Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
9 mei 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • beauty
  • Persoonlijk
Een MissLipgloss artikel

Wat was jouw eerste beautyproduct?

Als je net zo’n beautyfreak bent als ik, weet je vast nog wel hoe dat was toen je héél klein was. Misschien was je altijd al gefascineerd door alles wat met make-up te maken had, maar het kan ook zijn dat het je niks interesseerde…

 

Ik wil dat ook

Ik kan zelf niet honderd procent meer herinneren wat mijn allereerste beautyproduct was, maar ik weet nog wel heel levendig dat ik vroeger met cosmetica bezig was. Mijn moeder was niet heel erg into beauty, maar ze gebruikte wel elke dag parfum en make-up, en ook was ze wel eens in de weer met zelfbruiner. Ik wilde dat ook. Dat gevoel, dat weet ik nog heel goed. Ik wilde met haar make-up spelen, met haar lippenstiften en mascara’s, vooral. Ik mocht dat, toen ik echt heel jong was (groep drie van de basisschool) nog niet. Wat ik wel mocht: het restje van de lipstick uit het kwastje gebruiken. Dus: mijn moeder deed haar lipstick op met een penseeltje, en als zij klaar was, mocht ik het restje op mijn lippen doen. Te gek was dat, zo’n zweempje kleur op mijn lippen. Wauw.

Jafra-party’s

Toen ik wat ouder werd, richting de acht, negen, organiseerde mama wel eens Jafra-party’s. Ken je dat? Ik weet niet of het nog bestaat, maar er kwam dan een Jafra (dat is een cosmeticamerk) vertegenwoordigster bij je thuis, en dan nodigde jij vriendinnen uit. Het huis zat dan vol met buurvrouwen, zussen en vriendinnen van mama, en dan was er make-up. Heel veel make-up! Dat kon iedereen dan kopen, proberen, en ze konden opgemaakt worden. De eerste keer dat ik mee mocht doen, weet ik nog zo goed. Ik vond het fascinerend. Al die oogschaduws, lipsticks, blushes, en al die vrouwen die precies wisten wat ze er mee moesten doen. En: ik werd opgemaakt. Met roze- en paarstinten op mijn ogen en gloss op mijn lippen. En ik weet nog dat ze foundation ‘de make-up’ noemde. Toen dacht ik nog: ‘Maar alles hier is toch make-up?’

zelf make-up kopen

Ik denk dat toen het hek van de dam was. Toen ik in groep zeven zat ongeveer, ging ik soms wat make-up kopen van mijn zakgeld. Van papa kreeg ik soms wat extra guldens om make-up of nagellak te kopen, wat toen vooral van Miss Sporty en Hema was. Het eerste product wat ik zelf kocht was een creamy lichtgroene oogschaduw van Miss Sporty. Die heb ik toen ook helemaal opgebruikt. Ik gebruikte op dat moment alleen soms wat lichte oogschaduw en ik had een glanzende lippenbalsem met van die Bubblegum figuurtjes erop. Mama vond het maar niks, al dat geglim op mijn lippen. Ik vond het te gek. Ook kreeg ik in die jaren van een buurmeisje dat verhuisde een toilettas vol make-up. Vooral veel Bourjois, waar ik helemaal van in de zevende hemel was. Wauw. Allemaal dure make-up, voor mij! Ik was er helemaal bezeten van. Het was toch iets voor volwassen vrouwen, en als kind is zoiets dan echt betoverend.

miss lipgloss

In de tweede klas, hier was ik veertien. Zie je de lichtroze oogschaduw?


Vijftien jaar, hier droeg ik alleen mascara. Volgens mij nog geen foundation, dat kwam pas wat later

En tja, de rest is wel bekend! Op de middelbare school begon ik het steeds interessanter te vinden en spaarde ik geld wat ik verdiende met bijbaantjes vooral voor allerlei soorten cosmetica. Op mijn zestiende begon ik met Miss Lipgloss, waardoor de gekte alleen maar groter werd! Net als mijn eigen stash.

Waarom die fascinatie er bij mij altijd al was… Ik denk omdat het iets heel ‘volwassens’ is wanneer je heel jong bent, iets waar je zelf niks van snapt. Je ziet al die vrouwen met prachtige make-up, en jij wil dat ook! Later begon ik het steeds interessanter te vinden hoe make-up een verschil kan zijn, en wat het kan doen met je. Nu vind ik dat nog steeds, en het is vooral iets waar ik heel erg van kan genieten, mooie beautyproducten.

Maar om op het onderwerp terug te komen: mijn eerste beautyproduct. Wat het precies was, weet ik niet meer. Ik denk een oogschaduwdoosje van Jafra wat ik van mama kreeg, omdat ze het niet gebruikte. Het eerste wat ik zelf kocht, was een crème oogschaduw van Miss Sporty. Vertel, wat is jouw beauty-verhaal? En wat was je eerste beautyproduct?

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.