Weight Watchers & gewoontes

Wat wordt er positief gereageerd op onze updates over Weight Watchers! Vandaag tijd voor een blogpost over een van de belangrijkste dingen: het veranderen van gewoontes. Zeker als je jezelf een nieuwe levensstijl wilt aanmeten, zal je oude gewoontes los moeten laten.

 

En juist die gewoontes, die zijn zo lastig. Heel veel dingen doe je al jaren, misschien al wel je hele leven. Als je blijvend gewicht wilt verliezen en gezonder wilt eten, is het heel belangrijk dat je jezelf nieuwe gewoontes aanleert. Dingen die na een tijdje normaal voor je zijn en die je de rest van je leven vol kan houden. Met Weight Watchers leer je jezelf praktisch een nieuwe manier van eten/leven aan, die je de rest van je leven vast kan houden, als je dat zelf ook wilt.

Inmiddels ben ik nu alweer tien weken bezig en er is nu bijna zes kilo (klinkt leuker dan 5,5 😉 ) af. Ik houd dit bij op een overzicht wat ik op mijn koelkast heb hangen, en natuurlijk in de Programma Planner. Wat gaat het snel! Het mooie is dat het totaal niet voelt alsof ik er enorme moeite voor doe, zeker na een paar weken gaat het gewoon vanzelf. Naast dat ik wat kilo’s kwijt wil, ben ik erg gemotiveerd om gezonder te leven. Dat helpt ook bij het volhouden. Met ‘volhouden’ heb ik geen moeite. Vreetbuien heb ik niet, en ik maak makkelijker bewuste keuzes, ook als ik uit eten ga. Keuze op de menukaart tussen een hamburger en een salade? Dan is het een salade. Maar wel een lekkere. Die hamburger is geeneens een optie die door mijn hoofd gaat. Maar als ik er nu wel echt zin in zou hebben, dan is het wel mógelijk bij WW. En dat is ook wel weer prettig.

Goed, over gewoontes. Ik wil je eerst graag vertellen welke gewoontes ik inmiddels aangepakt heb en die nu normaal voor me zijn.

 

Nadenken. Dat is gewoonte nummer één. Zowel in de supermarkt, als thuis, als op het terras, kies ik nu heel bewust voor wat ik eet. Door gewoon na te denken. Is dit goed voor me? Wil ik dit eten? Wat is het meest bewust en gezond? Heb ik écht zin in een wijntje? Of een hamburger? Nee. Dus ga ik voor de gezonde keuze.

 

Geen troep meer kopen. Dat helpt enorm. In de supermarkt haal ik alleen wat op mijn lijstje staat – wat over het algemeen vrij bewust en gezond is – en ik mag alleen ‘extra’s’ pakken die goed en gezond zijn. Geen chips, geen M&M’s, geen snoep. Als ik het niet in huis heb, kan ik het ook niet eten.

 

Heb ik écht honger? Deze vraag stel ik mezelf als ik zin heb om te gaan ‘snaaien’. Is het honger in mijn hoofd of écht honger in mijn lichaam? Als ik echt honger heb, dan ga ik eten. Is het lekkere trek, dan drink ik een glas water en negeer ik het. Of ik neem een stukje zwarte chocolade, voor de lekker.

 

Minder eten. Maar dat gaat vanzelf. Ik zit veel sneller vol. Bij het avondeten heb ik sneller genoeg gehad dan vroeger, en ook bij de lunch ben ik sneller verzadigd. En als ik voel dat ik vol raak, dan stop ik gewoon. Niet dooreten omdat het ‘moet’.

 

Eten met ‘verzadigende’ dingen. Bij Weight Watchers kan je deze voedingsmiddelen herkennen aan het groene logo. Zo probeer ik zoveel mogelijk van deze gezonde dingen op een dag te eten. Het is vooral fruit, groente, broodproducten en aardappelproducten. Die laatste twee probeer ik zelf te beperken, trouwens. Ik merk als ik veel groente en fruit eet, dat ik dan gewoon langer vol zit en ook langer door kan zonder na een paar uur weer honger te hebben.

 

Geen toetje meer. Eerder at ik vrij regelmatig na het avondeten een toetje. Daar ben ik mee gestopt. Ik zit vol na mijn eten en heb zo’n toetje helemaal niet nodig. Dan eet ik liever ’s avonds voor de televisie of achter de computer nog iets kleins.

Plannen. Het is belangrijk om een beetje te plannen wat je gaat eten. Als ik ’s avonds uit eten ga, houd ik daar de rest van de dag wel rekening mee. En ik kan dan niet ook nog tussen de middag uit lunchen, bijvoorbeeld. Als ik een hele dag onderweg ben, zorg ik dat ik wat gezonde dingen bij me heb, maar dat ik ook weet waar ik even gezond wat kan eten. Ik maak ook regelmatig soep die ik invries, zodat ik altijd een lekkere gezonde lunch heb.

 

Bewegen! Dat deed ik al, maar toch wel minder dan nu. Het minimum per dag is een half uur en daar kom ik over het algemeen wel aan. Ik pak de fiets in plaats van de bus of de auto en leg ook wel wat afstanden te voet af. Ik doe geen echte work-outs, simpelweg omdat ik dat niet leuk vind en er ook maar weinig tijd voor heb, maar daar moet ik misschien wel weer mee gaan beginnen. Ik beweeg in ieder geval wel.

 

Natuurlijk wil je een lekker tussendoortje eten en zelf houd ik erg van een patatje op zijn tijd. Niet elke week, maar een keer in de zoveel weken vind ik dat erg lekker. Ik ben gestopt met gefrituurd eten, dus áls ik dan een patatje eet, eet ik ovenfriet. De lekkerste: Aviko Kreukelfriet. Halfuur in de oven, laatste tien minuten op de grillstand. Heerlijk. En verder nog wat tips voor gezonde, lekkere tussendoortjes met een ProPoints waarde van 0: een bakje cherrytomaatjes, wat gebakken champignons (als hartige snack), een stuk fruit (een banaan, een appel, druiven, nectarine, wat dan ook!), plakjes komkommer, gegrilde paprika reepjes, gegrilde plakken appel. Heerlijk! En je zal merken dat je lichaam na een tijdje ‘afkickt’ van dingen als chips en koekjes. Je krijgt dan juist trek in gezonde dingen. Ik merk het zelf en het voelt heel goed! En tja, als je het niet in huis hebt…. Kan je het ook niet eten! Toch zin in een klein zoet tussendoortje? Een stukje hele donkere chocolade of een waterijsje mag je voor 1 punt.

Inmiddels merk ik dat veel dingen gewoontes zijn geworden. Ik ben nu tien weken bezig en waar ik vroeger tussendoor graag naar de chips en M&M’s greep, doe ik dat nooit meer. Ik kan me de laatste keer zelfs niet meer herinneren. Dat voelt goed. Ik heb nauwelijks terugvallen, alleen heb ik het op feestjes en verjaardagen waar de tafels vol staan met eten nog wel wat moeite. Dan neem ik wel wat, maar met mate. En dat kan ook, met mijn vrije weekextra. Je zal merken dat na een flink aantal weken je eetgewoontes veranderen. Dat is heel belangrijk, want dat kan je de rest van je leven vasthouden.

