Wat te doen als je ongesteld bent

Chagrijnig, buikpijn, rugpijn, nergens zin in. De hele dag chocola eten en in bed blijven liggen, dat is wat je wilt doen. Ongesteld! Een keer in de maand is het een (kleine) week feest en hebben we o-ve-ral last van. De ene vrouw heeft er minder last van dan de andere, maar je zal het altijd wel op een of andere manier merken. Ik merk het in ieder geval wel (heel goed!) en ik wil vandaag mijn tips delen om die vervelende week door te komen. Volgens Always moeten we een ‘happy period’ hebben… Nu vind ik dat een beetje erg positief, maar je kan er toch het beste van maken?

 

   

 • Slik je de pil? Je kan doorslikken, als je wilt. Ik heb dit zelf nagevraagd bij mijn dokter en gecheckt in de bijsluiter van mijn pil (en heb er veel over gelezen op internet): het is niet schadelijk of gevaarlijk om je pil door te slikken. Je kan dit één keertje doen (omdat je op vakantie gaat, of omdat je een feestje hebt waarbij je gewoon even niet ongesteld wilt zijn) maar het kan ook geen kwaad om maandenlang geen stopweek in te lassen. De ongesteldheid die je hebt wanneer je de pil slikt is een soort ‘nep ongesteldheid’, veroorzaakt door de hormonen in de pil. Dat is vroeger bedacht omdat ze vroeger bang waren dat vrouwen anders niet aan de pil zouden gaan (want het is toch wel raar om niet ongesteld te worden, toch?). Nu is uit verschillende onderzoeken bewezen dat het niet erg is om de pil door te slikken en niet ongesteld te worden. Je kan er hier meer over lezen, als je dat wilt. Ik zelf slik regelmatig door, omdat ik gewoon niet elke maand zin heb in die ‘rotweek’, want dat is het vaak wel voor mij. Ik heb veel buikpijn, hoofdpijn en ben snel chagrijnig, terwijl ik daar normaal echt geen last van heb. Het is trouwens wel aan te raden om soms even die stopweek in te lassen, want je kan een ‘doorbraakbloeding’ krijgen. Dat klinkt heel eng maar dat is het niet, het betekent gewoon dat je toch gaat bloeden terwijl je wel de pil slikt. Wanneer dat gebeurt kan je beter even stoppen om ongesteld te worden.
  Wat ik trouwens ook fijn vind aan de pil is dat je je menstruatie kan ‘regelen’, dus je kan zelf bepalen wanneer je ongesteld wilt worden. Het nadeel vind ik dan weer de hormonen, dus ik zit wel een beetje om me heen te kijken naar andere anticonceptiemiddelen.
 • Goed, dan heb je dus die week… Als je net zoals ik bent, dan heb je buikpijn, hoofdpijn en voel je je heel snel chagrijnig. Er hoeft maar íets te gebeuren en je zit te vloeken en kort daarna te huilen. Niks lukt, je hebt geen zin, je wilt alleen maar in bed liggen en wachten tot het voorbij is. Nou ja, zó erg is het niet (ik houd ook van overdrijven als ik ongesteld ben), maar het is gewoon geen fijne week. Ik heb er zelf dus ongeveer een week last van, maar ben ongeveer vier-vijf dagen echt ongesteld. Wees blij als je er minder last van hebt, want heel veel vrouwen zouden met je willen ruilen! Enne, als je het écht heel erg hebt (dat je niet kan lopen van de rug- en buikpijn) dan zou ik eventjes naar de huisarts gaan, want het kan een voorbode zijn van een ziekte als endometriose, en hoe eerder je daar bij bent, hoe beter. Hij kan je ook extra pijnstillers voorschrijven of een andere pil, zodat je er minder last van hebt.
 • Pijnstillers. Ik kan niet zonder als ik ongesteld ben. Ik gebruik het liefts Aleve Feminax, wat qua werkstoffen volgens mij praktisch hetzelfde is als Ibuprofen, alleen zitten er geen bloedverdunners in. Wel zo fijn, want je wil juist níet harder gaan bloeden. Mijn huisarts raadde me aan op mijn eerste stopdag te beginnen met slikken zodat ik er geen last van zou hebben. Dat vergeet ik vaak, dus ik begin wanneer ik de buikpijn voel opkomen. Ik neem dan elke ochtend één Aleve en ik neem de strip mee in mijn tas voor het geval het (veel) erger wordt gedurende de dag.
 • Houd er rekening mee, als het kan. Ik probeer mijn week niet te druk te maken en wat meer dagen thuis te werken in plaats van buitenshuis. Ik maak wel afspraken, maar dan niet vier op een dag. Ik houd het bij één (of twee) en zorg dat ik rustig aan kan doen. Ik wéét van mezelf dat ik chagrijnig ga worden als ik moet haasten, dus ik zorg dat ik dat in ieder geval niet hoef te doen. Zorg wel voor wat afleiding, want het heeft ook geen zin om de hele week in bed te gaan liggen. Maar zorg gewoon dat je week niet te druk is en dat je ook ruimte hebt om een beetje zielig te zijn en met films op de bank te hangen.
 • Blijf positief, maar accepteer ook dat je gewoon even een weekje wat minder in je sas bent. Ik ben normaal eigenlijk heel blij, bijna nooit chagrijnig en sta lachend op, maar als ik ongesteld ben… Pfff! Ik was het zelf afgelopen week en ik ben twee dagen zó chagrijnig geweest dat niks lukte. Ik wilde swatch foto’s gaan maken van lipsticks, en ik moest gewoon huilen (hormonen! En ik huil altijd heel snel, maar dan dus nóg sneller) omdat dat niet lukte. Ik stond lelijk op de foto’s, ik kreeg de swatches niet recht… Na een paar pogingen om nog wat anders te doen dacht ik ‘Fuck it. Het gaat niet meer lukken vandaag, ik ga films kijken, op de bank hangen en Wii spelen. Whatever.’
  Het is goed om positief te denken, maar als het niet wil en je voelt je klote en je hebt ook nog eens buik- en hoofdpijn, accepteer dat dan. Het wil niet meer vandaag. Als je de vrijheid hebt, neem dan even de tijd voor jezelf. Hang op de bank met een leuke film, een goed boek of ga lekker in bed liggen. Niet elke dag kan geweldig zijn. Jammer dan! Soms moet je je ergens aan toegeven in plaats van er tegen te vechten, zeker als je voelt dat het niet beter wordt (zoals ik dus had afgelopen week)(ik voelde mezelf trouwens heel zielig)(maar dat mag als je ongesteld bent). Morgen weer een dag! Of overmorgen. Als je trouwens wel móet, omdat je bijvoorbeeld op je werk of op school zit, kan je twee dingen doen. Een is je ziek melden en twee is de knop proberen om te zetten en er het beste van te maken.
 • Maak het jezelf wat makkelijker. Heb je zin in chocola? Eet lekker chocola. Zin in een domme film op de bank? Go for it. Zin om keihard te janken en te vloeken? Doe het maar even, dan is dat er in ieder geval uit (wel even op je eigen kamer en gewoon tegen jezelf, niet tegen je lieve moeder of andere familieleden of vriend(inn)en). Oh, ongesteldheid klinkt wel als éeen groot drama nu, maar dat is het eigenlijk ook, toch? Maak het jezelf dus zo makkelijk mogelijk. Trek ook niet die superstrakke skinny aan, maar ga voor iets wat lekker zit (maar er wel leuk uit ziet). Je kan je beter uitleven op je make-up (maar beter wel waterproof). Eis ook niet zoveel van jezelf. Het is oké, volgende week kan je wel weer knallen.
 • In het verlengde van de vorige tip: wees lief voor jezelf. Maak het jezelf dus gemakkelijker, maar je mag jezelf ook best verwennen. Wil je al een poos dat ene boek? Bestel of koop hem, dan kan je er lekker mee op de bank hangen. Al weken zin in chocoladetaart? Koop het (nee, niet zelf maken, ik garandeer je dat je huilend onder de chocola door het huis heen rent omdat het niet lukt). Zin in patat? Eet het. Zin om de hele dag op de bank Sex and the City te kijken? Waarom niet! Geniet er ook gewoon een beetje van. Of het liefst gewoon heel veel. Als dat lukt.
 • Laat je directe omgeving even weten dat je in díe tijd van de maand zit. Toen ik nog thuis woonde merkte mijn familie het natuurlijk door de ‘accessoires’ die dan weer in het toilet stonden. Je hoeft het niet van de daken te schreeuwen, maar een subtiele message is best op zijn plaats. Wedden dat je in die week een keer iets onaardigs zegt tegen een familielid of een vriendin? Dat is gewoon afreageren. Niet goed, en niet leuk, maar ze zullen het wat beter begrijpen als ze weten dat je ongesteld bent. En misschien kopen ze wel chocola voor je. Je kan het altijd proberen! Ik word zelf gauw een beetje bitchy als ik ongesteld ben, maar alleen tegen mensen die ik héél goed ken, mijn naasten. Vrouw-eigen, denk ik, en superstom, maar ja. Je kan het trouwens beter niet door de klas of op je werkplek schreeuwen, ik denk niet dat dat heel erg gewaardeerd wordt 😉 Kijk wel uit trouwens dat je niet overal in huilen uitbarst als er iets gebeurd. Ik heb gauw de neiging omdat te doen (ja, ik huil heel snel, van mezelf al, maar in die ene week al helemaal) maar ik houd dan gewoon wat sneller mijn mond (want ik barst altijd in huilen uit onder het praten, echt!) en denk even aan wat anders. Huilen is niet erg, maar op je werkplek is het gewoon niet zo fijn.
 • Tja, het is gewoon het enige nadeel aan vrouw zijn. Verder ben je geweldig. Vrouw zijn is geweldig Wij kunnen jurkjes dragen, heel veel make-up dragen (en dat net zoveel kopen), elke dag MissLipgloss.nl twintig keer bezoeken (maar dat mag je als jongen natuurlijk ook), de hele dag make-up YouTube filmpjes kijken, we kunnen relaxed zittend plassen… oh en er is nog zoveel meer. Dat weegt wel op tegen die ene week ongesteld zijn, right?

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

312 reacties
 1. Anoniem

  Hoi ik ben …. (ik hou liever me naam anoniem) en ik ben 10 jaar ik was op school en had buikpijn en mocht van meester chillen in de klas en toen ging naar de wc en toen was mij onderbroek ineens rood ik schrok me en ik had tegen me meester gezecht dat ik heel veel last had en toen ging ik naar huis nu ben ik ongesteld en vv me nu heb heen chocola ofz nou dat was me verhaal.

 2. Vera

  Ik heb altijd dat ik geen eten naar binnen krijg en voel alsof ik moet flauwvallen. Ik zit dat gewoon op school want ik mag niet zomaar thuis blijven van mn ouders.🙄😜 echt een vreselijke periode voor me. Ik maak me dan ook zo drukk. Maarja deze tips gaan denk ik wel helpen!💓

 3. Pff.

  Ik ben het en niemand weer het

 4. Isa

  Leuke tips! Bij mij is het nog heel erg verschillend, de ene keer heb ik buikpijn, de andere keer een beetje hoofdpijn, maar deze keer had ik de eerste dag echt zoveeeeel bloedverlies en buikpijn dat overvloeide naar rugpijn, vandaag ( de tweede dag ) geen last, dus ik denk: Yess, geen last meer. Nu in de avond, holy crap haha, kreeg heel erg spierpijn en buikpijn, maar als ik even lekker lig is het weg, dus ik ga maar snel slapen 🙂 Bedankt voor de tips!

 5. lionetje

  Zijn moeder is zo lief lkkr veel scoccola gekocht ♥♥♥♥

 6. Amy

  Ik ben sinds m’n 11de ongesteld, nooit ergens last van. Maar sinds m’n 12de ongeveer kreeg ik best veel last van buikkrampen. Dus het was dan om de 3 uur een paracetemol. Dat hield ik 2 à 3 maanden vol, maar toen werd het ineens zo erg dat m’n moeder naar de kruidvat is gegaan en ze adviseerde me alive. Daar ging het een jaar goed mee. Een tijd terug zou ik het een zondag worden,(ik word het altijd in de ochtend) maar ik werd het niet. Dus we gingen maar gewoon naar de dierentuin (wat gepland was). Toen werd ik het in de dierentuin, maar ik was het nog niet echt dus ik nam alleen een paracetemol. Maar de krampen bleven maar en het was echt niet te doen maar ik moest toch doorbijten want we konden niet zomaar terug. In de avond ging het echt niet meer dus m’n moeder belde de huisartsenpost en die geven me zetpillen. Nu gaat het op zich wel maar kan ik de eerste 2 dagen niet naar school. Ik zit er nu ook over te denken om aan de pil te gaan.

 7. nikita

  ik ben 11 ik kwam er 30 maart nog niet achter 🙁 ik voelde het niet en nu 2 dagen later maandverband ik voel me ongemakkelijk! bij en het bloed stinkt o_0.. chocolade ga ik proberen 😀 ik was pas ziek en had geen honger en nu dit! kan het erger ! :grr: maar ik ga de tips gebruiken en ik schaam me op school maar het is nu nog vakantie voor me ik kan gwn niet! :ugh: en ik vraag me moeder om chocolade we hebben al chocolade (zekerheid) greeettzzz : me :love:

 8. Sophie

  Hoii, ik ben Sophie en 11 jaar.
  ik kom net uit school en ik lach op de bank met een stukje chocola…

  toen dacht ik even: effe naar de wc dan….
  zucht

  dus op de wc kreeg ik vresselijk veel pijn in m’n buik… ik keek in de wcpot en ik ben dus voor de eerste keer ongesteld.
  Ik weet niet of ik daar nou zo blij mee ben, toevallig heb ik wel vandaag bijna een boek uit en dat boek ging ook even over ongesteld zijn.
  ik wilde vooral zeggen dat deze tips echt helpen!:-)
  alleen m’n misselijkheid blijft.
  maar erg bedankt voor je tips.xxxx

  • Anoniempie

   Sta voor je klaar! 😳 :love: :love: :love: :*

 9. Daphne

  Leuk artikel, ben op dit moment zelf ongesteld en heb echt heel erg pijn in mijn onderbuik. Maar gelukkig is het zondag, en hoef ik niet zoveel te doen. Maandag en dinsdag dan weer wel, helaas! 🙁 x

 10. lyanne

  hahaha! Oh heerlijk! ik zit hier op de bank me ellendig te voelen! En dit maakt mijn dag al een stukje beter!!

 11. rolayla

  ben 12 jaar en net ongesteld geworden
  wat nu ik gebruik al van die beginners
  maandverbande :ugh:

 12. Mir

  Hahaha! Leuk stukje!

