kasbergen nemen die zij had gemaakt voor een goed doel. ik vind die armband er echt bij passen ik heb er niet echt een reden. :blush:

  het schilderij heet: “hou van de liefde”

 78. Marleentje

  als naam ik heb gekozen voor: Jeanne (liggend vrouwelijk naakt) van Pablo Picasso uit zijn blauwe periode.

  dit omdat het een mooie vrouwlijke armband is met mooie blauwe steentjes erin verwerkt!!

 79. Floor

  Wat een leuke actie! Nou, hier mijn motivatie: :blush:

  Inspired by: The captain of the black pearl.
  Een ontzettend mooie film, met een vleugje magie. En is dit kunst, om zo’n prachtige film met effecten te ‘ontwerpen’? Ja, zeker weten, ik vind van wel.

  >”The princes of the pink pearl”
  Het is een ontzettend mooie armband, die zowel lief als stoer is (door de grovere kralen die er in verwerkt zitten).

 80. Petra

  Ik zou het Cynthia noemen naar de oprichter van deze website 😀

 81. Marieke

  Psst, onder het 3de plaatje staat rood en zwart… Dat moet roze en blauw zijn 🙂

 82. hajera

  dit is zzo een vette actie zegg cynthiee! mij complimenten voor al je werk,en hoe goed jij best doet om het nog leuker te maken voor je bezoekers, eerlijk gezegd ik ben een fan van je:)

  als ik dit armband zie geeft het me rust,en gevoel van vrijheid die zachte kleurencombinatie,het doet mij denken aan de : the summer stroll van Giovanni boldini.
  Ik hoop dat ik winnn :):):):)

 83. Marije

  Wat een leuke winactie! Echt iets voor mij want ik ben gek op kunst (wil ook kunstgeschiedenis gaan studeren 🙂 ) en heb mijn stage in het Zeeuws Museum gelopen. Daar is op dit moment de tentoonstelling “Botanical Pleasure” te zien, van Frank Bruggeman. De tentoonstelling bestaat uit de natuurhistorische collectie van het Zeeuws Genootschap, samen met door Frank Bruggeman ontworpen felblauwe vitrines, vazen en (planten)bakken. De bloemstukken die hij heeft gemaakt (van gedroogde bloemen) staan in deze felblauwen bakken waardoor er een enorm contrast ontstaat, dat de natuurhistorische collectie benadrukt.
  Het blauwe van de armband deed me meteen aan de blauwe voorwerpen van Frank denken en het roze/paarsige deed me aan de mooie gedroogde bloemetjes denken 🙂

  Ik zou deze armband daarom Botanical Pleasure noemen 🙂

  Het lijkt me super om te winnen, zo niet, laat me je dan alsjeblieft overhalen om een bezoekje aan het Zeeuws Museum te brengen, de presentatie en de tentoonstellingen zijn fantastisch :love:

 84. Roxanne

  Met meisje met de parel van Vermeer. Lijkt me logisch vanwege de parels.

 85. mo

  **Queen Spirit**

  een schilderij van Herman Brood. Rood-wit-blauw en de kralen tussen de rode kralen zijn net kroontjes.

  prachtige armband!

 86. Elaine

  De bedreigde zwaan. *klik op website voor het schilderij, als je niet weet waar ik het over heb.
  het klinkt misschien heel raar, maar daar moest ik gewoon aan denken. Aan een bedreigde zwaan. Waarom? Omdat het zo’n klein armbandje is, je combineert hem met een groot horloge. Daarom is het armbandje “bedreigt”. Haha ik weet, wat raar of ver gezocht, maar dat is wat ik denk.

 87. Kim

  Little Star on the Red sea.

