Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
20 januari 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • bad beauty day
Een MissLipgloss artikel

Wat doe je met een bad beauty day?

Je foundation is gevlekt. Je haar lijkt een vogelnest. Je wimpers plakken aan elkaar. Je mascara is uitgelopen. Je eyeliner is een bobbelig heuvellandschap. Tja. Je hebt gewoon een super bad beauty day. ‘Niks aan te doen’ zou je zeggen. Miss Lipgloss to the rescue.

 

Wat moet je nu met zo’n dag?

Optie 1:

Thuis blijven en snel onder de dekens kruipen

Dat kan. Maar ga je, omdat je er een keer een dagje niet stralend en fris uitziet, echt weer je bed in? Nou ja, als je dat echt heel graag wil, en je kan het je veroorloven, moet je dat misschien maar doen. Lekker weer terug naar bed, vandaag besta je even niet. Verwen jezelf dan meteen even met een goed boek en wat lekkers te eten. Leuk filmpje, serietje. Vandaag hoef je even niks. Maar ik zeg: gewoon gaan doen wat je wil of moet doen want er zijn veel meer oplossingen.

En dan de andere opties die veel beter zijn.

Quick fixes

Een bad beauty day kan een combinatie zijn van allerlei beauty mislukkinkjes. Die kan je natuurlijk gewoon allemaal stuk voor stuk oplossen. Bobbelige eyeliner? Even er af halen met een wattenstaafje en opnieuw doen. Gevlekte mascara? Ook met een wattenstaafje even bijwerken. Vet haar? Droogshampoo. Pluizig, vogelnest-haar? Muts. Op zo’n manier kan je heel veel beautyprobleempjes oplossen. Als het echt een drama is, kan je ook je make-up er gewoon helemaal afhalen en make-up loos de deur uit gaan, dat is beter dan een Look Désastreuse. Maar ja, misschien heb je daar al wel geen tijd meer voor. Of ontdek je pas dat je een bad beauty day hebt op het moment dat je op je werk of op school aankomt.

Mutsen, zonnebrillen en sjaals

Gebruik grote dingen die je fails kunnen camoufleren. Is het lekker weer? Draag een grote hippe zonnebril. Niemand die je mislukte eyeliner ziet. Dikke foundationrand bij je nek en is je hals 329 tinten lichter dan je gezicht? Lekker dikke sjaal om, zie je bijna niks van. Coupe vogelnest? Of juist een bos haar alsof je drie dagen boven het frituurvet hebt gehangen? Leuke muts op. Klaar ben je. Niet te moeilijk doen. Gewoon camoufleren met comfy kleding en accessoires.

En als je dat allemaal niet hebt

Dan moet je roeien met de riemen die je hebt. Probeer je haar strak achterover te doen met wat water. Ziet er in elke situatie beter uit. Pak wat toiletpapier, maak dit nat en corrigeer je mascaravlekken, of je rommelige eyeliner. Rommel in je tas op zoek naar beautyproducten die je misschien nog wat kunnen helpen. Zo zie je maar hoe handig het is om een soort ‘rescue pakketje’ in je tas te hebben, in dit soort beauty noodgevallen!

en als dat allemaal niet werkt

Dan: Fuck it! Dan heb je gewoon een bad beauty day en dan kan je er niks aan doen. Is het nu echt zo erg? Je gaat je dag toch niet laten verpesten omdat je er een keertje niet vlekkeloos uitziet? Welnee. Whatever. Glimlach en laat niets je in de weg staan om een topdag te hebben! Dat hangt écht niet van je (uitgelopen) make-up af!

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.