 13. charlie

  ik ben nu ongesteld en ik haat het heel erg ik heb altijd pijn aan mn rug soms ook hoofdpijn buikpijn en ik ben ook niet zo aanspreekbaar :hmm: ik vind het maar oneerlijk dat jongens het zo gemakkelijk hebben :ugh: de tips zijn wel handig ik ga ze zeker gebruiken 😛
  (mijn stemming nu :ugh: :grr: 🙁 o_0 >_< 😡 🙁 :phew: :[ :angry: )

  -xxxxxxxxxxxxxxx- charlie

  ps ik heb medelijden met iedereen die deze hel ook moeten doorstaan xxx

 14. Evieoetlottum

  Ik vind het maar flauw.
  Jongens hebben nooit wat ze worden niet ongesteld onzo echt flauw.
  Maar dankjewel voor de tips

  Xxxxx Evie 😆 :love:

 15. esmee

  Ik heb op dit moment ook erg veel last van mijn rug,
  Ik heb alleen het probleem dat ik geen pillen kan slikken die tuf ik gelijk weer uit o_0 echt irritant. Help me plies verga van de pijn xxx

 16. sofie

  Ik ben het nu ook, geen pretje. Meestal heb ik het 5 dagen & niet zo heel erg, maar leuk is anders. Ik merk dat als ik een film kijk dat ik dan toch wel errug snel moet huilen, haha 🙂

 17. marije

  ben het net geworden zwaar kut want ik heb deze week toetsweek! x(
  Ik ga je tips zeker gebruiken 🙂

 18. Guusje

  Handige tips! maar ik zou een pil niet al te vaak doorslikken als het niet nodig is
  want voor de meiden met vriendjes… ongesteld worden is soms fijn omdat je dan zeker weet dat je niet (perongeluk?) zwanger bent. Slik je de pil door dan kan het zijn dat je zwanger bent maar je het niet eens door hebt! dus daar zou ik absoluut meer oppassen. maar wanneer je net die leuke date hebt tijdens je stopweek of op vakantie gaat is het doorslikken wel een hele uitkomst!:)

 19. mijnnaamismooi;)

  Ik heb er eigelijk nooit zo heel veel last van alleen heel moe s’ochtends maar in de middag is dat weer weg:) ik vindt het wel heel stom want ik ben het echt vet lang (9dagen) maar nu ik tampons gebruik lijkt het veel minder 🙂

 20. meeee

  ik kan de tips ook wel gebruiken.. pffff

 21. Robin

  Ik heb er best last van. Ik word een ontzettend bitchy persoon, en bloed veel. Helaas kan ik me niet elke maand 5 dagen ziek melden op school.

  • charlie

   hahahahahahahahaha echt zo 😆 ik ben het helemaal met je eens xx 💡

 22. Simone

  Ik slik altijd 3 strips door van de pil, dat kan helemaal geen kwaad en was volgens mij zelfs gezond. Alleen je moet ‘m niet te lang doorslikken, het bloed moet ergens heen en anders moeten ze dat vieze, oude bloed er handmatig uithalen, dat wil denk ik niemand.

 23. Fashionloveer

  handige artikel! had echt nodig
  en heb het ook vooral dat ik dan in die week (nja 5 dagen dan)
  ook sneller de neiging heb om te janken..!
  er hoeft maar iets kleins te gebeuren en ik voel de tranen al opkomen,
  en niemand kan ook op dat moment echt wat zeggen zonder dat ik er sjaggie van word.
  en heb ook wel is dat ik echt zo erge krampen heb dat ik amper kan lopen..

  hoe kan het eigenlijk dat je soms niet ongesteld bent (ik ben het al ong. wel 2á3 jaar) maar soms word ik helemaal niet ongesteld..

 24. alice

  ik heb de pil gekregen voor mijn huid, ik had echt heel veel last van acné en dit was de laatste optie, en de pil is echt een wondermiddel! ik heb geen last meer van krampen, je kan doorslikken, je weet wanneer je ongesteld woord en op mijn huid is geen één pukkel te bekenen(oké als ik ongesteld ben ééntje :)) ik raad de pil echt aan!! mijn ouders hadden er eerst wel moeite mee maar de huisarts heeft uitgelegd dat het niet alleen antizwangerschaps enzo is.

 25. Rochella

  ge-wel-dig stukje haha, ik zou bijna weer zin krijgen in mijn ‘periode’.. ;p (chocolaa, films, joggingbroek aan.. ;D)

 26. Birgit

  Oh wat komt dit toch weer op het perfecte moment 😀 (niet sarcastisch bedoelt)

 27. Nina

  Jeeh, ik ben 14 en ben het nog niet. Maar wel heel leuk geschreven en ik onthoud de tips voor als ik het wel ben.

 28. Wendy

  ik huil ook altijd suppersnel (4x per dag?:O) dan, ik ga raar denken enzo dingen zeggen die ik niet meen, zou het liefst aan de pil willen maar dat vertrouwen mn ouders niet natuurlijk ( vriendje..)

 29. imme

  superleuk artikel!
  ik weet nooit wanneer ik ongesteld moet worden en ben ook heel onregelmatig ongesteld dus ik wil graag de pil gaan slikken maar ik heb geen idee hoe ik dat moet vragen aan mijn ouders iemand ideeen?

 30. Ilona

  Herkenbaar! Haha.. Ik heb er alleen af en toe de eerste 2 dagen last van.. Maar een ander weetje, er zit een stopweek in de pil omdat anders de pil vroeger niet werd goed gekeurd door de paus! Want de vrouw moest maandelijks ongesteld worden! Ik slik de pil lekker om de 2 maand en dat bevalt me prima!

 31. Miranda

  Wanneer je sexueel actief bent is doorslikken niet zo’n heel goed plan. Een goede vriendin van mij slikte de pil een aantal maanden door met als resultaat dat ze zich na een tijdje af begon te vragen waarom ze ineens zo’n zin had in zalm terwijl ze dat daarvoor helemaal niet luste.. Juist: zwanger. Het blijft een ding van 99% zekerheid!

  • Ilona

   Het ligt er natuurlijk wel aan hoe je er mee om gaat en hoelang je de pil doorslikt!

 32. basak

  hahah top artikel!!! dit moet gewoon elk vrouw lezen !

 33. Vera

  Zo herkenbaar!

  Ik heb zelf niet heel veel last van buikpijn of rugpijn (wel hoofdpijn), maar ik heb vooral last van de hormonen. Ik word ook bitchy, ongeduldig, veeleisend, onzeker en aanstellerig, maar ik voel me dan ook echt een week ellendig. Dit is bij mij vooral vier dagen voor de stopperiode, daarna wordt het al wat minder.
  Ik heb gelezen, dat veel bewegen, dus wat extra sporten helpt tegen ‘chagrijnigheid’. Ook slik ik soms omega 3-6-9 vetzuren, waar teunisbloemolie en lijnzaadolie inzit, die de hormoonhuishouding in balans houdt.
  Misschien heb je wat aan deze tips, ook al denk ik dat de meiden van SATC het beste helpen;-)

 34. Sanne

  Woow wat heb ik nu een medelijden met jullie meiden die er erg last van hebben!
  Soms heb ik even een rugpijntje en wat meer acne, maar soms heb ik er ook helemaal geen last van. Altijd lekker doorgaan en in mn strakke balletpakje door dansen als er balletles is 🙂 Succes met doorstaan.

 35. dags

  zooo’n leuk artikel!

 36. Joke

  Ik vind de nuvaring een fantastisch voorbehoedmiddel, ben er heel tevreden over. Vraag aan je dokter ineens het automatische timertje er bij, dat is superhandig en ze krijgen het meestal gratis van de vertegenwoordigers!

 37. kim

  Leuk dat je hier overschijft! Deze week is het bij mij ook weer feest en heb al 1,5 repen chocola op, ik denk dan altijd maar dat ik deze week mij zelf best eens mag verwennen.

  hier krijg ik weer een opkikker van! Thanx!

  xx

 38. Essificationnn

  Leuke tips! haha
  ik heb er zelf idd ook heel veel last van, maar ik ben nogal een drama queen soms, dus mijn ouders en zusje denken vaak dat ik me aanstel als ik op de bank lig te kreunen van de buikpijn :S dus dat is wat minder

  liefs Esther

 39. Lin

  Leuk artikel… 🙂

  Omdat ik gestopt was met de pil, duurde het ong een jaar voor dat mijn cyclus weer op gang kwam, met als gevolg….ben al 5 weken non stop ongesteld en het is nog steeds niet over, :'( :'( :'(

 40. Lotte

  Helemaal waar!
  Met (eventueel een pijnstiller achter de kiezen) wat comfort food (een goede reden voor goede chocola) op de bank zielige films kijken en even goed uithuilen. Pfoe, dat helpt bij mij altijd perfect! En daarna weer leuke dingen doen & het normale leventje weer oppakken

 41. Véronique

  Hoelang slik je de pil dan door om het ff het maximum te noemen voordat je doorbraakbloedingen krijgt? (dus hoelang kan jij doorslikken zonder doorbraakbloedingen?)

 42. lieke

  Ik heb er eigenlijk weinig last van, al helemaal sinds ik overdag tampons gebruik (’s nachts niet, dan heb ik een rood onderlaken ’s ochtends). Ik heb een klein beetje rugpijn maar dat is het. Ik voel me wel altijd wat down, wat ik oplos door gewoon lekker te gaan schieten in de tuin (Ja ik heb een eigen korf, ik word daar ongelooflijk blij van), beetje hangen op m’n kamer of te lezen. Relaxen dus, zoals jij al zegt.

 43. Ankie

  Ik ben 14 jaar, en heb laatst ook de pil gekregen van de dokter. Ik had zoveel buikpijn dat ik niet meer kon lopen! Gelukkig werkt de pil wel 😉

  • Anne

   same here! Had geeneens tijd om te huilen en chocola te eten, kon alleen maar dubbel geklapt op de bank liggen en af en toe keihard au roepen XD
   Gelukkig gaat het nu een stuk beter! 🙂

 44. emmaly

  haha ik moest echt lachen toen je zei; ‘we mogen relaxt zittend plassen’ haha!

 45. Marijke

  Dit heb je erg leuk geschreven Cynthia! 😉

 46. Wieneke

  ik had er zelf best wel last van.. was een week van de leg.. ik ben nu sinds ongeveer een jaar overgestapt van mycrogynon 30 (21 pilletjes, 7 dagen niks.. dus ongesteld), naar de yasmin 24+4 (28 pilletjes, 4 placebo’s… 1 a 2 dagen ongesteld!) Ik vind het geniaal en zou niet meer terug willen!

 47. Donja

  Ik heb er gelukkig niet zoveel last van. Leuk artikel. 🙂

 48. Eline

  Goed artikel dit, volgens mij zit ongesteldheid nog steeds in een taboesfeer. Leuk dat je er zo persoonlijk over schrijft!

  • Suuz

   Dat ben ik niet met je eens. Er wordt genoeg over ongesteldheids gesproken en ook zijn er genoeg tamponreclames. Niks taboe aan dus…

 49. Laura

  Omg, Aleve is écht mijn redding als ik ongesteld ben. ik zou niet overleven zonder! En verder chocola, veel chocola ^^
  Helaas kan ik niet ff lekker op de bank hangen ofzo, omdat ik gewoon naar school moet en ik kan ook niet een hele week missen –‘
  Supergoed artikel trouwens! ♥

 50. Evi

  Handig artikeltje!

  Ik zit nu zelf ook al een tijdje aan de pil.
  Eerst had ik Microgynon 30 maar daar kreeg ik zo’n stemmingswisselingen van (ook als ik niet ongesteld was) en daarom ben ik een half jaar geleden over gegaan op Yasmin.
  Dit is een veel fijnere pil met minder hormonen, dat werkte al een stuk beter.

  Nu ga ik binnenkort een afspraak maken bij de GGD voor een Implanon.
  Dit is een staafje dat je in je arm laat zetten en dat hormonen afgeeft.
  Het beschermt voor 100% en hij blijft drie jaar lang zitten.
  En het leuke ervan is (als je geluk hebt) dat 2 van de 3 vrouwen niet meer ongesteld ervan worden (of in elk geval minder).
  Dat betekent dat je drie jaar lang nergens aan hoeft te denken en je alleen één afspraak bij de GGD nodig hebt (die misschien een beetje vervelend is, het gebeurt onder plaatselijke verdovind).

  Echt een aanrader voor mensen die echt last hebben van hun menstruatie!

  Liefs!

 51. Anne

  Ik ben ook heel erg fan van Aleve Feminax! Zonder ben ik de eerste 2-3 dagen van mijn ongesteldheid echt niks waard en lig ik op bed met buikpijn en met merk ik helemaal niks van pijntjes of iets. Super fijn 😀

 52. liselore

  ik heb er vreselijk last van! maar ik slik de pil door! wat een uitkomst is dat ding 🙂

 53. mariska

  Doorslikken werkt voor mij niet, als ik daarna weer een stopweek inlas, komt die ongesteldheid drie keer zo hard aan. Mij niet gezien!

  Ik ben ook weleens een jaar gestopt, maar toen werd ik er letterlijk ziek van: overgeven, koorts, diarree, ontzettende pijn in buik en rug. En dat dus elke maand…

  De huisarts zei dat het ‘normaal’ was, en dat ik maar pijnstillers moest nemen. De pijn werd minder met pijnstillers, maar moeten overgeven elke maand kan toch niet gezond zijn.

  Nu slik ik dus weer trouw 🙂

 54. janineee

  Ik zelf heb altyd heel veel last van mn menstruatie! Buikpijn, hoofdpijn, rugpijn, chagrijnig. Ik kan gewoon 3 dagen niet fatsoenlijk liggen/zitten/staan, maar ik ga aan de pil zodat het hopelijk minder erg wordt!!

 55. tanja

  geweldig artikel! bijna niemand schrijft of praat erover dus ik ben blij dat iemand dat eindelijk doet, want we worden het toch allemaal?

 56. Beau

  Ik moet ook heel snel huilen van mezelf. Als ik ongesteld ben moet ik al huilen bij het minste dingetje dat niet leuk of niet goed is of bij mijn verschrikkelijke buikpijn, ik ken je gevoel!

 57. Griet

  Ik heb ondertussen mijn tweede mirena. Na een hoop problemen met verschillende soorten van pil, wil ik echt niets anders meer. Vijf jaar gerust en misschien 2 tot 3 keer per jaar een miniem bloedinkje.

 58. Anne

  Ik ben altijd maar drie, maximaal vier dagen ongesteld. Soms vergeet ik het zelfs, omdat ik nergens last van heb (“oh, tampon-verwisseltijd!”). Door dit artikel besef ik me wel wat meer dat ik van geluk mag spreken…

 59. Nina

  Wat een super artikel zeg!! Het knapt mij op dit moment helemaal op!
  Ik doe ook de pil en ben zo blij dat ik op vrijdag begin en het op maandag vrijwel over is. Dus op school is het geen probleem… ik heb gewoon lekker weekend!!

