Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
19 augustus 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • huilen
 • puffy eyes
Een MissLipgloss artikel

What to do: huil-ogen

We doen het allemaal wel eens. Soms tijden niet, soms elke dag een dikke huilbui. Huilen is heerlijk en kan lekker opluchten, alleen ziet het er niet zo charmant uit. Je make-up loopt uit, en daarna – als je écht even goed huilt – heb je dikke ogen. Vaak de volgende dag als je wakker wordt is het nog erger. Ik geef je tips met wat je kan doen om niet iedereen te laten zien dat jij net een potje hebt zitten janken.

Soms heb je van die dagen dat je wéét dat de tranen gaan vloeien. Als je een begrafenis hebt, als je vriendje het net heeft uitgemaakt, als je naar je opa gaat in het ziekenhuis. Of gewoon omdat het weer de tijd van de maand is. Wat de reden ook is, het kan zijn dat je vooraf weet dat je gaat huilen. Hoe houd je de schade beperkt?

 • Gebruik op je gezicht zo mijn mogelijk bronzer en blusher, want als je huilt, krijg je strepen op je gezicht doordat poederproducten oplossen door je tranen.
 • Waterproof mascara en oogpotlood!
 • Geen donkere oogschaduw, laat smokey eyes vandaag maar even achterwege.
 • Gebruik ook niet teveel concealer onder je ogen, want dat gaat alleen maar vlekken.

Tja, vaak kan je emotionele buien niet voorspellen. Daar sta je dan, met je mascara gevlekt onder je ogen en strepen in je make-up. Hoe lossen we dat op?

 • Hoe lastig het ook is, probeer niet in je ogen te wrijven. Ten eerste krijg je dan make-up in je ogen wat gaat prikken en waardoor je nog harder moet huilen, en ten tweede wrijf je dan al je make- up uit.
 • Nog lastiger: niet je ogen hard dichtknijpen. Soms is huilen als een baby’tje heel fijn, en als je dat wil doen, doe het lekker. Maar als je nog een hele dag moet op school of je werk, is het niet zo’n goed plan, want je mascara gaat dan in drie dikke klonten aan elkaar plakken.
 • Oké, je hebt gehuild. Je hebt gewreven en gehuild als een baby’tje. Als je het geluk hebt dat je reinigingsdoekjes of iets dergelijks bij je hebt, dep dan zachtjes rondom je ogen om de mascara- en oogschaduwresten weg te halen. Als je dat niet hebt, pak dan wat wc-papier en maak dit lichtjes nat onder de kraan. Dep dit rond je ogen en op je gezicht om de vlekken weg te halen. Als je wimpers aan elkaar plakken door de natte mascara, heb je een beetje pech, want hier kan je niet zoveel meer aan doen… Ah well, er zijn ergere dingen.
 • Leg voordat je gaat slapen even twee theelepeltjes in de vriezer. Ja, gewoon even doen.

De volgende dag wordt je wakker en je voelt het al als je je ogen open doet: dikke oogleden. Kan er ook nog wel bij… Hoe ga je dat camoufleren?

 • Pak de theelepeltjes uit de vriezer en leg die een paar minuten op de ogen. De zwelling wordt door de kou minder.
 • Zet thee, drink dit lekker op en leg dan het theezakje een paar minuten op elk oog. Ook dit zorgt ervoor dat de zwelling wat minder wordt.
 • Gooi wat koud water in je gezicht, dep het droog, doe dagcreme op en maak je gezicht op zoals je gewend bent. Je kan als extraatje een beetje oplichtende concealer onder je ogen doen voor een wakkere oogopslag.
 • Nu je ogen, die nog steeds wat dik zijn. Maak ze vooral helemaal op, doe een full eye look. Zo vallen je puffy eyes veel minder op. Gebruik een beetje donkere kleuren en accentueer je arcadeboog. Teken een dun lijntje langs je wimperrand, krul je wimpers, doe lekker veel mascara op. Maak ook je wenkbrauwen mooi en breng een highlighter aan onder je wenkbrauwen, dit lift je ogen.

Huilen is niet erg, het hoort bij het leven en kan heerlijk opluchten. Het is goed om je gevoelens te uiten! Je hoeft je echt niet te schamen omdat je gehuild hebt, jij bent ook een mens met je gevoelens en emoties. Natuurlijk staat een prachtige lach je stukken beter, maar even lekker huilen kan je ook stukken blijer maken, hoe gek dat ook klinkt. Het voelt alleen niet zo lekker om daarna met strepen op je gezicht rond te lopen, of met dikke ogen. 🙂

Bron foto

Bron foto


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.