Wattenstaafjes: de perfecte beautytool

Wattenstaafjes: ik kan niet zonder. Niet! Het zijn de meest veelzijdige en goedkope beautytools die er bestaan! Ik ga je vandaag 17 tips geven hoe je wattenstaafjes kan gebruiken. Ze zijn zó handig!

Ik heb zelf geen voorkeur voor een merk wattenstaafjes. Dit doosje komt van de Albert Heijn en kost 39 cent. Voor 200 wattenstaafjes. Dat komt op 0,2 cent per wattenstaafje. Da’s nog eens een goedkope beautytool, right? Enne, niet de binnenkant van je oren er mee schoonmaken hoor, want daar kan je oorontsteking van krijgen. Wat je er wél mee kan doen op beautygebied ga ik je nu vertellen. Ook de niet zo voor de hand liggende tips…

 • Voor je oren dus. Maar niet voor de binnenkant, ga niet je oren in met het wattenstaafje. Je kan wel je oorschelp er super handig mee reinigen. Doe dat vooral, want die moet wel schoon!
 • Heb je je lippen gestift en is de rand niet helemaal perfect strak? Doe dan wat concealer op een wattenstaafje en trek daarmee een lijntje langs de rand van je lippen. Zo krijg je een superstrak gestifte mond! Niet teveel concealer gebruiken trouwens, dan wordt het vies en mengt de concealer zich met de lipstick. A little goes a long way!
 • Draag je graag smudgy eyeliner? Zet dan een lijntje langs je wimperrand met een vet oogpotlood en vervaag het met een wattenstaafje. Makkelijker en steviger dan een kwastje, prachtig resultaat.
 • Teken je graag met face charts? Dus: make-uppen op papier? Dan zijn wattenstaafjes echt onmisbaar. Hiermee kan je bijvoorbeeld oogschaduw uitvegen, of oogpotlood. Ook perfect om lipstick mee aan te brengen. En daarna gewoon lekker weggooien zonder dat je je dure kwasten hebt beschadigd.
 • Heb je puistjes? Pak tea tree olie (of een ander product wat je fijn vindt wat goed werkt tegen puistjes), dip je wattenstaafje er in en stip je puistjes of plekjes er mee aan. Zo heb je een super geconcentreerde spot treatment die je hygiënisch aanbrengt.

 • Ben je niet zo secuur met nagellak? Wattenstaafjes in de aanslag! Dip ze in nagellakremover en verwijder restjes lak die op je nagelriemen en vingers beland zijn.
 • Wil je je parfum gedurende de dag nog een keer aanbrengen, maar heb je geen tester of klein flesje? Dip dan wat wattenstaafjes in je parfum en doe er folie omheen, en dan in een zakje. Wanneer je wat extra parfum nodig hebt, haal je ze er uit en rol je ze over je polsen of in je nek.
 • Goedkope, goed werkende lipscrub? Dip een vochtig wattenstaafje in wat baksoda (zuiveringszout) en ga hiermee over je lippen. Resultaat: zachte lippen zonder velletjes.
 • Doe altijd wat wattenstaafjes in je tas. Krijg je in de middag wat viezigheid in je ooghoeken? Kan je er veilig en simpel uithalen met een Q-tip.
 • Als je lipstick echt helemaal op is, zit er altijd nog wat product in het plasticje, wat je er niet uit kan krijgen. Jep, wel met een wattenstaafje.
 • Uitgroei? Doe wat matte oogschaduw in de kleur van je gekleurde haar op een wattenstaafje en breng dit aan bij de uitgroei. Dit werkt niet als je centimeters uitgroei hebt, maar bij een beetje werkt het super!