  Top artikel Cynthia!!!!! Dit soort dingen mogen vaker op de site!

  Kus!!!!

 60. Lisa

  Hej!
  Ik heb zelf bijna een jaar geleden een spiraaltje laten plaatsen, Mirena.
  Ik vergat de pil altijd en als ik dan ongesteld was, kon ik mezelf niet eens uitstaan zo chaggie. Daarna nog tijdje de nuvaring geprobeerd. Maar ook dit was geen oplossing.
  Nu met die Mirena nergens last meer van. Ok, af en toe eens een kleine bloeding, maar dat geeft niet.
  5 Jaar lang niet meer elke dag nadenken of je wel of niet je pil hebt ingenomen, of ongesteld ben wanneer je op vakantie gaat ofzo..
  Ik ben der echt super blij mee! Misschien iets voor jou Cynthia?
  Kus!

 61. Kimberly

  Fijn artikel echt opbeurend! Ik heb dr altijd superrveel last van en ben 2 weken ongesteld en ik slik de pil nog ook! De dokter zegt dat het niet kwaad kan maar toch!

  In het verleden zeiden mn broer en mn vader dat ik me gewoon aanstelde! Maar tegenwoordig niet meer en gaan ze zelf chocoladerepen voor me halen 😀

 62. Joan

  Toevallig zit ik net weer in die periode haha. Gelukkig ben ik aan de pil en die slik ik ook best vaak door, alleen dat had ik al twee maanden gedaan dat ik nu toch wel weer ongesteld moest worden van mezelf. Gelukkig valt het bij mij heel erg mee, af en toe heb ik wel wat buikkrampen en ook van het chagrijnig zijn heb ik weinig last. Wel handige tips allemaal!

 63. Leonie

  ik heb hier totaal geen last van alleen ik eet meer dan normaal hehe 😆

 64. joel

  Ik vind het echt heeeel leuk om een meisje te zijn, maar die stomme periode.. ik háát het. Ik ben één emotioneel wrak, iedereen is stom, dom en niet aardig en de hele wereld is tegen me. (Tenminste, dat denk ik dan (; ) en JANKEN, alsof m’n leven er vanaf hangt. Gelukkig ben ik aan de pil en kan ik er zo voor zorgen dat ik maar één keer in de twee maanden ongesteld word. (langer kan ik de pil niet doorslikken want dan krijg ik dus een doorbraakbloeding). En als die periode dan voorbij is hè.. dan ben ik altijd ZOOOO ontzettend blij 😀

 65. petra

  ik slik zelf ook altijd gwn door, haaaat t om ongesteld te zijn :S
  niemand gelooft me altijd als k ook zeg dat de pil doorslikken geen kwaad kan 😛 xD
  zoon gespecialiseerde arts op tv heeft t ook eens gezegd

 66. Ik

  De eerste dag heb ik ongelofelijk veel pijn (zonder pijnstiller val ik flauw, denk ik). De dagen daarna voel ik me weer normaal.

  Er zijn vrouwen die geld zouden geven om ongesteld te kunnen worden of om kinderen te kunnen krijgen, daar moet je maa aan denken. Dit is een “voorbereiding” op later, wees gelukkig dat je ze hebt, zo kan je later kinderen op de wereld zetten.

 67. Esmee

  Grappig. Ik had het hier laatst met wat meiden op m’n werk over. Ik slik de pil ook vaak door. Heb het daar met mijn huisarts over gehad en er meerdere dingen over gelezen.
  ik word niet ziek ofzo door mijn ongesteldheid maar heb wel last van mijn rug en moet om alles huilen (ik huil van mezelf ook al heel snel). Ik slik meestal 2 of 3 strips door, en doe dan een stop week. Dit ook wel als controle of er misschien niet toch iets ‘fout’ is gegaan. En ik merk aan mezelf dat mijn lichaam die ongesteldheid toch nodig heeft ofzo. Ik krijg een beetje een opgeblazen gevoel in mn buik na een paar weken door te hebben geslikt.

  • Esmee

   De hele clue van mn verhaal haha. Eigenlijk wisten al mijn collega’s helemaal niet dat dat gewoon zonder gevaar kon, doorslikken. Ze dachten allemaal dat dat niet goed zou zijn voor je lichaam. Vreemd eigenlijk, dat daar zoveel misverstanden over bestaan…

 68. Arianne

  hmm,, Ibuprofen is de werkstof die in Ibuprofen zit (logisch? :P) en in Aleve zit naproxennatrium, werkt anders en voor veel mensen beter 🙂 Het enige wat ik hoef te doen is zo snel mogelijk weer in slaap proberen te vallen als ik merk dat ik ongesteld ben, na een uurtje slapen heb ik er minder last van, waarom weet ik niet, maar ben er blij om! Als ik niet in slaap kan vallen kan ik alles krijgen, koud, warm, overgeven, migraine en allemaal andere naaaare dingetjes 🙂
  (chocola HELPT ECHT!!!!!!)

 69. yvonnee

  Hmm maar als het eigenlijk een ‘nepongesteldheid’ is ?
  word je dan ook gewoon ongesteld als je perongeluk
  zwanger bent geraakt door de pil ?

  Zoiets hoor je wel eens, toch?

 70. Marye

  Ik gebruik ook altijd alive of naproxen, ik word altijd erg misselijk en met buikpijn en rol ik mezelf altijd helemaal op en na een paar uur zakt het weer en kan ik gelukkig weer door. Have a happy period uhhmmm haha!

 71. Maaike

  Handig artikel. Dat je gewoon de pil kan doorslikken zonder problemen wist ik niet, maar dat ga ik nu zeker doen. Ik had altijd vreselijke buikpijn, (als in dat ik 3 dagen alleen maar in bed kon liggen en niks anders) en met de pil is dit gelukkig een stuk. Inder geworden, maar echt fijn is het nog steeds niet. En ik ben op dit oment ongesteld en ik ga je raad opvolgen en pannenkoeken eten, want daar heb ik zin in. 🙂

  • Maaike

   Oh, er staat ‘een stuk. Inder’ maar ik bedoel natuurlijk ‘een stuk minder’ 🙂

 72. Nikki

  Handig artikel! Ik wil alleen wel even wat corrigeren: Alle NSAID’s (Dus ook naproxen) hebben een bloedverdunnende werking. Ze helpen goed bij ongesteldheid doordat er stofjes (prostaglandinesynthetaseremmers) in zitten die zorgen voor de krampen en de pijn in de baarmoeder minder worden.

 73. roos

  Handige tips! Ik heb echt niet normale last van mijn ongesteldheid, ik heb altijd super erge buikpijn, koorts en soms is het zo erg dat ik moet overgeven.
  Ik slik nu altijd paracetemol, maar werkt dat aleve feminax goed?

 74. Stefanie

  De eerste twee dagen zijn altijd het ergst bij mij, maar ik neem gewoon 2 dafalgans per dag en dan heb ik nog maar een klein beetje buikpijn. Ik neem trouwens de slik-dafalgans, want die zijn sterker dan de zuigversie, heb ik gemerkt. Verder duren mijn regels maar een 5-tal dagen, dus dat is dan wel mooi meegenomen. Handig artikel!

 75. Jeannet

  Hee, dit vind ik echt een heel handig artikel! Ik zeg het alleen nooit tegen mijn ouders enzo, ik schaam me er een beetje voor :$ Ook ben ik heel onregelmatig ongesteld en een vriendin had dat ook en die ging toen beginnen met de pil.. Maar ik zou niet weten hoe ik moet beginnen met de pil.. Ik durf het ook niet aan mijn ouders te vragen want we praten nooit over dat soort dingen.. Bedankt voor de tips in ieder geval!

  • Susan

   Dat heb ik dus ook, ik weet ook niet hoe ik moet vragen. Maar ik wil wel graag aan de pil omdat ik er altijd last van heb. Wel een handig artikel!

  • Jeannet

   Oh wat fijn dat ik niet de enige ben! Ik heb ook wel eens dat ik het gewoon 2 maanden niet ben. En dan zit ik erop te wachten en dan komt het maar niet. Maar aan de andere kant wil ik ook niet kilo’s aankomen van de pil enzo of vervelende bijwerkingen krijgen..

  • Susan

   Nee die bijwerkingen zijn ook niks maar er zal vast wel een pil zijn die dat minder heeft, maarja ik weet echt niet hoe ik erover moet beginnen want we hebben het er verder ook nooit over.. Wel vervelend dat je het zo onregelmatig bent, dat heb ik niet zo maar wel veel bloedverlies 🙁

 76. Nina

  Ik vind mezelf ook altijd zoo zielig als ik ongesteld ben, en als ik dan tv kijk, dan jank ik echt om alles’ om reclames van zeehonden om glee om gtst en ga zo door… En als ik ruzie heb met m’n ouders dan moet ik ook altijd huilen. En indd een goeie tip; NOOIT iets bakken in die tijd, want dat gaat fout( beslagkommen die omvallen en eieren die kapot op de grond vallen)

 77. Astrid

  Ik mag van mijn ouders nog niet aan de pil, dus ik ben het altijd maar gewoon. Ik heb het geluk dat heb bij mij niet elke maand is soms sla ik een hele maand over of ben ik een paar weken te laat. Ik neem altijd paracetamol en een warme kruik op mijn buik en dan slapen dat werkt het beste. 🙂

 78. daisy

  Als je ongesteld zijn al verschrikkelijk vind…..

  Dan moet je eens een bevalling meemaken… die weeën om de minuut, ik bijvoorbeeld 48 lang.. dat doet pas pijn!

  En dan heb ik het ook nog niet gehad over uitscheuren en hechtingen op plaatsen die je niet wilt en die 6 weken erna dat je nabloed.. (te vergelijken met een 6 weken durende ongesteldheid)

  Of zelfs al zwanger zijn…. die eerste 12 weken dat je continu misselijk bent en je om elk wissewasje, elk luchtje miet spugen.. en de hele dag moe bent.

  Welkom in een vrouwenwereld!

  Vroeger klaagte ik ook over mijn menstruatie en had ik er behoorlijk last van maar als je ooit een kindje hebt gehad, en dus die zwngerschap en bevalling hebt meegemaakt klaag je nooit meer over ongesteld zijn. Je merkt het niet eens meer,je vergeet gewoon dat je ongesteld bent… :love:

 79. Jennifer J

  Ik slik de pil ook vaak door, ik ben in een stopweek altijd ziek :S en ik wil dus niet elke maand ziek zijn haha.

 80. Melanie

  Ik heb er ook zooooo veel last van. Ik slik sinds 4 jaar de pil door, ik stop 2 a 3 keer per jaar een weekje.
  Dan is het wel vol te houden. Voorheen was ik een dikke week ongesteld, en nu sinds 2 jaar, omdat ik al zo lang doorslik, heb k er nog maar 3 dagen last van, maar wel 3 dagen met heeeeeeeel veel pijn.
  Buikpijn, rugpijn, hoofdpijn, misselijk, gewoon echt ziek!

  Aleve feminax?? Jeh geprobeerd! Mijn vriend vond me zo zielig( een jaar geleden) dat hij een doosje aleve feminax voor me was gaan halen, hij had het op de reclame gezien.
  Toen hij thuis kwam heb k meteen eenteje gepakt, in de middag weer…. En opeens werd ik zo ziek, meer hoofdpijn, hartstikke misslijk, overgeven.
  Yep je raad het al, ik had echt werkelijk alle bijwerkingen van die pillen… Pfffff
  Dus ik hou t nu bij ibuprofen, maar niet te veel omdat er inderdaad bloedvdunners in zitten, maar omdat ik niet meer erg ongetseld ben valt dat ook wel allemaal mee!

  Succes dames in jullie happy period!,, haha

 81. Sandra

  De werkzame stof bij Aleve Feminax is naproxen. Tevens is dit ook een ontstekingsremmer 🙂 Naproxen verminderd de krampen van de baarmoeder met als resultaat minder buikpijn en bloedverlies.

  Verder leuk artikel!

 82. Marloes

  Ik ben een groot emotioneel wrak als ik ongesteld ben, zoals nu. Komt er dan ook nog bij op dat ik slecht nieuws had gekregen dus op dit moment is het depressief op werk en daarna depressief in bed. Nog een paar dagen en dan is het allemaal voorbij _O_

 83. margot

  Ik ga ook altijd huilen als ik moet praten :’). Hihihi. Bedankt !

 84. Resy

  Leuk artikel! Gelukkig heb ik er zelf niet zo veel last van 🙂

 85. Heleen

  Wat een ontzettend leuk artikel. Echt super herkenbaar! Dat Aleve Feminax heb ik nog niet gebruikt, misschien dat ik dat de volgende keer eens ga proberen. 🙂

 86. Nynke-Boudien

  Ik heb nooit heel veel last als ik ongesteld ben. Ik heb wel last van af en toe wat kramp, maar niet zo erg zoals sommige andere meiden het hebben. Chocola heb ik wel erg trek in!

 87. ess

  DIT vind ik nou zoooo’n leuke artikel! Serieus had de hele artikel lang een big smile op mijn gezicht, zo grappig en zo waar!
  En oooh wat moest ik hard lachen bij dit stukje:

  Wil je al een poos dat ene boek? Bestel of koop hem, dan kan je er lekker mee op de bank hangen. Al weken zin in chocoladetaart? Koop het (nee, niet zelf maken, ik garandeer je dat je huilend onder de chocola door het huis heen rent omdat het niet lukt).
  HAHAHAHAHAHAH

  Superartikel, en helemaal waarr!!

 88. Anneke

  Kleine toevoeging aan dat jij doorslikt..
  dat kan niet met elke pil.
  Ik heb bijvoorbeeld de 3fasen pil, en met mijn pil wordt het niet aangeraden (volgensmij helpt het niet eens, je gaat dan alsnog na een paar dagen in je volgende strip bloeden) om door te slikken.
  Let dus wel op of je niet de ‘gewone’ pil hebt of dat je de 3 fasen pil hebt (deze hebben 3 verschillende kleuren pillen)

  • LyndaH

   Idd, alleen de pil met alleen maar dezelfde pillen in de strip kan je doorslikken. Dit staat ook in het artikel waar Cynthia naar linkt 🙂 maar is idd wel handig om even te vermelden zodat de meiden die de 3-fasen-pil hebben zicht niet vergissen en t ook gaan doen

 89. jolien

  alive werkt voor mij fantastische maar iets wat nog beter werkt ( recept vragen bij huisair ) is een middel tegen kramp , wat ze bij apotheek hebben de hele dag nergens last van top .
  ik ben 16 en slik de pil nog niet namelijk
  ik ga vaak overgeven trillen en buikpijn en rugpijn

  xoxo

  • jolien

   ow en cynthia , je kan het beste 2 nemen staat op de bijsluiter bij aleve

 90. Anouk

  Ik slik de pil sinds kort ook door (WAT EEN UITKOMST) Ik ben iedere keer zo ziek van het ongesteld zijn dat het niet meer gezond was (niet rechtop kunnen lopen, dagenlang migraine en dan nog de buikpijn, rugpijn. En het ergste…..puistjes) Je begrijpt wel dat er bij mij ook hele strips aleve feminax doorgaan.

