Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
27 april 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • bijwerken
  • How To
  • poeder
  • potlood
Een MissLipgloss artikel

Wenkbrauwen bijwerken – stap voor stap

Je wenkbrauwen zijn een heel belangrijk deel van je gezicht. Ze geven vorm, karakter, en kunnen je look totaal anders maken, afhankelijk van hoe je ze draagt. Ik werk mijn wenkbrauwen dagelijks bij en ga je vandaag stap voor stap laten zien hoe ik dat doe.

De wenkbrauw aan de linker kant heb ik niet gedaan, de rechter wel. Een heel verschil, toch?

Je kan trouwens potlood of poeder gebruiken, ik gebruik graag poeder met een klein kwastje. Ik heb zo mijn periodes, soms gebruik ik liever potlood. Goed, ik ga je nu stap voor stap laten zien hoe ik mijn wenkbrauwen bijwerk!

Dit zijn mijn ‘naakte’ wenkbrauwen’.

Ik gebruik een matte bruine oogschaduw met een klein kwastje. Volgens mij is het een lippenseel, ik vind hem fijn werken omdat hij zo lekker smal en klein is.

Eerst kam ik mijn wenkbrauwen helemaal naar beneden zodat ik goed de bovenkant van mijn wenkbrauw kan zien. Daar aan de bovenkant zet ik mijn eerste lijn.

En daarna kleur ik het ietsje verder in.

Dan pak ik weer wat poeder en ga ik verder met het deel wat ‘naar beneden’ gaat. Ik laat dat mooi vloeiend overlopen vanaf het ‘rechte’ deel van mijn wenkbrauw (waar ik mee begonnen was). Ik zet eerst gewoon weer een lijn.


En dan vul ik het weer verder in. Nu ben ik klaar met de bovenkant en dus kam ik mijn wenkbrauwen weer omhoog.

Zo. Dat ziet er al heel anders uit, toch? De lijnen vallen ook weg omdat mijn wenkbrauwhaartjes er over heen zitten nu.

Nu de onderkant. Eerst een lijn bij het linker deel onderaan (wat ik het ‘rechte’ deel noem).

En dan ook het deel wat naar beneden gaat.

Wat highlighter onder m’n wenkbrauw, en klaar is Kees! Het is echt een routine geworden voor me, ik doe dit dagelijks, dus het duurt voor beide wenkbrauwen nog geen minuut. En het resultaat vind ik altijd wel heel erg mooi, een stuk beter dan wanneer ik ze niet bijwerk!

Tadaaaa! Ik draag hier trouwens de Kate Lasting Finish Lipstick in 02.

Werk jij je wenkbrauwen dagelijks bij?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.