  Het gaat dan over de ster (de creme kraaltjes) Boven de Rode (rode steentjes) Zee (blauwe steentjes. mijn oom had een boek geschreven en dit was dus de titel

 88. Mila

  Ik zou de armban Venus noemen. Dat komt af van het schilderij “De geboorte van Venus”. De kleur van de blauwe kralen zijn de zee, en de mooie blauwe hemel. De parels zelf zijn van de schelp, waar Venus in staat. En de rode kralen komen van het doek dat de vrouw rechts vast houdt. Waarom ik deze naam geef is omdat de kleuren precies overeen komen met de kleuren uit het schilderij. Venus is de Romeinse god van de liefde. De armband ziet er heel lief en rustig uit, maar door de rode kralen toch iets ‘pittige.r’

 89. tessa

  Ik kies voor ‘Sunrise’ van Claude Monet. Claude Monet is een impressionistische schilder, en ik vond deze armband meteen heel impressioistisch aandoen. Waarom? Het impressionisme is gericht op hoe het licht op een landschap valt. Er wordt gebruik gemaakt van zachte kleuren en het wordt opgebouwd met ‘toetsen’. De kleuren van deze armband zijn zo zacht, en het lijkt ook een soort lichtval te vangen, de kleuren van een zonsopgang! + De kleuren van het schilderij komen bijna helemaal overeen met die van de armband! 🙂 (yay for kunstgeschiedenis! wat hou ik van dat vak ^^ )

 90. Vera

  Cynth ik zie geen zwarte en rode kralen?! :phew:

  • Vera

   Wel blauw en roze. Hhehe. 😆

 91. Fabianne

  Ik zou de armband ‘La balançoire’ noemen, naar het schilderij van Jean-Honoré Fragonard uit 1776 (http://www.steveartgallery.se/upload1/file-admin/images/new16/Jean%20Honore%20Fragonard-364847.jpg). Ik heb dit schilderij door kunstgeschiedenis op school leren kennen en op de één of andere manier deed de stijl van de armband me meteen aan dit schilderij denken. Ik denk vanwege de kleuren, de sierlijkheid en het romantische dat de armband uitstraalt. En ik kan me heel goed voorstellen dat het meisje op het schilderij deze armband zou (willen) dragen!

 92. Liesbeth

  Wat een superleuke winactie, echt :hihi: Normaal heb ik niet zo’n zin om creatieve dingen te verzinnen, maar dit is echt leuk, ik hou van kunst! :geek:

  Deze armband doet mij denken aan het schilderij ‘The Swing’ van Jean-Honoré Fragonard. De mooie pasteltinten in de armband komen ook zoveel voor op Rococo-schilderijen, waaronder deze, een van mijn lievelings.

  Het blauwe zie je terug in de blauwe lucht, de parelmoer in de sepiatinten van het woud eromheen. Maar wat echt opvalt zijn de mooie roze kralen; net als de roze jurk in het schilderij van Fragonard is dat het pronkstuk!

  xx

  • Fabianne

   Wow, toevallig (zie mijn reactie, haha)!

 93. Sharon

  De armband doet mij denken aan het schilderij Mr. and Mrs. Robert Andrews van Thomas Gainsborough. De jurk die de vrouw in het schilderij aanheeft is lichtblauw met wit, net zoals de kralen. Eventueel kun je Mr. wel weglaten. 😉

 94. Ariane

  Victory Boogie Woogie, dit schilderij van Piet Mondriaan is als een ruit, dus een vierkant een kwart slag gedraaid. Zo zijn de blauwe elementen van dit armbandje ook anders dan normaal. Deze naam kwam direct bij me op, men zegt dat je altijd bij je eerste keuze moet blijven 🙂

 95. Franka

  Hoi!

  Ik zou de armband vernoemen naar La Nascita di Venere, of in het Nederlands de geboorte van Venus, van Botticelli. Dit omdat de kleur roze me meteen deed denken aan Venus, het blauw terugkomt in het schilderij en verwijst naar de zee waaruit Venus is voortgekomen en de parels naar de schelp, symbool voor Venus en verwijzing naar Cyprus. De armband is erg vrouwelijke en Venus is natuurlijk het symbool van vrouwelijke schoonheid. Ik vind het schilderij en de armband zelf erg goed bij elkaar passen!

