Weight Watchers Online – hoe werkt het

Vandaag wil ik je laten zien hoe makkelijk afvallen met Weight Watchers is in combinatie met het Online Programma. Dit is een online systeem waar je alles kan bijhouden, zowel op je computer als op je iPhone of Android telefoon. Mijn steun en toeverlaat (-4,4 kg in 8 weken!) 🙂 En omdat ik zo enthousiast ben, kan je nu ook een week gratis Weight Watchers online proberen (of korting krijgen op je gewone abonnement). Oh, en ik geef tien abonnementen op het Weight Watchers magazine weg!

 

Toen ik de eerste keer Weight Watchers deed, ging ik naar de cursus. Elke week ging ik naar een zaaltje in de buurt waar ik gewogen werd en waar allerlei dingen rondom Weight Watchers besproken werden. Destijds vond ik dat erg prettig, omdat je er ook met al je vragen terecht kon. Nu doe ik het alleen met het Online programma van WW. Dat gebruikte ik toen ook al, nu is het het enige middel wat ik gebruik.

Een paar jaar geleden liep ik al te zeuren om een iPhone app, en die is er nu eindelijk! YAY! Als die app er nu niet was geweest, was het veel lastiger geweest om het bij te houden voor mij, omdat ik vaak onderweg ben. Ideaal is het, nooit meer dingetjes uitrekenen en opschrijven, maar gewoon invoeren in je telefoon. De app is er trouwens ook voor Android.

Ik wil je graag even laten zien hoe de @ssistent er uit ziet, zowel in de browser op mijn computer als op mijn iPhone.

Dit is hem, de Programma Planner. Centraal staat het Dagboek, waar je kan invoeren wat je eet. De Planner houdt je punten bij. Zoals je ziet mag ik er 27 en ik heb een weekextra van 48 die ik vrij kan besteden.

Hier zocht ik op ‘speculaas’. Ah, de tweede is het, die is ook al favoriet. Je kan voedingsmiddelen toevoegen aan je favorieten om ze sneller te vinden. Dan klik je er op, en voeg je het toe aan je dagboek. Klaar! Bijna alles staat er in, ook merkproducten. Als het er niet in staat, kan je het product zelf toevoegen.

Veel voedingsmiddelen zijn ‘verzadigende voedingsmiddelen’, met een groen ‘bakje’ er achter. Sommige van deze voedingsmiddelen kan je eten tot je verzadigd bent voor een vast puntenaantal. Dat is met aardappelen bijvoorbeeld 7. Maar je kan ook kiezen om dat niet te doen. Het is makkelijk dat je in je zoekresultaat meteen ziet welke dingen verzadigend zijn, ik kies altijd eerder voor zo’n product.

Ook zit er in de planner een heel compleet overzicht van alle verzadigende voedingsmiddelen. Van aardappelproducten tot groente en vlees en gevogelte.

Hier een blik op de groenten… Bijna alle groenten zijn verzadigend.

En de vegetarische producten.

Dit is de recept planner. Je kan naar al bestaande recepten zoeken, maar je kan ze ook zelf toevoegen, zoals ik hier heb gedaan.

 

En het allerbelangrijkste: het gewichtsverloop. Elke week voer je je gewicht in. Op die manier kan je je vooruitgang zien! Na acht weken ben ik 4 kilo (ok, ok, 3,9 😉 ) afgevallen, wat neerkomt op een halve kilo per week, wat gemiddeld is bij Weight Watchers. Je kan ook je maten opnemen en dat bijhouden. Edit: vanochtend was weer een weegmoment, en er was weer -0,5kg af! Zelfs na Lowlands 🙂 Dus er is nu 4,4 kilo af, joepie! Wat fijn!!!

Er zitten nog meer functies in de Programma Planner maar dit zijn de hoofdfuncties die ik gebruik. Ik gebruik het letterlijk elke dag en het staat ook in mijn taakbalk in Firefox zodat ik elke keer als ik wat eet het kan toevoegen. Als ik onderweg ben, gebruik ik de iPhone app, die echt een uitkomst is.

Zie rechtsonderin, hij staat binnen handbereik… Hij is gratis trouwens, je moet vervolgens inloggen met je username en wachtwoord van Weight Watchers, dan kan je in je dagboek.

Een overzichtje als je hem opstart. Onderaan staan altijd een aantal recepten.

Het menu

Dit gebruik ik heel veel: hier kan je uitrekenen hoeveel punten er in een voedingsmiddel zit. Als ik in de supermarkt sta en ik twijfel over hoe ‘oké’ een product is, dan voer ik dit even in en dan bereken in het. Ideaal. Je kan het product dan ook meteen toevoegen.

Ook handig. Hier houd je je ‘Fit Formules’ bij die je elke dag moet doen. Genoeg water, genoeg calcium, genoeg groente en fruit en genoeg plantaardige vetten. Handig als je het lastig vindt om genoeg water te drinken, hier houd je gewoon de glazen bij.

Natuurlijk kan je ook zoeken, net als in de gewone Programma Planner. Zoek op Kwark, klik op de kwark die je nodig hebt en voeg de hoeveelheid toe die je hebt gehad. Dit is een verzadigend voedingsmiddel, want er staat een groen ‘bakje’ bij.

Zo, die staat in mijn dagboek! En als ik de Planner opstart op mijn computer, staat dit er gewoon in. De app vind ik echt een uitkomst, vroeger schreef ik alles op in schriftjes en dan moest ik zelf even uitrekenen wat er in zat. Soms een heel gedoe zonder computer in de buurt. Met de app gaat het sneller en makkelijker, en je vergeet minder snel dingen in te voeren.

