Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
2 november 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Vragen over beautybloggen beantwoord #3

Bij de vorige ‘Vragen over beautybloggen beantwoord’ kwamen weer een hoop nieuwe vragen. Tijd voor een nieuwe, dus! Ik beantwoord weer een aantal vragen over beautybloggen.

 

Meike: Met welk programma bewerk je je video’s en hoe lang ben je daar mee bezig?

Ik gebruik iMovie, dat zit standaard op Apple computers. Niet het allerbeste, maar werkt simpel en in principe kan het alles wat ik nodig heb.
Het varieert hoe lang ik daar mee bezig ben. Een shoplog bijvoorbeeld is vrij snel opgenomen en bewerkt, maar een make-up tutorial kost veel meer tijd. Het bewerken varieert van een half uur tot drie uur, verschilt echt per filmpje! En dan nog het exporteren, uploaden en op de site zetten.

Vera: Wat voor soort en welke opleiding(en) heb je allemaal gehaald en helemaal af gemaakt? En Heb je ook opleiding(en) die niet heb afgerond? Welke opleiding(en) moet je echt doen om in de beauty industrie te werken

Ik heb zelf mijn propedeuse Journalistiek gehaald na mijn eerste jaar en het tweede jaar afgerond. Daarna ben ik gestopt omdat ik mijn tijd wilde steken in mijn website.
Na die opleiding heb ik een visagie opleiding gedaan bij B Academy in Amsterdam.
Ik denk niet dat er echt specifieke opleidingen per se nodig zijn om in de beauty industrie te werken, het ligt er natuurlijk ook aan wat je wilt doen. Als PR dame moet je zeker wel communicatie of communicatiewetenschap hebben gestudeerd, maar als journalist bij een magazine heb je niet eens per se een opleiding nodig.

Henny: Tegenwoordig zijn er zoveel beautyblogs en meiden die daar hun fulltime baan van hebben gemaakt. Kortom er is veel concurrentie inmiddels. Merk jij dat het daardoor moeilijker is geworden om bezoekers te houden en toch steeds met iets nieuws te komen? En houd je zelf ook andere beautyblogs in de gaten zodat je bijvoorbeeld niet de 5de of 6de review geeft van een bepaald product?

Dat is wel iets lastiger geworden maar gelukkig is er een hele hoop om over te bloggen. Veel onderwerpen, veel nieuwe producten, uiteindelijk gebeurt het helemaal niet zo heel vaak dat we allemaal over hetzelfde bloggen. Natuurlijk gebeurt het wel eens en dat is niet altijd leuk of handig, maar ja, het gebeurt! We zien soms dezelfde nieuwtjes of krijgen dezelfde producten opgestuurd. Dan is het niet ‘na apen’, maar gewoon door samenloop van omstandigheden over dezelfde onderwerpen bloggen. Kan gebeuren!

Ik houd het wel in de gaten maar ook niet zo actief; ik wil graag zelf bepalen waar ik over blog. Als ik ergens vet enthousiast over ben, dan blog ik daar over, dan maakt het me meestal niet heel veel uit als iemand anders er al over geblogd heeft, daarnaast blogt elke blogger weer anders.

Elyne: Was je niet heel onzeker toen je begon met bloggen? Over de reacties die je zou krijgen van mensen en zo?

Nee eigenlijk niet, omdat het echt als een grapje, als een hobby, begon. Ik denk nu juist veel meer na over wat ik post en ik moet zeggen dat ik er nu iets meer onzeker over ben – als in: dat ik veel meer nadenk over waar ik over blog, omdat er ook véél meer mensen zijn die er iets over te zeggen hebben.

Sara: Nog een vraag! hoe kijk je er eigenlijk tegenaan dat je wel eens aangehaald wordt als ‘voorbeeldfunctie’? Zie je dat zelf ook zo en zo ja hoe hou je er dan rekening mee? Lijkt me dubbel, Kan me namelijk voorstellen dat als mensen de voorbeeldfunctie-kaart misbruiken om kritiek te uitten, dat best irritant is terwijl bij positief commentaar wel weer leuk.

Dat vind ik heel lastig! Het is niet iets waar ik bewust voor gekozen heb. Het hoort er bij, maar is niet iets wat ik ambieer(de). Ik zie het zelf niet zo, maar het is nu eenmaal wel zo dus daar houd ik zeker rekening mee. Maar ja, uiteindelijk ben ik ook mens, ik ben alles behalve perfect. Ik laat simpelweg niet alles zien wat ik in mijn leven doe – al lijkt dat soms wel zo. Ik ben gewoon een meisje van 23 met een drukbezochte blog.

Evelientje: Hoe onderhoud je het contact tussen je fans zo goed? Ben je dan niet de hele dag bezig met tweets beantwoorden en mails te beantwoorden?

Ik noem het liever ‘bezoekers’, fans klinkt zo gek, haha! Ja daar ben ik zeker de hele dag mee bezig! Ik probeer het wel op te delen zodat ik niet constant achter mijn site en twitter zit, maar ik lees sowieso alles en reageer waar mogelijk. Dat is niet altijd veel, omdat het ook een hoop tijd kost, maar ik zie alles!

Andrea: Mijn vraag aan je is of je nooit gedacht heb de naam ”MissLipgloss” te veranderen omdat deze erg jeugdig aandoet. Of wil je deze naam houden omdat het toch wel een begrip is geworden?

Ja zeker, daar heb ik wel over nagedacht. Zeker toen het allemaal wat serieuzer werd en ik me op een zakelijke manier moest voorstellen, dan klonk Miss Lipgloss wel eens suf. Inmiddels vind ik dat niet meer. Het is een ‘merk’ geworden, als ik het verander brengt dat grote problemen met zich mee en heel veel mensen kennen mij en mijn blog nu eenmaal als Miss Lipgloss. Het dekt de lading ook wel; ik ben ‘Miss Lipgloss’ en het is mijn blog en ik deel alles wat ik interessant vind. Veranderen zit er niet in!

Roxanne: Bewaar jij alles wat je hebt gefotografeerd en gefilmd, of bewaar je enkel wat je ook daadwerkelijk hebt gebruikt of juist andersom? En hoe sla je dat allemaal op, als in, hoe deel je je mappen in. Op jaar en dan soort product of heel anders? Geef jij je foto’s ook allemaal een eigen naam? En maak je ook overal een back-up van, los van de back-up van je blog uiteraard?

Ik back-up alles op internet! Ook zet ik de foto’s een keer in de zoveel tijd op een externe schijf, in mapjes per merk. Van mijn site wordt elke 24 uur online een back-up gemaakt.

 

Als je nog meer vragen hebt, stel ze dan bij de reacties! Check vooral ook even de andere delen!

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.