 • Als je in de weer bent geweest met zelfbruiner kan je met een (nat) wattenstaafje je nagelriemen en wenkbrauwen schoonmaken, zodat je geen oranje vlekken en strepen krijgt.
 • Gebruik je heel vaak nagellak? Maak dan af en toe het schroefdraad van je dop en flesje schoon met een wattenstaafje met nagellakremover. Op die manier sluiten ze goed en wordt je nagellak niet dik en stroperig.
 • Handig voor onderweg, of als je met het vliegtuig gaat en je onderweg je (uitgelopen) make-up wat wilt corrigeren: dip wat wattenstaafjes in oogmake-upremover, pak ze in in wat folie en doe dat in een zakje. zo kan je onderweg even je eyeliner bijwerken, of uitgelopen lipstick. Zonder dat je losse reiniger mee hoeft te nemen.
 • Geen lippenseel bij de hand? Met een wattenstaafje kan je prima je lipstick aanbrengen! Wel voorzichtig zijn en uitkijken dat het staafje niet gaat pluizen.
 • Wil je je lipgloss hygienisch aanbrengen en niet het bijgeleverde penseeltje gebruiken? Dip dan een schoon wattenstaafje in de lipgloss in de huls en breng het aan op je lippen. Wel weggooien daarna, niet nog een keer gebruiken.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

116 reacties
 1. Annelise

  Hihi, wat handig! Ik moet snel maar weer eens wattenstaafjes kopen 😉

 2. Mette

  Leuke tips! De parfumtip ga ik binnenkort eens proberen! Ik gebruik zelf dagelijks wattenstaafjes omdat ik erg lichte wenkbrauwen heb. Ik ‘kleur’ ze bij met een wenkbrauwpoeder en alles wat buiten mijn wenkbrauwen valt haal ik weg met…..;)!

 3. fadoua

  Leukk& wat handig!

  deze ga ik echt uitproberen & echt een slim & handig tip : •Wil je je parfum gedurende de dag nog een keer aanbrengen, maar heb je geen tester of klein flesje? Dip dan wat wattenstaafjes in je parfum en doe er folie omheen, en dan in een zakje. Wanneer je wat extra parfum nodig hebt, haal je ze er uit en rol je ze over je polsen of in je nek. :blush:

 4. Dafne

  Super hadige tips, sommige kende ik nog niet. Ik gebruik ze altijd om ’s ochtends het restje oogpotlood/mascara weg te halen onder mijn ogen. Anders lijk ik altijd zo moe..

 5. Anne Maria

  …”kun je oorontsteking van krijgen.” Whahaha, ik lees zoveel onzin op deze blog…. Cynthia, hoe kom je toch aan al deze foutieve informatie en waarom voel je je geroepen deze foutieve informatie te delen met je lezers?

  • Daphne

   ”Ook je oren schoonmaken met een wattenstaafje kan een ontsteking veroorzaken. Met een wattenstaafje druk je de oorsmeer vaak dieper je oor in, waardoor er een ophoping onstaat. Achter deze ophoping kan makkelijk een ontsteking ontstaan.” http://www.gezondheidsplein.nl 😉

 6. Charlie

  ”Enne, niet de binnenkant van je oren er mee schoonmaken hoor, want daar kan je oorontsteking van krijgen.” ?
  Doet iedereen dat niet? o__O
  Hoe moet je het dán schoonmaken? D:

 7. Nicole

  Goede tips! Vooral het aanstippen van puistjes met een wattenstaafje. Nooit aan gedacht!

 8. Sheela

  Handige tips!
  Ik gebruik het altijd om overtollige oogmake-up af te halen, of als er wat mascara onder m’n oog zit x

 9. it’sallaboutdance.nl

  Dat van die uitgroei is heel slim! Maar word het daar niet vies van? Ik ga het in ieder geval eens proberen 🙂

 10. Melissa

  Wat een ENORM handige tips! Vooral die voor in het vliegtuig. 🙂 Ik ga deze zomer voor het eerst sinds een paar jaar weer vliegen dus die tip ga ik zeker onthouden!

 11. Bente

  Leuk artikel!
  Wattenstaafjes kan je prima voor je oren gebruiken als je voorzichtig bent en een draaiende beweging maakt. Ik gebruik ze al minstens 10 jaar elke dag voor mijn oren en heb nog nooit last van een ontsteking gehad! 🙂 Ik vind het juist wat vies om de oorsmeer gewoon te laten zitten.

