Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
16 november 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Vragen over beautybloggen beantwoord #4

Het is alweer tijd voor de vierde aflevering van ‘Vragen over beautybloggen beantwoord!’

 

Wendy: Verklein je je foto’s ook omdat het veel ruimte inneemt of niet om de kwaliteit te behouden?

Ja zeker, ik verklein ze allemaal naar 650 pixels breed. Zo passen ze goed op de site en zo worden ze inderdaad niet te zwaar qua bestanden.

Ilse: Hoe verdien je geld met bloggen?
Het blog is je baan, dus je verdient er een maandloon aan, maar hoe dan?

Ik werk met een bureau die advertenties op mijn site verkopen. Doordat ik 50.000 unieke bezoekers per dag heb, is dit voor bedrijven interessant. Dit kan in de vorm van banners, maar ook advertorials of video’s. Natuurlijk moet ik het wel eerst goedkeuren voor het online gaat. En advertorials en video’s moet ik natuurlijk zelf maken!

Amber: Nu is mijn vraag of je nog wat in de visagie doet?

Nee, in principe ben ik niet meer in te huren. Wel gebruik ik mijn make-up kennis elke dag op mijn site en in mijn filmpjes. Ik zit wel te denken om nog een vervolg visagie opleiding te doen, om weer even bij te spijkeren.

Emma: ‘Ik hoef er niet voor te betalen, maar de merken die die producten sturen verwachten wel iets van mij, het is een soort samenwerking.’ Wat verwachten ze dan precies van je? In hoeverre is iets jouw eerlijke opinie?

Alles is mijn eerlijke opinie! Ik ben vrij mijn eerlijke mening te geven over producten die ik krijg opgestuurd, dat vind ik heel erg belangrijk. Wanneer een advertorial wordt ingekocht, wil ik altijd eerst zelf het product kunnen testen zodat ik er ook achter sta. Als ik het product niet goed vind of als ik er op een andere manier niet achter sta, dan gaat het niet door. Dit gebeurt wel eens, maar dat zie je natuurlijk niet op de site voorbij komen. Dit is ook wel eens mis gegaan, maar daar heb ik van geleerd.

Femke: Wat ik me nou altijd afvraag: krijgen bloggers voor persdagen /reizen altijd netjes de reiskosten vergoed? Of moet je dat zelf betalen?

Nee dat wordt niet vergoed. Voor persreizen wel, dan wordt alles vergoed, maar bij ‘gewone’ persevents niet.

Sara: Moet je de pers reizen naar t buitenland (reis, hotel etc) zelf betalen? Ik neem aan dat t al heel wat is om alleen uitgenodigd te worden.

Persreizen naar het buitenland worden vergoed, daarvan hoef je in principe als genodigde pers niet voor te betalen. Alles wat je zelf doet (shoppen, eten, room service) moet je natuurlijk wel gewoon zelf bekostigen.

Jasmijn: Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt door je blog?

Ik heb zoveel leuke dingen meegemaakt. Mijn eerste persreis naar Tokio, een week naar Curacao, schrijven voor CosmoGIRL en met als klapper op de vuurpijl werken voor grote televisiezenders als RTL4 en TLC. Dat vind ik ongelooflijk leuk en bijzonder, dat is nu wel mijn hoogtepunt. Maar eigenlijk kan ik niet écht kiezen!

Sara: Misschien een beetje te persoonlijk maar kun je het voorstellen dat je misslipgloss verkoopt en een carriere’switch’ gaat maken? bijvoorbeeld omdat je zo een mooie aanbieding bij de tv hebt gehad waardoor je geen tijd over houdt om te bloggen? Wat ik me oog afvraag, hoe het concurrentiegehalte is onder bloggers en hoe zich dat uit? Niet dat er per se haat en nijd moet zijn ofzo, maar soms een medeblogger waar je mee bevriend bent is in feite je concurrent.

Antwoord op je eerste twee vragen: ja. Dat kan ik me heel goed voorstellen! Inmiddels doe ik dit zeven jaar en ik kan me voorstellen dat ik dit nog dertig jaar doe, maar het kan ook heel goed dat ik over vijf jaar meer ‘als hobby’ blog en meer met televisie doe, bijvoorbeeld. Je weet nooit hoe het loopt, en sowieso veranderen wensen en doelen ook. Zeg nooit nooit, maar nu vind ik bloggen wel het leukste om te doen.
Antwoord op je laatste vragen: dat is niet echt een probleem. Ik ben goede vriendinnen met Mascha en het is juist heel erg fijn om iemand te hebben die precies snapt wat je ‘meemaakt’. Het is toch lastig uit te leggen aan mensen die niet in ‘dit wereldje’ zitten. Wij hoeven elkaar maar aan te kijken en we snappen elkaar. Natuurlijk krijgt de ander soms iets wat jij wilt, maar het is toch alleen maar mooi om elkaar dat te gunnen en/of ergens zelf naar uit te kijken of ergens inspiratie uit te halen. Verder is het onderling gezellig en op events kletsen we gezellig bij.

Als je nog meer vragen hebt, stel ze gerust bij de reacties! Check ook de eerdere delen van deze rubriek.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.