  Mannen begrijpen niet dat wij zoveel pijn hebben tijdens die periode. Ze zouden dit allemaal moeten lezen 😉

  één week ongesteld is bij mij.. één week huilen (om niks), pijn, chagrijnig zijn, chocolade eten, zielig zijn, ziek zijn, ruzie met iedereen thuis,….,…..,……
  Daarom doe ik het liever één week in het half jaar in plaats van iedere maand!

  Zo’n melding lijkt me daarom erg handig —> WARNING SHE’S GOT HER PERIOD!!

 91. M

  ik was begonnen met de pil toen ik net 14 was. en ongeveer een jaar ofzo geleden was ik gestopt omdat ik geen vriendje meer had enzo. en toen was ik 8 maanden niet ongesteld geworden (niet zwanger hoor haha) dus kreeg ik van de dokter 10 hormoonpillen (1 per dag) en daarna werd ik wel weer ongesteld, inmiddels zou ik het weer al geworden moeten zijn maar ben het nog steeds niet.. best wel troep dus die hormonen

  • Anneke

   Ja, gezond is alles. Maar ik ben hélemaal niet te genieten als ik geen pillen slik. En ik weet dat het uiteindelijk beter is als ik helemaal NIKS slik, maar ik heb een vriend, en een condoom alleen vinden we niet altijd een uitkomst, dus daarom slik ik de pil.
   Een spiraaltje wil ik ooit ook wel een keer proberen, een keer in de zoveel jaar naar de huisarts klinkt heerlijk.. MAAR, hoe ’t precies werkt kan ook niemand uitleggen, en dat vind ik ook geen fijn idee (denk aan de bijwerkingen op lange termijn)

   Een vriend van me heeft eens gezegd dat je elke dag naar de maan moet kijken, dat je dan een goede en prettigere cyclus krijgt.. maar euhh??? XD

  • Ilse

   Hi..
   Even over hoe een spiraaltje werkt.. Normaal bouw je in je baarmoeder een soort slijmlaag op die er tijdens je menstruatie uitkomt.. Wanneer je een spiraaltje neemt (zijn meestal van koper gemaakt) krijgt je lichaam geen kans om die slijmlaag op te bouwen (het spiraaltje zit in de weg) en zal je niet ongesteld worden..

   Ik slik trouwens de pil ook al een hele poos.. Wanneer ik ongesteld werd, had ik kans op flauw vallen.. Erg ongemakkelijk als er mensen zijn die dat niet weten–

  • Tiffany

   Volgens mij zit je uitleg over hoe een spiraaltje werkt niet echt goed… (niet rot bedoelt ofzo, ik wou gewoon even laten weten hoe het volgens mij(en mijn school) wel werkt;) ) Je hebt 2 soorten spiraaltjes, eentje met koperdraad rond en eentje van plastic. Bij het eerste spiraaltje is het de koperdraad die ‘het werk’ doet. Deze draad zorgt ervoor dat de zaadcellen niet meer actief zijn en dus niet meer bij de eicel kunnen geraken. Bij het plastic spiraaltje zitten er hormonen in het spiraaltje die voor hetzelfde effect zorgen. Tegenwoordig plaatsten ze trouwens meer van die plastic spiraaltjes ;).

   En even over het inbrengen, dit moet je bij de arts laten doen en het eruithalen ook. Mijn moeder had(en heeft) ook een spiraaltje toen zij hem eruit ging laten halen heeft de dokter iets misprutst en toen moest ze hem er onder verdoving en al die enge dingen eruit laten halen. :$

   xx Tiffany

 92. Green

  Leuk artikel 🙂 Ik krijg er al bijna zin in! Oké, dat is misschien ook overdreven, maar op de bank hangen en melige films kijken zie ik wel volledig zitten!
  Nu even iets anders. De pil doorpakken werkt voor mij niet, ik krijg daar telkens hoofdpijn van en dan moet ik er wel mee stoppen. Misschien toch maar eens op zoek naar een ander anticonceptiemiddel, want al die hormonen vind ik sowieso niet al te best.

 93. laurence

  Toen ik de eerste foto zag dacht ik: “als je ongesteld bent moet je WENEN WENEN!”
  😛

 94. Amro

  Hoi,

  Het is inderdaad eennadeel van het vrouw zijn…( wacht maar tot je een kind hebt gekregen haha….maar daar krijg je iets moois voor terug he)
  Ik was vroeger ook erg ongesteld…8 a 9 dagen…buikpijn rugpijn de hele mikmak…Maar ik mocht er van mijn ouders nooit voor thuis blijven..Het is een gezonde ziekte zei mijn moeder altijd..En ergens heeft ze gelijk ( hoe vervelen die week ook kan zijn) Als je een collega hebt die iedere maand een week thuis blijft omdat ze ongesteld is…( heb ik gehad) word echt niet gewaardeerd…
  Nadat ik kinderen heb gekregen kreeg ik nog meer last van stolsels..( sorry maar dat hoort ook bij di8e week) Nu heb ik voor de 2 de keer een mirena spiraaltje..ideaal…de eerste tijd was ik alleen maar ongesteld ( wat bloed verlies maar niks in vergelijking met daarvoor)…en nu ben ik het gewoon helemaal niet meer..af en toe een heel iennie minnie beetje maar dat mag geen naam hebben..Dus als je wat anders wilt dan de pil…Mirena spiraal….Ik weet alleen niet goed of het ook voor jongere meiden geschikt is…
  Dames succes in de vervelende week..helaas..maar ja we moeten er nou eenemaal doorheen..

  • Mieke

   Hey, heb ook al eens gevraagd naar een spiraal bij huisdokter en gynae, maar beide raadden het af omdat het niet goed is als je nog geen kinderen hebt gehad.. Hoor wel heel veel goeds over de vaginale ring..

  • Céleste

   Ik heb een mirena gehad voor mij nooit meer Bloeding naar bloeding en in mij geval was de mirena ook niet veilig raakte namelijk zwanger.

 95. Maud

  Ooh wat vervelend! Ik heb er gelukkig niet zo’n last van, maar meisjes/vrouwen die ik ken hebben er idd ook heel erg veel last van.
  xx.

 96. Germa

  Leuk artikel. Ik heb er zelf ook altijd behoorijk last van. Gewoon accepteren en doorgaan. En idd de pil door slikken wanneer het niet uitkomt.

 97. Lisa

  Was handig en fijn om te lezen, het is inderdaad niet altijd een pretje die hormonen tijdens die week 😉

 98. Sheela

  Ow wat vervelend zeg.. diegene die zeggen dat je overdrijft.
  Als iemand er zelf niet zo’n last van heeft, wees blij!
  Maar ga niet zeggen dat dit artikel overdreven is..
  Want er zijn meiden (onder andere ik) die er wel zoveel last van hebben.

  Ik slik de pil altijd 3 maanden en wordt dan 1 keer ongesteld, omdat ik er zo’n last van heb.
  In het begin bleef ik een week thuis van school..
  Inmiddels probeer ik het zo te plannen dat ik de eerste dagen niet hoef te werken, als ik er het allermeest last van heb (dat verschilt altijd, ik werk in de zorg, dus heb wisselende diensten iedere week..)

  • LyndaH

   Dit heb ik ook precies hetzelfde!! 3 strips doorslikken en dan toch een stopweekje anders vind mn vriend t niet gezond hihi..

   Helaas ben ik op mn 14e begonnen met de pil omdat het toen zou helpen teen de buik en lage rugpijn. Heeft t ook wel gedaan alleen nu is alle pijn 10 keer erger terug en mn huisarts zegt dat een zwaardere pil niet zal werken 🙁

   Vandaag komt de “oma” weer op bezoek en gelukkig heb ik een lief vriendje die me dadelijk eventjes een lekkere rugmassage geeft, scheelt weer een klein btje met de pijn.

   Verder lekker veel jammerend op de bank hangen en mn vriendje lief aankijken of ie mn pittenzak weer eventjes op wilt warmen en warme thee en chocomel drinken, dat maakt t een klein btje goed 🙂 je moet toch een btje profiteren van zon periode he, zo vaak heb ik m nu niet meer 😀

 99. T.

  Gelukkig heb ik er nooit zo erg last van, lijkt me verschrikkelijk om er echt ziek van te worden!
  Vaak ben ik wel superchagie en heb hele erge honger en vreet ik me helemaal vol(maar dan mag het ook;))
  Echt een goed artikel!

  Btw, door dat we ongesteld worden kunnen we wel mooi kinderen krijgen!:)

 100. Maureen

  geweldig geschreven! lekker motiverend : ) i likeee

  ik ben ook vandaag ongesteld geworden! hhahah, toevallig <3 xx

 101. Véronique

  Hee,
  Als je de pil zolang doorslikt ,hoelang slik je hem dan door zonder dat je doorbraakbloedingen krijgt?
  xx

 102. Judith

  Dit komt zó op het juiste moment… Ik was vandaag zo ziek van ongesteldheid dat ik de hele dag in bed ben gebleven, en dat terwijl ik dinsdagochtend vroeg mijn vliegtuig moet nemen om voor 5 maanden naar de VS te gaan. Zo vervelend, ik moet nog een aantal dingen voorbereiden en het lukt gewoon niet… 🙁 Ik werd vandaag ook heel emotioneel, bang dat m’n gastmoeder me niet aardig gaat vinden enzo… Dit artikel is wel even een eyeopener dat ik aan het overdrijven ben. (:

  Gelukkig gaat het inmiddels al wat beter. :D:D Ik ga zo wel even wat chocolademelk voor mezelf maken, haha. Dankjewel voor dit artikel Cynthia!

 103. Gaby

  Oh Cynthia dankje! Net vandaag ongesteld geworden en zit met de nodige pijnstillers op de bank te lachen om je heerlijke schrijfstijl! Keep on going!

 104. Alicé

  Mijn cyclus is echt zo onregelmatig, laatst zaten er wel 3 maanden tussen!
  Maar pijn en last heb ik er niet van .. lucky ;)!
  Leuk en handig artikel, echtwaar’x

 105. Janneke

  Als ik zo de berichten lees, heb ik toch wel heel veel geluk!

  ‘vroeger’ (toen ik de pil niet slikte) had ik echt minimaal een week bloed (en heel veel)…. bovendien zat ik onder de puisten en had ik last van baardgroei. Maar echt chaggie.. nee, wel buikpijn.

  Nu ik de pil slik (2-3 jaar ondertussen) heb ik haast geen puist meer op mijn gezicht (afkloppen…..), baardgroei is stukken minder (ik heb ook lazer behandelingen gehad) en ik ben hooguit 3 dagen aan het bloeden (maar aan een maandverband per dag heb ik ruim voldoende)

  ‘k moet wel zeggen dat ik tegenwoordig wel bij elke zielige film zit te janken…. hormonen denk ik, had ik voor de pil nooit last van….

 106. Gigi

  Interessant artikel en ik denk ook heel herkenbaar voor veel meiden. Ik heb er zelf nooit last van, maar een vriendin van mij die kon altijd alleen maar op de bank liggen als ze ongesteld was, dus ik ken het wel van haar. Twee jaar geleden was ik ongesteld en kreeg ik wél hele erge buikpijn. Ik snapte er niks van want normaal had ik nergens last van en ik baalde al heel erg. Niks hielp, niet één pijnstiller. Ik snapte echt niet dat sommige meiden dit elke maand konden hebben. Ik zat gewoon steeds te huilen van de pijn. Huisarts gebeld, bleek normaal te zijn om pijn te hebben (assistente). Maar het bleef doorgaan en ik kon maar niet slapen. De huisarts was op vakantie, dus kwam er een andere arts. Bleek ik al vier/vijf dagen met een blindedarm ontsteking rond te lopen en moest ik met spoed naar het ziekenhuis…

 107. loes

  Super artikel! Thanks!
  Jij bent echt mijn lievelingsblogger! 🙂

 108. lieke

  heerlijk zo’n artikel!! heb ik nu echt wel even nodig!! maar ja. ik ben nu al 3 weken chagrijnig! maar dat komt omdat me cyclus raar doet! ik ben al 3 weken met “opoe” op stap en ben het wel zat. woensdag eerst maar naar de dokter!

 109. suus

  Wat een leuk artikel! Ik vind je qua schrijfstijl en onderwerpen echt op je best bij zulk soort lifestyle thema’s: vlot, open en het leest lekker weg! Chapeau, dit zou zo in een tijdschrift kunnen staan 🙂

  • Miss Lipgloss

   Wow wat krijg ik ontzettend veel leuke en lieve reacties op dit artikel!!!! <3 BEDANKT! Ik ben er helemaal emotioneel van (drie keer raden in welke periode van de maand ik zit…. 😉

  • Adinda

   Haha heerlijk even keihard huilen is heerlijk. Had zelf afgelopen donderdag de begravenis van mn overgrootopa en ongeteld, heb bijna nonstop gehuild…

  • Suus

   Haha 😀 Gelukkig zijn de reacties positief, anders was het helemaal drama nu 😉

  • Suus

   Ehh die ”haha” was natuurlijk niet op Adinda gericht, het staat er een beetje lullig nu:/

 110. Titia

  Dit artikel komt als geroepen 😆
  Ik ben vanavond ongesteld geworden.
  Wat een leuke, lieve tips Cynthia.
  Alleen de pil door slikken wil niet bij mij.
  In het weekend van 23 en 24 mei 2009 wilde ik de pil door slikken
  omdat mijn exvriend jarig was en we visite kregen.
  Ik ben gewoon ongesteld geworden, maar had niks bij me.
  Gelukkig dat het zaterdag was en de Spar open was 😉
  Rond mijn ongesteldheids periode ben ik wat prikkelbaarder.
  Maar niet perse chagerijniger dan normaal.
  Met de buikpijn en hormonen valt het mij gelukkig mee.

 111. Dayna

  Ben ik even blij dat ik een super leuke vriend heb!
  Als ik me rot voel vraag ik of hij langs wil komen om een enorm zielige film te kijken en dan weet hij wel hoe laat het is 😀 (The Notebook :love: )

 112. Soumia

  Overdreven hahaha niet bij iedereen is de menstrustie zo´n hel. Bij mij gelukkig niet, merk er nauwelijks iets van eigenlijk.

