Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
15 oktober 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • blush
 • How To
 • waarop met moet je letten bij
Een MissLipgloss artikel

Waarop moet je letten bij blush


Poeder, creme, gel, stain… Er zijn veel soorten blush, en dan ook nog eens al die kleuren. Welke soort moet je nemen en welke kleur past bij jou? Het kan knap lastig zijn om een blush te kopen die perfect is voor jouw huidtype en -toon. In deze aflevering van ‘Waarop moet je letten bij…’ ga ik je helpen bij het kopen van een blush!


 • Stap 1. Wat voor soort blush wil je?
  – Ga voor poeder als je een vettige huid hebt of een normale of gemengde huid. Eigenlijk kan het voor elk huidtype behalve als je een extreem droge huid hebt inclusief velletjes.
  – Ga voor creme blush als je een heel droge huid hebt. Poeder laat je droge huid nog meer opvallen en creme blijft beter zitten op jouw droge velletje. Geen aanrader als je een vette huid hebt, hier glijdt de blush zo van af.
  – Gel blushes zijn niet veel verkrijgbaar, maar dit is ook een aanrader voor een droog huidje.
  – Stains kunnen voor iedereen, voor elk huidtype. Een cheek stain zorgt voor kleur die heel erg lang blijft zitten. Ik combineer het het liefst met een poederblush voor superlange houdbaarheid.
 • Stap 2. Naar welke winkel ga je?
  Afhangend van het soort blush dat je wilt ga je bepalen naar welke winkel je gaat. Veel merken hebben alleen poederblushes dus als je per se een crème blush wilt, zal je echt op zoek moeten naar een parfumerie die merken heeft die deze verkopen. Make Up For Ever (te koop bij Sephora) heeft bijvoorbeeld prachtige crème blushes. 
  Ook als je nog nooit een product als deze gekocht hebt, is het beter om naar een winkel te gaan waar je goed advies kan krijgen over de kleur. Ga dan bijvoorbeeld naar Douglas, ICI Paris, de Bijenkorf of MAC.
 • Stap 3. Bepaal je kleur.
  En niet alleen kleur, maar ook de hoeveelheid glans, glitter, shimmer. Vermijd sowieso glitter. Je bent geen discobol! Shimmer is wel mooi, dat zijn hele kleine glanzende glittertjes die niet zo groot zijn als ‘gewone’ glitters. Let wel op wanneer je veel oneffenheden of puistjes hebt, glans en shimmer accentueert dat. Ga dan voor een matte blush. Dit lijkt saai, maar de kleur bepaalt of de blush mooi staat bij jou.
  Dan de kleur. Baseer je keuze niet op de kleur in het doosje. Het kan namelijk best dat hij jou heel flets maakt, of dat de kleur niet past bij jouw huidskleur. Test het dus altijd. je kan natuurlijk het risico nemen bij wat goedkopere producten, maar het is toch zonde als je thuiskomt en het blijkt dat de kleur je niet staat. Shop je online? Doe dit pas wanneer je weet welke kleuren je staan. Ga ook op zoek naar swatches op bijvoorbeeld beautyblogs, dan weet je hoe de kleur er uit ziet.
  Kies een kleur die dicht bij eigen huidskleur ligt. Ga niet voor knalpaars als je heel bleek bent, maar kies een zachter kleurtje roze of perzik. Hoe donkerder je huidskleur, hoe donkerder je blush kan zijn. Met een bleke huidskleur ga je liever voor roze- of perzikkleuren, als je donker bent liever voor donkerdere roodkleuren. Of je koele of warme kleuren uitzoekt, maakt niet veel uit, want dit pas je aan op je oogschaduw en lipkleur wanneer je je opmaakt. `
Peter Kramer/Getty Images
Ze draagt een warme lipkleur en daarbij een warme (perzikkleurige) blush


Bron foto
Zij draagt een koele lipkleur en een koele blush

 • Houd dus in je achterhoofd dat het natuurlijk moet zijn, dat is het mooiste. Of course ga je voor knalpaars als je dat gewoon geweldig vindt, maar of het echt mooi staat is dan een tweede. Als je in de winkel de kleur niet kan of mag testen, houd hem dan naast je huidskleur en kijk in de spiegel. Matcht het mooi, maakt het je niet flets, ligt de kleur dicht bij je eigen huidskleur?
 • Stap 4. Kijk naar de kwaliteit.
  Komt er genoeg kleur van de blush af? Een dikke streep kleur hoeft niet – je wilt geen dikke streep kleur op je wangen, toch? – maar je moet het wel kunnen zien. Zit er geen overspray over het product? Een overspray is een laagje met glans of glitter die over het product zit, waardoor je denkt dat het product die glans en glitter heeft. Maar dat laagje slijt en dan blijft er een matte blush over. Is de verpakking netjes, kwalitatief goed?
  En hoe is de prijs? Heb je dat hier voor over? Wat ik altijd doe is bedenken hoe vaak ik het zal dragen. Dat geeft voor mij vaak de doorslag (of niet).

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.