 12. Welmeod

  Als ik ’s ochtends alleen mascara op doe, gaat dat meestal niet zo netjes. Dat doe ik het wattenstaafje heel even in mijn mond en haal dan zo de mascara weg! Echt superhandig. Ik vind het heel lelijk als je met mascaravlekken boven je oog loopt.

 13. Carlijn

  Ik gebruik wattenstaafjes al jaaaaren in m’n oren en ik heb nog nooit oorontsteking gehad. Maar ik duw dan ook niet door. Is er wetenschappelijk bewijs?

  En ik gebruik ook zoveel wattenstaafjes! Nagellak, eyeliner, mascaravlekken etc.

 14. Nadine

  Wattenstaafjes zijn zo handig.. Ik was een keer op vakantie en toen was ik ze vergeten, nou geloof me dat viel zwaar tegen! 🙁

 15. Jennifer

  Wattenstaafjes zijn inderdaad heel handig. Ik heb ze niet, omdat ze een waar gevaar zijn bij ons in huis (mijn vader gebruikt ze wel graag voor in zijn oren, dom dom dom), maar ik heb er eigenlijk ook nog nooit over nagedacht waarom ik ze niet voor die luttele 40 cent heb aangeschaft in Groningen voor op mijn kamer. Ik denk dat het komt omdat ik ze niet zozeer mis. Ik heb inmiddels wel andere handigheidjes.

 16. Sophie

  Handige tips! Voor nagellak is het zeker handig!

 17. Merve

  Ik gebruik ze alleen voor nagellakrestjes en om mijn eyeliner nog strakker te maken (geknoei wegwerken :D)

 18. Yinith

  Hmm Heerlijk!! Het mag eigenlijk niet, maar soms heb ik zo een enorme jeuk in mijn oor dat het wattenstaafje toch echt volstaat!
  Maar ik weet dan ook hoe ver ik mag gaan :geek:

 19. Malou

  Leuk artikel, ik gebruik ook heel vaak wattenstaafjes 🙂

 20. Martina

  Handig artikel, wat een multifunctioneel stokje is het toch ook! 🙂

 21. Conny

  ik kan ook niet zonder wattenstaafjes.
  en het klop al die tips.

 22. zohra

  Ik had me heel erg verheugd op dit artikel,, maar om eerlijk te zijn ben ik best teleurgesteld. Alle tips zijn voor mij zo voor de hand liggen.

  Maar bedankt voor de moeite

 23. Jessica

  Wattenstaafjes zijn inderdaad echt onmisbaar! Handige tips!

 24. Miranda

  Oh dit is echt handig! Ik kende de tip van de parfum helemaal niet, echt handig:D

  • zohra

   Ik kan mij niet voorstellen dat dat echt helpt. Ook al doe je er een folietje omheen, het zal vroeg of laat toch wel uitdrogen. Vooral omdat er alcohol in zit.
   En stel dat het wel lukt….Is een klein depje met zo’n wattenstaafje genoeg om lekker te ruiken? Denk het niet, je hebt toch wel echt een spuit nodig.

 25. Leonie

  Hoezo kun je oorontsteking ervan krijgen? Ik doe dit al mn hele leven..je moet natuurlijk niet te diep in je oor gaan, maar dat merk je dan ook echt wel!
  Wat gebruik jij dan om je oren schoon te maken? Zo’n spray vind ik echt scary.

 26. Suuz

  Gebruik ze altijd. Voor correctie mascara, bijwerken nagellak, oren, ooghoekjes (heb vaak onstoken ogen). Toptool!

 27. cho5990

  Wat een super handig artikel! 🙂

 28. Soesja

  Ik heb een hele tijd geleden een enorme doos wattenstaafjes gekocht tegelijk met wattenschijfjes, maar gebruikte ze nooit. Wist gewoon NIET wat ik er mee moest. Nu dus wel, thanks! 😀

 29. Helen

  Ze zijn inderdaad enorm handig! Toch vergeet ik ze stiekem nogal vaak en gebruik ik gewoon mijn vingers.. met als gevolg dat alles een beetje onder zit :$

 30. Marloes

  Wattenstaafjes zijn al super handig en gebruik ze ook dagelijks!