  • Miss Lipgloss

   Verschilt heel erg per persoon, dus wees blij dat jij er niet zo’n last van hebt Soumia 😀

  • Soumia

   Ja dat is natuurlijk wel zo en idd ik heb wel geluk als ik het zo allemaal lees 😀

 113. Mirjam

  Dit artikel komt als geroepen, dankjewel Cynthia! 😀

 114. xAmber

  ik vind aleve feminax echt geweldig! ik eet nooit chocola wanneer ik ongesteld ben…
  handige helaas zit ik de meerderheid op school wanneer ik ongesteld ben

 115. Coco

  Ik meld me het liefst een weekje ziek als ik ongesteld ben. Dan wil ik in bed blijven liggen met een kruik. Maar ja, dat kun je natuurlijk niet doen. Dus dan maar pijnstillers er in en doorgaan.
  Ik heb ook erg last van rugpijn de eerste twee/drie dagen. En voordat ik ongesteld word in mijn bovenbenen, heel raar.

  Het beste is gewoon om jezelf die dagen maar even extra te vertroetelen. Bij mij helpt een warm bad ook altijd (moet je natuurlijk wel een bad hebben).

 116. Ann

  Ik ben bijna een jaar geleden gestopt met de pil te slikken omdat ik voelde dat het niet goed voor mij was, ik had heel veel eczeem en met de stoppen met de pil is de eczeem gewoon weggegaan! Ik voel mijn ook veel meer mezelf en voel me gewoon beter zonder de pil.
  Wel had ik last dat mijn regels nogal onregelmatig waren zonder pil maar dat is ondertussen ook opgelost met een tinctuur van vrouwenmantel.

 117. Danielle

  Ik ben net een paar maanden gestopt met de pil en ik ben 2 tot 3 dagen minder ongesteld en heb alleen een beetje hoofdpijn.

  Aan de pil was ik chagerijnig, had ik rugpijn, hoofdpijn, nekpijn, buikpijn en HONGERRRRR.

  Kan het alleen niet regelen haha

 118. Harriette

  Leuk om te weten, ik voel me ook altijd zo ongemakkelijk dus dit ga ik zeker nog eens overlezen in mijn feestweekje (:

 119. Deborah

  Hoe doe jij dat dan eigenlijk als je pil op is en je ‘m regelmatig doorslikt?

  Ik doe dat ook regelmatig, en was dus eens ruim een maand eerder bij de apotheek omdat ze dus op waren.. Hierop kreeg ik toen doodleuk te horen ‘ja maar je moet nog voor 1,5 maand hebben?’. En dat voelt dan weer zo shit.

  Overigens misschien niet geheel onbelangrijk om bij de aleve feminax te vermelden dat niet iedereen dit zomaar mag en kan gebruiken. 🙂 De naproxen die hier inzit komt inderdaad wel overeen met ibuprofen, maar veel mensen kunnen maagklachten krijgen van deze stoffen, en die wil je er niet ook nog eens bij hebben 😉 Ook moet je uitkijken als je zelf al andere geneesmiddelen gebruikt, al zijn die voor heel andere doeleinden. 🙂

 120. JO

  Normaal reageer ik niet, maar bij deze even een post voor alle meiden die de pil gebruiken of een ander anticonceptiemiddel en hier niet helemaal blij mee zijn. Ik gebruik sinds een tijd de nuvaring en dat is echt ideaal! Op het moment dat je de eerste pil van je strip zou nemen doe je die ring in (hij kan NIET echt verkeerd gaan zitten trouwens, zoals velen denken). Daarna hoef je er pas 3 weken later weer aan te denken en haal je hem er uit. Heel handig wanneer je nog wel eens een pil vergeet of last hebt van je darmen (lees diarree) waardoor de pil niet werkt. Daarbij is het ook qua hormoonafgifte fijner omdat alleen plaatselijk hormonen worden afgegeven en niet in je hele lichaam komen. En als je het niet fijn vind gemeenschap te hebben met je vriend als je de ring nog in hebt (kan wel hoor) kan hij er gewoon dan uit, als je m maar binnen 3 uur weer terug plaatst. En ipv doorslikken kan je ook gewoon doorringen.
  De huisarts weet vaak veel over allerlei anticonceptiemethoden en geeft goed advies wat bij jou zou kunnen passen.

  • Iva

   Heb ook de Nuvaring en dat ding is echt geweldig! Ik vergat de pil wel eens, en ik vond het een fijn gevoel dat er minder hormonen in mij terecht zouden komen 🙂

 121. Christel

  Ik slik de pil altijd heel lang door volgens mij is het nu ook weer 3 maanden geleden dat ik ongesteld ben geweest. Maar ook ik eet bergen chocolade weg. En ben snauwerig en emotioneel. Maar gelukkig is dat maar 5 dagen.

 122. Jill

  Ik twijfel erg over de pil. Al die hormonen kunnen nooit goed voor je zijn. Het schijnt zelfs dat het invloed heeft op wie je verliefd wordt qua chemische reacties. en je hoort om je heen de mensen die stoppen met de pil, zich beter in hun vel voelen. Maar goed, de pil is wel handig, ik slik m al jaren maar de laatste maanden voel ik me er gewoon niet meer zo lekker bij en denk ik dat ik er (even) mee wil stoppen. En ja ongesteld, het is altijd weer die time of the month waarin je gewoon ook een stuk gevoeliger bent.

 123. Ellis

  oh wat een ellende is het toch altijd, ik heb er echt 7/8 dagen last van, echt verschrikkelijk. ik neem maar gewoon wat aleve mee naar school, echt ik haat het gewoon. maarja niks aan te doen, het beste er van maken.
  erg fijn artikel <3

 124. Kim

  Leuke/handige tips! (vooral van die pijnstiller! Die ga ik zeker halen!) :love:

  Ik ben 1 keer in de 3 a 4 maand ongesteld! Ik heb die week netzo veel pijn als dat ik het elke maand zou moeten zijn dus na overleg met de dokter ben ik het gewoon afentoe! (Wat heel fijn is!)

  Die week kan ik namelijk wijnig! Heb veel buikpijn, hoofdpijn en kan niks hebben! Vaak huil ik ook om niks! :blush:

  Die week doe ik ook lekker rustig aan! 😉

  Ik ben blij dat de pil bestaat!

 125. Tessabd

  Oef als ik dat zo lees ben ik wel lucky! heb eigenlijk van niks last. Ik verlies weinig bloed, heb geen buik of hoofdpijn en ben geloof ik ook niet humeuriger. Ik weet alleen niet of ik er zo in geloof dat het totaal niet slecht is om altijd de pil door te pakken. Ik heb hem een keer 3 maanden doorgepakt en was toch echt helemaal ontregeld, idd met doorbloedingen etc.

 126. Marije

  Hahaha superleuk geschreven! 😀
  Echt lachwekkend en bekend!
  Vooral dit stukje:
  “Al weken zin in chocoladetaart? Koop het (nee, niet zelf maken, ik garandeer je dat je huilend onder de chocola door het huis heen rent omdat het niet lukt).”
  Hahaha leuk! Ik ben trouwens ook weer aan de beurt…..

 127. Sharon

  Ik slik de pil altijd door eigenlijk, nouja heel vaak dan. Ik heb er gewoon geen zin in en het komt me eigenlijk nooit fijn uit haha.

 128. Angela

  Goed artikel. Maar wat heb ik een gigantische hekel aan ongesteld zijn. Ik ben het echt 7/8 dagen lang heel erg heftig. Soms zo heftig dat ik 2 maandverbanden over elkaar moet doen. En als je dan ook nog eens krampen in je buik hebt en hoofdpijn. Dan kun je echt wel keihard in huilen uitbarsten. Zelf ben ik sowiezo al verslaaft aan chocola. Maar als ik ongesteld ben kan ik zo 3 repen milka opeten. Maarja… Je bent vrouw en voor al die voordelen daarvan moet je wat over hebben!

 129. Esther

  Ah ik had vandaag nog een heerlijk ongesteldheidsincidentje. Ik was ongesteld en ik zou vandaag vanuit Kenia naar huis vliegen. Ik wilde op het vliegveld voor de douane nog even naar de wc maar die was gesloten. Helaas is de douane daar niet zo snel als hier en stond ik drie kwartier in de rij, waar ik niet meer uit mocht, maar ik kon ook niet meer doorlopen want ik moest nog door de controle heen. Je raadt het al: doorgelekt en nog 8 uur in het vliegtuig daarna. Heer-lijk.

  • Miss Lipgloss

   Omg 🙁 Dat is echt een huil-moment 🙁

 130. Sanne

  Heel handig artikel! Gelukkig heb ik er nooit zoveel last van =)
  Maximaal iets sneller moe of een beetje snauwerig..

 131. Inez

  Ik vind douchen als ik ongesteld ben altijd zo’n ramp! Dan moet ik snel snel m’n onderbroek aantrekken en er snel snel maandverband in doen. En de handdoeken die soms niet zo schoon zijn.. Ook heb ik ze zo hard! Ik weet nog dat ik zo hard bloedde bij sport op school en niet naar het toilet mocht dat ik overal bloedvlekken maakte.. dat was echt niet aangenaam hoor (en zeker niet in de kleedkamer achteraf)

 132. Miss Langhaar

  Ik slik altijd door eigenlijk, omdat ik zoveel bloed verloor dat ik er bloedarmoede door kreeg.
  Dat het hormonen zijn zit me eigenlijk niet dwars, zo’n grote invloed hebben ze niet op je lichaam aangezien ze al uitgewerkt zijn na 1 dag…

  Toen ik nog thuis woonde deed ik er net alles aan om het te verstoppen, ik vond dat echt beschamend, zeker omdat ik de enige was die dat had (m’n moeder al lang niet meer).

 133. Laura

  Ik heb nooit ergens last van als ik ongesteld ben 🙂 Heerlijk! Vroeger wel, maar sinds ik de pil slik niet meer. De pil doorslikken werkt helaas niet voor mij want ik krijg binnen no-time een doorbraakbloeding. Welke pil ik ook probeer. Maar op zich niet zo erg dus, als je net als ik nergens last van hebt als je ongesteld bent.

 134. Jorinde

  Goed artikel. Herkenbaar. Ongesteld zijn voelt toch een beetje als ziek zijn.
  Bewegen (hardlopen) helpt heel goed tegen buikpijn, weet ik uit ervaring!
  Verder: jezelf een beetje verwennen en ervoor kiezen je terug te trekken ipv anderen met je chagrijn op te zadelen 🙂

 135. San

  Fijn artikel, ik heb zelf niet meer zoveel last van de pijn tegenwoordig. Moest vroeger er echt van overgeven/kon niet meer lopen etcetera. Wel heb ik nu nog er echt veel last van met stemming, dat begint al een paar dagen ervoor. Ben inderdaad ook iemand die snel huilt en dan al helemaal. Keuzes maken gaat totaal niet op dat moment, en vroeger als ik een proefwerk had tijdens mijn ongesteldheid haalde ik altijd een onvoldoende, terwijl wel goed geleerd had en dat verder nooit had. Het is gewoon een rotweek! Maar door dit artikel ga ik er wel eens over nadenken om door te slikken. Het zou prettig zijn om bijvoorbeeld om de maand ongesteld te worden in plaats van iedere maand!

 136. cclaudiar

  Ik vind het geen probleem dat er aandacht wordt besteed aan het ongesteld zijn en hoe je er mee om kunt gaan. Maar ik vind het lichtelijk overdreven beschreven alsof het ZOveel bepalend is.

  • Angela

   Voor sommige mensen is het echt verschrikkelijk. Ik ben eingelijk vrijwel altijd ziek van de ongesteldheid. Wel te verstaan onder: niet kunnen lopen van de buik en rugpijn, overgeven en flauwvallen van het bloedverlies. En zo nog veel meer dingen. En zo zijn er nog veeel meer vrouwen in de wereld.

  • Miss Lipgloss

   Cclaudiar, besef je je wel hoe erg sommige meiden er last van kunnen hebben? Ik ben er letterlijk een week ziek van. Ik doe wel m’n werk en ik ga gewoon door maar ik voel me écht heel slecht, zowel lichamelijk als geestelijk. Ik weet dat er meiden zijn die het nog véél erger hebben dan ik. Dus, lucky you dat jij er niet zo’n last van hebt 🙂

  • cclaudiar

   Gelukkig inderdaad dat het ook voor genoeg meiden minder tot niets voorsteld. Kijk het liefst zouden we het ongesteld zijn allemaal skippen. Had ook liever gezien dat we aan de pil moesten als je zwanger wilt worden i.p,v andersom. Of dat er een pil zou zijn voor mannen zodat wij er geen hoeven te slikken want die hormonen kunnen ook niet super goed voor je zijn. Goed voor mij klinkt het dus als overdreven. Maar fijn dat andere meiden zich hier wel in herkennen en gesteund voelen.

 137. Lovebeauty

  handig artikel en je tips/ervaringen om de week door te komen als het weer zover is zijn ook leuk om te lezen.
  Ik ben zelf ook aan de pil gegaan omdat ik de buikpijn elke keer niet kon verdragen, maar ben sins een paar maand gestopt met de pil en het gekke is ik heb die buikpijn niet meer als ik ongesteld word. Misschien dat het komt doordat ik de pil lange tijd heb gebruikt njah ik heb geen idee eigenlijk. Ben allang blij dat ik er ervanaf ben, maargoed als het maandelijks feestje weer begint lig ik het liefst op bed in me chill- kleding films/series te kijken onder het genot van allemaal eten haha. Ik ben trouwens ook iemand die snel moet huilen en ik moet eerlijk zeggen dat ik het best wel vervelend vind. Heb jij dat niet?

 138. Mariska

  Super artikel! Heb er zelf ook altijd heel erg last van (buikpijn vooral en af en toe ook hoofdpijn en rugpijn) maar bij mij werkt Aleve Feminax ook super gelukkig!

 139. Velaija

  Pfoe, ik heb echt een hekel aan ongesteld zijn… alleen het gevoel al! Ik heb meestal de week van tevoren flink koppijn en mijn huid wordt verschrikkelijk. Thank god voor de pil! Ik slik meestal drie à vier strippen door en dan zorg ik dat ik tijdens een rustig weekje ongesteld word. Yay!

 140. eva

  Wat fijn dat je schrijft dat het niet schadelijk is om de pil door te slikken, ik zei het ook altijd tegen meiden in mn omgeving maar niemand geloofde me!

 141. Luciee

  Super leuk en handig artikel!!. :]

 142. Priscilla

  Ik heb echt ontzettende haat aan ongesteld zijn.. vooral het onbegrip dat je soms tegenkomt, vaak ook omdat sommige vrouwen er minder last van lijken te hebben, dan denken ze gelijk dat je je aanstelt! Ik heb zelf regelmatig dat ik flauwval als ik ongesteld ben en daarom blijf ik dan ook het liefst thuis de eerste 2 dagen.