Bij mij is er nu dus 4,4 kilo af na 8 weken, wat een mooi gemiddelde is! Ik ben er blij mee en het gaat prima. Het wordt ook weer steeds makkelijker om de bewuste keuzes te maken. Ik haal geen ongezonde dingen meer in huis. In plaats daarvan stamp ik mijn koelkast vol met fruit en groente, zodat wanneer ik thuis trek heb, ik grijp naar een banaan, appel of komkommer, en niet naar chips, koekjes en snoepjes. Zo werkt het gewoon. Op pad houd ik er ook heel veel rekening mee. Zo ging ik laatst naar de Efteling. ‘Vroeger’ zou ik heerlijk genieten van de lekkere donuts, cupcakes, frietjes en roomijsjes. Nu nam ik zelf fruit mee, maakte mijn vriendinnetje een geweldige pastasalade (als ik in de Efteling zelf zou eten dan zou ik voor een salade bij de saladebar gaan) en ik mocht één softijsje van mezelf. Ik zorg ook dat ik gewoon altijd een appel en wat mandarijnen in mijn tas heb, voor het geval ik trek krijg. Ook onderweg is dat handig, dan ren ik niet ineens naar de Kiosk op het station voor iets wat toch niet zo gezond is. Ook op Lowlands maakte ik constant bewuste keuzes. Dat is heel makkelijk, eigenlijk. Geen alcohol, maar water of soms een Cola Zero. Geen broodje, maar een salade. Geen patat, maar een wrap met kip. Een beetje logisch nadenken is het gewoon. En de Fit Formules volgen.

Dus ja, eigenlijk gaat het heel erg goed! Zeker doordat ik de Programma Planner gebruik, ik kan letterlijk niet zonder.

Omdat ik zo enthousiast ben, mag ik weer een week gratis Weight Watchers Online weggeven! Zo kan je het eens uitproberen zodat je weet hoe het werkt, en je kan ervaren of het wat voor jou is. Klik hier om Weight Watchers helemaal gratis een week te proberen. Let wel op: als je niet opzegt, wordt het abonnement automatisch verlengd en moet je betalen. Mail dus (meteen, voor de zekerheid, als je zeker weet dat je geen betaald abonnement wilt) naar opzeggen@weightwatchers.nl.

Als je wel wilt doorgaan, dan ga je naar het Drie Maanden Spaarplan (Online), dit kost €59,95. Weet je zeker dat je Weight Watchers online wilt doen? Je kan je ook aanmelden voor een CombiPas, deze kost €39 per maand en je krijgt hierbij gratis toegang tot de Online Programma Planner (wat normaal €12,95 per maand kost). Je kan dan elke week de cursus bij jou in de buurt bezoeken. De cursus kost normaal €11 per week, dan maar €9 terwijl je ook gratis de Online Planner kan gebruiken. Klik hier om je hiervoor aan te melden. Bedenk wel dat je abonnement iedere maand automatisch wordt verlengt. Als je wilt stoppen dan moet je ook weer op tijd (een aantal weken voor het afloopt) mailen naar opzeggen@weightwatchers.nl.

Een van de twee acties kan aantrekkelijk voor je zijn! Kies dus voor een week gratis proberen (dan kan je dus de Online Programma Planner gebruiken, zowel op je computer als op je telefoon), of voor de CombiPas waarmee je elke week naar de cursus kan én gratis de Online Programma Planner kan gebruiken.

Voor elke aanmelding via bovenstaande links krijg ik een kleine vergoeding, omdat WW het zo tof vindt dat ik ze al jaren promoot 🙂 Bedankt dus, ook namens mij, als je je aanmeldt!

Ik kan het zelf in ieder geval aanraden! Het is ook gewoon ideaal dat je het even een weekje kan proberen, zo kan je even ‘proeven’ aan Weight Watchers zonder dat je ergens aan vast zit. Als je wel zeker weet dat je het wilt doen – door alle positieve verhalen – dan kan je meteen voor de korting gaan en dan drie maanden proberen. Drie maanden, dat is dertien weken. Als je een halve kilo per week afvalt (dat is gemiddeld bij WW, en heel makkelijk te doen) komt dat neer op 7,5 kilo! Wooooo!

Als extra geef ik tien abonnementen op het Weight Watchers magazine weg onder alle nieuwe aanmelders. Ik heb er zelf ook een abonnement op en het is een superleuk magazine met ontzettend veel inspiratie. Er staan superleuke succesverhalen in van mensen die heel veel zijn afgevallen, heel veel tips, leuke recepten, mooie verhalen. Ik ben er dol op!

Ik hoor vaak verhalen van meiden die door mij veel zijn afgevallen met Weight Watchers, wat ik erg tof vind om te horen. Dus als je de behoefte hebt, deel je verhaal hieronder 🙂 Binnenkort zal ik mijn Weight Watchers tips geven!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

120 reacties
 1. Nikki

  Hallo Cynthia,

  Ik ben ook van plan om WW te gaan volgen, en ik lees alleen maar positieve dingen over deze cursus, alleen lees ik veel dat cursisten voor verrassingen komen te staan op financieel gebied. Als ik de website lees zie ik dat het in bezit zijn van een combipas 39 EUR per maand kost. Dit vind ik al best veel, maar komen daar ook nog de kosten van een app bij? Een eerlijk antwoord alsjeblieft ^^ ik ben een student en heb er 39 euro p/m voor over, en misschien ook nog wel ietsje meer als ik dat van te voren weet, maar ik wil absoluut niet voor verrassingen komen te staan.

  Bedankt!
  Nikki

  • Janine

   Hoi Nikki!
   Ik doe ook WW als student. En er komen geen extra kosten over de 39pm heen. De app is gratis, inloggen en de inhoud ook!
   Liefs, Janine.

 2. Alexandra

  Hey Cynthia! Ik ben ondertussen al 4 weken bezig met WW, maar het gaat echt heeeeel traag. Ik tel alles juist, maar ben op een maand tijd dus nog maar 0,5 kilo af. Het schommelt de hele tijd en dat werkt niet echt motiverend. Wat wel heel tof is, is dat ik nu lekker leer koken én gezond. Ik vrees dat ik erbij ga moeten beginnen sporten, want dat heb ik nooit gedaan :p. Ik moet maar 5 kilo af, en heb het erg lastig momenteel. Hoe hou jij het vol? Groetjes ! :*

 3. Imaginglife

  Hoi Cynthia, nog steeds goed bezig met WW? Ik heb het net gekocht en vanaf morgen ga ik de strijd aan. 😆 Ik ben benieuwd!

 4. Esmée

  waar vind ik de app? ik kan hem op de site niet vinden.

  • Miss Lipgloss

   Valt mee hoor 🙂 Na een weekje of twee zit je er helemaal in!