 31. Joyce

  nooit gedacht dat wattenstaafjes zo veelzijdig zijn, je hebt niets anders meer nodig!

 32. Milou

  Nog een tip:
  Met de uiteinden van wattenstaafjes kun je hygienisch puistjes uitknijpen! (door 2 staafjes te gebruiken of er 1 door midden te knippen.) Als je hiervoor een doekje/watje/wc-papiertje gebruikt zie je niet echt wat je uitknijpt of of er nog iets uitgeknepen moet worden (lekker smakelijk, haha.) en zo wel!

 33. Siel

  Ik heb mezelf eyeliner leren zetten mbh van een wattenstaafje 🙂
  Eerst de eyeliner (meestal schots en scheef, en met veel bultjes) dan de foutjes weghalen met een vochtig wattenstaafje, en tadaa: superstrakke eyeliner!

 34. Silvana

  Handige tips! Bij mij staan ze ook standaard op me make-up kast. Ik heb zelfs “speciale make-up wattenstaafjes” ooit via een kennis gekregen. Die hebben aan 1 kant een scherpere punt dan normale wattenstaafjes, super handig! En de andere kant is een soort platgedrukte kant. En met de gewone wattenstaafjes maak ik ook al jaren me oren mee schoon aan de binnenkant en heb er nog nooit wat aan over gehouden 😉

 35. Dana

  Echt een ideaal tool voor mee op vakantie! :geek:

 36. Esmay

  Wattenstaafjes zijn inderdaad zo handig! Maar vaak als ik ze niet in huis heb dan gebeurt er wat ( mascara gesmeerd ofzo ) en als ik ze in huis heb gebeurt er vaak niks haha 😛

 37. sietske

  Leuk artikel! Welkome afwisseling op de reisartikelen.
  Ik ga trouwens altijd met wattenstokjes mijn oren in, nog nooit wat gebeurd.
  Maar het wordt idd afgeraden, ik blijf het echter gewoon doen 😉

  • Lola

   Ja ik doe het ook al heel mijn leven, je moet alleen uitkijken dat je niet tegen je trommelvlies aankomt want dat doet pijn.

 38. Bianca

  Handige tips! De meeste gebruikte ik al maar toch weer wat nieuws geleerd 🙂

 39. ValleyDoll

  Handige tips ! Ik gebruik het soms wel eens om mijn eyeliner mee te smudgen maar dat is het dan ook wel.

 40. Cynthiiaa

  Nu je dit weer allemaal onder elkaar zit, weet je pas echt dat je ze niet kan missen! Bij het maken van facecharts gebruik ik ze ook altijd ja. 😀 Vind het echt een uitkomst.

 41. Rosa

  Ja, wattenstaafjes! Volgens mij kan geen vrouw zonder?
  Ik heb ze in ieder geval altijd in mijn stash liggen. Gebruik ze ook voor make-up, nagels, oren etc..

 42. kimberly

  Wattenstaafjes zijn zeker onmisbaar. Ik heb er altijd een paar bij me in mijn tas, bij elkaar geknoopt met een elastiekje. Leuk artikel!

 43. Desirée

  Handig! Voor mijn oren gebruik ik de normale wattenstaafjes, maar voor beauty-uiteinden heb ik de Cosmetic Buds van Everyday Minerals liggen, die hebben 2 verschillende kantjes en dat werkt heel prettig. Alleen hebben ze ze niet meer in het assortiment..

  • Eva

   Die cosmetische wattenstaafjes hebben ze ook bij het Kruidvat 😀

 44. Femke

  Handig! Heb zeker wat ideetjes opgedaan 🙂

 45. Femke

  Handige tips! Ik gebruik wattenstaafjes ook om m’n wimpers nog een keer extra te ‘krullen’ en overbodig mascara eraf te halen. Gewoon horizontaal tegen je wimpers zetten net als een wimperkruller. Werkt prima en je wimpers worden niet beschadigd!

