Wenkbrauwen epileren

Ik krijg vaak de vraag hoe je nou precies je wenkbrauwen moet epileren. Er is een trucje voor om te bepalen wat voor vorm je wenkbrauwen moeten hebben. Met deze manier weet je precies waar je moet gaan plukken!

Lijn 1 is waar je wenkbrauw hoort te beginnen, lijn 2 is waar het hoogste punt van je wenkbrauw moet zitten en lijn 3 is waar je wenkbrauw moet stoppen. Gebruik een potlood of iets dergelijks om te bepalen waar je kan gaan epileren. Houd het potlood net zo als ik de lijntjes op bovenstaande foto heb gezet. Dus neus-binnenste ooghoek, neus-buitenste kant iris, neus-buitenste ooghoek. Als je het lastig vindt om je wenkbrauwen te epileren (of je doet het voor de eerste keer), teken dan met een wit oogpotlood streepjes. Je kan als je klaar bent met ‘meten’ dan je gewenste wenkbrauwvorm tekenen en dan alleen epileren wat buiten de lijntjes gaat. Heel handig 🙂

Zoals je ziet kloppen mijn wenkbrauwen niet 100% volgens deze manier, maar ik vind het niet mooi als ik m’n wenkbrauwen nog korter maak. Bij punt 2 en 3 kloppen ze wel!

Epileer jij je wenkbrauwen ook met dit trucje of doe je het met ‘de losse pols’?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

41 reacties
 1. Lydia

  Volgens Anastasia, ook het merk waar ik mn wenkbrauwpotlood van hebbmoet je het beginpunt meten vanaf het kuiltje in je neus ipv de zijkant van je neus. Dan kom je op het beginpunt wat jij nu ook hebt. En idd love the brows, volle wenkbrauwen geeft je gezicht karakter!

 2. Creadewi

  Hey, handig dit! Heb het gedeelt op mijn blog, met jouw naam erbij vermeld. Zo help ik mijn lezers, en help ik jou aan nog meer kijkcijfers

 3. Yara

  Ik epileer nu al best lang mijn wenkbrauwen uit de losse pols, maar ik ga het zeker ook een keer proberen met het trucje! (:

 4. c.

  Ja, het geldt ook voor mannen, om je wenkbrouwen te doen epileren bij de schoonheidsspecialiste. Ik doe dat zelf ook, als man zijnde. Ik heb daar alleen goede ervaring mee. Die kan je alleen krijgen, als je bij een goede schoonheidsspecialiste bent. Succes.

 5. Wiena

  Ik heb een probleempje…van jongsafaan had ik ongelijke wenkbrauwen. Het viel vroeger niet op maar nadat ik was begonnen met epileren, is het verschil opvallender geworden.
  Wat kan ik hier tegen doen? Ik heb al een tijdje mijn wenkbrauwen laten groeien maar nog steeds wijkt de vorm af.

 6. Mister

  geld dit ook voor mannen ??? 8)

 7. Anneke

  Ik denk dat je beter je wenkbrauwen wat verder naar binen kunt hebben laten lopen. Ik heb hetzelfde als jij; loop iets verder door naar binnen. Maar dat is dan wel naturel bij mij. Trouwens, weghalen aan de binnenkant waar je wenkbrauwen nog ‘vol’ zijn is niet verstandig. Je krijgt er zwartere stoppeltjes voor terug, en je moet ze regelmatig bijhouden. (overigens ook pijnlijker daar) en mijn wenkbrauwen lopen wat verder door omhoog, voordat de hoek begint omlaag (ook niet duidelijk zichtbaar bij me)

 8. Jeske

  Mijn mama heeft het een keer bij mij gedaan, zodat ik het nu zelf kan bijhouden.

 9. stefanie

  ik gebruikte eerst altijd dat trucje nu doe ik het met het trucje en uit de losse pols 😆

 10. Ciara

  Uuugh, wenkbrauwen epileren o_0
  Ik heb altijd dikke, volle wenkbrauwen, die ik nog een beetje extra bijteken met een potlood.Ik hou echt van strong brows. Het geeft iemands gezicht zoveel karakter. :blush:

 11. Lala

  Losse pols soms aan de hand van lijn 1

  ik wil graag naar de schoonheidsspecialist gaan maar vanaf hoeveel jaar kan datN en wat kost het?

  x

 12. Cecile

  Lang leve de schoonheidsspecialist! 🙂

 13. eveline

  handige tip!

 14. Mariëtte

  Ik doe het wel een beetje volgens die trucje maar niet helemaal precies. :hihi:

 15. Cecile

  ik doe het altijd uit de losse pols maar wel met lijnen maar die zet ik dan zo neer als ik het zelf goed vind, niet té erg dat je echt ziet dat je ze geëpileerd hebt.

 16. leonie

  Ik epileer ook altijd uit de losse pols.
  Toch ga ik dit trucje een keer proberen, om me wenkbrauwen wat mooier te krijgen.
  Ben nu niet helemaal tevreden over de vorm.

