Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
1 januari 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Vooruitblik 2013: beauty

Jeetje, het is alweer 2013! Eind 2012 keek ik samen met jou terug op het afgelopen jaar wat betreft beautytrends. Nu is het tijd om vooruit te blikken! Wat gaan we veel zin in 2013 volgens Miss Lipgloss?

Ik ben geen trendwatcher en al helemaal geen helderziende, dus mijn ‘voorspellingen’ zijn vooral gebaseerd op wat we de afgelopen tijd hebben gezien en dingen die vanuit het buitenland (zullen) overwaaien. Ik vind dit wel heel erg leuk, want nu kunnen we samen eind 2013 eens gaan kijken of mijn voorspellingen een beetje klopten! Dus, tijd voor mijn visie op de beautytrends voor 2013. Wat gaan we, volgens mij, zien dit jaar?

 

Geen polonaise

Ik denk dat 2013 het jaar van ‘geen poespas’ wordt. Van natuurlijk. Natuurlijke, eigen, haren, natuurlijke nagels, natuurlijke wimpers. Die we zelf goed verzorgen en zo mooi mogelijk houden, door kracht van binnenuit (gezond eten en leven) en door het goed te verzorgen met goede producten. Een beetje aandacht doet een hele hoop. Geen polonaise aan ons lijf in 2013!

 

Natuurlijk, biologisch, veganistisch

Al jaren is natuurlijke cosmetica upcoming, je ziet het steeds meer. Meer merken hebben natuurlijke producten, meer winkels voeren complete ‘groene’ lijnen en daardoor worden mensen ook steeds meer bewust. Of is het andersom? In ieder geval denk ik dat wij consumenten steeds meer beseffen wat we op onze huid en in ons haar smeren. We hebben behoefte aan ‘schoon’ en zullen hier steeds meer op gaan letten. En ik denk dus dat er steeds meer goede én betaalbare natuurlijke producten komen. Het duurt niet lang meer of elk (ook budget)-merk heeft haar eigen natuurlijke lijn.

In het verlengde hiervan denk ik dat wij allemaal een beetje kritischer worden. En: we weten het zelf allemaal wel. We vragen geen advies meer aan de verkoopster bij de Douglas of Kruidvat, we zoeken het zelf uit op internet (beautyblogs!) en weten zelf wat we wel en niet willen hebben. We laten ons niet (meer) overhalen om bepaalde merken of producten te kopen, we maken onze eigen bewuste keuzes. We weten het heus zelf wel!

 

Bewust: mooi van binnenuit

We zagen het afgelopen jaar al steeds meer: voedingssupplementen als onderdeel van cosmeticamerken en -collecties. 80% van je schoonheid komt immers van binnenuit. En volgens mij is het gewoon het allerbeste om goed, gezond en schoon te eten. Veel groente, veel fruit, zo weinig mogelijk ‘processed’ eten, zo puur mogelijk. Ik denk dat in 2013 ook dit bewustzijn bij veel mensen steeds groter wordt. Schoonheid halen we niet uit pillen, maar uit goed eten!

 

Spa @ home

Maskertjes zijn heerlijk om te kopen en lekker om thuis te gebruiken. Net als scrubs, microdermabrasie-kits, haarmaskers en ga zo nog maar even door. Ik denk dat we in 2013 een stuk minder naar de beautysalon en de nagelsalon gaan, maar een hoop lekker zelf thuis (gaan) doen. We plannen uurtjes in om ons lichaam, nagels, haren en gezicht onder handen te nemen. Heerlijk in het comfort van je eigen huis, met je eigen favoriete producten. Geen reistijd, geen kosten, geen producten waar je niet aan gewend bent, en gewoon lekker in je joggingbroek. Hoplakee, we doen lekker budget. Maar wel goed!

 

Genieten van beauty met mooie producten

Jaren geleden hadden economen het over de ‘lipstick factor’, in tijden van economische recessie zou de verkoop van lipsticks stijgen. Nu schijnt het de ‘nagellak factor’ te zijn. Hoe dan ook, ook als we niet veel te besteden hebben, verwennen we onszelf graag met een mooie lipstick, nagellak of lipgloss. Het mooie aan veel beautyproducten is dat ze betaalbaar zijn. Voor nog geen tien euro kan je een geweldige lipstick kopen. En voor €20 een van een super chique merk als Dior of Chanel. Voor €12,50 heb je een groot flesje prachtige OPI nagellak. Ook al doen we misschien wat zuiniger aan, we blijven ook in 2013 kiezen voor mooie producten, waar we onszelf af en toe even lekker mee verwennen. Omdat we het verdienen. Omdat we vrouw zijn. En er altijd mooi en verzorgd uit willen zien, maar ook omdat we het waard zijn. Oh damn, dit klinkt als een reclamespotje.

 

En de beautytrends op gebied van nagels, haar en make-up? Dat zal net als elk jaar toch weer een beetje hetzelfde zijn. De nude look is altijd hip, net als de volle wenkbrauwen en een natuurlijk glad huidje. Matte lippen, maar ook glanzende lippen. Nagels in alle kleuren zijn tegenwoordig trendy, net als elke soort nail-art. Wat ik denk dat we in 2013 minder gaan zien? De BB Cream. Ik denk dat Nederland, maar ook de rest van de wereld, daar inmiddels wel een beetje klaar mee is. En hoeveel van die tientallen BB Creams waren nu eigenlijk écht fijn? Juist. Lieve merken, kom nu maar gewoon met goede producten, waar geen hip label aan hangt. Als ’t zijn werk maar doet.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.