Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
29 oktober 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • oogschaduw
 • Review
 • swatches
 • Test
Een MissLipgloss artikel

Visign Pro Eye Palette


Maar weinig merken hebben oogschaduws met echt geweldig, adembenemend veel pigment. Vaak is het ‘wel oké’, zelfs MAC heeft vaak niet eens echt indrukwekkende pigmentatie bij oogschaduws. Een tijdje geleden was ik bij Backstage, een make-up winkel in Amsterdam met allemaal niet-commerciële merken, dus cosmetica voor de make up artist. Iedereen kan daar gewoon shoppen, trouwens! Ik was bij Visign aan het kijken en zag daar dit Pro Eye Palette. Ik haalde mijn vingers over de kleurtjes en… wauw. Ik kón het niet laten liggen.

Dit palet heeft acht kleuren, met in totaal 24 gram oogschaduw, dat is dus 4 gram per kleur. Even ter vergelijking: in het 88 (warm) palette zit 35 gram oogschaduw, in één MAC oogschaduw 1,5 gram. Er zit dus véél product in. Het palet kost €60, wat een lieve duit is, maar de kwaliteit is echt ongelooflijk. Het komt op €7,50 per oogschaduw en dát is niet veel, zeker als je nagaat dat er vier gram in één oogschaduw zit. Een MAC oogschaduw kost zo’n beetje het dubbele en daar zit maar 1,5 gram in. Goed, tot zover de vergelijking qua prijs. Laten we eens naar de kleuren kijken!

Dit is een paletje voor durfals, meiden die houden van kleur! De kleuren zijn compleet mat, er zit geen enkele glans, glitter, shimmer, wat dan ook in. Niks. Dat vind ik mooi, ik houd van mat, en zeker voor foto’s (dus wanneer ik looks maak voor B Academy) moet oogschaduw gewoon mat zijn. Dat vind ik dus een pluspunt! Maar ik kan me voorstellen dat sommige meiden het saai vinden. Gelukkig kan je het zelf opleuken met losse glitters, of een glansje hier en daar.

Op naar de close ups en swatches!

Zwart en blauw. Zwart is gitzwart, en blauw helblauw. Superblauw. Felblauw! Dit is toch amazing? En ja, ik ben maar één keer met mijn vinger over de kleur heen gegaan.

Roze en paars.

Rood en oranje, mijn camera kan de felheid niet eens aan!

Geel en wit


Dit is wat er op je vinger zit als je één keer zachtjes over een kleur heen gaat. Zoals je wel kan zien op de swatches is de pigmentatie ongelooflijk. De verkoper in de winkel zei dat er circa 80% pigment in de kleuren zit. De oogschaduws zelf zijn héél zacht, ze voelen aan als fluweel, zo zacht. Maar – en dat bewijst ook de kwaliteit – het brokkelt niet wanneer je er met je kwast ingaat. Dus de oogschaduws zijn fluweelzacht, er komt enorm veel kleur van af en je hoeft maar één keer met je kwast in de pan, maar de kleurtjes brokkelen niet. Het lijkt wel te mooi om waar te zijn!

Ik maakte een vrij rustige look, qua kleuren dan. Ik gebruikte wit, paars en zwart.

Excuus voor de haartjes, ja, die zijn vreselijk, en nee, het zal niet weer gebeuren 😉

Ik droeg deze look in mijn Travalo filmpje:

En deze look maakte ik er mee in een B Academy les:Pluspunten
 • Geweldige kwaliteit
 • Perfecte pigment afgave
 • Zachte oogschaduws die toch heel stevig zijn en niet brokkelen
 • Gave, felle kleuren
 • ‘What you see is what you get’
 • Verhoudingsgewijs niet duur
 • Handig en handzaam paletje
 • Visign test niet op dieren

Minpunten

 • Van Visign, dus alleen te koop bij ‘speciaalzaken’ zoals Backstage in Amsterdam
 • Je moet voorzichtig zijn met dit palet, als je hem een keer laat vallen zijn de oogschaduws kapot doordat ze zo zacht zijn

Iets voor jou als… je houdt van felle kleurtjes en graag enorm goed gepigmenteerde oogschaduws wilt.

Skippen als… je niks geeft om felle kleurtjes.

Zou ik dit opnieuw kopen? JaCynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.