Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
20 juni 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Wat doe je met overbodige beautyproducten

Heb je producten die je niet meer gebruikt? Of die bijna op zijn en die maar in de kast blijven staan? Daar heb ik heel wat oplossingen voor…

 

Klaar met je facewash? Vind je hem niet meer fijn, of te agressief voor je huid? Gebruik hem dan gewoon voor je lichaam als douchegel! Of tegen je backne (rug acne). Gewoon een tweede leven geven, die facewash!

Als je je nieuwe lippenbalsem niet fijn vindt smaken of als hij niet lekker aanvoelt op je lippen, kan je hem ook op je nagelriemen gebruiken. Hij is lekker voedend, en wanneer ‘ie op je nagelriemen zit, hoef je hem niet te proeven! Kan ook op droge hielen of ellebogen.

 

Heb je een extreem veel te donkere foundation? Niet weggooien, maar mengen met wat bodylotion en aanbrengen op je benen. Voor mooi getinte benen met een glansje! Dag melkflessen!

 

De volgende keer als je nepwimpers gebruikt hoef je ze niet weg te gooien. Wanneer je ze van je wimpers afhaalt, leg ze dan eerst tien minuutjes in warm water. Droog ze dan af en verwijder make-up en lijm met wat oogmake-up remover en een wattenstaafje. Dan zijn ze weer zo goed als nieuw om nog een keer te gebruiken.

Is die blush die je gekocht hebt de roze of te fel? Gebruik hem op je lippen. Jep, dat kan gewoon. Doe wel eerst wat gloss of balsem op je lippen, en dep dan met je vinger de blush er over heen. Kleur en glans, mooi!

 

Als je mascara op is, gooi dan het borsteltje niet weg. Maak hem goed schoon met water en zeep en gebruik hem dan als wenkbrauwborsteltje, of om de randjes onder je nagels schoon te maken. Maar niet tegelijk!

 

Zijn kleine verpakkingen shampoo, conditioner of – wat dan ook – leeg? Spoel ze om en bewaar ze voor wanneer je op vakantie gaat. Kleine flesjes en verpakkingen komen dan heel goed van pas, omdat je natuurlijk zo min mogelijk dingen mee wilt nemen. En dan hoef je geen dure lege flesjes meer bij de drogist te kopen.

 

Wanneer je jezelf een voetenbadje geeft, doe er dan wat van je lichaamsolie of bodymilk in die je niet meer gebruikt. Maakt het lekker voedend en verzorgend, en je gebruikt je oude product weer eens.

Als al je zeepjes die in de badkamer langzaam op gaan en je hebt alleen maar kleine stukjes over, kan je er weer één groot stuk van maken. Pak ze bij elkaar, houd ze onder warm water en duw ze stevig tegen elkaar. Laten drogen en je hebt nu weer een wat groter stuk zeep! Een stuk handiger!

 

Staat je haarlak al maanden in de kast en gebruik je het nooit? En teken of schilder je graag? Je kan haarlak gebruiken om je werk te ‘setten’ zodat het niet meer afgeeft.

 

Heb je bodylotion staan die niet goed genoeg voedt? Gebruik hem dan onder de douche of in bad als scheergel. Werkt fijner dan zeep omdat het zachter is en je haartjes wat zacht en week maakt.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.