 5. Eke

  hee, wat goed, dit heeft me toch maar gemotiveerd om me aan te melden en na de gratis week gewoon voor het drie maanden plan te gaan. Ik ben zo benieuwd hoe het zal gaan. Bedankt voor alle info! xx :love:

 6. annick

  Ik ben nu een week bezig met WW en ben 0,4 kwijt!:D Ik lees graag over jouw ervaringen van WW. Ook zou ik het leuk vinden om een overzicht van een week te zien. Wat heb jij deze week gegeten en heb je ook weekpunten opgemaakt?

 7. sibel

  sorry misschien gaat het erg bot klinken maar dit moest ik uiten. dankzij deze k.t ding ben ik 60 euro kwijt. het was me niet duidelijk genoeg dat het 1ste maand gratis was en dat ze daarna automatisch 60 euro van je bank af schreven. Nou heb ik een factuur gekregen en heb egt problemen gekregen met mijn ouders. Trouwens, ik had er amper gebruik van gemaakt ik had alleen een account aangemaakt en that’s it. Ik begreep het niet en daarom had ik het verder niet gebruikt. Ik vind het erg zonde:(. voor 60 euro werk ik 3 dagen en dat nog terwijl ik niet heb gebruikt:(:(
  ik heb weight watchers gebeld om dit te zeggen maar ze begrijpen me niet niemand die me kan helpen. Cynthia zou jij iets voor me doen? het was me dus egt niet duidelijk genoeg dat je achteraf zoveel moest betalen en jij was eigenlijk tussenpersoon zonder jou had ik het niet geweten (zo’n website)
  ik hoop dat je me kunt helpen
  groetjess

  • Miek

   Cynthia heeft duidelijk in vette letters in haar artikel gezegd dat de gratis week automatisch overging naar een betalend plan, en dat je, als je dat niet wou, zo snel mogelijk een annulatiemailtje moest sturen :s Best wel klote voor je, in het vervolg beter de kleine, of in dit geval zelfs de vette, lettertjes lezen voor je je inschrijft voor zoiets.. Ik denk niet dat Cynthia hier iets aan kan veranderen :s

 8. Zarina

  Ik wil ook al heel lang WW doen, maar ik eet thuis altijd samen met de familie avondeten en dat is meestal Surinaams. Heeft iemand hier misschien ervaring mee? Zijn er ook Surinaamse groenten etc te vinden in WW? Ik kan voor het ontbijt en lunch natuurlijk gewoon zelf bepalen wat ik eet.

 9. Nicole

  Ik heb een vraag.. Bestaat er ook al een android WW app? Want ik heb geen iphone..

 10. Renee

  vind je het niet vervelend om zo veel met calorieën tellen en alles rondom eten bezig te zijn? ik zou eten dan niet meer leuk gaan vinden denk ik. ik weet wat gezond is en wat niet, eet alles met mate en houd alleen bij hoeveel fruit en water ik binnen krijg en daardoor heb ik gelukkig een goed figuur

  • Miss Lipgloss

   Ik vind eten juist nog veel leuker omdat ik nu bewuste keuzes maak 🙂 als ik wil afvallen, is dit voor mij de beste manier.

   En WW is niet calorieën tellen hoor!

 11. Esther

  M’n complimenten 4,4kg! Maar heb je ook enig idee hoeveel calorieen je gemiddeld per dag krijgt? Vrg esther

  • Miek

   Bij WW werk je niet met calorieën, maar worden alle verschillende voedingswaarden (eiwitten, koolhydraten, vetten, vezels) in acht genomen bij het berekenen van de punten. Ook kan je binnen je puntenaantal eten wat je wil, dus het aantal calorieën varieert ook elke dag. Op zich is het natuurlijk wel een caloriebeperkend dieet, maar toch, groenten en fruit bevatten ook calorieën en daar mag je zoveel van eten als je wil (maar ook niet overdreven natuurlijk)

  • Miss Lipgloss

   sterker nog, bij WW laten ze calorieen compleet buiten beschouwing, deze worden niet meegerekend in de berekening 🙂

 12. Miek

  Hoi Cynthia,
  ik wou me net aanmelden voor WW online, ik wou op je site even zoeken naar je vorige artikel erover en hop, je had net een nieuwe WW-update gepost 😀 Ik heb me dus zonet aangemeld (jammer wel dat de week gratis enkel voor Nederlanders is, maar da’s mss logisch :D), maar mijn vraag was nu, ben je ook actief op de fora of bij de blogs? Ik was net op zoek naar een actief forum voor iets jongere mensen (ben zelf 19 nu), maar ik vind precies niet veel :s

  • Miek

   Haha, ik ben van pak zaterdag bezig, en er is nu al 4 kg af op de weegschaal tov 3 dagen geleden ’s avonds 😀 Natuurlijk is dat puur vocht dat je verliest dan, maar toch altijd grappig om te zien hoe snel het er af gaat als je eenmaal begint (dat komt er weer even snel weer bij als je er mee stopt hoor). En ik at nochtans genoeg, daarnet feestje bij vriendinnen met groot bord spaghetti en een kommetje tiramisu 🙂

 13. kim

  heel handig! inmiddels ben ik zelf wel goed op weg, ben nu in 7 maanden zo’n 20 kilo kwijt zonder dit of een ander dieet. wel goed voor mensen die het moeilijk vinden om te bedenken wat goed gezond eten is

 14. Inge

  Hoi!

  Is deze app er ook voor android? Kan het nergens vinden!
  Ben van plan om volgende week te starten met Weight Watchers en de app lijkt me super handig!

  Complimenten over hoe goed je het doet Cynthia!
  Ik hoop dat ik het net zo goed volhoud als jij! 🙂

  Liefs

 15. Katinka

  Ik zou dit echt super vinden om te gebruiken. Ik heb nu een gratis app op mijn mobiel ook alles bij te houden en ik snoep helemaal niet meer en dankzij een dieëtiste heb ik een lijstje van verzadigde producten. Ik ben nu 2 maanden bezig met afvallen en ben daarin ook 4 kilo kwijt geraakt. Ik merk echter wel dat het afvallen steeds lastiger wordt en twijfel om aan WW te gaan doen. Het systeem lijkt op het systeem dat ik nu al gebruik maar kost best een hoop geld al zeg ik het zelf maar misschien het wel het juiste medium wat ervoor kan zorgen dat ik die laatste 10 kilo kwijt raak. Ik ga het gewoon eens een weekje proberen! =)

 16. a.