 46. Femke

  Super handig artikel! :hihi:
  Zeker bruikbaar.

 47. Paola

  Handig artikel! Weer wat nieuwe dingen te weten gekomen!

 48. Loes

  Wat superhandig! Voor veel mogelijkheden gebruik ik al wattenstaafjes! Maar ben toch wel erg blij met de tip over het parfum en de reiniging in folie verpakken! Was er zelf noooit opgekomen!:)

 49. Maaike

  Weet je waar ze ook handig voor zijn? Het aan brengen van cream eyeshadows!

 50. Maya

  De meeste kende ik al, maar toch handig 😀

 51. A.M

  Super handig artikel! Ik gebruik zo vaak wattenstaafjes. 🙂
  Alleen ook heel vaak voor mijn oren, ik heb het idee dat het anders zo vies wordt?
  Hoe kan ik mijn oren dan veilig schoonmaken zonder wattenstaafjes te gebruiken?

 52. Manon

  ik gebruik ze altijd voor mn eyeliner. ik kan het voor geen meter maar ik verf zo’n beetje mn hele ooglid zwart dip een wattenstaafje in de make-up remover en dan krijg ik een perfect lijntje. 😀

 53. Dilara

  Ik heb hier al eerder een artikel over gelezen maar waar… geen idee?

 54. Fragrances

  Echt super handige tips! Een paar kende ik nog niet, ik gebruik ze alleen bij ‘foutjes’

 55. Lotte

  Haha! Wat een leuke en handige tips! Bedankt:D

 56. Petra

  Om nog even zelf een tip mee te geven; ik vind altijd dat wattenstaafjes van bvb de hema of kruidvat (eigen merk) snel pluizen/dat wattige komt vaak los van het stokje als je ze nat maakt (bijv als je er makeupremover of nagellakremover op doet). Dus mijn tip voor goede budget wattenstaafjes zijn die van de LIDL! ideaaal!

 57. Stèphanie

  Zit je mascara boven je ogen ipv op je wimpers? Tadaa, wattenstaafje!

 58. Amy

  Ik heb ook altijd wattenstaafjes bij, heel erg handig voor touch-ups etc! 😉

 59. Eva

  Wow, nooit gedacht dat je het daar allemaal voor kunt gebruiken.
  Kruidvat heeft nu ook volgens mij speciale cosmetische wattenstaafjes waarmee je een hele look kunt maken. Review-idee?

  • Joke

   Ik gebruik ze niet om te make-uppen maar om mijn make up er af te halen, zooooooooo handig voor oogschaduw, eyeliner, mascara en kleine hoekjes en kantjes 😀

   Ik heb ook een tache-beauté die ik ‘foundationvrij’ maak met het fijne puntje van zo’n staafje, anders valt het zo op dat ik foundation op heb :hihi:

 60. Michaela

  Wauw dit wist ik allemaal echt niet, ik gebruik ze daarom ook haast nooit. Behalve om je oren schoon te maken dan. Heel orgineel!

 61. Bo

  Wauw, wat een handig artikel!

 62. Sarah

  Keihandig! Zelf gebruik ik ze echt nevernooit en ondanks je handige en leuke artikel, doe ik het toch maar niet, ik ben er gewoon geen fan van :p

 63. Fien

  Handige tips! Ik gebruik het vaak als ik uitschiet met mascara etc!
  liefs

 64. Lifesplash

  Oh, super handig artikel! Ben ook echt dol op die wattenstaafjes, je kunt er zoveel mee en er nooit genoeg van hebben. Zijn ook lekker goedkoop en makkelijk. Misschien maar is een paar standaard in me tas stoppen..