  Leuke actie :hihi:

  • Bianca

   mee eens, ik moest ook meteen aan dat schilderij denken door de kleuren die erin terug komen en de vrouwelijke verwijzing van Venus.

 96. Renske

  Ontzettend leuk, al die namen die iedereen verzint:) Vind het ook mooi dat de eigenaresse de armbanden vernoemt naar kunst. Dat maakt het extra speciaal.
  Ik wens iedereen succes die meedoet. Zelf heb ik genoeg armbanden, dus ik vind dat een ander er meer aan heeft. Maar hele leuke winactie en prachtige armbanden!

 97. Lisanne

  Het ‘Het meisje met de parel’ van Vermeer. Dit was het eerste schilderij wat in mij opkwam toen ik de armband om jouw arm zag. Toen ik op excursie met school ging naar het Mauritshuis, de ‘verblijfplaats’ van dit schilderij, was dit eigenlijk het enige schilderij dat echt indruk op mij maakte. Misschien komt dat ook wel door dat die zo bekend is, dan ben je al sneller nieuwsgieriger: ‘Is het echt wel zo mooi als iedereen zegt?’. De parel springt echt uit het schilderij en de blauwe glazen kralen matchen mooi bij de haarband van het meisje. Daarnaast is het schilderij tijdloos, net als deze armband. Ik denk dat dat door de parels en het zilver komt. Ook de mond van het (onbekende) meisje springt uit het schilderij. Dat vind ik ook zo bij de roze kralen in de armband. Ik moet eerlijk bekennen dat mijn eerste reactie toen ik de armband zag was: ‘Hmm, dit is nou niet de meest bijzondere armband die ik ooit heb gezien, een beetje standaard.’ Maar toen ik verder keek zag ik dat er strasssteentjes tussen de roze kralen zaten en dat de roze kralen reflecteren, zoals je bij jouw horloge ziet. En dat had ik nou ook juist bij het schilderij. Op het eerste gezicht lijkt het alleen ‘maar’ een schilderij met een simpel meisje, maar als je verder kijkt zie je de details, bijv. de ‘scheuren’ op haar gezichtje.
  Hopelijk mag deze armband net zo beroemd worden als ‘Het meisje met de parel’! 

  • Lisanne

   Oeps, dit tekentje , moest een smiley zijn 🙂 .

 98. Natasja

  Ik zou het “Le Baiser” (De Kus) noemen, naar het wereldberoemde beeldhouwwerk van Auguste Rodin. Dat is echt mijn favoriete beeldhouwer.

 99. Joyce

  Casa Batlló van Gaudi omdat het ook zoveel mooie kleuren erin heeft en ook het blauw wat in de armband zit
  en ik vind de kunstwerken van Gaudi allemaal mooi

 100. astrid

  ‘het zwanen meer’
  (balletstuk) het is met het blauw heel rusting en het rood/roze geeft het een ietwat meer speciale tint
  het zwanen meer is mijn lievelings stuk

  groetjes

 101. kim

  ”The Statue of liberty”
  Ik moest hier gelijk aan denken.
  Toen ik zelf in New york was, was er een strak blauwe lucht, net zoals de kralen.
  Het beeld zelf deed me aan de kleuren van de parels denken.
  en de mooie rode kralen passen goed bij het vuur dat in de fakkel hoort!

 102. kaylee

  Sow moeilijke opdracht zeg! Ik vind de armband wel echt héel erg mooi.
  Toen ik de armband zag, moest ik meteen aan Jasmine denken van Aladin.
  Ik heb geen idee waarom, maar ik denk dat het door de kleuren komt.
  Het probleem is dat ik geen kuntwerk/standbeeld vind over Jasmine, dus ik denk niet dat mijn inzending geld. Misschien een nutteloze reactie dan, maar ik wou het graag even laten weten. :blush:

 103. Roos

  “The girl with the pearl bracelet”

  Een verwijzing naar het schilderij van Vermeer!
  Omdat er parels in zitten, en precies dezelfde kleur blauw als in het doek!