  ik weet dat het helemaal niet hier over gaat, maar ik zit erg te twijfelen wat ik later zou willen worden, en het zou mij echt suupergaaf lijken om bij een tijdschrift als de cosmogirl te werken. ik weet dat jij hier ook altijd iets voor doet dus ik dacht misschien weet jij welke opleidingen je kan doen om bij een beauty/fashion tijdschrift te werken?
  xxxx

  • Jacky

   Het meest verstandige is om dan een journalistieke opleiding te doen. Cynthia heeft Journalistiek gestudeerd en ik Media Informatie Communicatie richting Redactie Media Productie, dat is zeg maar multimediaal tekstschrijven. En veel oefenen en stage’s lopen en vrijwillig schrijven om een portfolio op te bouwen 🙂

 17. Uma

  Wat handig!!
  Trouwens, weet je ook een manier om alleen je buik platter te krijgen???
  Zonder al die middeltjes. 🙂

 18. Liza

  4,4 kg?! Wat goed! Het gaat je zekerweten lukken Cynth!

 19. Miranda

  wat ontzettend goed omschreven, erg handig:D

 20. Sarah

  Ik doe ook WW en nu 2,0 kg afgevallen in 3 weken! Die app lijkt me dus reuze handig, maar ik kan de app voor android nergens vinden? Is die er uberhaubt wel of alleen voor iphone 🙁

  Succes met ww verder 🙂

  • Esmée

   daar wacht ik ook op!

 21. Neel

  Ik moet ongeveer 3 á 4 kilo afvallen. Ik ben sinds deze week gezonder gaan eten, dus geen vette hapjes, snoep en ijsjes meer. In plaats daarvan eet ik fruit of komkommer, tomaat en sla. Ook sport ik 1,5u per dag.. Hopelijk val ik een kilo per week af.. Helpt het ook als je veel drinkt? Want ik krijg geen 2liter naar binnen..

 22. Kim

  Jeetje! wat HANDIG! Ik wil zelf 2,5 kilo kwijtraken maar daarvoor hoef ik niet persee WW te gaan doen, maar wat super handig en uitgebreid zeg!

 23. Michelle

  Ik ben ongeveer een half jaar geleden begonnen met weightwatchers, dankzij jou.. Je was al een inspiratie toen je voor het eerst begonnen was met weightwatchers en ik was toe aan de stap van afvallen. Ik ben afgevallen door weightwatchers, met erg veel moeite. Ik krijg nog iedere week complimentjes over hoe ik eruit zie, hoe ik afgevallen ben.

  Afgelopen augustus wilde ik nog één maand knallen, daarna definitief stoppen. Helaas kon dit niet omdat het eten zo’n grote obsessie begon te worden dat ik er zoveel aan dacht, dingen ervoor af zei om maar niet te eten dat mijn ouders en vriendinnen zich zorgen maakte. Ik ben gestopt zo van de een op de andere dag om mijzelf te beschermen tegen iets wat ik niet wil.

  Toch ben ik je echt dankbaar, dankzij weightwatchers, via jou, heb ik wel leren bewuste keuzes te maken, kwam ik erachter hoeveel ik van sporten houd en hoe fijn het is om te horen dat mensen het aan je zien dat je afgevallen bent!

 24. Maaike

  Leuk dat het werkt, maar lijkt me een vreselijk programma. Overal en altijd maar die punten moeten bijhouden lijkt me een hel. Op vaste tijden een goede maaltijd met veel groenten (en weinig room, kaas en varkensvlees) eten en een stuk fruit tussendoor, minstens 3 uur per week intensief bewegen en minder snoep werkt even goed. Sterker nog, je zegt zelf dat het eigenlijk zo makkelijk is! Ik snap niet waarom WW dan per se nodig is. Ja, het kan een zetje in de goede richting zijn, maar ook na het programma zal je bijna obsessief bezig zijn met zo’n puntensysteem. Ik snap de toegevoegde waarde gewoon niet. Eet verantwoord, eet gezond, en je bereikt hetzelfde.

  • Miss Lipgloss

   Helaas is het probleem dat heel veel mensen niet weten hoe ze verantwoord en gezond moeten eten en daar echt een houvast in nodig hebben. Het is niet zo makkelijk als het lijkt voor veel mensen 🙂

  • Marly

   Precies, en veel mensen weten ook niet welke producten wel of niet gezond zijn. Kun je wel zeggen dat je 2x op een dag fruit moet eten, maar elke dag 2 bananen is ook niet gezond. Daarnaast is het fijn (vind ik) om ervaringsverhalen te lezen. Veel mensen ontlenen daar steun aan en is iets als WW overzichtelijk en handig.

  • Jacky

   Als ik even voor mezelf spreek; ik heb die stok achter de deur nodig, het naslagwerk werk als ik het even niet meer weet en de boost van andere via artikelen met verhalen of op het forum.
   Ik vind het jammer, maar ik KAN het niet zelf, anders had ik geen overgewicht gehad. Zo simpel is het bij mij. En dan kan ik in me eentje aanmodderen of hevig een programma doen waar ik achter sta 🙂

  • Marly

   Mee eens Jacky, hier precies hetzelfde, al heb ik geen overgewicht. Wil de boel wel graag wat strakker, dus ben ook van plan WW te gaan doen.