 143. Anne

  Dankje!! Had ik net even nodig, ik word het net de week dat de scholen weer beginnen enzo, en ben 12 en heb nog geen zin in de pil 😉

 144. Jose

  Wat een leuk artikel, Cynthia! Erg leuk geschreven & altijd handig 🙂
  Sinds ik weet dat het ‘doorslikken’ van de pil geen kwaad kan, doe ik dat ook. Ik ben minder heftig ongesteld & bovendien zijn mijn kleine borsten na een tijdje doorslikken ook wat voller. 2 vliegen in 1 klap! 🙂

 145. Stacy

  Ik slik de pil ook altijd maanden lang door 🙂

 146. Elyne

  Leuk dat je dit behandeld in een artikel.
  Ik heb altijd 2 dagen van te voren dat ik echt supper chagerijnig wordt en nergen zin in heb. Ik wil alleen maar alleen zijn en heb geen zin in andere contacten. Wil die dagen dan alleen in mijn bed blijven en tv kijken of achter de computer. Ook krijg ik hele erge vreetbuien en wil ik alles wat ongezond is eten. En als ik het op heb krijg ik zo’n spijt dat ik begin te huilen. Ik ben normaal ook erg emotioneel en dan helemaal. Ik leef dan in één grote depressie en kan mezelf helemaal afkraken aan dingen van mezelf. Dit blijft dan ongeveer 5 dagen, tot mijn 3/4 dag van mijn menstruatie.

 147. Sophie

  handig artikel aangezien ik vandaag ongesteld ben geworden ben nu ook zo chagerijnig als de pest pff

 148. Sandy

  Wat goed dat je melding maakt van de endometriose. Ik vermoedde het zelf al heel lang, mijn vorige huisarts echter stuurde me zo weer weg. Pas tijdens de zwangerschap van mn zoontje werd bevestigd dat ik toch wel degelijk endometriose heb, ze kwamen er bij toeval achter toen er een cyste van mijn baarmoeder verwijderd moest worden. Wat mij betreft mogen meiden/vrouwen hier zeker over geïnformeerd worden want het schijnt nog best vaak voor te komen helaas!

  • Dappie

   wat is endometriose eigenlijk? :S ik heb er nog nooit van gehoord :O

  • Miss Lipgloss

   Het is een soort verkleving van/bij je eierstokken geloof ik, je kan er vruchtbaarheidsproblemen door krijgen.

  • Nikki

   Bij endometriose groeit het baarmoederslijmvlies, dat normaal gesproken alleen de binnenzijde van je baarmoeder bekleedt, ook op plaatsen buiten de baarmoeder.
   De meest voorkomende lokaties van endometriosehaarden zijn oa rond de eierstokken, diep in het kleine bekken en thv het buikvlies. Het kan echter ook voorkomen rond de darmen en op de blaas. Voor meer informatie zie http://www.endometriose.nl

  • Liset

   Ik ben ook erg blij dat je Endometriose vermeld in je artikel! Ik zelf heb na jarenlange klachten (ernstige buikpijn bij de ongesteldheid, rugpijn, pijn in de benen, vermoeidheid, hoofdpijn) ook de diagnose gekregen, maar ben toen wel een eileider kwijtgeraakt en er moest een stukje van mijn darm uit (15 cm).

   Dus meiden die heel erg last van pijn bij de ongesteldheid hebben en soms zelfs daarna (dus chronisch pijn) laat je doorverwijzen naar een gynaecoloog, want ik ben er zelfs arbeidsongeschikt door geraakt.

   Ter notitie:
   Endometriose is een aandoening waarbij het slijmvlies wat normaal gesproken in je baarmoeder zit (en eruit gaat als je ongesteld bent), zich ook buiten de baarmoeder bevindt, zoals bij de darmen, eileiders, blaas etc. Iedere maand wordt je daar dan ook ‘ongesteld’, alleen kan daar het bloed niet weg. Dit zorgt voor cystes, die steeds groter kunnen worden. Daarnaast zorgt dit voor littekenweefsel en verklevingen, waardoor organen compleet aangetast kunnen worden. Dit met alle gevolgen van dien.

   Kortom, ik wilde even zeggen dat het goed is dat je dit aan de kaak stelt Cynthia!
   Het wordt namelijk veel te vaak te laat gediagnostiseerd.

  • Miss Lipgloss

   Mijn nicht heeft het ook, dus daardoor weet ik er wat meer van en ben ik me er ook bewust van. Het is echt erg als je dat hebt en hoe vroeger je er bij bent hoe beter 🙂 Wat vreselijk stom dat je huisarts je weg stuurde maar dat later bleek dat je het wel had… Hugs

 149. Jolanda

  Ik zweer bij Aleve Feminax tijdens mijn menstruatie! Heb altijd erg last van buikpijn en heb dan het ‘ik wil de hele dag in bed liggen’ gevoel. Als ik Aleve neem kan ik tenminste gewoon normaal verder en heb ik amper door dat ik ongesteld ben (op de wc-bezoekjes na dan 😉 )

 150. Abby

  Ik heb er zelf niet heel veel last van gelukkig…wel een beetje buikpijn de dagen ervoor. En voor de rest heb ik dan niet zo’n zin om iets te doen xD maar meestal gaat dat na twee dagen weer over en heb ik er verder geen last van..gelukkig maar 🙂

 151. Dieuwke

  Goede tips! Vooral die van gewoon doen waar je zin in hebt. Ik mag maandag weer, zie er nu al tegenop. Aan de andere kant vind ik het soms ook fijn, weet je tenminste dat alles goed zit 😉

  Vroeger had ik echt extreme pijn, nu gelukkig niet meer. Zonder pijnstillers kan ik inderdaad niet. Kreeg voorheen pijnstillers van de huisarts, maar na anderhalf jaar werken die niet meer. Lichaam is er aan gewend geraakt volgens de huisarts.

 152. Jeanine

  Als ik ongesteld ben(ik ben 13), heb ik er nooit zo heel veel last van. Gelukkig maar.
  En de pil, nee, die gebruik ik niet.

 153. lisette

  wat is afscheiding??? :O

 154. Annika

  Ooooooooooooooooh die foto van die chocolade repen!!! Zijn er nog meer mensen die er wel 3 minuten naar hebben zitten staren? 😉
  Maar fijn artikel, erg herkenbaar allemaal! Mijn lichaam trekt zich ook helaas niks aan van ‘de pil doorslikken’ ik wordt toch gewoon ongesteld na die 3 weken pil. Gelukkig heb ik ooit mogen ervaren hoe het is om 2 jaar totaal niet ongesteld te zijn en dat was fijn!

 155. Erika

  Ik merk er bijna niks van, ben het ook maar een klein beetje altijd.. Ik kan hier dus niet over mee praten (gelukkig? :))

 156. Isabella

  Ik kruip de eerste dag serieus over de grond van de buikpijn. Aleve Feminax helpt wel ietsje maar niet veel. Ben nu sinds kort aan de pil en heb gelukkig niet meer zoveel last. Alleen ben overemotioneel en heb vreeeeeeeetkick. Godzijdank ben ik maar 2 – 3 dagen dus heb niet heeeeeel veel last ervan. ;D

 157. Eve

  Deze post komt als geroepen :).

 158. Maaike

  Bij mij was de pil slikken DE oplossing. Ik was altijd 7 – 9 dagen ongesteld, kreeg dan een soort van bloedarmoede waardoor ik echt niet meer functioneerde en zo duizeling werd dat ik de neiging had om flauw te vallen. Aan de pil gegaan en ik heb eigenlijk nergens meer last van. Ik vergeet soms zelfs dat ik ongesteld moet worden. En dan denk ik: waarom slaap ik zo slecht, of waarom ben ik zo duizelig. Oh ja!

  Vorig jaar kreeg ik van mijn apotheek een merkloze pil mee. Die deed hetzelfde beloofde de mevrouw. Ja dus niet! Ik heb een half jaar lang rugpijn, beenpijn, buikpijn en weer die halve bloedarmoede gehad, om het maar niet te hebben over de hoeveelheid pukkels en vermoeidheid die de kop op deden steken. Mijn immuunsysteem werkte ook minder goed en ik werd dus sneller ziek. Ik heb het bij de dokter aangekaard en hij heeft me accuut een recept gegeven voor mijn oude vertrouwde pil. Na 2x ongesteld zijn was alles weer normaal!

 159. Marjolein

  Handig artikel, ik kan ook altijd overal om huilen als ik ongesteld ben, vreselijk!

  Alleen over je stukje met van aleve feminax klopt het niet heeelemaal (of misschien staat het er gewoon een beetje krom) want naproxen (wat in aleve zit) en ibuprofen zijn niet praktisch dezelfde werkzame stoffen. Ze helpen alleen wel op dezelfde manier want het zijn beiden onstekingsremmende pijnstillers. ibuprofen kan er ook voor zorgen dat je minder bloedt, weer hetzelfde als naproxen. Naar mijn weten is ibuprofen ook geen bloedverdunner, alleen aspirine..
  Trouwens, (nu ik toch bezig ben haha) bloedverdunners zorgen er niet voor dat je bloed dunner wordt. Eigenlijk is de naam dus ook niet correct, maar dat is een veelgehoord misverstand. Het zorgt er alleen voor dat de stollingstijd van je bloed langer wordt!

  • Miss Lipgloss

   Oh 😀 dankjewel. Dat pas ik vanavond even aan.

 160. Ivon

  Oh ongesteldheid, wat heb ik daar een hekel aan.
  Ik heb de eerste dag zo’n erge buikkrampen dat ik maar beter de hele dag kan zitten/liggen want staan en lopen lukt dan niet altijd :angry:
  Maar verder ga ik gewoon wat knuffelen met m’n katje, tv kijken chipsje erbij en dan kan ik er weer tegen aan haha!
  Wat ik trouwens ook heb is dat mijn temperatuur hoger is als ik ongesteld heb. Pff dat is ook vervelend dan lijkt het net of ik koorts heb haha.
  Echt een leuk artikel, en je hebt gelijk we moeten gewoon aardig tegen onszelf zijn in die “leuke” periode hihi 😆

 161. LottedeJ

  Fijne tips, en een fijn artikel. Goed dat je hierover schrijft! Ik dacht wel altijd dat het niet goed was om maandenlang de pil door te slikken… ik doe het dan ook alleen als ik op vakantie ga. Maar nu ik weet dat het geen kwaad kan, ga ik het misschien wel vaker doen, zo’n doorslikperiode.

 162. Anna

  Handig artikel!
  Al heb ik er zelf gelukkig niet zoveel last van, ben ik het alleen de eerste dag redelijk erg en in totaal maar ongeveer 4/5 dagen ongesteld. 🙂
  Maar ik kan me voorstellen dat het voor anderen die het wel heel erg zijn heel erg vervelend kan zijn..

 163. Roos

  Herkenbaar! Ik hoef mijn vriendinnen nooit wat te vertellen, ze zien het al aan mijn gezicht;) ik ben dan altijd best wel chaggie, heel irritant! Ik heb twee zussen, en als we het dan allemaal tegelijk zijn, wil je dus echt niet bij ons in huis wonen!;) Vorige week was ik het op zeilkamp.. dat was een drama joh! De hele dag in een wetsuit en je bent de hele dag in het water:( maar ja, ik heb het overleefd:P Het heeft eigenlijk ook wel iets moois, want het is gewoon een teken van het vrouw zijn zeg maar. (okee dat zie je altijd pas als je klaar bent maar goed;)) Leuk artikel je schrijft echt goed!

 164. charile

  Ik heb wel altijd buikpijn maar niet extreem…door de pil is het heel erg verminderd en dat is echt heel fijn 🙂
  Leuk artikel!
  x

 165. Mere

  Ohh, ik haat het, ik kan de eerste 3 dagen niet van de bank afkomen van de buikpijn en alles en dan nog 5 dagen die ‘wel te doen zijn’. Die pijnstillers van alive heb ik ook, ze werken wel redellijk, veel beter dan andere die ik heb geprobeerd. Ik heb wel geleert niet zo veel van mezelf te eisen idd, en het maar gewoon een beetje over me heen laten komen. Wel goede tips (:

 166. Bonnie

  Ik merk er gelukkig echt nauwelijks wat van, heel fijn!

 167. Hermina

  Ik haat dat zo he! Ik heb dan altijd verschrikkelijke pijn ;( en moet er alles door afzeggen

 168. Anne

  Ben ik ff blij dat ik ongesteld zijn alleen maar onhandig vind omdat ik dan geen seks kan hebben en altijd tampons bij me moet hebben en een wc in de buurt. Verder heb ik er gelukkig geen last van. (:

 169. Merel

  haha, leuk artikel. Precies in de goede week ingeplant 😉
  een kleine tip: er staat bij maak het jezelf makkelijker ‘éeen’ ipv. één.

 170. Leewn

  Hmm, om te zeggen dat het niet schadelijk is om je pil lang door te nemen, zou ik toch niet zo beweren. Deed dat vroeger ook wel eens, en ben daar echt ziek door geworden (ga niet in detail treden) maar het bleek dus echt dat dat veroorzaakt werd door te langdurig ongebroken pilgebruik. Zal afhankelijk zijn van persoon tot persoon, maar toch ff een waarschuwing. En ja, mijn moeder is arts, dus heb ik dat wel even nagevraagd bij haar toen.

 171. Celine

  voor mij heeft het een tijdje geduurd voordat ik aan de anticonceptie ging. ik bleef het maar uitstellen omdat ik bang was dik te worden als ik de pil zou slikken. iedereen zat aan de pil maar daar voelde ik gewoon niks voor. toen ik een vaste vriend kreeg was het dus echt nodig. de dokter vertelde dat een spiraaltje inbrengen op deze leeftijd (toen 16) erg pijnlijk en lastig zou zijn. nu heb ik sinds ongeveer 3 maanden de nuvaring. ik ben er blij mee! heb niks gemerkt in de bouw van me lichaam, en daar ben ik zo blij om!
  misschien is dit een optie als je niet aan de pil wilt??

 172. Renske

  Ai, dat klinkt alsof je er behoorlijk last van hebt elke keer:( Kan me goed voorstellen dat je die periode het liefst overslaat en als dat geen kwaad kan, waarom niet?
  Gelukkig valt het bij mij allemaal erg mee. Heb allene rugpijn en pijn aan de borsten haha. Maar ach, dat overleef ik elke keer wel. Oh en ik heb vooral de paar dagen voor ik ongesteld wordt, enorme zin in vette en zoete dingen. Vooral chocola en chips.

 173. M.

  Cynthia, wat schrijf je toch leuk! 😀
  Ik heb altijd heel veel buikpijn tijdens mijn menstruatie. Gelukkig werkt Aleve Feminax wel, maar alleen als ik het slik als ik nog maar beginnende pijn heb. Als de pijn op zijn hoogtepunt is, helpt niets meer helaas en ik heb me wel eens ziek gemeld omdat ik me zo ellendig voelde. Ik ben tijdens mijn menstruatie trouwens niet zo chagrijnig en prikkelbaar, maar ervoor wel! PMS heet dat, toch?
  Oh en ik zou wel graag aan de pil willen, maar ik ben bang dat m’n mams zou denken dat ik plannen heb met een jongen hihi.