 65. Joyce

  Wat handig zeg deze tips. Ik wist er heel veel nog niet!! Vooral die van ’t parfum is handig, ik ga er zeker een paar van gebruiken 🙂

 66. MissEvie.nl

  Leuke tips! Ik gebruik ze met name voor nagellakremover en bij mascararestjes 🙂

 67. Xadi

  Ik vind het echt superleuk dat je tussen de curacao-berichtjes ook nog een gewone post ertussen gooit ! Natuurlijk is het fijn om te zien hoe je het daar hebt, maar wat afwisseling is fijn.
  Super Cynthia 🙂
  & natuurlijk, wat een leuke tips ! Ik ga zeker eens met een wattenstaafje langs mijn nagellakpotjes 🙂

  • Miss Lipgloss

   Tuurlijk, er verschijnen ook ‘gewone’ blogposts 😀 Thanks!

  • Esmee

   Ja, dat vind ik ook erg fijn!

  • jihan

   Me 2 !! :love:

  • Desiree

   Vind ik ook fijn! Is namelijk niet op alle blogs zo..

  • Anna

   Ik ook.

 68. Tedje

  wooow 17 tips met wattenstaafjes ik dacht zoveel kan je er nooit verzinnen, maar toch wel dus! Thanks!

 69. amanda

  Handige tips, een paar ervan gebruik ik al 🙂

 70. Paula

  Handige tips, ik gebruik het ook om mijn eyeliner bij te werken!

 71. Samantha

  Leuke tips!
  Even een opmerking. Ik ben niet de beste nagellakker, dus toen ik een french manicure wilde zetten gebruikte ook wattenstaafjes (ja heel handig).
  Toen ik het wattenstaafje doopte in de nagellakremover en drukte op mijn nagel om mislukt wit randje bij te werken, spoot de nagellakremover in mijn oog!

  Het brandde enorm en het oogwit van mijn oog werd paars (ik denk doordat de nagellakremover paarsgekleurd was). Gevolg was eerste hulp bij de huisarts en een roze ooglap dat ik een weekend moest dragen, omdat het beschermde laagje van mijn oog eraf was gebrand door de nagellakremover.

  Wat ik dus je mee wil geven; het is handig, maar wees voorzichtig!

  • Marjolein

   Hahaha omg sorry dat ik hier om lach, maar wat erg! Het zou je maar overkomen :O ook dat je oog echt paars werd, heftig!

  • eva

   Ooh jakkes … Inderdaad, wees voorzichtig! Ik heb ook iets aan mijn oog gehad, heb waarschijnlijk met niet goed schoongemaakte vingers mijn lenzen ingedaan. Had een wond op mijn hoornvlies, bleek later. Gevolg was dat ik eerst een nacht lang onwijs veel pijn heb gehad, ’s ochtends mijn ogen niet meer openkreeg en drie keer bij de dokter ben eweest. Heb vier dagen met een verband op mijn oog rondgelopen. Afgezien van je paarse oog (ieh, lijkt me eel raar!) hweet ik dus wat je bedoeld! 🙁 is nu alles weer goed met je og?

 72. Manon

  Geen flauw idee wat ik zonder wattenstaafjes (en wattenschijfjes) zou moeten! Fijn artikel, handige tips ook.

 73. Fleur

  Onmisbare tools idd! Ik heb er altijd een paar in mijn reis make-up tasje.

 74. Maaike

  als ik, als beginner, mijn oogschaduw niet helemaal goed heb aangebracht in de crease, haal ik de overtollige oogschaduw weg met een wattenstaafje gedrenkt in oogmake-up remover 🙂

 75. Hollandabeauty

  Ja heel herkenbaar ik kan niet zonder wattenstaafjes en 9 van de 10 keer inderdaad niet voor mijn oren maar voor uitgelopen nagellak, mascara etc..

 76. christine

  het zijn er 16, maar wel alle 16 super handig!

  • E.

   Ja, het zijn er 16 en ze kosten niet 0,2 cent per stuk maar 0,002. Verder wel een heel leuk artikel met hendige tips!

  • Bianca

   Nee hoor, ze zijn wel 0,2 cent per stuk. En dat komt neer op 0,002 euro.