Een normale dag, en een deel van wat ik op een dag eet, bijvoorbeeld. Tussendoor eet ik vooral fruit en groente.

Omdat ik zo enthousiast ben, mag ik weer een week gratis Weight Watchers Online weggeven! Zo kan je het eens uitproberen zodat je weet hoe het werkt, en je kan ervaren of het wat voor jou is. Klik hier om Weight Watchers helemaal gratis een week te proberen. Let wel op: als je niet opzegt, wordt het abonnement automatisch verlengd en moet je betalen. Mail dus (meteen, voor de zekerheid, als je zeker weet dat je geen betaald abonnement wilt) naar opzeggen@weightwatchers.nl.

Als je wel wilt doorgaan, dan ga je naar het Drie Maanden Spaarplan (Online), dit kost €59,95. Weet je zeker dat je Weight Watchers online wilt doen? Je kan je ook aanmelden voor een CombiPas, deze kost €39 per maand en je krijgt hierbij gratis toegang tot de Online Programma Planner (wat normaal €12,95 per maand kost). Je kan dan elke week de cursus bij jou in de buurt bezoeken. De cursus kost normaal €11 per week, dan maar €9 terwijl je ook gratis de Online Planner kan gebruiken. Klik hier om je hiervoor aan te melden. Bedenk wel dat je abonnement iedere maand automatisch wordt verlengt. Als je wilt stoppen dan moet je ook weer op tijd (een aantal weken voor het afloopt) mailen naar opzeggen@weightwatchers.nl.

Een van de twee acties kan aantrekkelijk voor je zijn! Kies dus voor een week gratis proberen (dan kan je dus de Online Programma Planner gebruiken, zowel op je computer als op je telefoon), of voor de CombiPas waarmee je elke week naar de cursus kan én gratis de Online Programma Planner kan gebruiken.

Voor elke aanmelding via bovenstaande links krijg ik een kleine vergoeding, omdat WW het zo tof vindt dat ik ze al jaren promoot smile Weight Watchers Online – hoe werkt het Bedankt dus, ook namens mij, als je je aanmeldt!

Mijn progress! Zo leuk om te zien. Ik houd voor mezelf trouwens tussentijdse kleine doelen bij die ik in mijn agenda zet. Zo staat er bij deze week dat ik 6,5 kilo afgevallen wil zijn. Of dat lukt, weet ik niet helemaal zeker (dat betekent dat er deze week een kilo af moet), maar ik zit in ieder geval goed in de buurt. Kleine stapjes en kleine doelen zijn fijn om mee te werken, dat maakt het behapbaar en overzichtelijk.

Zoals je ziet stimuleert WW beweging door daarvoor Active Points te geven zodat je dat kan bijhouden. Ik houd het zelf niet bij, ik vind het zelf al genoeg gedoe om alles wat ik eet bij te houden, maar ik zorg dat ik elke dag 30 minuten beweging heb, op zijn minst.

Ik krijg regelmatig mailtjes en berichtjes van dames die door mij zijn begonnen met WW. Ik vind dat erg leuk om te horen, zeker als de verhalen zo positief zijn. Laat je dus vooral horen! Stel ook zeker je vraag bij de comments, als je die hebt. Dan kan ik kijken of ik ze kan beantwoorden! X


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

111 reacties
 1. lydia

  hallo

  Ik heb het kookboek gekocht van 365 dagen weight watchers dit helpt mij goed met het plannen van mijn voeding per dag
  Helaas staat er niet bij wat je soms als tussendoortje kan eten(ik lust geen chocolade) kan ik dan af en toe een suikervrij dropje nemen?

  groetjes Lydia

 2. Anne

  Ik heb de week gratis geactiveerd, en ben eigenlijk best wel enthousiast, je gaat meteen betere keuzes maken om zo de punten laag te houden, wat ik alleen nou niet snap, is dat als je sport je extra punten krijgt, (en dan dus meer mag eten) maar je sport toch juist om te verbranden zodat je gaat afvallen??

 3. Liz

  Hoi Cynthia,
  Ik zit heel serieus er over na te denken om dit te gaan doen. Ik heb nogal moeite met de hoeveelheden die ik mag eten. Denk snel dat ik te weinig of te veel heb gegeten. Ook kan ik als ik ga zondigen niet meer stoppen. Ik denk dat dit met het puntensysteem anders werkt voor mij. Want dan heb je een aantal extra punten die je op mag maken aan iets lekkers toch?

  Alleen snap ik het niet zo goed. In dat stuke met de links staan 2 of 3 linken. alleen ze zijn toch allemaal hetzelfde? En je zegt dat het online programma 12,95 per maand kost. Wat kost dan 60 euro per 3 maanden plan? Ik wil namelijk alleen het online programma.

  Ik hoop dat ik antwoord krijg!

  Groetjes

  • Miss Lipgloss

   Hi Liz,

   Antwoorden op je vragen:

   1: de hoeveelheden kan je gewoon makkelijk bij houden door het in te voeren in het online programma. Dus ‘ik kan niet’ moet je omdraaien naar ‘ik kan wel’. Als je wilt afvallen, zal je moeten stoppen met eten als je aan het snacken bent. Dat zal lastig zijn in het begin maar daar wen je vanzelf aan.
   2: nee, dit werkt niet zo. Je hebt een bepaald aantal punten per dag, die je mag opmaken aan datgene wat jij wilt. Dus je moet zelf je bewuste keuzes maken. Daarna heb je een vrij wekelijks puntentotaal dat je kan besteden buiten je dagelijkse punten, maar dat is niet ‘verplicht’. Dat is extra voor als je een keer uit eten wilt of over je punten heen zit.

   Het is niet zo dat je bijv 20 punten hebt voor je maaltijden en 10 voor ‘lekkers’ of tussendoortjes. Dat moet je zelf indelen. En daarnaast kan je het zo lekker maken als je zelf wilt 🙂

   3: die 60 euro per 3 maanden is voor cursus + online. Die 12,95 per maand is alleen voor online.

  • Liz

   bedankt! Dan ga ik het sowieso doen want de cursus wil ik niet maar alleen online en dan valt de prijs enorm mee!
   Zaterdag is het plan om te gaan beginnen. Aangezien ik morgen nog een feestje heb, maar kan natuurlijk wel al bewuste keuzes gaan maken 🙂 En ik weet het met mijn ik kan het niet maar zo’n programma is al meer voor mij een stok achter de deur. Want ik weet dat ik het kan. Ik ben ook al eerder 8 kg afgevallen.
   Nogmaals bedankt!

  • Liz

   Volgens mij klopt het niet hoor. Ik heb mij nu dus aangemeld en als ik bij mijn account staat word ie straks omgezet in een online abbonoment wat per 3 maanden 60,- kost. Dat is wel wat anders dan 12,95 per maand.. Ik kan dat ook nergens vinden?