  • Nicky

   Even een opmerking hierover. Omdat ik het diabeet zijn zo lang mogelijk wil vermijden ben ik onlangs véél gezonder gaan eten, en sport ik ook meer. Het is een feit dat dit op mijn eentje niet gelukt zou zijn. De huisarts heeft me echter doorverwezen naar een voedingsconsulente. Zij heeft me allerlei tips gegeven, en heeft me ook voedingsrichtlijnen meegegeven over wat mag, en wat niet mag. En wat zeker moet, opdat je lichaam niets tekort komt. Voorbeeld: ik moet drie keer per dag een stuk fruit eten, maar niet allemaal gelijk (i.v.m. de natuurlijke suikers). Je kan nu als een gek beginnen met drie per dag een appel te eten, maar hoe lang hou je dat vol? 2 dagen? Zij gaf als tip om alles te vergelijken met een appel qua hoeveelheid suiker. 1 halve banaan is 1 appel. Juist ja, nu eet ik geen banaan meer, want als je een banaan even open laat liggen, ziet die meteen bruin. Niet erg smakelijk dus. Ook ben ik nu veel bewuster van wat ik allemaal in mijn mond stop. En het effect op de weegschaal? Leuk meegenomen. Op 3 weken en 1 dag tijd ben ik 3 kg afgevallen, zonder honger te hebben, en zonder het gevoel te hebben dat ik mezelf iets ontzeg. Ja, de eerste dagen had ik afkickverschijnselen, daar ben ik intussen vanaf. Ik voel me zelfs momenteel veel beter dan voor ik dit deed, en ik voelde me toen niet echt slecht. Je kan als je wilt het voor jezelf dagelijks bijhouden wat je eet, wanneer je eet, of het wel past binnen de voedingsrichtlijnen die je meegekregen hebt, maar behalve die ene keer op aanraden van de dokter hoef ik helemaal niet meer naar die voedingsconsulente. Dit betekent dat weten wat gezond eten, me eenmalig 45 euro kostte, en ik er nadien helemaal geen kosten meer aan heb. Terwijl je als je WW doet, iedere maand een bedragje zal moeten betalen, wil je blijven profiteren van die diensten. Op zich vind ik WW wel een goed initiatief, maar zoals je zelf zegt: je beslist zelf aan wat je je punten besteedt. En wanneer je die besteedt. Als je je een hele dag uithongert, en ’s avonds eet je vettige, suikerrijke brol, tjah.. Dan kan je wel het gevoel hebben dat je goed bezig bent (qua punten), maar op zich ben je helemaal niet goed bezig. Dit even als reactie om te tonen dat er andere manieren bestaan naast WW om je te informeren over gezond en goed eten.
   Trouwens: proficiat met je 4,4 kg minder! Ga zo verder!

 25. Tine

  Hey!

  Wat leuk om dit artikel te lezen! Zelf ben ik maandag begonnen met de WW online!! Voordien heb ik al de diëtiste (meerdere keren) geprobeerd, wat erg goed ging maar dat eetpatroon kon ik gewoon niet blijven volhouden dus na lang overwegen en na het horen van talrijke succesverhalen (waaronder de jouwe) met de WW, besloot ik het ook eens te proberen! Het is wel wat wennen om alles zo goed bij te houden en vooral het feit dat ik niet over een smartphone (en dus geen WW-app) beschik maakt het wat moeilijker maar het lukt voorlopig nog goed :)… Alvast superveel succes nog en ik kijk al uit naar jouw WW-tips!!

  Groetjes, Tine

 26. Stephanie

  Oh ik zou heel graag het abonnement op het weight watchers tijdschrift winnen! Ben zelf al 13 kilo afgevallen met WW (online & app) en het blad zou mij wel weer wat inspiratie geven! Leuk dat je die mag weggeven!

  Super dat jij je ook op Lowlands zo braaf hebt gedragen qua punten! Knap hoor 🙂
  Succes! Op naar de 5!

 27. Evelien

  Goh, dan zou ik de hele dag rondlopen en alles wat ik in mijn mond stop moeten opschrijven… ook zou het winkelen plots veel meer tijd in beslag nemen. Toch niets voor mij. In het boek van Sonja Kimpen (een leven lang slank ofzo iets) staat veel informatie over hoe je je lichaam goed kan verzorgen zodat het uit zichzelf aangeeft wat het nodig heeft (en je dus geen ‘boefkicks’ meer krijgt, omdat je gewoon enkel eet wat je lichaam vraagt) en dat is voor mij voldoende. Door een werkvakantie vrijwilligerswerk (3 weken) ben ik ook 3 kg afgevallen, en ze komen er niet bij. Veel beweging is ongeveer het beste. (ja, zelfs de trap in plaats van de lift is beweging) Dit is leuk, tellen enzo, maar ik geloof dat dit voor mij niet zou werken 🙂 super natuurlijk voor diegene waarvoor het wel werkt.

 28. Elien

  Ik ben nu 9,1 kg afgevallen in 11 weken.
  Ik volg geen programma voor het afvallen…
  Gewoon gestopt met koekjes eten en andere ongezonde tussendoortjes. Ook mijn porties heb ik wat verminderd. En ik eet meer fruit nu in de plaats.
  Maar ik denk dat het belangrijkste is dat ik nu 3 keer per week ga hardlopen. Dat heb ik wel opgebouwd aan de hand van een programma (starttorun) en intussen loop ik met gemak 5 km.

  Maar ook jij: keep up the good work. 😉

 29. merel

  meh. Gebruik liever Myfitnesspal. Dat is gratis, en je zit in een oogopslag hoeveel gr. koolhydraten, eitwit, vet, suiker etc je hebt binnengekregen en hoeveel procent van je vitamines.

 30. Carmen

  Super handig dit 🙂 en zo te zien ben je al goed op weg 🙂 you go girl !

 31. Tess

  Goed bezig Cynthia! Mag ik vragen waar je die geweldige case voor je iPhone vandaan hebt? :inlove:

  • Tess

   Thanks!

 32. Latoya

  Wauw goed bezig zeg! Erg inspirerend! Ik ben namelijk maandag begonnen, en het bevalt me prima. WW laat je bewuste keuzes maken maar je mag jezelf zeker ook eens verwennen. Zelf liep ik eerder bij een diëtist, maar ik vond dat heel moeilijk vol te houden vanwege de ‘strenge’ voedsellijst. Ik hoop dat WW mij meer kan bieden. Door jou verhaal heb ik hoop dat het zeker gaat lukken!

 33. maudy

  Helaas is er voor Android nog geen app, die wordt in het najaar pas verwacht

 34. Lies

  Ziet er handig uit! 🙂

  Ik heb enkele vraagjes:
  – Kan het ook als je vegetariër bent (dus geen vlees/vis eet)?
  – En ik zie in de lijstjes Nederlandse supermarkten (Albert Heijn/C1000) staan, maar kan het ook met Belgische supermarkten? Of maakt dat op zich niet zoveel uit?

  Alvast bedankt! Je uitleg is erg handig trouwens.

  • Jacky

   Ww is er ook in België en ik denk dat de Belgische app is aangepast op België? Misg even op de site kijken of wwmailen. En het kan zeker als je Vega bent! Staan ook veel vegetarische producten in de productengids.

