Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
19 november 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • How To
  • waar moet je op letten bij
Een MissLipgloss artikel

Waar moet je op letten bij concealer

Concealer is een product dat je kan gebruiken als je donkere kringen onder je ogen hebt, of vlekjes in je gezicht. Een goede kleur en substantie concealer vinden is nog niet zo heel makkelijk! Daarom help ik jou vandaag bij het vinden van de perfecte concealer. Want er zijn heel wat dingen waar je op zou moeten letten.


  1. Wat voor product wil je? Poeder, crème of vloeibaar? Als je poederfoundation gebruikt, zoals minerale poeder, is een poederconcealer daarbij de beste keus. Crème is altijd goed, dit is namelijk lekker dik en heel dekkend, en kan je wat meer vloeibaar maken door het iets te mengen met dagcreme. Vloeibaar is vaak iets minder dekkend. Als je een heel droge huid hebt, ga dan niet voor crème, dat is te dik voor jouw droge huid.
  2. Wil je een concealer met lichtreflecterende deeltjes of een gewone concealer? In veel undereyeconcealers zitten een soort glittertjes om je een wakkere blik te geven. Dit is niet echt geschikt voor op de rest van je gezicht. Als je een product wilt dat je onder je ogen én op de rest van je gezicht wilt gebruiken, kies dan een neutrale soort zonder glittertjes.
  3. Omdat donkere kringen onder je ogen vaak blauw zijn, kan je daar een concealer met een rode ondertoon gebruiken. Maar eigenlijk werkt geel ook hartstikke prima, en het voordeel is dat je die dan ook op je gezicht kan gebruiken. Alleen als je een rode ondertoon gebruik voor je foundation, kan je beter een concealer met rode ondertoon gebruiken. Stem het dus af op je foundation.
  4. Alle bovenstaande dingen kan je vooraf bedenken. Daarna: naar welke winkel ga je? Kan je op eigen houtje iets uitzoeken en hoef je geen dure producten, dan kan je gewoon naar een Kruidvat, Etos of Trekpleister gaan. Wil je goede hulp? Ga dan naar de Bijenkorf of MAC.
  5. Dan de kleur: het is niet de bedoeling dat deze lichter of donkerder is dan je eigen huidskleur. Zoek er een die matcht met je huid en foundationkleur. Laat je eventueel helpen in de winkel en test op je hand hoe dekkend de kleur is. Het liefst test je hem gewoon op je gezicht om te kijken of de kleur goed is en of hij de delen die jij wilt camoufleren goed dekt.
  6. Zorg dat je ook een poeder er bij hebt zodat je je concealer kan fixeren. Een gewone gezichtspoeder voldoet.

Succes met het kopen van concealer!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.