 104. Beckx

  De Sterrennacht van Van Gogh. Mijn lievelings schilderij!

  • Beckx

   Ik ben van gedachte veranderd, hihi! > ‘Nymphéas’ (zie ergens bij de oudere reacties voor uitleg)

 105. Femkee

  Ik zou de armband Shalott noemen, van het schilderij ‘Lady of Shalott’ van John Waterhouse.
  Het schilderij is dromerig en heeft een zachte uitstraling, net als de armband vind ik!

  • Michelle Kaiser

   Deze heb ik gekozen omdat de naam mij aansprak en er heel veel blauw/wit in zat

 106. Marlies

  Het doet me denken aan La primavera, van Botticelli, de lichte kralen doen me aan de drie Grazieen denken, met hun luchtige kledij. De zwaardere parels doen me aan de vier windrichtingen denken enzo 🙂 nou veel succes aan iedereen in elk geval! Liefs

 107. Kim

  Ik dacht meteen aan; Het meisje met de parel

  Dit is een schilderij van Vermeer. Ik dacht hier meteen aan toen ik de parels zag, ook heeft het meisje op het schilderij een blauwe hoofddoek op, wat overeenkomt met de blauwe glazen kralen!

  xx

 108. Yvonne

  Hé, wat leuk! Ik heet ook Yvonne 😀
  maargoed, ik heb het schilderij gekozen van Cornelisz Versponck: Portret van een meisje in het blauw. Ik heb dit schilderij gekozen, omdat het meisje op het portret sieraden omheeft met parels. Ik zag dit schilderij staan en ik dacht meteen: Wat zou die armband er goed bij staan!

  • Yvonne

   De naam van de armband kan dan wel het blauwe meisje worden. Of gewoon het portret van een meisje in het blauw 🙂

 109. Jannike

  Ik zou de armband de naam ‘Naked blue’ of ‘Blauw naakt geven. ‘Naked blue’ komt wel internationaler over.

  Het kunstwerk dat ik hierbij in gedachten had, is het schilderij ‘Blauw naakt’ van de Franse kunstschilder Henri Matisse. Het blauw komt zo mooi uit bij deze armband, daarom hoort deze kleur in de naam te zitten. Ook bevat de armband twee kleuren die ik met een naakte vrouw kan linken.

  Dit is echt een supermooie armband! Ik wens iedereen veel succes bij het bedenken van een goede naam, want deze armband verdient echt de beste naam 🙂

 110. sagana

  Siomara der pearl<3
  Siomara doet me denken aan roze,diamanten en pearl zegt het al!
  Ik hoop dat ik win,ik heb nog nooit gewonnen:(
  maar andere dames,veel succes!<3
  laat de beste winnen<3
  xx

 111. Laura

  La Parisienne Japonaise, van Alfred Stevens.
  Zoiezo een erg mooi schilderij, maar de sfeer eromheen doet mij bij deze armband aan dit schilderij denken.
  De armband zou zo op de voorgrond kunnen liggen, helemaal mooi!

 112. Arja

  Ik zou hem Meditative Rose noemen, naar het schilderij van Salvador Dali,

  Wat ik mooi vind aan dit schilderij is de eenvoud, een mooie rode roos die zweeft in een lichtblauwe lucht. Een beetje zoals de roze kralen die worden omringt door blauwe kralen en parels, de parels kunnen de wokjes zijn ^_ ^.

  Dit hele schilderij straalt rust voor mij uit, ik heb een poster ervan op mijn slaapkamer hangen. Ik vind de armband ook erg mooi, en vooral om de lichte zachte kleuren, rustige kleuren.

 113. Veronique

  Ik zou deze armband Mrs. Edele noemen naar een schilderij van Gustave Klimt. Ik zag het en vond het er meteen bij passen. De vrouw op het schilderij zou zo de armband kunnen dragen en de vormen en kleuren passen goed bij de armband.