 35. Diana

  ooooh waauw, ik wou het al proberen en nu al helemaal!
  even met mn ouders overleggen, is toch wel duur.
  ik wil graag 10 kilo kwijt, hoeveel weken zou het ongeveer duren?
  ik schat zelf 20? als het gemiddelde een halve kilo per week is?

  • Miss Lipgloss

   Ja 🙂 Maar geef jezelf ook wat speling, zodat je jezelf niet hoeft te ‘verplichten’ elke week 0,5kg af te vallen (dan is het zo’n teleurstelling als het niet lukt).

 36. nicole

  hee cynthia!

  ik doe ook WW online, maar er is geen app voor android gebruikers, zoals ik, dat is dan weer een beetje jammer vind ik, want ik vergeet dus vaak dingen in te vullen en dan werkt het programma natuurlijk niet optimaal.

  verder ben ik er wel heel tevreden over WW online!

  • maudy

   In het najaar komt de app voor Android 🙂

 37. Berdie

  Handig systeem! Het maakt het wat concreter! Ik ben zelf fan van MyNetDairy op de iPhone en computer. Werkt beetje op dezelfde manier, maar dan met calorieën i.p.v. punten. En het is gratis. Maar voor mensen die geen fan zijn van calorieën tellen en een makkelijk systeem willen is het programma van Weight Watchers wel een uitkomst. Succes Cynthia, je bent goed op weg!

 38. Milou

  Hooi!
  wat ik me nog afvroeg, als je een dag niet al je punten op heb kan je die dan de dag er na eten?

  Groetjes!

  • Miss Lipgloss

   Nee, dat was vroeger wel zo, nu niet meer. Eerlijk gezegd doe ik het soms wel, maar volgens de ‘regels’ mag het niet. Je mag echter wel je weektotaal gebruiken.

  • Jacky

   Het wordt ook afgeraden om onder je dagtotaal te gaan zitten. Je lichaam heeft bepaalde voedingsstoffen nodig, van te weinig eten val je (op termijn) zeker niet af. Als je niet aan je punten komt en wel al genoeg eet (3x maaltijd en 2-3 tussendoortjes) kan je beter wat vettere producten eten. Tot je weer op een gewicht bent waar je minder punten mag, dan kan je ze weer gemakkelijk vervangen door magere.

 39. martina

  De Android app is er nog niet toch? Op de site staat dat ie beschikbaar is vanaf eind augustus/begin september. En je kan ook heel makkelijk opzeggen via de website, door naar je gegevens te gaan en opzeggen kan tot 5 dagen voor het bedrag van je rekening geschreven word.

  Ik ga maandag weer beginnen, heel goed dat je alweer 4 kilo kwijt ben Cynthia

  • Milou

   ohh ik was net aan het zoeken inderdaad en kan hem niet vinden!!

  • Marielle

   Uit eigen ervaring kan ik je melden dat het opzegformulier op de website niet goed werkt! Heb me namelijk meerdere keren op die manier proberen uit te schrijven wat nooit is gelukt. Mocht je je dus willen afmelden gebruik dan het e-mailadres wat Cynthia ook in haar artikel heeft gegeven! Dan zit je zeker weten goed 😉

 40. Laura

  Goed uitgelegd 🙂 Ik mag nu 28 punten per dag en 49 weekpunten (ik doe nu alweer 5 weken aan WW en al die weken zit ik op 49 weekpunten. Ben benieuwd waarom jij er 1 minder mag?) Mijn dagtotaal is wel al een aantal keer gewijzigd naar beneden, maar m’n weekpunten nog nooit?
  Verder vind ik WW echt super! Het gaat zo gemakkelijk en je leert zo snel goede keuzes te maken, en je hoeft niks te laten, als je t maar met mate doet.. Zo lekker pizza eten 😀 Kan makkelijk, heb de rest van de dag veel ‘groene’ producten gegeten. Dus nog genoeg punten over voor mijn pizza jeeeej!
  Ik ben nu 6 kilo kwijt, hartstikke fijn! Maar kan dit helaas nog niet aan mn kleding merken. Maar dit komt vast nog wel!

  Btw, Iris Kroes (van the voice of holland) doet ook aan WW! zij is al 11 kilo kwijt! Ziet er goed uit en ze gaat t gezicht van WW worden hoorde ik van de week!

  • Miss Lipgloss

   Iedereen mag een ander puntenaantal, heeft met je gewicht te maken 🙂

   En, goed bezig!! 🙂

 41. Karen

  Leuk artikel.
  En inderdaad, met een beetje logisch nadenken val je al snel af.
  Of in ieder geval, ik wel gezien ik soms even niet bewust eet..
  Ennuhh.. je gewicht staat nu alsnog op internet.
  Vind ik heel dapper!

 42. roos

  Handig artikel! Ik moet wel een beetje afvallen maar ik denk niet dat ik van mijn ouders zo’n abonnement zou mogen nemen, jammer genoeg.

 43. Anouk

  Het klinkt op zich niet heel verkeerd, vind het dan alleen jammer van het geld. Ik heb ook niet het gevoel dat ik het nodig heb.

 44. Charile

  Wat een goed artikel! Erg handig uitgelegd 🙂

 45. Myrthe

  Ik ga dit zeker doen als ik 18 ben! Thanks voor de uitleg

 46. RIOT

  Sport je naast ww ook?

  • Miss Lipgloss

   Ik sport niet (als in, groepssport of sportschool) maar ik probeer wel genoeg te bewegen door te fietsen en te lopen ipv de bus, trein of auto te pakken.

 47. Danielle

  Bij een van de afbeeldingen staat bovenin ‘huidige gewicht’, misschien moet je dit nog even weghalen met photoshop ofzo, omdat je pas over had dat je dit niet wilde vertellen.

  • Miss Lipgloss

   Oh. Shit 🙁

   Dat heb ik echt totaal over het hoofd gezien. Heb het even weggehaald..

  • Karen

   Oh haha, ik geef je net een complimentje dat ik het zo dapper vind.
   Maar ik begrijp héél goed dat je het even weg hebt gehaald. 🙂

  • Miss Lipgloss

   Haha, het was niet vanuit ‘dapperheid’ hoor. over het hoofd gezien 🙁

  • Karen

   Ja, dat had ik pas later door.
   Maar geen schande toch! :love:

  • Elphj

   Had het ook al aangehaald, maar ik vind zeker dat je je niet moet schamen of bang zijn voor erge reacties of dat het tegen je gebruikt wordt! Doe zo voort meid! Je bent prima zoals je bent!