 174. Miranda

  Ik heb er ook last van, alleen toen ik de pil ging slikken had ik weinig last. Alleen slaat de pil bij mij dus helemaal niet aan, ik kreeg er hele rare symptomen door en ik moest hierdoor stoppen met de pil. Gelukkig gaat het de laatste tijd wat beter.Ik gebruikte eerst Nurofen speciaal voor menstruatie pijn , maar deze hebben ze ineens uit het assortiment gehaald. Nu gebruik ik Aleve Feminax en gelukkig werkt dit ook redelijk goed.

 175. Louise

  Gelukkig heb ik bijna geen pijn als ik ongesteld ben! Hoewel, ik heb wel vaak hoofdpijn, maar ik ben gewoon een hoofdpijnmens. Ik ben alleen wel snel aangebrand en heb altijd 1 dag dat ik ontzettend chagrijnig ben, en 1 dag dat ik heel vrolijk ben (hebben meer mensen dat? 🙂 )

 176. bloempje

  Wisten jullie dat de meeste vrouwen rond volle maan ongesteld zijn?

 177. Mo

  Wat fijn dat je eens zo’n stukje schrijft!!!
  Ikzelf heb er ook extreem veel last van.. op me werk (waar alleen meide werken) zijn we t bijna allemaal in de zelfde week.. erg gezllg dan altijd (not) maar omdat wevt altijd even melde is t wat makklijker..
  Me vriend zet voor mij altijd een warme kruik mega kop thee en chocomelk en een super reep pure chocola klaar.. schatje is t

  xx

  • Louise

   Ja dat kan, als je lang met veel dezelfde vrouwen in dezelfde ruimte bent kunnen lichamen zich op elkaar afstellen en dus tegelijk ongesteld zijn! (Hoeft niet, kan wel)

  • Leontine

   Ja, dat klopt. Toen mijn dochter nog thuis woonde, waren wij het ook altijd tegelijk.

 178. Kim

  Ik ben lekker op een spiraal overgestapt! Ik vergat de pil zo vaak, dat ik maandelijks in de stress zat of ik zwanger was.
  Met de mirenaspiraal ben ik 3 jaar niet ongie geweest, en nu begint het weer te komen. Gelukkig minder erg/heftig als toen ik aan de pil zat!
  Aanradertje dus, je bent er voor 5 jaar vanaf 😉

 179. Luna

  Leuk geschreven!! Heel herkenbaar ook. Ik zie het je zo vertellen 😉

 180. LimitedAddictionNails

  Een dag voor ik ongesteld word krijg ik al die ongesteldheidsbuikpijn. Tijdens het ongesteld zijn ben ik meestal gewoon normaal 😛 Ik heb soms wel ongeveer 2 weken voor/na dat ik ongesteld word dat ik heel erg PMS… Dat vind ik echt het ergst! 😛

 181. Marleen

  gvd ik kan de chocola niet vinden, mijn ouders hebben het vast verstopt :grr: dan maar een stroopwafel:p

 182. Ka

  hee, ik wou even zeggen dat ik blij ben dat je dat van de pil zo goed hebt verwoord!
  ik ben zelf een groot voorstander van de pil doorslikken en moet zo vaak aan mensen uitleggen dat het ECHT niet uitmaakt (tenzij je er doorbraakbloedingen van krijgt, dat is gewoon lastig) maar heeeeel veel mensen denken dat het ‘onnatuurlijk’ of ongezond is, terwijl de pil slikken sowieso al onnatuurlijk is! je bent niet eens ongesteld.
  Ik slik hem zelf dan eigenlijk ook standaard door, moet eerlijk zeggen dat ik sinds oktober niet meer ongesteld ben geweest en ik heb nergens last van gelukkig! Want ongesteld zijn vind ik toch echt een hel, ben ook niet te genieten op dat moment.
  dus bedankt dat je dit erbij zette, kan ik voortaan gewoon doorverwijzen naar dit artikel 😉

 183. Leontine

  Het is best een rotperiode, maar ik heb geleerd om het anders te zien.
  1. Als je menstrueert weet je dat je lichaam (o.a. hormoonhuishouding) goed functioneert. Daar ben ik blij om.
  2. Een paar dagen van tevoren voel ik het aankomen. Daaruit concludeer ik dan weer dat ik goed naar mijn lichaam kan luisteren.
  3. Mijn baarmoeder wordt weer eens goed schoongespoeld. Dat ruimt op 😆

  Ik probeer het positief te bekijken en dat maakt het akeligvoelen al weer eens stuk minder erg.

  • Merel

   Ben het helemaal met je eens. 😉

  • Carmen

   Geweldige comment!

 184. Crool

  Herkenbaar, maar sinds ik de pil slik heb ik minder buikpijn en ben ik ook nog eens korter ongesteld.
  Toch wel fijn dat je het met de pil zo zelf kunt regelen.

 185. Marleen

  Oef ik ben het toevallig vandaag geworden. Gelukkig heb ik er niet zoveel last van soms buikpijn maar dat is vaak meer de week vooraf ofzo, ik weenie hoe dat komt. Ik ben ook echt niet zo lang ongesteld na ongeveer drie dagen zijn het echt al van die nog twee druppels dagen:p

 186. sammy

  bij mij werkt het ook als ik leuke dingen ga doen, zoals uitgaan. dan denk je er niet aan en ben je er niet mee bezig en heb je er geen last van

 187. Milou

  Ik krijg echt een soort puistjesexplosie als ik ongesteld ben. Nog bovenop mijn andere puistjes trouwens, ik heb al redelijke acne, en dan krijg ik nog extra puistjes erbij, die vooral ook heel pijnlijk en dik zijn! Iemand tips?

  • frez

   Ik heb wel eens gehoord dat de pil kan helpen, althans dat zijn mijn huisarts… Het is geen zekerheid, maar dit hoor ik wel vaker

  • Ellen

   Ligt eraan welke pil je hebt misschien?
   Ik heb daar speciaal naar gevraagd, maar ik weet niet hoe de mijne heet. heeft een lange naam in ieder geval.

 188. Sanja

  Ik hier aan ’t flippen 🙁 sinds ik een andere pil neem (van mijn vorige kreeg ik nierontstekingen) heb ik een andere soort mentruatiepijn: niet echt baarmoederkrampen maar eerder darmkrampen.. echt 100x erger denk ik! Vanaf mijn 2de dag kan ik niet rechtstaan van de pijn en blijf ik meestal liggen in mijn bed tot ’s middags en zelfs later. En dat gaat zo door tot dag 4… Nu het ergste van de zaak: geen enkele pijnstiller helpt 🙁 en nu lees ik zoiets van endometriose… Binnenkort maar eens naar de huisarts dan…
  Bon, ik vind dit een goede post Cynthia! Kwestie van weten dat we niet de enigen zijn met die maandelijkse rotperiode!

 189. Milou

  Ik heb er niet zo’n last van maar soms wel buikpijn of chagrijnig. Heel vervelend, maar ik ga niet stoppen met wat ik gewoonlijk doe.

 190. lola

  ik had 2 weken terug even een geluksmomentje. ik hoorde ongesteld te worden, nét de dag dat ik op vakantie ging en ik ben het altijd regelmatig en vrij lang dus ik was al superchagrijnig dat ik de hele vakantie ‘er’ mee zou moeten dealen. ik ga ook niet voor die ene vakantie aan de pil want ik ben pas 14 hih. maar er gebeurde een wonder ik werd gewoon níet ongesteld. en toen ik thuis kwam, de dag erna, werd ik ongesteld. OMG, im blessed. :love:
  btw handige tips hihi. :blush:

 191. Elise

  Man ik kan de pil doorslikken tot ik een ons weeg, mijn lichaam trekt zich er niks van aan :’) Die heeft ’t ritme lekker te pakken en die laat dat echt niet meer los doordat ik dat pilletje vaker slik 🙁

  Lekker vrolijk stuk trouwens (al komt het woord ‘huilen’ er wel aardig vaak in voor, voor zo’n vrolijk stuk, maar toch ^^) je schrijft ’t lekker neer. Krijg bijna zin om ongesteld te worden (goed excuus altijd voor chocola!).

 192. o.

  Wat ben ik blij datik aan de prikpil ben , ben al 2 jaar niet meer ongesteld geweest:).
  Alleen soms hele liche bloedingen, maar vergeleken met hoe heftig ik eerst ongesteld was is dat niets ^^.
  Ik vind het wel een beetje ouderwets de pil er zijn tegenwoordig zo veel anticonseptie middelen die je menstruatie kunnen regelen en zelfs tijdelijk kunnen stoppen. Ik begrijp dat niet iedereen een prik wil XD maarje hebt nog zo veel andere middelen ! 😀

  Btw. ik heb echt wel onderzoek gedaan naar de prik pil en er is niks schadelijkes aan , natuurlijk zijn er mensen die bijwerkingen hebben gehad maar dat is bij alle hormonen verwerkt in een middel (zo kreeg een vriendin ernstige haar uitval van de pil)

  • Petra

   Ik ben al meer dan 10 jaar aan de prikpil (Depo Provera) en ik vind het geweldig. Geen last meer van menstrueren, hoofd- en buikpijnen, eetbuien en alle andere ongemakken die ongesteld zijn veroorzaakt. Eens in de 3 maanden een prik in de bil dat is alles om van de ellende af te zijn.

 193. christie

  goed artikel! fijn dat je er serieus aandacht aan besteed:)

 194. Karen

  zo’n rotperiode
  bij mij is/was? het onregelmatig ga je een week op vakantie krijg je de hele rambam!
  gaveredamme wat was ik sjaggie… denk je lekker even weg te gaan…
  maar gelukkig geen pijn ofzoo :phew:
  @Michelle (hieronder ergens 😉
  dat is nog veel erger!
  xx

  • Karen

   ik bedoel hierboven!! sorry ff verkeerd 😉

 195. Eline

  hee
  ik had een vraagje en misschien weet iemand het
  ik ben net 15 en nog niet ongesteld
  heb al wel lang afscheiding
  betekent afscheiding dat je sowieso ooit ongesteld wordt?

  • Louise

   volgensmij wel…

  • Brenda

   Het komt vanzelf hoor, maak je geen zorgen! De ene wordt het als ze 12 is, de ander als ze 16 is! Alles op z’n tijd 🙂

  • Texie

   Joh, maak je geen zorgen! Ik was het op mijn 9e al terwijl mijn oudere zus tot haar 18e moest wachten!

  • Esther

   He! afscheiding hoort voor veel meiden gewoon bij de pubertijd. Geniet er maar van dat je nog niet ongesteld bent, het komt echt vanzelf wel! op je 15e nog niet ongesteld zijn is helemaal niet zo heel laat trouwens. Ik ken meerdere meiden die het later werden : ) kuss.

  • C.

   Ik was zelf ook 15 bijna 16, en ik was ook heel bang dat ik misschien het nooit zou worden, maar het komt heus wel 🙂

 196. Melissa

  Ik slikte ook altijd mijn pil (yasmin) 3 maanden door. Dan even stopweek en weer door! Heerlijk!
  Nu ben ik gestopt met de pil en das ook spannend! 😉

 197. Esther

  Haha ik herken mezelf ook helemaal, ik ben veel emotioneler dan normaal.
  Ook ben ik heeeel onhandig, ik laat alles vallen en stoot m’n hoofd en tenen super vaak.

 198. Michelle

  Oej herkenbaar, echter totdat ik de pil ging slikken. Voordat ik dat deed had ik ook erg veel last, maar de pil heeft echt geholpen! Thankgod :).

  Oh, en zittend kunnen plassen vind ik helemaal geen voordeel. Als man kun je gewoon staan én zitten! Woah!

 199. femketje

  leuk artikel! chocolade is mijn redmiddel 😀

 200. Manon

  Wat heb ik enorm gelachen om deze tips. Zooooo herkenbaar. Cynthia, you rock!

 201. Nikki

  Even een reactie op jouw stukje over pijnstillers:

  Aleve Feminax bevat naproxennatrium en werkt wel degelijk “bloedverdunnend”. Net als overigens alle andere pijnstillers behorende tot de NSAID’s (Non-Steroidal Anti-Inflammatory Drugs). Andere voorbeelden hiervan: ibuprofen (advil, brufen, sarixel, nurofen) en diclofenac (voltaren).
  Nou is de term “bloedverdunnend” misleidend! Wat alle NSAID’s doen is zorgen dat bloedplaatjes, die essentieel zijn bij het vormen van een bloedstolsel als je bijvoorbeeld een wondje heb, minder goed aan elkaar vast plakken. Uiteindelijk stolt de boel wel, maar de zogenaamde bloedingstijd is ietsje langer als je NSAID’s gebruikt.

  Deze (ietsiepietsie) verlenging van de bloedingstijd geldt echter alleen voor wondjes, schrammetjes, enz en niet voor het “bloeden” tijdens je menstruatie.
  Sterker nog, het is juist bewezen dat NSAID’s het vloeien zelfs kunnen verminderen! Dit uit te moeten leggen wordt een te technisch en medisch verhaal, dus dat zal ik je besparen! Je huisarts heeft overigens helemaal gelijk in zijn advies je NSAID in te nemen zodra je je menstruatie aan voelt komen (of bij pilgebruik als je gestopt bent met slikken). Hoe eerder je in je menstruatie slikt, hoe groter het pijnstillende effect én hoe gunstiger de invloed op de hoeveelheid bloedverlies!

  Als laatste: Aleve Feminax bevat 275 mg naproxennatrium, dit komt overeen met 250 mg naproxen. De maximale veilige doseringen zijn gebaseerd op naproxen en zijn 600 mg per dag. Dit houdt in dat je van de Aleve Feminax 2 tabletten op een dag veilig kunt slikken.

  Groetjes en sterkte met De Week…!
  Nikki

 202. Pretty Beauty Land

  en wij mogen een kind baren…. :9

  super leuk artikel. heb het echt met een lach op mijn gezicht gelezen. zo herkenbaar! ik heb gelukkig 2 weken geleden een spiraaltje laten zetten. Ff doorbijten, maar nu ben ik (als het goed is) 5 jaar niet meer ongesteld! Whoehoeeee! Life is good!

 203. Sophia

  echt super leuk artikel :love: gelukkig ben ik er deze week bijna vanaf.

 204. Janine

  @Veerle: Met een NuvaRing mag je doorringen!
  Het is hetzelfde principe als met de pil: 3 weken in, 1 stopweek. En doorringen kan dus om de NuvaRing na die eerste 3 weken te vervangen door een nieuwe. Ik vind het ideaal: niet iedere dag om de pil te hoeven denken (ik vergeet het geheid regelmatig..) en ik heb nergens last van. Nadeel is dat ie niet vergoed wordt door mijn zorgverzekering 🙁

 205. Cindy

  Ik ben een ‘lucky bastard’. Nooit last van menstruatiepijnen. Heel soms wat rugpijn 😉 Ik ben ook niet chagrijnig, moe etcetera!