  • Miss Lipgloss

   Ik krijg via mijn site en twitter veel vraagjes van jou over WW 🙂 Ik heb gecommuniceerd wat ik heb doorgekregen vanuit WW, als je er vragen over hebt kan je het beste even contact met WW zelf opnemen, zij weten er alles van en kunnen je ongetwijfeld ook alles uitleggen! 🙂

 4. Thea

  Hoi hoi,

  Ik ben op dit moment met een ander dieet bezig namelijk: Cambridge Weight Plan, ik ben morgen twee maanden bezig en meer dan 20kg afgevallen. Nu ben ik hier super blij mee, maar ik heb ook een angst dat ik ‘straks’ als ik weer helemaal afgebouwd ben van cambridge en opgebouwd naar gewoon eten toch weer aan zal komen, en dat wil ik NIET! Ik ben super gelukkig met zoveel kilo’s minder, en voel me zoveel beter!
  Nu is mijn vraag, denk jij dat WW ook geschikt is om op gewicht te blijven? Ik ben zo bang dat ik straks niets durf te eten omdat je dan toch een angst heb van hoeveel waarin zit, begrijp je wat ik bedoel? Ik wil dan alleen zo’n online programma etc, maar hoef natuurlijk niet naar zo’n bijeenkomst. Het gaat er voor mij meer om dat wat ik eet goed is, en of dat ‘kan’!
  Wat zou jij mij adviseren? Is dat dat drie maanden abbonement voor 59,95? En je voert dan al je gegevens in, van lengte gewicht, leeftijd enz, en dan krijg je je punten toegewezen?
  Sorry dat ik zoveel vragen heb, maar je schrijf er zo goed over, en ik kom er op de site niet helemaal uit als ik heel eerlijk ben.. Ik hoop dat je mij kan helpen.

  Groetjes, en ga zo door!!
  Thea

 5. Chloe

  Allereerst… SUPER GOED!

  Ik ben met iets soortgelijks bezig. Namelijk met Foodzy (een app en webversie).
  Daarnaast heb ik een dieet, en zwem banen 2x per week. (oa aquarobics). Nu 4 weken bezig en 4kg kwijt! Bijna 5.. dus het gaat erg goed.. Het is inderdaad een lifestyle.. denken en overwegen. En van goeie dingen zit je ook genoeg vol van.. en ipv frisdrank is een theetje of water ook prima! Zo vliegen de kilo’s er vanaf!

 6. Jade

  Frisdrank! Die heb ik nog niet voorbij horen komen in de comments. Maar het is makkelijk en gezond om deze te laten staan en te vervangen door sinaas/appel sapjes (niet al te veel), thee (zonder suiker) of water. Scheelt een hoop suiker en je gebit zal je ook dankbaar zijn.

  • Miss Lipgloss

   Ja, natuurlijk! Dat heb ik nog niet genoemd maar is zeker zo. Gewoon niks drinken waar calorieën. Vergis je niet, in sapjes zitten ook veel calorieën, je kan beter water of thee drinken. En het fruit lekker opeten ipv opdrinken 🙂

 7. elif

  ik wil dit heel graag een keer proberen, en fijn dat het een week gratis is! maar ik kan me dat nietlanger veroorloven. en raad je ww aan voor jongere mieden (14/16)

  • Miss Lipgloss

   Officieel moet je 18+ zijn om mee te doen.

 8. Sophie

  Wat leuk om je ervaringen te lezen, en super dat je zo open bent op je blog, ik weet zeker dat andere meiden hier wat aan hebben =) Ik ben wel slank maar lees ook altijd boeken en onderzoeken over voeding, ik vind het super interessant. Ik probeer ook vrij gezond te eten en dat lukt me aardig, zeker nu ik vegetarisch eet en amper zuivel meer (dan zijn heel veel ongezonde dingen zoals hamburgers, bacon, muffins, taart etc geen optie meer). Ik snack nog wel regelmatig, maar dat mag ook wel omdat ik vanwege het vlees en zuivel wat ik laat staan veel minder vet en suiker binnen krijg dan voorheen. Ik eet ook heel veel groenten, ben het echt lekker gaan vinden! At ik voorheen 2 keer in de week een salade, nu eigenlijk elke dag met de lunch, en dan ’s avonds weer een bord of kom groenten. Succes met de laatste kilo’s maar dat komt volgens mij wel goed! 🙂

 9. Roelien

  Echt super goed! ben nu ook bezig met afvallen. Maar vind het moeilijk wat ik mee moet nemen naar school. Heb nu al een paar weken macaroni salade bij. Omdat het lang goed blijft me moeder maakt dan een pan voor een paar dagen. Alleen wil toch een x iets anders. Heb je misschien wat tips? 🙂 zou me echt super veel helpen!

 10. Re

  Leuk stukje, gelezen onder t genot van een zak chips………………oeps!

  • Miss Lipgloss

   Moet ook wel eens kunnen, toch?! 😀

 11. Suuz

  Goed hoor. Je houdt t mooi vol.

  Ik hoef op zich niet af te vallen (BMI 19,5) maar moest wel gezonder eten ivm PDS. Daardoor val je ongemerkt wel ietsje af, maar nu is het in balans. Voel me n stuk energieker dankzij veel fruit en groente.
  Ik weet dat bij een dieet in ieder geval afwisseling van belang is om de verbranding optimaal te houden. Jaren geleden deed ik aan Sonja Bakker en hier kan ik nog steeds wel wat variatietips uithalen. Ik eet nu wel meer dan dat, maar het is een prettige leidraad.

 12. Maaike

  Precies hoe ik er tegen aan kijk! Ik ben in de afgelopen twee jaar 25 kilo afgevallen en nog steeds noemen personen in mijn omgeving het een dieet. Kan ik mij zo aan irriteren haha! Het is een levensstijl, geen dieet roep ik dan. Ik heb nog wel wat af te vallen hoor, ik ben er nog lang niet. Maar het is voor mij duidelijk dat ik een gewoonte wil maken van gezond eten en de juiste keuzes maken. Daarnaast is een dieet vaak iets wat je niet lang volhoudt, omdsat ze tijdelijk van aard zijn. Juist doordat ik het zie als leefwijze mag ik van mijzelf best een keer een wijntje (en waag het niet te zeggen dat ik het niet mag omdat ik ‘ op dieet ben’, mind your own business!) lukt het om al twee jaar veel gezonder te eten dan ik daarvoor deed. Ik zie het ook niet als ‘ moeten’ maar als ‘ willen’. Maargoed, om van een waarig verhaal een korte reactie te maken, helemaal mee eens! You go girl 🙂

 13. Mariët Aarten

  Ja denk je dat echt Sussane zou ik echt te weinig eten ? Bedankt voor je tip.

  • Suuz

   Ik kende iemand die echt minimaal at en niet afviel. Toen ze gezonder maar meer ging eten viel ze ineens wel af. Je lijf heeft voedingsstoffen nodig en gaat volledig op slot als het te weinig krijgt.