 48. Alicia

  Ik zou wel willen afvallen en ik kan mezelf slecht motiveren dus misschien is dit wel de oplossing. Er ziet er in ieder geval wel simpel uit om bij te houden.

  Vind het overigens heel eerlijk en transparant van je dat je aangeeft een kleine vergoeding te krijgen bij elke aanmelding, je bent het niet verplicht en toch waardeer ik het wel.

 49. Dorine

  Ik wil me best aanmelden via jouw link maar als ik me via WW aanmeld zonder gratis week kost het me maar 45€ voor 3 maanden. (de aanmeldkosten van 29,95 vervallen dan)

  Raak wel geinspireerd door je verhalen! En handig om te weten hoe het er allemaal uitziet en hoe het werkt als je lid bent.

  En 4,4 kg! Ga zo doorrrrrrr! 🙂

 50. Suzanne

  Ik vind dit wel leuk om te lezen, maar ik vind ww nog steeds te duur, net als alle andere dieten en afvalmethodes/boeken etc.
  Ik merk dat sinds ik gezond eet boodschappen al een stuk duurder zijn geworden, dus dat lukt er dan helaas niet ook nog bij.
  Maar zo gaat het ook goed, ik ben gewoon overgestapt op meer beweging/sporten en gezonder eten, meer fruit etc. en ik ben nu 13.2 kwijt, en wil nog 6,8 kwijt, mijn tussentijdse doel is over 5 weken 15 kilo af te zijn gevallen wat ik dan kwijt ben in 6 maanden en dat is dus nog maar 1,8 kilo, dus dat moet haalbaar zijn!
  Dan nog 5 kilo en dan zit ik ongev. 4/5 kilo onder de grens van een slecht gewicht, wat dus dan een gezond gewicht is, zo fijn!

 51. AnnaBeau

  Heb je een nieuwe telefoon? Ik dacht dat je de zwarte iPhone had. Mooi!

  • Miss Lipgloss

   Ik heb deze al sinds december inmiddels 😀

 52. Renee

  Leuk om te lezen! Ik gebruik sinds april, sinds mijn start bij ww, de app en vindt hem ideaal! Weet niet of ik het anders zo goed kon bijhouden. De laatste weken was ik mijn motivatie een beetje kwijt (snack trek in de avonden), maar heb hem nu weer terug aangezien ik as woensdag een fotoshoot voor de Linda cover heb, whaa! Spannend! Ik ga, net als jij, ook erg graag naar de markt om groenten en fruit te halen. Zo was mijn lunch vandaag; magere yoghurt met een verse mango er doorheen, heer-lijk! En daarbij een gebakken eitje met tomaat erdoor over 2 crackers verspreid. Je moet, zo ver als het kan, een feestje van je bord maken. Dat maakt het ook veel leuker! Succes Cynthia en ik kijk alweer uit naar de volgende update! (Ben ook benieuwd hoe het met Jacky gaat!) x

 53. Ina

  Hoi, wat goed dat je dit nu al kwijt bent!!! Ga zo door!! Helaas is het niets voor mij, zelf hoef ik niet af te vallen. Ik had extreem overgewicht en daarom ben ik 3 jaar geleden 25 kilo afgevallen, maar niet met Weight Watchers. Ik heb het gedaan met een diëtist en extreem veel sporten, denk aan 5 keer per week. Mijn omgeving zei tegen mij:” nu ben je nog jong, als je nu afvalt, krijg je geen last van overtollig vel omdat het dan nog mooi heelt, als je straks ouder bent, komt het niet meer goed”.En toen heb ik de knop omgezet, want ik moest niet aan de toekomst denken…. Na de eerste 10 kilo kreeg ik al ongelooflijk veel complimenten en dat motiveerde me echt ontzettend om nog door te gaan! Inmiddels ben ik al een jaar op mijn ideale gewicht, niets aangekomen en niets afgevallen en het sporten doe ik nog steeds, ik verheug me er iedere keer weer op!! heeel veel succes het gaat je lukken!! want als je echt wil, gaat het je lukken!!

  • Marly

   Wauw, wat goed van je! Knap dat je het hebt volgehouden!

 54. Esmay

  Wooooh, gaat goed dus! Echt knap van je 😀
  En die gezonde keuzes: ik doe ook lekker met je mee. Niet om af te vallen, dat hoef ik niet (ben ook een klein beetje aan de lichte kant), maar om me gewoon gezond te voelen enzo!
  Heel veel succes met de komende weken, maar dat gaat écht wel goed komen!

 55. Stephanie

  De online planner ziet er wel heel goed uit. Ik weet nog wel dat ik ook altijd moeite had met het tellen van bepaalde punten. Ik ben nooit afgevallen met ww, ookal hield ik me er wel aan. Misschien dat dit toch wel een betere oplossing is nu het helemaal vernieuwd is(voor mij dan). Misschien eerst een weekje gratis proberen.

 56. Elphj

  Wow, echt super!
  Ik zou dit ook heel graag starten!
  (even een klein meldingetje, nu er nog weinig reacties zijn, maar, je kan je gewicht zien op een van de plaatjes, ik wilde je dit toch even zeggen omdat je eigenlijk je gewicht niet wou zeggen, daarmee dat ik je maar even waarschuw! )

 57. Esther

  Ik heb het ook gedaan en hoewel het werkt als je je er mee bezig houdt, vind ik het ook enorm lastig om continu bezig te zijn met de punten.

 58. Femke

  Wel handig! Alleen is dit niet echt een artikel voor mij zoals hierboven Lotte ook zegt 😉 Maar, je bent heel goed op weg Cynthia!

