Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor â‚Ŧ10
3 januari 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Visagie @ Fusion of Dance indoor

Twee weken geleden heb ik zoiets ontzettend leuks gedaan! Op 18 december was namelijk de indoor editie van Fusion of Dance, een groot dance festival dat zich normaal in de buitenlucht afspeelt, maar nu binnen in de IJsselhallen in Zwolle. Ik zou er sowieso heen gaan want ik ben gek op dat soort feesten. Laatst was ik bij mijn kapper en Roos, het meisje dat mijn haar knipte, zei: ‘Wat heb jij je make-up mooi, doe je iets met visagie ofzo?’ Toen vertelde ik haar dat ik bijna klaar was met mijn opleiding visagie en dat ik een site heb. ‘Oh, we hebben nog mensen nodig voor de show bij Fusion, vind je het leuk om te helpen?’ Ik zei meteen ja en zo geschiedde dat ik die zaterdagavond zo’n tien dames (en ÊÊn heer) in de make-up heb gezet! En wat was het leuk!

Het ging om een show in de Lipgloss area (is dat even toepasselijk!), waar vooral house wordt gedraaid. Om 2 uur ’s nachts was er een show waarvoor haar en visagie gedaan moest worden. Het had alles te maken met winter en zwanen (er stond een enorme grote zwaan (nep) op het podium) en Nicole (de andere visagist die er was) had een make-up bedacht daarvoor. Het is enorm heftige make-up, dat is natuurlijk expres omdat het ook van honderd meter afstand nog te zien moet zijn. Om 20.00u was ik in de IJsselhallen en ik heb zo ontzettend veel lol gehad, we hadden een heel erg leuk team met de mensen van Hair Today en de modellen waren ook heel erg lief, leuk en mooi.

Dit was zo ongeveer de make-up die we deden. Heel groot en overdreven. Ik zette dit trouwens heel snel op, dat moest ook, want in totaal moesten er zo’n twintig mensen compleet in de make-up gezet worden. Een aantal moesten deze uitgebreide make-up, anderen iets minder. Hier was ik ongeveer een half uur mee bezig.

Ik aan het werk met Yara, zij was model.

Kappers!

Deze make-up heb ik ook gedaan, lekker groot en overdreven! Ik heb dit heel snel opgezet, in nog geen kwartier, het moest allemaal ontzettend snel! Dat was leuk, een goede oefening voor me. Is het haar ook niet gaaf, en de kleding? Deze twee zijn trouwens een stelletje, ze passen goed bij elkaar 😀

Vlak voor ik zelf op het podium moest. Dat was spannend joh, ik kreeg een paar uur vooraf te horen dat ik op het podium kwam te staan voor zo’n 2.500 mensen! On stage deden de kappers en visagisten de laatste ‘puntjes op de i’ terwijl het publiek mee kon kijken. Heel leuk bedacht, en samen met Dian (zij doet toevallig een haar opleiding bij B Academy!) deed ik make-up op een model.

Haren worden gedaan. Het was lekker druk backstage 🙂

Bezig met de make-up van Sannah (mooie naam!). Ik was nog niet klaar hier, ik deed nog zwart in haar ogen (op haar waterlijn) en was nog bezig met blenden van de zwarte lijn.

Bezig

De modellen/danseressen bij elkaar


Met Dian, naast het podium, vlak voor we erop moesten!

En daar stonden we dan, zo raar voor al die mensen.

Ik weet niet meer wat ik hier deed, maar het was iets met make-up 😉

Hier zijn Roos en Esther bezig met het haar van Yara, ik heb haar make-up gedaan.

Met een deel van de mensen waar ik die avond mee heb samengewerkt. Het leuke is dat ik al jaren bij deze mensen mijn haar laat knippen!

Dit was de show!

Toen het werk erop zat heb ik nog lekker tot een uur of zes staan dansen, ik vraag me af hoe het kan dat ik niet helemaal kapot was, haha! Ik vond het onwijs leuk om te doen. Het is sowieso altijd leuk om een kijkje backstage ergens te nemen maar het is nog leuker om er zelf een beetje deel van uit te maken. Door dit soort dingen weet ik zeker dat ik meer wil doen met visagie, en dan vooral shows en shoots, want ik vind de sfeer altijd zo ontzettend leuk, en die stress, ik houd daar echt van. Zenuwachtig zijn of het allemaal wel op tijd af komt, en natuurlijk om hoe het er op het podium uitziet. Ik had een geweldige avond, heb weer veel geleerd en ze waren heel blij met het werk dat ik deed! Wat kreeg ik een energie hier van 😀


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.