  • Hana

   0,2 cent is 20 cent per Q-tip, bijna zoveel als een hele doos. Het is inderdaad 0,002 afgerond! 🙂

  • Nicole

   Hoe is 0,2 cent gelijk aan 20 cent? Het is 0,2 cent, niet 0,2 euro

  • Femke

   Het is, zoals Bianca zegt, wel juist. Of maken jullie geen onderscheid tussen euro en (euro)cent? 🙂 Beetje muggenziften hoor…

  • Mickyy94

   0,2 wordt bij ons in de supermarkt(waarikwerk ;)) gezien als 20 cent en 0,02 cent als 2 cent!
   Maar als je 0.39 doet krijg je toch .002. Reken maar is uit: 200*2(cent)=4,00 Lijkt mij een beetje duur voor wattenstaafjes ;P
   En over die , –> 1,00 is 1 Euro, maar 1,000000000000 is ook €1!

  • Mickyy94

   0,39/200 bedoel ik 😉

   En ik bedoel dus dat het 0,002 cent per wattenstaafje is ;)!

  • Martine

   Nee dat klopt echt niet. Het is wel 0,2 cent.

   De wattenstaafjes kosten 0,39 euro. Als je 0,39/200 krijg je inderdaad 0,002 maar dat is euro. Dus 0,2 cent OF 0,002 euro

  • apple

   Hahahaha xD wat een hilarisch gesprek. Sorry. Het is 0,002 euro en dat is hetzelfde als 0,2 cent. Omdat 0,2 cent een vijfde cent is. :p begrijpt iedereen het weer?

  • Yasmina

   nee…

   heb nu een blok in mn hoofd…

  • Roos

   O,2 Cent is gewoon 20 cent. punt. En 1 wattenstaafje is gewoon 0,002 cent. punt. simple as that.

  • Kirsten

   “0,2 cent is 20 cent” Meen je dit nou serieus? Dit kan je toch niet menen? 0,2 euro is 20 cent. Hoe kan 0,2 cent nou 20 cent zijn?

   En het klopt wel want cynthia zegt, ze zijn 0,2CENT per stuk.

  • rozemarijn

   Wooow wat een gesprek, heel leuk. jullie snappen allemaal wat ze bedoelt, dan is het toch goed? 😆

  • Femke

   Ja, en 0,2 appel (een vijfde van een appel) = 20 appels. Punt.
   Jeetje :geek:

  • Eefje

   Roos: dat is hetzefde als zeggen: 0,2 liter (200 ml) = 20 liter (= 20000 ml)… :/

  • Suuz

   Tis maar goed dat de meeste van jullie nog op de middelbare school zitten. Ik zou zeggen: hou wiskunde in je pakket en maak t vooral af! 0,2ct is hetzelfde als € 0,002

  • Nikita

   Dit soort dingen krijg je alleen niet met wiskunde hoor. Dat krijg je met rekenen op de lagere school. Met wiskunde krijg je dingen als differentiëren en kansen of dingen geometrische vormen. Dat soort nuttige dingen worden helaas nooit herhaald!

  • aicha

   Haha dat is een goeie.
   Ja, je hebt helemaal gelijk hoor.
   Einde discussie!

 77. Roos

  Ze zijn echt zo handig om foutjes bij oog make-up te corrigeren, en er staan een aantal tips in die ik nog niet eerder had gelezen handig 🙂

 78. amy

  Super handig!! Ik heb laatst ,bij de kruidvat geloof ik, speciale ‘cosmetica wattenstaafjes’ gezien, die hadden een soort van ovale kant en een puntig kant… daar kan je waarschijnlijk ook goed oogschaduw mee aanbrengen en vervagen!

 79. Angelique

  super handig!

 80. LottedeJ

  Handig artikel! Ik gebruik ook veel wattenstaafjes. Natuurlijk om mascara knoeisels mee weg te halen, maar inderdaad ook voor lippenstift en om mee te nemen voor onderweg. Ook gebruik ik ze weleens om mee te smudgen, als ik zo gauw geen kwast bij de hand heb.