  Ik had gehoord dat je aan de bovenkant van je wenkbrauwen eigenlijk geen haartjes weg moet halen. Klopt dit? :s

 17. Geertien

  Doe het bijwerken met losse hand, als er echt een rare vorm ofzo in groeit gebruik ik wel die methode, of in ieder geval probeer ik dan éérst een vorm te creeëren 😉

 18. naatje

  ik probeer t wel zo veel mogenlijk te benaderen, maar heb een beetje rare wenkbrauwen, dus dat gaat niet zo als het moet… maar moet zeggen ben best te vreden met mijn wenkbrauwen ondanks alles ;)…..

 19. Sander

  Ik epileer ze altijd uit de losse pols heb er wel even over gedaan tot dat ik de goede vorm had maar nu vind ik het zo mooi heb ook wel eens teveel weg gehaald bij het begin maar heb het weer aan laten groeien. Ook kam ik de haartjes naar boven en knip ik ze dan af zo dat het al snel goed zit. Verder kam ik ze elke dag netjes in model met een tandenborstel ( niet die ook gebruik om mijn tanden te poetsen hoor 😉 )

 20. franny

  ben blij dat je site er weer op staat!
  zelf epileer ik btw uit de losse pols 😉

  xxx

 21. lau

  ik heb al een paar keer geepileerd (beetje uit de losse pols) maar ik vond het echt moeilijk om te bepalen wat ik precies weg moest halen. dit is dus echt heeeel erg handig, ik ga het meteen uitproberen. dankjewel cynthia! :blush:

 22. Lydia

  Ik doe het altijd uit de losse pols, maar ik heb dan ook héél vage wenkbrauwen. :/

 23. shazz

  Je wenkbrauwen zijn zoo ook veel mooier.
  Ik vind het zo lelijk als meisjes hun wenkbrauwen heel kort en dun enzo maken..
  je neus lijkt breder, je kijkt heel raar, wat is daar nou mooi aan! o_0

 24. marlies

  oeeh handigg!

 25. angel.

  Ik doe het meestal uit de losse pols :p

 26. Linda

  Met de losse pols :hihi: Maar ik heb net eens gekeken met een pen (die ik er langs legde natuurlijk, ik ga niet met pen tekenen in mn gezicht 😉 ) en mijn wenkbrauwen kloppen wel precies

 27. Klaartje

  De eerste keer heb ik het ook zo gedaan.
  Die punten bepaald, een lijn gemaakt om hoe ik ze wil hebben met een wit oogpotlood, alles buiten die lijn wegepileren en dan het potlood weghalen. Nu doe ik het uit de losse pols.

 28. Vera

  Ik laat het doen bij de schoonheidsspecialiste :blush:

 29. MNG

  ik epileer ze niet zo ik doe alleen enkele haartjs die echt te ver erbuiten staan weg 🙂

 30. Nicky

  Ik zag dat ook van die hacker… en toen begon mijn computer te piepen en weet ik veel wat allemaal. ik had nog een mail gestuurd, maar die kan je nu negeren 😉 ik weet het al.

  Ik epileer mijn wenkbrauwen meestal met ‘de losse pols’ want dat werkt het beste bij mij. Anders kijk ik raar boos, als ik het met dat trucje doe.

 31. Linde

  Mijn wenkbrauwen zijn van zichzelf al goed, dus ik doe er niks aan:)

 32. Nynja

  Mijn wenkbrauwen hebben op zichzelf al een mooie vorm, altijd al gehad. Ik moet alleen af en toe wat haartjes wegplukken die wat ‘wildgroeien’

 33. Tess

  Ik schrok ook ook!
  Gelukkig is er niks weg. :phew:

 34. ropane

  Ik ga morgen naar de schoonheidspecialist! en dan wil ik het voortaan bijhouden, maar als dat niet lukt is het geen ramp want mijn pony valt er toch overheen!
  Maar ik had eigenlijk niets gemerkt van de hack? achjaaaa ik had het ook heel erg druk met lamballen! 😳

 35. Marlinda

  ja ik schrok me rot!
  maar zo te zien is het gelukkig weer allemaal goed gekomen :love:

 36. milou

  pfoeh was inderdaad schrikken!!! Gelukkig ben je er weer:)! Epileren durfde ik nooit, maar misschien nu wel:)

 37. Miss Lipgloss

  Ja klopt Marlinda hij was gehacked! Chanty kan je er wat meer over vertellen, heb er zelf weinig verstand van 😉

 38. Chanty

  Zo, dat was even schrikken net ja! De site (de hele server eigenlijk) was inderdaad gehacked, maar gelukkig is er niks verwijderd! Alleen de indexpagina was aangepast, verder niks 🙂 Ik denk dat er ergens op de server een veiligheidslek zat ofzo, aangezien de site van Cynthia’s host ook gehacked is…

 39. Marlinda

  erg handig!
  wist namelijk nooit goed hoe ik het precies moet doen dus durfde het nooit aan :9

  wat was er trouwens gebeurd??
  je site was gehackt ofzo :O