 114. Iris

  Leuke actie!
  Ik moest eerst aan de schilderstijl van Vincent van Gogh denken, en daarna ben ik bij Monet gekomen. Eerst vond ik een mooi plaatje op het internet, alleen stond de naam er niet bij! dus ik heb me echt rot lopen zoeken naar die naam 😛 maar ik heb hem gevonden!
  Ik zou hem Springtime noemen van Claude Monet. hier een link met de foto:
  http://www.paintingmania.com/springtime-7_4382.html

 115. nisha

  The Swing van schilder Fragonard.
  De armband deed mij eigenlijk meten denken aan de stijl rococo. Th Swing is dan ook in deze stijl geschilderd. De parelmoerglans van de parels, het dromerige, de kleuren,,alles zie ik ook terug in het schilderij! I :inlove: it!

 116. fashionation

  Ik zou gaan voor ‘De roze perzikboom’ van Vincent van Gogh. Ik ben helemaal geen kunstkenner maar toen ik las dat je een naam van een kunstwerk eraan moest geven en ik ging vergelijken, dacht ik gelijk hieraan. Het roze van de perzikboom (perzikbloesem/perziken) zijn natuurlijk de roze kralen van de armband en de lucht achter de perzikboom is donkerblauw, net als de blauwe kraaltjes.
  Het schilderij is wat verkleurd, dus daarom zijn de perziken in de boom niet meer roze. Toch vind ik, ondanks de verkleuringen, dit schilderij ontzettend goed bij de armband passen.

 117. Ankie

  Ik zou m’n Lolita noemen. Ik vind het een erge meisje achtige sieraad, en de naam Lolita ook! Misschien nog wel Pretty Lolita, omdat hij zo mooi is!!!! :love:
  xx

  • Ankie

   Het is trouwens ook een schilderij met een vrouw erop !:D

 118. sfie

  Toen ik aan kunstwerken begon te denken dacht ik meteen aan Van Gogh met zijn bloemen. Ik zou dan gaan voor ‘Klaprozen’

  Ik vind het wel bij het armbandje passen 🙂

 119. Lotte

  Narcissus van Michelangelo. De reflectie van de armband en de reflectie van jezelf.

 120. Stephanie

  ipv ceci n’est pas une pipe (van Magritte) zou ik hem ceci n’est pas un bracelet noemen 😉

 121. Irene

  Ik zou haar Cynthia noemen
  Omdat jij veel mensen inspireert, vooral met je site, en omdat je ook een kunstwerkje bent (van je ouders :D) maar ook omdat je een mooie vrouw bent !

 122. Marjolein

  Ah ik ben gek op kunst!
  Ik vind ‘portrait of Mademoiselle Julie Manet with a cat’ van Renoir hier heel goed bij passen! Deze armband zou haar zeker niet misstaan, hij past echt perfect bij haar jurk 🙂 En de roze kralen passen weer mooi bij de achtergrond van het portret.

  • Marjolein

   ho, ik was nog niet klaar:

   Daarnaast vind ik het sierlijke en meisjesachtige van de armband heel goed bij het meisje, Julie, passen. De kleuren van de armband zijn heel zacht, en dat past goed bij zowel de kleuren van het schilderij én het onderwerp: een meisje dat haar kat aait.

 123. Dorien

  Nog voordat ik wilde nadenken over kunst, kwam het woord ‘lente’ in me op. Net zoals een armband vormen de jaargetijden een eeuwige cirkel. De roze steentjes staan symbool voor de lente. Het is nl. een lichtwarme en heerlijk vrolijke tint.
  Toen moest ik plots denken aan La Primavera (‘de lente’) van Boticelli, het meest interessante werk dat we in de lessen Latijn behandeld hebben. Hé, het gaat dan ook over prachtige godinnen 😉
  Het klassieke van het werk vind ik terug in het gouden detail. De hulde aan vrouwelijkheid, vrede en onschuldig geflirt staat ook centraal, met het roze als symbool. Het koele blauwe van de voorbije winter maakt eindelijk plaats voor de glorie van de lente.