   Een goede leidraad is bijvoorbeeld Sonja Bakker. Daar staat verdeeld over de dag een goede balans. Je kunt best iets meer eten dan wat daar staat, maar het is wel gezond.

 14. Esmeralda

  Hey Cynthia fijn dat het zo goed gaat met WW !
  Zelf ben ik weer begonnen met Sonja Bakker heb dat in het verleden ook al gedaan en ging heel goed ook dit is een leefwijze en anders denken, ze heeft een hoop kritiek gehad maar toch is ook haar dieet gewoon groente , fruit bewegen en gezonde keuzes maken !

  Ben ook weer bezig want na een tijd verzand je weer in oude gewoontes maar merk toch ook dat ik nog veel “nieuwe” gewoontes gebruik dus weer beginnen en uiteindelijk lukt het en word het een leefwijze.
  Ook nog veel succes met je te behalen doel ! 💡

 15. Sien

  Dag Cynthia! Wat leuk dat het zo goed gaat bij jou! Ik probeer op dit moment ook af te vallen en dat is tot nu toe redelijk gelukt maar nu ben ik zo’n 5tal weken bezig en begin ik het lastig te vinden. Ik heb het snoepen niet volledig geband en nu begin ik er steeds meer naar te hunkeren en laat ik me dan ook vaak vangen.
  Een vriendin van mij doet ook aan WW en we spreken deze middag af. Ik zal haar er zeker over ondervragen want het spreekt mij ook wel aan 😉 Het enige probleem dat ik ermee heb, is dat je er voor moet betalen. (Zeer logisch uiteraard want die mensen moeten ook hun centjes verdienen) Maar voor mij is het zoiets van: Als het mij lukt zonder WW dan heb ik er niets voor moeten betalen. En ik denk dat ik ook meer voldoening zal hebben omdat ik het dan echt zelf gedaan heb… Dus ik ben nog aan het twijfelen. Misschien hak ik de knoop deze middag door 😉

 16. Annelise

  Leuke en inspirerend artikel! Ik find het echt heel knap van je 🙂 Ik moet zelf eigenlijk ook minder koekjes en snoep en chips eten, maar dat vind ik toch wel erg lastig.

 17. Lynn

  Het is echt ontzettend inspirerend om dit te lezen!

 18. Anne-Sophie

  Goed bezig!!! Vind ’t leuk om je posts hierover te lezen. 🙂 Ben zelf nu zo’n 11 weken bezig en 12 kg afgevallen.

 19. Hanneke

  Mooi om ge lezen, thanks! 😉

 20. Kiri

  Super goed dat je dit doet!
  Ik vond dat je al een super mooi figuur had en dat het helemaal niet nodig was maar nu zie je er echt heel leuk uit!
  Ik heb het zelf niet echt nodig, ik heb niet echt probleem zones ofzo. Maar ik ga denk ik wel meer letten op wat ik eet, want ik pak nu meestal eerder chips als ik honger heb dan een appeltje

 21. donna

  Wat je zegt klopt echt, bij mij iig;). Ik merk echt dat als ik eenmaal ben begonnen met snoepen en snaaien dat je daar dan gewend aan raakt, en steeds mer wilt!
  Afgelope maanden/2jaar ongeveer snoepte ik echt bijna niets, ook geen chips, af en toe wat pure chocola. Toen ging ik op vakantie, en sindsdien heb ik echt heeeel veel behoeft aan zoetigheid en chips, enzo. De 1e weken vond ik het geen probleem (ik was ook heel erg afgevallen op vakantie), dus ik at echt de hele dag door. Maar nu probeer ik er wel weer op te letten, het voelt gewoon niet gezond, ookal maakt het voor mijn gewicht niet uit (ik heb zelfs een beetje ondergewicht..).

 22. Gerda

  Goed joh, 6 kilo! Inderdaad, het komt op het veranderen van gewoontes aan. Zelf houd ik me aan twee B’s: Bewegen en Beheersen. Ik houd van bewegen, zo fiets ik bijvoorbeeld elke dag 20 km. Heerlijk! Daarnaast ben ik een enorme lekkerbek, maar eet alles met mate. Zo geniet ik van mijn leven EN mijn gewicht, wat altijd hetzelfde is.

 23. Jamilee

  Ik wou die ook gaan doen! Maar vanwege me hoge bloeddruk op mijn leeftijd (ben pas 17) vond ik het eng ! Dus ik dacht ik wil tog afvallen, ik moest tog voor m’n hoge bloeddruk naar de dokter dat ze mij gelijk hebben door gestuurd naar een dieetiste en ik ben al 1 kilo kwijt in een week! Het is wennen ik heb wel 2 terug vallen gehad maar i ben ook pas een week bezig ! Ik ben 1.60 en weeg nu 71,5 moet voor deze maand nog 4 !:( maar het lukt me wel & ik vind het knap dat jij het ook doet!

  X

 24. Celien

  Ik zou het ook zo graag proberen… Maar ik denk dat ik het op m’n eigen houtje ga proberen. En, als het niet lukt mss met WW. Want, er moeten dringend enkele kilo’s af. Ik ga namelijk in de verkoop werken, en wil er vanaf nu dus altijd piekfijn uitzien… Ochja, ik zal er wel raken. hihi. 🙂

 25. Chantal

  Echt goed van je Cynthia, heel knap! Ik let zelf ook altijd wel op wat ik eet (niet teveel ongezonde dingen) en sport 3x per week en daar voel ik me op zich prima bij nu 🙂

 26. Eline

  Deze maand is de combipas met 50 procent korting, in Belgie alvast 😀

 27. Kim

  Niet in huis halen is idd de beste tip. En zoals je zegt, uiteindelijk heb je er gewoon geen zin meer in. Ik heb al weken geen chocolade gegeten en heb er ook niet echt zin in. Vreemde gewaarwording. Diëten helpen niet, alleen langdurig gezond eten helpt.

 28. Madeli

  Bedankt voor AL je posts over weightwatchers tot nu toe! Dankzij jou ben ik ermee begonnen, ik volg het online programma. Ik woog 83 kilo met 1.76 cm, veel te zwaar! (Ik ben bijna 23) Dat was begin september, en nu ben ik al 3,5 kilo afgevallen! Ik zit nu op 79.5 en het gaat supergoed. Ik herken me helemaal in jouw tips en tricks. Vooral goed nadenken heeft enorm geholpen, en altijd fruit in huis! Wat heb ik nodig om me verzadigd te voelen? Laatst trakteerde ik mezelf op een pakje Oreo koekjes (4 stuks) en ik zat he-le-maal propvol, terwijl ik hiervoor zo een hele rol naar binnen kon werken. Grappig hoe snel je lichaam je daar op aanpast! Fantastisch!!!

  Ik hoop echt dat het me gaat lukken om af te vallen tot 75, liefst 70. Mager hoeft echt niet, een beetje vetjes vind ik wel mooi, maar in ieder geval nog heel wat er af!

