Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
1 oktober 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Wat doet drank? Doe de test.

Advertorial


Weet jij precies wat drank met jou en je lichaam doet? Houd je wel van een wijntje, biertje of cocktail maar heb je geen idee wat er nu precies achter zit en wat het doet? Dan is het handig en leerzaam om de test op WatDoetDrank.nl te doen. Ik had zelf alle vragen goed (schouderklopje!), ik ben heel bewust van wat er met mij en mijn lichaam gebeurd als ik een (paar) wijntje(s) drink. Ik rook trouwens niet, maar je kan ook de Smoke Alert test doen. Hierin test je hoe jij omgaat met roken en of jij de verleiding kan weerstaan als bijvoorbeeld vriendinnen je een sigaret aanbieden. Lees verder voor meer over dit onderwerp.

 

Je ziet het in mijn Sneak Peeks wel voorbij komen: ik houd van een wijntje of biertje. Lekker op het terras, of ’s avonds met een vriendin. Soms vind ik het tijdens het eten ook lekker. Ik vind dat er niks mis is met het drinken van alcohol, zolang je zelf maar weet hoe je daar mee om moet gaan en als je je grenzen maar weet en deze aan kan geven en bewaken. Ik houd het zelf altijd bij een paar drankjes, ik vind het niet prettig om me aangeschoten of dronken te voelen.

Ik rook niet, heb er geen behoefte aan en voel ook zeker niet de verleiding wanneer iemand me een sigaret aanbiedt. Ik veroordeel rokers niet, als je wilt roken moet je dat lekker doen. Mijn ouders hebben nota bene een tabakszaak. Mijn moeder rookt zelf maar ik heb nooit de behoefte gehad. Gewoon, vind het niet lekker, en het kost me veel geld en mijn gezondheid als ik het wel ga doen. Ik vind: als je wilt roken moet je dat zelf weten, maar laat je nooit overhalen als je het niet wilt. En doe het ook zeker niet om stoer gevonden te worden. Je kan zelf ook de test doen op Smoke Alert.

Vind jij het moeilijk om de verleiding te weerstaan? Stel, je wilt niet roken of (te veel) drinken, maar vrienden of vriendinnen bieden je toch een sigaret of drankje aan? Hoe ga je hier dan mee om?

Ik heb er geen moeite mee: als ik niet wil, wil ik niet. Je bent echt niet stoer als je je laat overhalen, ik vind je je juist stoer als je gewoon nee zegt als je niet wilt.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.