 124. Alexandra

  Correctie: *het lint op de foto = schilderij bedoel ik 😉

 125. Rozemarijn

  Wat een superleuke actie!
  Ik kwam meteen op deze naam voor de armband.
  The Girl With The Bracelet.
  Toen ik later naar boven scrolde zag ik dat er al een meisje was die dit soort titel ook had.
  Nouja dan hoop ik maar dat ik win! (A)

 126. Natascha

  Ik zou hem de geboorte van Venus/the birth of Venus/Nascita di Venere (italiaanse naam) noemen.
  In het werk van Botticelli komen dezelfde kleuren voor ( schilderij is wel iets donkerder maar dat komt door de ouderdom). Tevens werd Venus(Afrodite) geboren uit een schelp in de zee. Het blauwe staat dan symbool voor de zee, de parels ook en het rose voor de liefdesgodin 🙂
  Echt heel mooi die webshop ga ik checken

 127. Alexandra

  ‘Georgiana’ naar het schilderij ‘Georgiana Cavendish’ (Duchess of Devonshire, net als de film ‘the Duchess’)
  Het is geschilderd door Thomas Gainsborough.

  Waarom ik deze naam passend vind? Het blauw staat voor koninklijk (het lint op de foto), de parels laten me denken aan een klassieke, vrouwelijke stijl (haar jurk), en het roze staat voor lieflijkheid (de roos).

  De armband is heel stylish, een tikkeltje apart en ik vind het ook staan voor sterke persoonlijkheid, hoewel het er toch heel lief uit ziet.
  Geen godin, Venus, Artemis (etc..), maar Georgiana was een vrouw met gevoel voor stijl en durfde zich te kleden zoals zij zelf wilde, niet zoals de grote massa. Op het schilderij kun je dat zien doordat bijvoorbeeld haar hoed zwart is en haar jurk wit, niet allebei dezelfde kleur.

  Ik vind deze armband een koninklijke tint hebben en toch ook ‘kwetsbaar’, precies zoals Georgiana was.

 128. Anne

  Mijn opa schildert en hij was bij een schilderij geïnspireerd door een foto van mijn kleine nichtje zag van toen ze naar de basisschool ging. Ze is heel klein en ze liep in haar eentje naar de klas, wat er vrij eenzaam uitzag. Ze had een rugzakje om met lieveheersbeestjesstippen op. Mijn opa heeft hier een lugubere versie van gemaakt, waarop mijn nichtje een eng uitziende grot in liep. Helemaal alleen. Mijn opa houd wel van een beetje horror. Het schilderij heet veel te vrolijk, ladybug. Het is geen bekend schilderij, maar het is wel toepasselijk.

 129. Janneke

  Ik vind ‘Het melkmeisje’ van Johannes vermeer een mooie naam voor de armband.
  De kleuren passen sowieso bij het schilderij en ik vind dat de armband iets heel onschuldigs heeft net als het meisje op het schilderij!

 130. Nou

  ‘Ophelia’

  Omdat de ten eerste de kleuren van de armband erg goed overeen komen met de kleuren van de diverse schilderijen waar Ophelia op geschilderd is.
  En ten tweede in de armband zie je een opvallende tweestrijd; tussen de lieflijke pareltjes en de wat ‘mysterieuze’ of ‘koele’ steentjes, zowel de kleine blauwe als de wat grotere roze.
  De match met het schilderij van ophelia is het lieflijke uiterlijk van haar, wat terug komt in de pareltjes.
  Maar onder de oppervlakte liggen haar gekte, in de steentjes. En het water waarin ze op mysterieuze wijze is verdronken, ook de steentjes.

