Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
5 februari 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Voor de eerste keer bij je (toekomstige) vriend(in) slapen

Veel dames hebben een angst voor een moment. Dat ene moment dat je vriend(in), of de jongen/het meisje die je vriend(in) waarschijnlijk gaat worden je voor de eerste keer zonder make-up ziet. Nadat je de eerste nacht samen hebt geslapen, ziet hij of zij je zonder make-up. Op Reddit kwam ik een mooie thread tegen waarin mannen dit met elkaar bespraken.

Het is natuurlijk heel spannend om jezelf de eerste keer zonder make-up te laten zien bij die ene persoon waar je dolverliefd op bent. Die persoon die je aanbidt, waar je wel een leven samen mee ziet zitten. Dan ineens komt daar het moment dat hij of zij je gaat zien zonder make-up. Niet dat je elke dag een plakkaat make-up draagt, maar alles gaat eraf. Ook je likje mascara die je net een wat mooiere blik geeft. Alles wat je altijd op deed om je mooier te maken (voor hem of haar!) gaat eraf. Volgens mij vindt elke vrouw dit wel een beetje spannend. Ik voelde me er ook wel een beetje onzeker bij, terwijl ik gerust zonder make-up de deur uit ga.

Op Reddit kwam ik deze thread tegen. De starter vraagt ‘Als een meisje voor de eerste keer bij jou slaapt, is het dan raar als ze haar make-up ophoudt als ze naar bed gaat? Als ze dat niet doet, is het dan shocking of een afknapper als je haar zonder make-up ziet? Mannen zeggen vaak dat ze vrouwen zonder make-up mooier vinden, maar ik vraag me af of iemand een ervaring heeft gehad waarbij ze wilden dat het meisje haar make-up nog op had.’

Toen ik deze vraag las, was ik bang voor reacties die ons allemaal onzeker zouden maken. Maar het was juist het tegenovergestelde. De reacties van de mannen zijn juist overwegend mega lief. Zo lief, dat geen enkel meisje ooit nog onzeker hoeft te zijn om zichzelf bij haar (toekomstige) vriend(in) zonder make-up te laten zien. Een paar van de leukste en mooiste, vertaalt naar het Nederlands:

‘Ik geloof dat vrouwen een groter probleem hebben met het feit dat ze zelf geen make-up dragen dan dat mannen een probleem hebben met een vrouw die geen make-up draagt. Eerlijk gezegd zullen de meeste mannen denken ‘YES! Ze is blijven slapen!’ dan ‘Hmmm… Ik zou willen dat haar huid net zo mooi glad was als gisteravond…’

‘Make-up dragen als je naar bed gaat? Dat is toch sowieso een ramp? Hoe gaat dat a) geen troep veroorzaken b) er niet veel slechter uitzien de volgende ochtend dan géén make-up?’

Een meisje in het topic geeft aan dat ze rood haar heeft, en als ze geen make-up draagt lijkt het of ze geen wimpers en wenkbrauwen heeft. Hoe de mannen hierop reageren:

‘Mijn ex-vriendin had rood haar, en het maakte me echt niet uit als ze geen make-up op had. Eigenlijk vond ik het haar wel leuk staan op een of andere manier. ‘The no eyelash thing’ ging me pas opvallen toen ze het vertelde.’

Mijn vriendin is blond en heeft heel lichte wimpers en wenkbrauwen, zij denkt om de een of andere reden ook dat ik me daar aan stoor…’

En verder…

Ik zou het juist een beetje een afknapper vinden als ze make-up zou dragen in bed. Ik zie het zo: ze voelt zich zeker genoeg om met mij te slapen, maar ze voelt zich niet zeker genoeg om er uit te zien als haarzelf, en zichzelf te zijn. Ik vind de meeste vrouwen het mooist met weinig make-up.’

De allermooiste:

Het gaat niet om uiterlijk. De reden waarom ik een vrouw het mooist vind nadat we samen hebben geslapen is omdat het een emotioneel en intiem moment is. We liggen tegen elkaar aan in bed, in die magische half-slapende roes waarin we allebei niet op ons best zijn. Ik ruik waarschijnlijk niet zo lekker, haar haar zit door de war en áls ze make-up op had, ziet dat er nu niet meer uit. Op dat moment hebben we onszelf figuurlijk helemaal blootgegeven. Er is niks om ons achter te verstoppen, geen geheimen, geen misleidingen, alleen ons tweeen, samen in bed, wensend dat dit moment nooit zou eindigen.

Zij is perfect omdat het moment perfect is en omdat zij hier is om dat moment met mij te delen.’

Uh, wow… Wat zitten er prachtige reacties tussen. Hele korte en simpele, maar ook langere verhalen die wat dieper gaan, zoals de laatste hierboven. Waar het op neerkomt: je hoeft niet bang te zijn voor dat moment waarop jouw to be lover je voor het eerst zonder make-up ziet. Echt niet. Zij of hij zal je prachtig vinden. Wees er niet bang voor, kijk er juist naar uit, het is een bijzonder moment!

Ik vond het de eerste keer best wel een beetje spannend, ik was een tikje onzeker, terwijl ik normaal geen problemen heb om geen make-up te dragen. Het is toch iets raars, een bijzonder moment, en na een nacht slapen is het niet alleen dat je geen make-up op hebt, maar ook dat je haar door de war zit en dat je niet zo fris ruikt. Het is alles bij elkaar, je bent heel kwetsbaar.

Lees absoluut deze Reddit thread eens door, er staan hele mooie en leuke reacties tussen.

Hoe heb jij dit ervaren, of hoe denk je dat je je zal voelen?

Bron bovenste foto, 2, 3


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.