  En ik hoop dat je deze posts blijft maken, want het is super inspirerend en behulpzaam! Zou leuk zijn als er een soort Misslipgloss forum zou zijn waar we dieet ervaringen kunnen delen!

 29. Karin

  Ik ben ook gestopt met toetjes na het eten en perse je bord leeg willen eten, nergens voor nodig! En inderdaad, wat je niet in huis haalt kun je ook niet opeten! Ik hoef niet af te vallen maar ik let beter op wat ik eet en waarom.

 30. Stèphanie

  Ik ben ook bezig met WW en vind het af en toe knap lastig. Passen en meten met al die ProPoints is niet altijd even simpel als het lijkt. Als ontbijt pak ik meestal yoghurt en een appel, maar daarna heb ik al snel weer honger. Mijn lunch is al snel 8 punten(2 snee brood met 2 keer kaas of iets zoiets). Avondeten is mijn minst favoriete maaltijd. Ik ben vegetarisch en zo’n vegaburger is ook al veel punten en groente vind ik ook lastig te eten omdat ik veel niet lust. Tussendoortjes is vaak fruit, dat vind ik wel heel lekker en dat is gelukkig 0 punten. Ondanks dat ik heel veel moeite heb met punten tellen(ik zit iedere dag over mijn punten heen) ben ik wel al twee kilo kwijt.. maar dat kan misschien ook komen omdat ik sinds kort weer intensief aan het sporten ben.
  Nu hebben we een klein beetje kunnen lezen en zien wat je zoal eet maar zou je een keer een kunnen tonen wat je een hele week eet? Ik weet dat je ooit al zoiets hebt gedaan. Één artikel is al van een paar jaar geleden en je hebt ooit tips gegeven over gezonder eten, maar ik heb meer baat bij iets recent, specifieks en een visueel lijstje(ik weet niet of ik de enige hierin ben).

  • Dianne

   Hee wat grappig, jouw problemen herken ik. Dat met lunchen had ik eerst ook. Nu heb ik kaas en pindakaas vervangen door smeerkaas en jam, dat scheelt al wat punten op een dag! En misschien kan je yoghurt vervangen door kwark? Dat vult naar mijn idee wat meer. Deze dingen werken voor mij wel.

  • Miss Lipgloss

   Ik zal eens kijken of ik een keer een week kan posten wat ik eet, maar ik weet niet zeker of ik dat ga doen 🙂

   Je kan je boterhammen ook vervangen door iets, ik eet ook geen boterhammen, omdat ikze niet lekker vind, maar ook vanwege de hoeveelheid punten en koolhydraten. Als lunch eet ik bijv. een salade, vroeger at ik ook magere kwark als lunch (nu vermijd ik zuivel wat meer), een gebakken of gekookt eitje, een omelet met groenten er in, fruit… Je kan heel veel andere dingen als lunch eten die minder punten zijn 🙂 Zo heb ik net champignons gebakken met 100 gr gegrilde kipfilet.

 31. Sandra

  superfijn artikel! Echt heel leuk ( en handig natuurlijk ) om het zo op een rijtje zien! motiveert mij ook gelijk om gewoon gezonde dingen te eten in plaats van ongezond eten! 🙂

 32. Riëlle

  Heel raar om het hier te plaatsen, maar je favo-mascara is in de aanbieding! EL Sumptuous kost bij de MOOI Parfumerie nu 19,95!

 33. Maaike

  Meh ik ben niet zo van de punten en betaalsystemen. Vorig jaar oktober heb ik besloten om minder brood, pasta, aardappelen en rijst te eten. Ik kreeg er buikpijn van (zonder dat ik overigens een glutenallergie heb) en het dient vooral als ‘vulmiddel’. Je lijf doet weinig met de koolhydraten die in deze producten zitten. Ik wilde me vooral beter voelen. Ipv de koolhydraten ben ik meer vetten gaan eten. Dus meer kaas, vlees, yoghurt (en dan vooral de vettere varianten) en flink veel groente en fruit. Alleen op zaterdag, als ik twee uur gesport heb, eet ik een boterham. Ik voelde me binnen 2 weken stukken beter en ben in een paar weken tijd een aantal kilo’s kwijtgeraakt. In juni/ juli/ augustus lukt het me niet om het constant vol te houden. Veel etentjes, verjaardagen, vakantie en een festival later ben ik weer wat kilo’s aangekomen (maar niet veel) en nu ik de draad weer aan het oppakken ben met werk, sporten en mijn normale eetpatroon gaat het meteen weer beter.

  Meiden die zeggen dat ze ondergewicht hebben: ga sporten! Als je dat goed doet (cardio afwisselen met krachttraining) dan kom je aan.

 34. Melissa

  Ben ook afgelopen vrijdag begonnen. Het is nog wel lastig omdat ik nog thuis woon en moet eten wat de pot schaft. En suiker in de thee pfff dat kost veel punten haha, dat ga ik gauw afleren:)

 35. Mer

  Ik vind het echt super goed van je! En dit bericht komt echt precies op het goede moment haha. Ik hou zelf niet zo van snoep en chips en zo dus dat is wel fijn, maar ik eet soms wel teveel. Dus dat is niet goed, ik moet die dingen gewoon door fruit vervangen want dat vult ook goed. Ik ben niet echt een sporter maar ik fiets wel elke dag een anderhalf uur en ik ben van plan om op atletiek te gaan! Ik heb er super veel zin in 🙂

 36. Mandy

  Hoi Cynthia!

  Wat een fijn artikel en wat ben je goed bezig! Ik wil zelf graag zo’n 5kg kwijt, maar ik weet gewoon niet waar ik moet beginnen! Ik studeer, en als ik de hele dag op de uni ben, heb ik iets nodig dat vult. Daarom eet ik vaak zo’n 4 boterhammen op een dag, met vaak iets extras als tussendoortje, wat vaak ongezond is. Hoe doe jij dat? Ofja, jij werkt natuurlijk vaak thuis, maar heb je misschien tips? Wat voor gezonds kan ik meenemen wat goed vult? Het moet ook niet te moeilijk zijn, haha. Ik zit inmiddels met m’n handen in het haar en zou graag zo gedisciplineerd zijn als jij 🙂 Je bent een prachtige vrouw, dat wou ik nog even zeggen!

  Xxx

 37. Debby

  Lijkt me dat je ook veel energieker bent als je gezonder eet, of zit ik er naast?

 38. Desy

  Hey Cynthia!

  Ik ben deze week begonnen met WW en ik moet zeggen… dat ik het heel lastig vind! Genoeg drinken is geen enkel probleem maar ik merk nu pas hoeveel ‘overdadige’ producten wij thuis gebruiken. Zo hebben wij altijd volle melk in huis ipv magere melk en meer van dat soort dingen.
  Mijn ouders staan eigenlijk niet zo achter mijn weight watchers avontuur, die vinden dat ik niet af moet vallen maar het gaat mij vooral om het gezondere eten. hmm..