 59. Annika

  Hmm… al die berekeningen van wat en hoeveel je eet. Aan de ene kant best handig en leuk, aan de andere kant vraag ik me af of ik daar zo veel mee bezig wil zijn? Voor mensen die écht flink af willen vallen of gezonder willen leven is het natuurlijk ideaal! Het programma ziet er wel echt heel leuk en makkelijk uit!
  Ik hoef nu eigenlijk niet echt meer af te vallen, maar het leek me best leuk om een week gratis te proberen. Jammer dat het daarna automatisch verlengd wordt tenzij je dus meteen een mailtje stuurt. Erg goed dat je het er hier duidelijk bij vermeld maar van Weight Watchers vind ik dit alsnog een sneaky manier om nieuwe mensen binnen te halen/makkelijk geld te verdienen. But that’s just my opinion. 🙂

 60. Lifesplash

  Haha, net als bij Lotte is dit artikel niet wat voor mij. Sterker nog: ik ben bezig met aankomen. En dat is ook best moeilijk, tenminste als je het gezond wilt doen.. Cynth mag ik anders een paar kilootjes van jou? haha. Ach, was het maar zo makkelijk.
  Eerlijk gezegd wist ik niet precies hoe het allemaal werkte, maar het is wel interessant om te zien. Dat het op de iPhone is, is echt ideaal! En al 4,4 kilo in 8 weken? Good work! Ga zo door, ik zag het al op Instagram voorbij komen. Nog veel succes met afvallen! En wat betreft die halve kilo, volgens mij is dat ook een beetje het maximum. Ik heb tenminste geleerd van de diëtiste maximaal 0,5 kilo per week aan te komen. Ik denk dat dat met afvallen ook zo is, dat het anders té snel gaat. Kijk, iets eroverheen is no problem. Maar 1 kilo per week zal denk ik gevaarlijk zijn.
  Maar ik dwaal een beetje af, haha. Sorry.

  • M.

   Hmm waarom zou dat gevaarlijk zijn? Ik volg via een dietiste een koolhydraat-arm dieet waarmee ik een kilo per week afval.. En heb nergens last van, behalve kleding die te groot wordt omdat ik al 7,5 kg kwijt ben 🙂

  • Lifesplash

   Even opgezocht (was wel nieuwsgierig), een kilo per week schijnt nog goed te zijn – maar het maximum. Dus dat is geen probleem, haha. Als je tesnel afvalt gaat niet alleen je vet weg maar ook je spieren, daarnaast zet je je lichaam op spaarstand. In de eerste paar weken gaat het allemaal sowieso wat sneller (vochtverlies bijvoorbeeld), maar als je daarna veel afvalt (wanneer al het vocht is verdwenen) kun je gezondheidsklachten krijgen. Denk aan hartritmestoornissen, darmproblemen etc. Ik heb het van internet, maar denk persoonlijk dat het wel klopt. Het kan nooit goed zijn voor je lichaam om opeens veel minder energie te verbruiken dan binnen te krijgen. Zoiets moet geleidelijk gaan, en je moet lief zijn voor je lichaam. :love:

   Vind het trouwens wel heel top dat je al 7,5 kilo kwijt bent!

  • M.

   Aah oke dankje dat je het hebt opgezocht! Klopt wel wat je zegt, ik mag dit dieet ook maar maximaal 3 maanden doen (of minder als je je streefgewicht al bereikt hebt) en daarna ga ik langzaam opbouwen om weer normaal te eten.

   Dankjewel (: ik ga voor de 10kg en heb nog een paar weken te gaan! Jij heel veel succes met gezond aankomen! X

 61. Louise E

  Kan je WW niet gebruiken om op gewicht te blijven?
  Ik wilde me aanmelden maar voldoe niet aan de eisen (qua gewicht dan) om WW te volgen…

 62. Liene

  Wat handig! Moet je zoiets echt elke dag dan bijhouden?
  het kan toch zijn, dat het op een moment echt even niet lukt?

  • Miss Lipgloss

   Tja, natuurlijk móet niks. Ik houd het ook wel eens een paar dagen niet bij. Bijvoorbeeld op Lowlands. Toen maakte ik heel bewuste keuzes, maar ik schreef niet alles op, omdat ik daar echt even geen zin in had. Dus soms laat ik het ook wel los, maar de dag er na pak ik het weer op, het is een gewoonte geworden inmiddels.

 63. Tingting

  Klopt het dat je met WW niet hoeft te sporten.. of? 🙂

  • Miss Lipgloss

   Jawel, het wordt juist gestimuleerd en aangeraden. Echter kan je er ook mee afvallen zonder te sporten. Weight Watchers kan je zelf helemaal invullen, maar ze raden bewegen + de fit formules gebruiken juist heel erg aan. Je krijgt ook Punten wanneer je sport/beweegt.

  • Riëlle

   Wat je het beste kunt doen (het beste is het het niet, maar je valt er snel mee af. Plus, het is niet vermoeiend, maar wel supergezond) is je levensstijl omgooien (dieten, WW) en 10.000 stappen op een dag maken. Als je een uurtje flink doorstapt zit je er al aan (maar je kunt het natuurlijk ook verspreiden over de hele dag; boodschappen doen, naar werk fietsen etc)! De rest van de dag kun je in je luie stoel zitten, zo simpel is dat!

 64. mo

  Ik begin in november. Dan mag ik weer na de zwangerschap.
  Ik zie ook lekkere recepten staan op de site met de punten erbij! dat vind ik dus echt super handig.

  Wat ben je alweer goed op weg Cynthia!

 65. Lotte

  Dit artikel is niet echt iets voor mij (ik ‘hoef’ niet af te vallen en ik eet al gezond etc.), maar ik wilde toch even zeggen dat je het wel heel duidelijk hebt beschreven! Wat handig zeg, dat afvallen tegenwoordig zo kan en dat alles zo digitaal is! Lijkt me wel erg handig, dan hoef je niet alles zelf bij te houden met pen en papier.

 66. Anneliesss

  Klinkt goed! Ben zelf wat aangekomen de laatste tijd, maar ik wil er maar 3 kilo af voor ik weer vind dat ik een goed gewicht heb. Dus ik vervang mijn frisdrank nu gewoon door water en probeer iets minder te snacken, dan moet het ook wel lukken:)

 67. Tim

  Wat leuk! Een goede vriendin van bij doet ook WW en ik verbaasde altijd over hoe weinig punten sommige slecht-lijkende etenswaren zijn! Bij haar gaat het ook al zo goed 🙂

  • Miss Lipgloss

   Je wordt inderdaad soms verrast, ook de andere kant op! Dat je denkt dat iets gezond is en dat er dan suuuuperveel punten in zitten. Bij WW is het wel belangrijk de juiste keuzes te maken. Je moet natuurlijk niet 26 speculaasjes op een dag eten, maar dat is gewoon gezond verstand.