 131. christie

  Wat een leuke winactie!
  Ik vind IJsvermaak van Hendrick Avercamp er heel goed bij passen.
  De kleuren van de armband komen allemaal in het schilderij terug! Het roze in de kleren die sommige mensen aanhebben. Het blauw in o.a. de lucht en het huis in de verte. En het ijs in de verte en de lucht hebben een beetje een parelmoerachtige kleur.
  De gouden kleur van de kralen die tussen de roze kralen zitten komt terug in de kleren die sommige mensen aanhebben en de verdroogde takken rechts onderin.
  May the best woman win:D

 132. Anne

  Hmm…niet zo mijn smaak, maar het staat toch wel leuk bij jouw horloge!!

 133. Astrid

  De schreeuw, je ziet het simpele telkens afwisselende patroon van parels en blauwe stenen maar dan in een als een schreeuw naar meer kleuren komen er rode stenen langs. Dit schilderij bestaan trouwens ook uit dezelfde kleuren een blauw met witte zee en een rode lucht. Je zou zelfs het zilver tussen de rode stenen de hekjes noemen. Deze armband en het beroemde schilderij vind ik er goed bij elkaar passen. :geek:

  Veel succes iedereen met het bedenken van namen!

  xx

 134. Camiel van Buuren

  “liggend naakt” (van Jan Sluijters) kleur,textuur en compositie van de onderste foto deden me daar aan denken.

 135. Marije

  De armband doet me denken aan een schilderij van Claude Monet. Namelijk het schilderij “Sunrise”. De mooie zachte blauwe kleuren en het roze/rode van de zon die niet op komt…Mooi hoor!

 136. Nathalie

  Leuke armband! 🙂
  Ik zou ‘m “De Marilyn” noemen, niet alleen omdat deze mooie armband beslist een vrouwelijke naam hoort te hebben, maar ik inspireer me daarbij ook op die pop art portretten van Marilyn Monroe (je kent ze wel, 4 portretten naast elkaar in allerlei felle kleurtjes!) omdat deze armband even chic en classy maar ook even girly en speels is als Marilyn herself was! Geen voor de hand liggend kunstwerkje bij mij dus, maar iets wat echt bij deze armband past en ikzelf ook mooi vind! 🙂

  Liefs,
  Nathalie

 137. Rosa

  Ik moest aan Mata Hari noemen. (standbeeld staat in Leeuwarden)
  Waarom?
  Het is een vrouw die erg vrouwlijk was met mooie sieraden en mooie kleding (voor die tijd dan 😉 )

  Deze armband vind ik vrouwlijk en classy.. precies Mata Hari 🙂

  • Beckx

   Ja, ik had eerst ook dit schilderij in mijn hoofd, maar ik kon het niet vinden! Dit schilderij vind ik inderdaad ook helemaal bij de armband passen! Maar ik zou de armband dan eerder ‘Nénuphar’ noemen (dat is waterlelie in het Frans), aangezien Monet Frans was. De naam ‘Nénuphar’ vind ik ook heel geheimzinnig en mooi klinken, wat goed bij deze armband past.

  • Beckx

   Oei Monet noemat waterlelies blijkbaar ‘Nymphéas’, ik dacht dat ze ‘Nénuphar’ heetten. Eerlijk gezegd vind ik ‘Nymphéas’ ook nog duizend keer mooier, dus ik kies voor ‘Nymphéas’! Moooi!

 138. Annemieke

  Ik zou hem noemen: the artwork with beads and stones.
  Er zitten mooie kralen in verwerkt en steentjes daarom kwam ik op het idee om hem zo te noemen. Verder is het echt een mooi armbandje. :*

 139. Aranka

  Ik moet denken aan het kunstwerk wat bij ons in de tuin staat, namelijk Watermemento. Het is van Roland Westerhuis een Zwolse kunstenaar misschien ken je hem wel. De 3 roze bolletjes staan voor het hart, waar het blauwe water uit stroomt met glinsteringen van de parels, zo zit ons kunstwerk ook in elkaar. Ik moest er meteen aan denken toen ik het zag 😉

 140. Mo

  L’Escarpolette (schilderij van Jean-Honoré Fragonard)

  Deze naam schoot eigenlijk meteen in mijn hoofd vanwege het zachtroze van de jurk en de blauwige achtergrond achter de jurk. De parels passen dan ook wel bij de dame op de schommel.
  Het is een belangrijk rococo schilderij en daar passen de kleuren van de armband naar mijn mening ook wel goed bij.