  Anyways, je hebt mij overtuigd en ww ook! Na deze week ga ik waarschijnlijk gewoon door 🙂

  xx Desy

 39. lisanneleeft

  Super leuk om te lezen! Ik hoef zelf niet zo op mijn gewicht te letten, maar ik vind gezond eten wel steeds interessanter 🙂

 40. Inge

  Hoi!

  Ik ben sinds kort ook aan het weight watchen, en ik vraag me af of jij altijd al je punten opmaakt?
  Ik heb gelezen dat het slecht is als je je punten niet opmaakt, en je daardoor evt. niet afvalt. (en je eigenlijk je weekextra ook voor een deel op moet maken..)

  Doordat de meeste groenten en fruit 0 punten zijn, en ik dat als tussendoortje doe, haal ik mijn 30 punten op een dag nooit!
  Gister had ik bijv 7 punten over..
  Ik hoor iig graag hoe jij/andere lezeressen hiermee om gaan!

  Liefs Inge

 41. Joanne

  Wat goed dat je het zo goed volhoudt. Ik ben het helemaal mee eens dat je je hele levensstijl moet veranderen als je af wilt vallen en dat ook zo wilt houden. Als je even gaat diëten val je misschien wel af, maar dat komt er daarna gewoon weer bij als je stopt.
  Sporten is ook belangrijk, maar eten is nog belangrijker vind ik. Als het er niet aan komt, hoeft het er ook niet af zeg maar. En I know for a fact dat het ook mogelijk is om een sixpack te krijgen zonder te sporten. Ik heb dat namelijk gehad, terwijl ik nooit buikspieroefeningen doe. Het ging gewoon door gezond te eten en daardoor dus zo slank te worden dat het vetlaagje van mijn buik af ging. Het was niet een mega sixpack, maar je zag toch wel echt blokjes. Nu ben ik de laatste tijd iets aangekomen en is het weg (het scheelt maar een paar kilo, maar dat kan soms veel uitmaken!), maar ik weet dus dat het kan zonder buikspieroefeningen.

 42. Flowery

  Wat goed van je!
  Ikzelf ben ook niet echt dol op sporten, wat bij mij voor de extra beweging wel helpt is af en toe de radio hard aan zetten en flink dansen (met de gordijnen dicht!)
  en de xbox kinect,
  dan kun je in je eigen huiskamer spelletjes doen die je toch wel in het zweet werken…
  het lijkt nutteloos, beetje dansen en spelletjes doen, maar ik merk wel verschil 😉

 43. Esmay

  Ik doe zelf niet aan weight watchers, maar ik wil wel gezonder doen dus deze tips komen zeker van pas! Thanks Cynthia!
  En nog heel veel succes met jou WW! Tot hoe lang wil je nog doorgaan? 😀

 44. Mila

  Ik vraag me af of dat van die propoints waarde 0, bij bananen en druiven ook zo is? Bij de oude puntentelling van WW, was dat geen 0 namelijk, maar misschien is dat veranderd?

 45. roos

  Ik at een tijdje heel erg gezond, maar de laatste tijd betrap ik mezelf dat ik weer te veel snoepjes en dergelijke eet. Ik wil dat echt weer gaan veranderen.

 46. Marjo

  Leuk om te lezen!
  Die dag die op het een-na-laatste plaatje te zien is, is dat gemiddeld?
  Daar eet je vrij veel vlees namelijk. 150 gr varkenshaas + 50 gram kip + ook nog een ei.
  = 260 gram eiwitten.

  • Miss Lipgloss

   Nee dat is veel voor mijn doen. Ik eet maar een paar dagen in de week vlees

 47. Marielle

  Ik vind het nog steeds zo knap van je! Je motiveert mij ook echt om gezonder te gaan eten, ik heb nu besloten om er ook op te gaan letten. Wish me luck hihi 😆

 48. Anouk

  Hmm het is slecht om pas te gaan eten als je honger hebt! Dan eet je vaak meer. Het is beter om de honger voor te zijn. Dan eet je minder en krijg je niet dat nare gevoel 🙂

 49. Anouk

  Volgens mij klopt die E 12,95 per maand voor WW online niet, ik betaal iedere maand E 14,95.

 50. Yak Man

  Dat is echt knap van je! Zes kilo klinkt inderdaad een stuk mooier dan 5,5 kilo haha

 51. Rosa

  oeps, SORRY! ik bedoelde heey in plaats van heet :blush:

 52. Rosa

  heet Cynthia! 😀
  ik heb een leuk idee voor als je wil gaan “sporten” namelijk Blogilates!
  heb je daar al eens over gehoord? het is een vrouw die een profi is in gezond bewegen en al dat soort stuff. er staan ook heerlijke recepten op en je kan een kalender printen.
  ik doe het ook regelmatig, het kost weinig tijd, ongeveer 10 minuten per dag! en het is op leuke liedjes 😉
  Groetjes Rosa

  blogilates.com

 53. Lotte

  Je bent echt goed bezig! Heel knap van je!

  Ik heb nog een vraagje.
  Ik eet best wel ongezond en dat wil ik graag afleren en gezond gaan eten. Ik moet alleen zorgen dat ik niet ga afvallen want ik zit tegen het randje aan van een licht ondergewicht. Gaat mijn gewicht sowieso naar beneden als ik gezonder ga eten? Want dat eerste wil ik absoluut niet en dat tweede wel!

  • Lotte

   Dus eigenlijk: hoe kan ik gezonder eten maar NIET afvallen?

  • Marjo

   Dat heb ik ook een beetje. Ik zit ook op het randje van ondergewicht, dat is gewoon mijn natuurlijke gewicht.
   Je kunt toch je best doen om gezonder te eten. Kijk dan niet naar afvalsites, want daar gaat het vaak om minder calorieën binnenkrijgen.
   Gezondere dingen met meer calorieën zijn bijv. eiwitrijke producten, zoals vlees, eieren, zuivel, of vleesvervangers zoals kikkererwten, linzen.
   Eet vooral lekker brood, knackebrod, pasta, aardappels en rijst.
   Probeer te bakken met goede olie, zoals olijfolie.
   En eet veel fruit en groente, probeer veel uit!

  • Lotte

   Dan ga ik dat maar eens proberen, dankjewel! 🙂 En als ik merk dat ik toch afval doordat ik al dat snoep niet meer naar binnen schuif, ga ik wel veel fruit snacken ofzo haha!

 54. Mariët Aarten

  Heel knap van je.In Januari was ik al begonnen met zo min mogelijk koolhydraten te nemen
  brood eet ik al een hele tijd niet meer.Na e vakantie alleen nog in het weekend toch gaat er bij niets af.
  S’morgens eet ik een atkins shake om 12.00 uur 2 tomaten met 2 bolletjes mozerella
  en s’middags een cupersoep champignons en sávonds een stukje vlees veel groente soms met 1 aardappel of 4 rosti rondjes.Kaas mag je bij een koolhydraadarm dieet dus wel hebben.Maar ik drink wel graag een glasje rode wijn dit doe ik alleen nog in het weekend.Ik zou ww wel een week willen proberen maar bij helpt een dieet eigelijk echt nooit. Ik doe twee tot drie keer in de week aan cardio en fiets 4 keer in de week naar mijn werk en terug.Wandel met de hond ook soms sávond s nog een half uur.Men zegt dan dit gewicht zal wel bij je horen maar daar geloof ik niet in.

