Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
4 november 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • help
 • How To
 • ingredienten
 • kopen
Een MissLipgloss artikel

Waar je op moet letten bij reinigingsproducten

Een van de meest gestelde vragen van de laatste tijd is waar je nu precies op moet letten wanneer je reinigingsproducten voor je gezicht gaat kopen. Ik snap dat dat hartstikke lastig is (vind ik ook!), dus ik heb vandaag mijn tips verzameld zodat jij je goed kan voorbereiden wanneer je een winkel binnenstapt voor reinigingsproducten!


Vooraf

 

 

 • Bedenk je vooraf wat je wilt. Wat voor budget, wat voor producten, wat voor merk. Hoeveel producten wil je? Alleen een reinigingsmilk of facewash, of ook een toner, scrub, reinigingsolie? Wil je er accessoires bij of niet? (Ik zal later een artikel maken over welke soort reiniging je het beste kan gebruiken voor welk huidtype, maar het hangt vooral af van persoonlijke voorkeur. De een heeft liever een schuimende reiniger, de ander wil liever iets met olie).
 • Het is misschien handig om vooraf een soort budget te maken en daar dan je merk- en winkelkeuze op af te stemmen. Wil je maximaal vijftien euro kwijt zijn? Dan ga je naar de drogist. Heb je een budget van 60 euro? Dan ga je naar de Douglas of Bijenkorf.
 • Je kan natuurlijk ook vooraf op blogs of makeupalley reviews opzoeken van reinigingsproducten en op die manier alvast kiezen wat je kopen wilt! Je kan op die manier ook makkelijker online shoppen.
 • Bedenk je ook of je bepaalde ingrediënten wilt vermijden. Zo ja, schrijf die op zodat je even op de ingrediëntenlijst kan kijken van de producten. Ik vermijd bijvoorbeeld zelf SLS, SLES en veel parfum (ik vind parfum alleen oké als het ergens onderaan de lijst staat).
 • Misschien wil je een natuurlijk product? Ga daar dan bewust naar op zoek of vraag ernaar in de winkel, of zoek daarnaar op online shops. Of ga naar een winkel als Lush waar ze heel veel natuurlijke producten verkopen.


In de (online) winkel

 

 

 • Eerst ga je natuurlijk op zoek naar het specifieke product dat je zoekt. Scrub, facewash, oliereiniger, reinigingsbalsem, reinigingsmilk… Op die manier heb je al een boel uitgefilterd.
 • Als je online shopt, moet je alles natuurlijk op je eigen houtje doen. Stel, je ziet een merk of product dat je wel wat lijkt, zoek dan gewoon naar reviews en bekijk de ingrediëntenlijst. Ga op onderzoek uit wat wat is, en zoek er zoveel mogelijk over op. Overtuigd? Dan kan je overgaan tot aankoop.
 • Geloof de verkoopster niet altijd op haar blauwe ogen. Je kan haar advies vragen en aanhoren, maar gebruik ook je eigen verstand. Als ze ineens met een complete lijn van tien producten aan komt zetten die je ‘écht niet zonder elkaar kan gebruiken’ dan moet je dat niet zomaar aannemen. Je kan natuurlijk alles los van elkaar gebruiken als je dat wilt en niks werkt alleen in combinatie met een ander product. Dus gebruik je verstand en de kennis die je hebt opgedaan bij je eigen ‘research’.
 • Check de ingrediënten lijst van de producten, en pak eventueel je lijstje met ingrediënten die je wilt vermijden er bij. Als er iets inzit wat je liever niet gebruikt, koop het dan niet.
 • Je hoeft niet per se alles van een merk te kopen. Je kan gaan voor een facewash of oliereiniger van het ene merk, en een scrub van een ander merk. Dat is prima, als jij het fijne producten vindt kan je alles met elkaar combineren.
 • Kijk even kritisch naar de verpakking. Is ‘ie praktisch? Ik ben zelf gek op pompverpakkingen. Dat werkt snel en hygiënisch. Voor facewashes en dergelijke ben ik niet zo dol op tubes omdat je de dop er af moet halen en met vieze handen weer dicht moet draaien of duwen. Je gebruikt het twee keer per dag dus het is wel fijn als het snel, handig en schoon werkt.
 • Test en voel het product, als dat kan (in de meeste parfumerieën kan dat). Voelt je huid na gebruik zacht en soepel? Ruikt het niet super geparfumeerd? Heb je het idee dat het je huid reinigt? Dit hoeft natuurlijk niet per se op je gezicht, dat kan ook prima op de hand van je rug. Maar: voelt je huid trekkerig? Ruikt het super zoet? Schuimt het enorm? Voor mij is dat een reden om het te skippen.
 • Check natuurlijk de prijs. Valt het binnen je budget? Of iets er boven? En is er een reden om hem toch te kopen, ook al is ‘ie wat duurder dan je in de planning had? Weeg het af.
 • Kijk of er minisetjes zijn van de producten die je wilt kopen. Veel merken hebben complete setjes met een reiniger, toner en een crème zodat je ze een maandje kan proberen. Dit kost niet zoveel en op die manier kan je mooi testen of je de producten fijn vindt zonder dat je meteen full size spullen hebt gekocht. Scheelt een hoop geld! Vraag hier ook gewoon naar als je ze niet meteen ziet staan, misschien krijg je wel een gratis setje mee naar huis.
 • Ik hoop dat ik je een eindje op weg heb geholpen bij het kopen van reinigingsproducten. Als je vragen hebt, stel ze vooral bij de reacties!

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.