 206. Brenda

  Hahaha, dat huilen! Vreselijk. Als ik in die week zit kan ik wel huilen omdat het wc papier op is, of omdat ik de afstandsbediening niet kan vinden :9 . Ik vind mezelf ook altijd heel zielig hahah! 😀

 207. Sanne

  Zelf wanneer ik ongesteld ben heb ik eigenlijk nergens last van, ben vooral enorm opgelucht. Ik heb nogal last van PMS en ben echt bijna twee weken ervoor letterlijk ziek. Het is niet zo dat ik per se op bed moet liggen, maar ik ben dan wel ontzettend moe, hoofdpijn, buikpijn en van alle geuren word ik dan kots misselijk en moet dan ook regelmatig overgeven. Waar ik dan wel weer heel veel mazzel mee heb ik dat er vaak wel iets van 7 weken tussen zit, dus ik heb wat weekjes om me gewoon topfit te voelen 😀

 208. ValleyDoll

  Leuk artikel ! Ik ben best wel wat cranky in die periode, verder heb ik enkel wat buikpijn en vééél honger :d ! Valt best wel mee dan 😉

 209. Bernadet

  Och wat verschrikkelijk.. ik heb altijd een week ervoor enorm last van vreetkicks en vermoeidheid. In de week zelf heb ik er eigenlijk maar 4 dagen last van maar lig ik het liefst in bed met een stapel dvd’s en niemand om me heen. :*)
  Maarja als ik dan toch naar school moet tsjah ik slik idd ook pijnstillers als het heel erg is.

 210. Emma

  Leuk, handig artikel! Ik merk altijd tussen 2 ongesteldheden ook al dat ik krampen krijg en snel chagrijnig ben. Gelukkig heb ik maar 3 dagen echt last van ongesteldheid

 211. Lisa

  Ik vind zittend plassen soms echt niet relaxed hoor…

  Sorry, hahaha, maar goed artikel. Ik lig 1 dag dood in m’n bed en voor de rest heb ik nergens last van. De week ervoor mag alleen wel de wereld wijken want oeeeeeeeh. Ik ben dan echt een bitch eigenlijk… zelfkennismomentje.

 212. Iris

  Hmmm, vandaag mijn laatste pil voor deze strip gehad, over twee dagen begint het weer. 🙁 Ik heb de eerste paar dagen heel erg buikpijn, maar het ergste vind ik dat ik me dan echt een beetje oncomfortabel en rusteloos voel. Vooral als er geen schone wc in de buurt is. Of geen wc met emmertje. Bieeh. Gelukkig is onbeperkt jammeren toegestaan, dus mijn lieve vriendje haalt altijd kopjes thee en een warm kruikje. :inlove:

 213. eva

  geweldig dit artikel haha.
  ik word altijd een paar dagen van te voren heel erg chagrijnig

 214. Ulrike

  Tijdens mijn vorige examenweek was ik ongesteld. Ik had een hele middag buikpijn terwijl ik moest leren. En raad eens? Mijn punten waren ineens ook veel slechter dan anders…

 215. Daphne

  Ik zou er juist voor zorgen dat je niet in je bed gaat liggen. (tenzij je erg veel pijn hebt) Mijn ervaring is dat als ik ga liggen sikkeneuren, mijn buikpijn alleen maar erger wordt. Terwijl als ik gewoon iets van mijn dag maak en m’n ongesteldheid probeer te negeren, heb ik er veel minder last van. Maar dat is misschien persoonlijk.

 216. Samira

  OMG, finnaly someone who understands me! Totaly right! Thanks Cynth!

 217. Marieke

  Misschien als tip: Aleve Feminax heeft als werkend bestanddeel naproxennatrium. Zowel bij de Kruidvat als de Etos kun je die ook van het eigen merk krijgen Deze zijn wel iets lager gedoseerd (220mg ipv 275 mg).

  Het scheelt een paar euro, en het geld wat je hierop bespaard kun je natuurlijk goed aan andere dingen uitgeven ;).

  • Marieke

   Bespaard=bespaart natuurlijk 😉

  • Iris

   Aan een nagellakje!! Kun je gelijk mooi je nagels lakken en heb je iets leuks om naar te kijken! Ten minste, ik vind vrolijke verzorgde handjes altijd heel leuk om te zien!

  • Marieke

   Aan een nagellakje idd, of aan chocola, een mooi oogpotloodje, caramel, een leuke romantische komedie 😉

 218. Kristel

  Oooh ik denk dat elke vrouw ongesteld zijn haat!! Ik heb sinds een paar jaar een spiraaltje.Ik ben nl zo’n iemand die altijd de pil vergat,en vond al die hormonen in mijn lichaam niet fijn(ik heb er al genoeg hoor!!)
  Maar hierdoor ben ik minder erg ongesteld,ik merk het amper!Dat was vroeger wel anders…
  Maar toch gun ik mezelf wat extra liefde en aandacht:)was het vorige week.heb toen lekker een bak Ben&Jerry’s gekocht(ok mijn vriend mocht ook een hapje,zo aardig ben ik wel) en veel dingen gekocht(maskertjes,make-up,dat soort dingen!!!)maar het is toch weer fijn als het over is!!!:)

 219. Lies

  Haha! Ik heb hardop zitten lachen om het laatste stukje! Vooral: wij mogen Misslipgloss 20x per dag bezoeken 😀
  Heel leuk artikel!

 220. Michelle

  Nou wees blij dat je ongesteld wordt… ik word het niet en dat betekent ook dat ik geen kindjes krijgen kan later! Dus ik zou wel willen ruilen!

  • Havi

   Awh, dat is echt naar voor je.. Dan zit iedereen hier te zeuren over hoe erg het wel of niet is en dan kan ik me voorstellen dat je ook zoiets hebt van.. niet zo zeuren.

  • Miss Lipgloss

   🙁 Sorry Michelle, dat vind ik echt heel erg voor je.

  • Amy

   Denk je dat je het niet woord of is dat echt al vastgesteld bij een dokter of arts?

 221. Danielle

  Niet iedereen kan de pil zomaar maanden door slikken. Ik kreeg er bijv. een te hoge bloeddruk door met als gevolg die bijwerkingen zoals hoofdpijn. Mij is dus geadviseerd om de pil maar hooguit 1x door te slikken en alleen als het echt nodig is zoals met vakantie etc.

 222. Maudy

  Ik heb eigenlijk nergens last van als ik ongesteld ben maar ik vind het gewoon vervelend, ik slik de pil daarom ook gewoon 6 strips door (ik krijg ze per 6) en dan als ze op zijn doe ik een stopweek. Superhandig!

 223. Savitri

  Wat een heeerlijk artikel! Heb ervan gesmuld. Volgens mij wordt ik binnenkort weer ongesteld, want ik heb extra honger en ben nu ook een beetje prikkelbaar en sneller emotioneel. Heel gek, maar tegenwoordig merk ik er vooral de dagen in de aanloop meer van dan tijdens; dan heb ik gewoon buikkrampen.

  Goede tip van de pijnstillers ook. Ik slik namelijk altijd ibuprofen áls ik eens een keer een pijnstiller inneem, maar ik wist niet dat die bloedverdunnend waren. Extra bloed is inderdaad niet zo prettig, heh. Dat wordt kijken naar een Aleve Feminax 🙂

 224. sementha

  sinds dat ik de pil slik heb ik totaal geen buikpijn meer en verlies niet zoveel bloed meer, daarvoor had ik heel erg buikpijn en was ik er soms gewoon ziek van.
  dus dat heeft heel erg geholpen bij mij om te beginnen met de pil! :blush:

 225. G.

  Haha dat huilen herken ik heel goed. Als ik trek heb om als avondmaal pizza te eten en ik krijg worteltjes voorgeschotelt kan ik al flink janken en dat klinkt echt heel dom maar zo heb ik meer onbenullige dingen waarom ik huil als ik ongesteld ben. 😳

 226. Sheila

  Ik heb ook altijd erge buikpijn en hoofdpijn 🙁 daarom slikte ik de pil ook altijd door. Maar zonder risico’s is dat eigenlijk niet hoor. Mijn dokter zei ook dat het niets uitmaakte. Maar heel je lichaam raakt in de war door de hormonen die je slikt. Ik word daar zelf best wel ziek van, ik kan soms maanden erg duizelig zijn en dat allemaal van die pil 🙁 Ben er pas na een paar jaar achter dat het van de pil was, dus doorslikken is niet altijd even goed. Maar ja als je er wel tegenkan doen zou ik zeggen, veeeel makkelijker 😛

 227. Lynn

  deze tips kan ik op dit moment wel gebruiken!

 228. Tessa

  Bij mij is het best raar, maar ik heb buikpijn en ben misselijk, maar ik ben heel druk. Ik Praat en lach enorm veel. Eigenlijk nog meer dan ‘normaal’

  • Stephanie

   Heb ik ook ! 😀

 229. eva

  super handige tips, ik heb altijd er twee weken last van 🙁 , en dan 1 week ben ik het niet en dan weer twee weken weer wel, maar gelukkig heb ik geen rugpijn enzo en ook niet heel heftig ofzow. Maar ik wist niet dat je de pil kon doorslikken, want dat is dan wel hanig, dat je het kan uitstellen. Maar ik ben bang dat ik dan ineens 10 kilo aankom en andere klachten enzo erbij krijg…

 230. Dorien

  Ik slik ook heel vaak door; eigenlijk alleen af en toe niet om te kijken of ik niet zwanger ben (ik ben panisch wat dat betreft).
  Vorige keer vond ik het wel fijn. Ik had al weken nood aan een avondje voor mij alleen zonder verantwoording e.d., maar ik woon samen met een jongen die veel aandacht nodig heeft 😉 Als ik hem waarschuw dat ik ongesteld ben, en ZAL huilen en bitcherig doen, krijg ik een avondje voor mij alleen. Lekker boekje/ filmpj,thee, chocola, onder een fleece deken en kaarsjes aan.. HEERLIJK. Soms echt handig excuus 🙂

 231. Hilda

  ik heb er altijd heel erg last van ik krijg hoofdpijn en buikpijn en begin tegen m´n vriendinnen te schelden (zo ben ik al een paar vriendinnen kwijt geraakt 😥 ) ik moet vanmezelf ook heel snel huilen en als ik ongesteld ben begin ik om de domste dingen al te huilen (onder het eten wou ik meer eten en toen moest ik huilen terwijl ik het gewoon kon pakken)

 232. Valerie

  Ik ben zo blij dat ik dit allemaal niet heb wanneer ik ongesteld ben! Alleen de eerste dag buikpijn en hoofdpijn maar daarna merk ik er eigenlijk niks van, ook geen humeurproblemen ofzoiets. (Trouwens, ik ben nu al 12 weken niet ongesteld geweest… misschien een bezoekje aan de dokter?)

 233. Chiara

  Ik denk dat ik één van de weinige vrouwen waarbij haar regels … haast ongemerkt voorbij gaan? :/ Een paar dagen ervoor ben ik wat prikkelbaar en af en toe voel ik m’n eisprong en that’s it. Ik heb nooit fysiek pijn en ik bloed ook maar twee of hoogstens 3 dagen en dan ook maar een heel klein beetje. Ik vind het dan ook zo vreemd als mijn vriendinnen over die ‘vreselijke’ periode zitten te klagen, want ik weet helemaal niet waar ze het over hebben 😳

 234. Anne

  Buikpijn vind ik nog het ergste van alles. Ik slik de eerste paar dagen sowieso pijnstillers. gelukkig is dan mijn vriend extra lief voor me 😉

 235. Aranka

  Ik slik de pil eigenlijk altijd door, want ik word echt ziek van ongesteld zijn. Dan lig ik gewoon echt een week ziek in mijn bed en ik vind dat echt verschrikkelijk, dus dan maar lekker niet ongesteld 🙂

 236. Veerle

  Leuk artikel! Ik ben zelf aan de nuvaring, dus ik heb geen idee of het dan kwaad kan om door te ”ringen”. Ik ben er wel heel erg blij mee! Nooit meer stress als je een keer je pil vergeet! 😛

  • Janine

   Doorringen mag! Zie mijn reactie verderop.. (m’n eerste post hier, ik moet nog even wennen aan het feit dat reageren op reacties ook kan 😉 )

 237. Fien

  Handig! Ik ben nog niet ongesteld, ben 14 jaar, maar kan de tips in de toekomst wel gebruiken denk ik, aangezien mijn zus en moeder heel beroerd zijn tijdens die periode. Mijn zus is zelfs weleens flauw gevallen, gaan shaken, hyperventileren enz, door de ongesteldheid, zielig he!?
  liefs

 238. Paola

  Leuk artikel! Ik krijg altijd opruimwoede als ik ongesteld ben! :O

 239. Loes

  Oh man, ik haat ongesteld zijn. Ik gebruik ook altijd feminax, ik krijg altijd heel erg buikkrampen en dit is het eerste middeltje waarbij ik in ieder geval 6 uur verdoofd ben van die pijn, gelukkig iets dat nog werkt, naproxen maakte het alleen nog maar erger (had ik van de dokter) en andere dingen waren al snel uitgewerkt, gelukkig heb ik er maar 1 dagje last van :D. Bedankt voor de tips!

  • Roos

   Aleve Feminax = naproxen 🙂 Het is precies hetzelfde, alleen de (merk)naam is anders!

 240. Vera

  Dankje voor de tips! Ik ben net van de week voor het eerst ongesteld geworden dus kon ze wel gebruiken!

  Xx

  • carola

   ik ben deze week ook net voor het eerst ongesteld geworden
   ik ben er zat van!!! :ugh:

 241. Denise

  Mijn moeder heeft net weer 2 repen chocola voor me gekocht.. zo lief :blush:

 242. Manon

  Aaargh ik heb ook altijd zo’n last gedurende deze periode. Vooral extreme maagkrampen.. Bedankt voor de handige tips!

 243. missaniss

  ik heb deze week weer zo’n week! Nergens zin en de hele dag hangen op de bank met chocolaa en mijn laptop!

 244. Chantal

  Hih leuk artikel! Ik heb er gelukkig niet altijd zo vaak last van. Soms heb ik verschrikkelijke buikpijn en nog erger rugpijn (heb scoliose dus bijna altijd rugpijn) maar andere keren heb ik nergens last van en lijkt het alsof ik niet eens ongesteld ben haha!

 245. Saartje

  Ik ben er vandaag nét vanaf, ik ga deze tips de volgende keer gebruiken!

  • Angela

   Ik ben het net geworden

  • Sanne

   Me 2 xx suc6

 246. Imke

  kheb er gelukkig niet heel veel last van maar hoor het wel vaak bij vriendinnen niet echt fijn maarja dat is eigenlijk het enige wat er erg is aan vrouw zijn dus neem ik het maar voor lief.

 247. JUSTME

  ik kan de tips wel gebruike!