  • Suzanne

   Geen wonder dat je niet af valt, je eet veel te weinig! Dan gaat je lichaam op spaarstand.

  • Suuz

   Je eet ongezond, veel te weinig en je beweegt veel. Spierweefsel is zwaarder dan vet, dus in getallen zul je niet slanker zijn. In cm. Misschien wel.

   Desondanks eet je echt veel te weinig! Ga dan op zn minst Sonja Bakker of WW bekijken voor een gezonde balans over de hele dag. Ik vind het een beetje eng om die te lezen. lijkt wel een eetstoornis.

 55. Tessa

  ‘Voor de lekker’.. Man, dat zegt een vriendin van mij ook altijd. ‘Voor de mooi’, ‘voor de leuk’, etc. Ik vind dat zo afschuwelijk klinken. :p Het valt me echt op haha.

  Ik ben wel sinds jouw posts hierover ook gaan bijhouden hoeveel ik eet en hoeveel ik af val. Het heeft me wel geinspireerd!

 56. Natalia

  Maar wat ik mij afvraag.. als je Weight Watchers de rest van je leven wilt volhouden, dan moet je ook de rest van je leven maandelijks blijven betalen om online bij te kunnen houden wat je eet? :O Dat kost al snel honderden euro’s per jaar zo te zien 🙁 Bovendien vind ik elke dag alles wat je eet bijhouden wel erg veel gedoe. Maar dat is alleen mijn mening. Ben natuurlijk wel blij om te zien dat het zo goed voor jou werkt en dat je veel bent afgevallen! 🙂
  Ik ben zelf meer dan 10 kg in een jaar afgevallen door veganistisch te eten (ik sport niet eens) en ik snoep af en toe gewoon (wel vegan), ik bak nog steeds lekkere koekjes en taarten maar wel gezonder, dus rijstmelk ipv koemelk, biologische ahornsiroop ipv suiker, eivervangers etc. Ben zelf echt te lui om te sporten en bij te houden wat ik eet, dus voor mij is veganisme de beste manier om veel af te vallen zonder daar echt moeite voor te doen. :blush:

  • Sophie

   Volgens mij is het eerder zo dat je op een gegeven moment zo in WW zit met het puntensysteem dat je niet meer alles hoeft op te zoeken of op te schrijven, dan zijn je gezonde eetmanieren gewoontes geworden en dat wil je bereiken.
   Ik eet niet veganistisch maar ik merk dat het eten van veel fruit en groente wel goed helpt bij een verzadigd gevoel behouden en dat ik me er beter door voel. Dat is voor iedereen een aanrader om te doen, of je nu wel of niet wil afvallen of welk dieet je ook wil volgen.

  • Eveline

   Ik dacht dat eens je een bepaalde periode op je doelgewicht zit, je lifetimemember kan worden. Dan hoef je niet meer te betalen, moet je je wel nog af en toe laten wegen, zolang je op je gewicht blijft (max. 2kg mag je bijkomen). Eens je erboven zit moet je terug betalen tot je weer een periode op je gewicht zit.
   Als ik verkeerd ben, gelieve mij te corrigeren mensen 😉 .

   Ik heb me dinsdag ingeschreven, vandaag is dag 2 dus voor mij, en dat puntentellen valt echt goed mee hoor zeker met de @ssistant zoals Cynthia ook gebruikt.

   Groetjes, Eveline.

 57. Marlies

  Fijn artikel! Ik doe ook een soort van WW. Maar dan met het boodschappenboekje en een app op m’n telefoon. Ideaal! Ik heb echt het gevoel dat ik niet aan het diëten ben maar meer kies voor een gezonde levensstijl. Dat bevalt me enorm goed én ik ben al 3 kilo kwijt in twee weken! 🙂

 58. Suus

  Wat ben je goed bezig! De gerechten zien er trouwens ook echt niet verkeerd uit! Lekker 🙂

 59. Nora

  Wel knap hoor! en handig artikel bedankt voor de tips!

 60. Sivania

  Wat een goed artikel! Duidelijk geschreven en de belangrijkste punten uitgelegd. Eigenlijk is dit een samenvatting van zogenaamde ‘dieet’ boeken 😉 (ik heb er een hoop gelezen) Ik heb hier in ieder geval veel aan! Thxx

 61. Ansjuh

  Is die week gratis direct deze week of mag dat later?
  Ik wil t nl. wel proberen maar pas na m’n operatie volg week, als ik weer meer kan en mag bewegen enzo… (dus over 2weken ofzo)

 62. Rachel

  Ik vind het echt zo goed en knap dat jij dit volhoud. Ik ben zelf ook bezig met afvallen, of eerder ‘opletten met wat ik eet’, er bewust van zijn en ik vind dit echt heel goed! Ik weet voor mezelf dat dit niet gaat werken bij mij maar thumbs up, echt heel goed bezig! Daar heb ik zeker bewondering voor.

 63. Claudia

  Toen ik van het voorjaar jouw site bezocht zag ik al dat je WW had gedaan en dat je resultaat had ermee. Ik had al veel geprobeerd; SB, eega etc maar het kostte ook energie. Toen ben ik met WW in maart begonnen en nu 12 kilo afgevallen! Het werkt super goed, geen honger en je mag veel dingen gewoon eten. Thx daarvoor! -x-

 64. Stephanie

  Heey Cynthia,

  Als je nog nooit aan weight watchers heb meegedaan is het dan via online een beetje makkelijk om zelf te doen? ik bedoel je moet zoveel punten op een dag opmaken, ik vind het persoonlijk moeilijk om daar precies op uit te komen.

 65. Melanie

  Heel erg leuk, dit artikel! Ik ben zelf ook bezig met afvallen door middel van gezondere keuzes maken en mijn koolhydraat inname proberen te beperken. Het gaat nog niet zo snel, maar liever langzaam en voor altijd! Ik zou een artikel met ‘weight watchers proof’ lunches, diners en tussendoortjes ook wel leuk vinden, misschien een tip!

 66. Anneke

  Wat mij vooral lastig lijkt, is hoe je boodschappen gaat doen als je bijvoorbeeld samenwoont. Ik zou het voor mezelf ook fijn vinden om gewoon geen snoep/snacks in huis te halen, maar dat kan ik m’n vriend gewoon niet aan doen.

  • Miss Lipgloss

   Mijn vriend wil ook gezonder eten dus hij doet met me mee. Je kan als hij wel wil snoepen en snacken een aparte afsluitbare kast/bak/lade voor maken. Is dat een idee?

 67. Lala

  Hoi Cynthia!
  Goed van je, leuk inspirerend artikel en fijn dat het je goed afgaat!