 141. dunja

  Ik zou het Venus de Milo noemen. Vooral om waar Venus voor staat. Volgens een mythe is ze geboren uit de zee, waar parels en de kleur blauw voor staan. Venus is de godin van de liefde, en de kleur van liefde is rood. Het is een heel romantisch armbandje, wat me doet denken aan Venus! De kleuren komen niet terug in het standbeeld, maar het gaat om de gedachte die erachter schuilt.

  • dunja

   Of gewoon Marie Antoinette.

   Zij was natuurlijk een kunstwerk op zich. 🙂

 142. Janne

  Mooie armband! Maar ik zou het echt niet weten…

 143. Paola

  Ook ik ben geen kunstkenner/liefhebber. Wat een super mooie armband zeg!

 144. Kim

  Zwarte en rode kralen? Ik zie toch echt blauw en roze! In een naam bedenken ben ik ronduit slecht, ik zou het echt niet weten. Misschien dat ik later nog wat weet te bedenken. =)

 145. Guusje

  Portret van Señora Canals
  daar zou ik voor gaan, omdat pablo picasso dit schilderde in zijn ‘roze periode’, en deze vrouw had zou tig van deze armbanden om kunnen hebben.
  het is wel een aparte keus van mij, je moet ver denken achter het portret, maar zo ben ik nou eenmaal haha!

 146. Kim

  Ik moet bij deze armband aan het schilderij Nature morte au chou van James Ensor denken vanwege de kleuren.

 147. emmaly

  wauw wat een mooie! ik ben helaas niet zon kunstenkenner, ik wens de rest van de dames succes

 148. AnnaSophia

  ik dacht direct aan de geboorte van Venus van Botticelli.
  De Parelmoeren kleur van de schelp waar Venus uitkomt. Bij het blauwe van de armband herken ik de zee, de wind, de hemel; en links in het schilderij staat Zephyros, de god van de wind ook afgebeeld.

  • Rani

   Ik doe niet mee aan de winactie, maar daar dacht ik ook meteen aan!

 149. suus188

  Ik dacht gelijk aan : Mona Lisa!

  • Maaike

   Ik ook, omdat dat zo’n beetje het enige kunstwerk is dat ik ken :hihi:

 150. Claudia

  The Starry Night (naar het schilderij van Vincent van Gogh). Het blauwe en het glinsteren van de pareltjes deden me direct denken aan een heldere nacht. Zo’n diepblauwe nacht waarin je veel sterren ziet.

 151. charile

  Wat leuk zeg!
  Maar daar kom ik even niet op
  x

 152. aszz

  Ik vind madonna on the rocks (schilderij van Leonardo Da Vinci) wel een mooie naam. Ik heb voor deze naam gekozen omdat het schilderij zoveel tegenstrijdigheden heeft waar vele complot theorieen tegenaangegooit zijn (het komt ook terug in de Da Vinci Code). Dit zie je ook een beetje terug in de grote roze stenen tegen over de kleine blauwe stenen. Ik ben benieuwd wat het wordt!

  • dunja

   Wat een leuk idee! 🙂

 153. Marieke van den Heuvel

  Ik zou hem noemen: The Girl with the Pearl Earring

  De parels doen me denken aan haar oorbel en de blauwe kralen aan haar haarband.

  • Jessica

   Daar dacht ik ook meteen aan!

 154. Lee;

  Pfoe, dat is best lastig om daar iets voor te verzinnen! Het is wel een erg mooie armband.
  Ik denk dus nog even na 😉