Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
16 juni 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • How To
  • uitleg
  • wenkbrauwen
Een MissLipgloss artikel

Wenkbrauwen knippen

Vroeger las ik altijd in tijdschriften dat je in geen geval je wenkbrauwen moet scheren of knippen. En nu hoor ik van visagisten van alle kanten dat dat juist wel moet! Of nouja, moet. Het geeft een mooi effect als je het wel doet.

Zo heb je de speciale Tinkle eyebrow razors om je wenkbrauwen snel bij te werken:

Ik heb deze van de afrowinkel, maar ik vind ze niet fijn werken. Ze ‘snijden’ de haartjes niet goed genoeg weg (de mesjes zijn niet bepaald scherp) en ik vind stoppeltjes onder je wenkbrauwen nou niet echt aantrekkelijk.

Maar wat ik wel iedereen kan aanraden is je wenkbrauwen knippen. Iedereen aan wie ik dit vertel kijkt me aan alsof ik gek ben, maar als je het zelf gedaan hebt merk je hoe geweldig het is. Het fijne is dat je je haartjes korter maakt, waardoor:

  • je wenkbrauwen minder ‘borstelig’ zijn
  • je wenkbrauwen beter te temmen zijn (met wenkbrauwgel)
  • je meteen een veel mooiere vorm in je wenkbrauwen hebt; ze zijn veel beter gedefinieerd en veel strakker

Zie het verschil bij mij!

Voor:

Na:

Voor:

Na:

Zoals je ziet is er aan de vorm bijna niks veranderd, check de onderkant en dikte maar. En toch zien ze er netter en strakker uit! Nou, dat komt dus doordat ik ze geknipt hebt. Als je goed kijkt, zie je dat de haartjes overal korter zijn. Die heb ik dus met een schaar afgeknipt. Het klinkt eng, en dat is het ook wel een beetje, maar als je voorzichtig doet, kan er niks verkeerd gaan.

Je hebt een schaar nodig en een wenkbrauwborsteltje, of een schoongemaakt mascaraborsteltje. Je kan het beste een klein schaartje gebruiken, maar een grote schaar werkt ook goed. Een schaartje zoals deze werkt heel fijn:

Het is officieel een soort hobbyschaar, maar dat maakt niet uit. Knippen doet ‘ie perfect!

Het is heel makkelijk. Je kijkt in de spiegel en haalt het kammetje door je wenkbrauw, recht omhoog. Knip het deel van de haartjes dat over je wenkbrauw komt (dus op je huid) eraf. Kam elke keer voordat je knipt opnieuw, anders dan knip je scheef. Wees wel voorzichtig, want als je te enthousiast knipt, heb je een gat in je wenkbrauw. Wat opzich niet zo heel erg is, je kan het altijd nog bijwerken met een potloodje of poeder. Dus: kam, knip. Kam, knip. Ik moest heel erg veel knippen, mijn wenkbrauwhaartjes zijn heel lang.

En zie bij jezelf het effect! Het is echt supermooi en kost weinig moeite. Alleen even wat geduld en precisie 🙂 Ik kan het niet in een filmpje laten zien, omdat ik mijn wenkbrauwen dus al geknipt heb.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.