  Heb hier nog wel een kritische vraag over. Je zegt dat je geen moeite hebt met volhouden en dat WW er juist voor is om een nieuwe eetstijl aan te leren voor de rest van je leven, maar hoe komt het dan dat je de vorige keer na ww weer bent aangekomen? Ik meen mij te herinneren dat je iets vergelijkbaars als dit schreef maar het is je dus toch niet gelukt het vol te blijven houden. Ik vraag me af of je weet hoe dit komt en hoe je er voor gaat zorgen dat je ma deze ww periode niet weer aan komt.
  Ik bedoel dit niet aanvallend maar eerder nieuwsgierig omdat ik ww misschien ook zou willen proberen maar geen zin heb om te jojoën.

  X lala

  • Miss Lipgloss

   Hoi Lala, deze keer ga ik heel anders met mijn eetgedrag om dan de vorige keer, volgens mij staat dat ook in de blogpost. Toen ik de vorige keer WW deed, at ik nog vrij ‘ongezond’. Nu maak ik nog bewustere keuzes en eet ik veel meer groente en fruit en verzadigende voedingsmiddelen en zo min mogelijk troep. De vorige keer was ik daar niet ‘vanaf’ en dat ging ik weer meer doen toen ik ermee stopte. Nu ben ik bezig met een algemene gezonde leefwijze, dus dat is totaal anders dan de vorige keer. 🙂 ik probeer bijv van suiker af te kicken (niet door er compleet te verbannen maar ik eet minder snoep en koekjes enzo), minder koolhydraten te eten en als ik het eet, de goede koolhydraten. Meer ‘powerfoods’ en minder ongezonde dingen.
   Niet dat ik 100% ‘healthy’ eet, ik eet ook heus soms een koekje of een chipje, maar niet meer dagelijks. Naast dat ik wil afvallen wil ik een gezonde levensstijl waar ik de rest van mijn leven op kan terugvallen, ook door veel te lezen en te kijken (documentaires) over gezond eten (en wat niet gezond is).

  • Dianne

   Welke boeken lees je en welke documentaires kijk je daarover?

 68. Joyce

  Wat goed van je zeg! Ga zo door 🙂

 69. Kimberly

  Wat een goed en inspirerend artikel Cynthia! Ik ben sinds een halfjaar ook goed en bewust aan het eten, en je merkt echt dat als je meer groente en fruit eet je beter in je vel zit en sneller vol zit. Ook ik heb nooit meer echt zin om naar de m&m’s te pakken of een zak chips, ik eet liever een lekkere appel of wat cherry tomaatjes!

 70. Susanne

  Ik at vroeger ook echt heel veel zoetigheid en chips, het was echt een veslaving. Ik merkte net als jij dat je daar op een gegeven moment van afkickt, als je gezonder gaat eten. Ik eet nu ook veel liever een gevulde salade dan een grote steak, bijvoorbeeld. Het maken van gezonde keuzes is echt makkelijker geworden en ik neem nog wel elk weekend chocola, maar niet meer elke dag. Ik kan het ook prima laten liggen door de week, ik heb er gewoon geen behoefte meer aan. Heel fijn om dat te merken!

 71. Aranka

  Wauw wat een goed artikel. Ik wil binnenkort ook beginnen met afvallen en gezonder leven. Maar dat is nog best wel moeilijk als het hele huis vol met lekkere verleidingen ligt. Morgen ga ik naar de sportschool om me in te schrijven en de macdonalds en lekkere ongezonde broodjes moeten maar achter wege blijven. Aan dit artikel heb ik echt van, ik haal hier echt motivatie uit!

  • martina

   die verleidingen inderdaad!
   ik zou wel de hele dag kunnen snoepen…….
   niet echt gezond

 72. Lotte

  Ik ben vorige week maandag begonnen met weight watchers, ondertussen al 3 kilo kwijt 🙂 Ontzettend snel, ik ben benieuwd hoe het de komende weken gaat want meestal geef ik na 3 weken/een maand op.

 73. Daphne

  Heel leuk om jouw ervaringen en tips te lezen! Ik denk dat weight watchers zeker een goed hulpmiddel kan zijn bij het afvallen. Ik ben zelf in de afgelopen, ik denk 3 maanden zo’n 7 kilo afgevallen door meer te bewegen en veel bewuster te eten. Ik eet genoeg lekkers, vooral als ik met vriendinnen ben, dan vind ik het zo gezellig! Wel let ik dan de dag daarna wat meer op mijn voeding. Zo hou ik het in balans en probeer ik op gewicht te blijven. Ik voel me veel beter in m’n vel en dat komt denk ik ook zeker door het intensieve sporten. Ik doe nu zo’n 3 keer in de week bikram yoga en als het kan vaker! Ik ben verslaafd :inlove:

 74. Fleur

  Oh ik vind het zo lastig om de laatste 5 kilo kwijt te raken. 8 kilo afvallen in 1 jaar tijd ging heel makkelijker en bijna ongemerkt eigenlijk. Maar nu zit ik steds op 68kg en zodra ik dat heb, ga ik binnen 2 weken weer naar de 70 kg omdat ik dan alles weer wat meer laat varen. Nu moet ik dus vooral deze tips meenemen en in mijn kop stampen. Ik moet vooral regelmatiger eten, minder grote porties en vaker op een dag eten. Ik eet steeds maar 3x per dag (voor velen prima natuurlijk) maar dat is niet zo fijn voor mij. Ik kan beter om de ong. 2 uur iets eten (wel iets gezonds natuurlijk) zodat ik mijn energie niveau gelijk houd en vooral mijn concentratie. De laatste tijd merk ik (minder sporten) dat ik heel snel moe en futloos ben. Dus ik moet weer meer groente en fruit eten zoals een tijdje terug en vooral vaker op de dag eten…. Ik ga misschien wel die gratis week activeren, de vorige keer ook gedaan maar geen gebruik van gemaakt. Fijn artikel Cynthia!

 75. Emmalee

  Top artikel! Dieet is niet iets tijdelijks! Als je gaat afvallen en daarna weer het zelfde eet kom je natuurlijk gewoon weer aan!

  Ik vind het heerlijk nu mijn eet en leefstijl is veranderd! Je merkt ’t aan alles, je lichaam, je gedrag, je uitstraling, je glow.

  Je lichaam weet wat bij je past, dat voel je. Niet iedereen moet alles hebben natuurlijk. Je moet goed luisteren naar je lichaam en waar je misschien gewoon erg last van krijgt!
  En dan gaat alles vanzelf. 🙂

 76. robin

  knap dat je zoveel afvalt 🙂 ik wil gewoon meer gaan sporten en gezonder eten, niet perse om af te vallen maar om gezonder te worden..

  • Lotte

   Ja, ik ook! Ik hoef ook niet af te vallen maar ik vind het wel belangrijk om gezond te leven. En daarbij hoort inderdaad gezond eten en veel bewegen.

 77. The Fashion Plaza

  Jouw gezonde foto’s inspireren echt hoor. Ik voel me ook beter nu ik gezonder eet.