Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
9 februari 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • micellair
 • micellaire reiniger
 • micellen
 • pureté thermale
Een MissLipgloss artikel

Vichy Pureté Thermale

Niks is fijner dan ’s avonds zonder moeite en gedoe je make-up weer van je gezicht af te halen. Goede reinigers vinden lijkt soms nogal een opgave, maar ik gebruik nu weer een micellaire reiniger die me erg goed bevalt: de Vichy Pureté Thermale Micellaire Reiniger.

Ik heb al eens eerder over micellaire reinigers verteld. Micellaire reinigers bevatten micellen. Dit zijn clustertjes met oplosmiddelen die zich met vet binden. Het mooie van de nieuwe micellaire reinigers is dat je ze niet hoeft af te spoelen met water. Normale cleansers binden zich ook met vet (met alleen water kan je vettigheid en viezigheid niet verwijderen), maar die moet je afspoelen. Met micellair water hoeft dit niet.

Hoe micellen in elkaar zitten is een vrij ingewikkeld verhaal, als je het interessant vindt om te weten kan je deze site checken, daar wordt tot in detail en heel begrijpelijk uitgelegd hoe micellen werken.

Ik heb de Pureté Thermale van Vichy nu al een tijdje in gebruik. Wanneer je hem aanschaft zit er ook een foundationkit bij. Deze fles van 200ml kost €11,95. Voor een goede reiniger is dat niet duur. Ook als je hem alleen voor het reinigen van je ogen gebruikt (want daar is ‘ie heel erg voor geschikt) is het een goede prijs, het is immers een vrij grote fles.

Dit is de foundationkit. Je kan verschillende soorten foundations testen en dan in de apotheek jouw kleur kiezen. Handig! Leuk extraatje.

Goed, over naar waar het om gaat: de micellaire reinigingslotion. Volgens Vichy is deze geschikt voor de gevoelige huid en ogen. Het reinigt, verwijdert make-up en kalmeert. De fles ziet er basic en strak uit en heeft een klikdop. Dat is handiger dan een schroefdop! De fles vind ik ook vrij groot, dus voor €11,95 vind ik dat heel goed.

De informatie op de achterkant van de fles.

Getest op gevoelige huid. Geschikt voor gevoelige ogen en dragers van contactlenzen. Geformuleerd en getest om het risico op allergie te minimaliseren. Zonder alcohol. Zonder afspoelen. Zonder kleurstoffen. pH neutraal. Aanbrengen met een watje. Zeepvrij.

De lijst met bestanddelen is vrij kort! Dat geeft me altijd wel een goed en rustig gevoel, haha. Op een rijtje, wat ze doen:

Aqua – water!

Hexylene Glycol – is een oplosmiddel dat wordt gebruikt om het product meer vloeibaar te maken.

Glycerin – trekt vocht uit de lucht aan en zorgt voor een goede smeerbaarheid, maar ook voor hydratatie.

Poloxamer 184 – dit is de reiniger in het product. Dit zit vaak in micellaire reinigers! Niet irriterend voor je huid.

Disodium Cocoampodiacetate – is een milde reiniger.

Disodium Edta – is een conserveringsmiddel

Panthenol – is een vitamine B5 complex, heeft een revitaliserende werking op de huid en haar en zorgt voor vochtregulering op de lange termijn. Helpt uitdrogen voorkomen en is perfect voor de droge huid.

Polyaminopropyl biguanide – is bacteriewerend en wordt ook in lenzenvloeistof en zwembaden gebruikt.

Parfum – dit is een geurstof, de samenstelling hiervan is niet bekend. Gezien dit product voor de gevoelige huid en ogen is, neem ik aan dat het een mild parfum is. Daarnaast staat het helemaal onderaan de lijst, je kan er van uit gaan dat er zo’n 0,1% parfum in zit. Het is bijna onmogelijk dat je dit merkt of dat het irriteert

De reiniger is alles behalve natuurlijk, maar dat betekent natuurlijk niet dat het slecht is. De bestanddelen zijn allemaal vrij mild en zacht voor je huid.

Een micellaire reiniger werkt eigenlijk heel simpel, je doet het op een watje en daarmee maak je je gezicht schoon. Dat vind ik even wennen omdat ik zelf eigenlijk altijd een reiniger gebruik die ik met mijn handen moet inmasseren en daarna afspoelen met water. Dat je deze reiniger niet hoeft af te spoelen maakt het lekker snel en makkelijk.

Hoe werkt het? Nou, eigenlijk heel erg goed. Dit is de eerste micellaire reiniger die ik gebruik die echt al mijn make-up er snel, simpel en zuinig afhaalt. Mijn ogen doe ik met een watje en ook met waterproof make-up (en oogschaduwbasis, oogschaduw, eyeliner, mascara et cetera) gaat dat zeer makkelijk. Boenen is echt niet nodig! De rest van mijn make-up (dus mijn basis, foundation, poeder en blush) gaan er ook heel makkelijk af. Eerst met een watje over mijn gezicht, en daarna met nog eentje om de laatste restjes weg te halen. Het is eigenlijk net zo makkelijk als met een reinigingsdoekje, maar dan beter voor je huid. En waar je met zo’n doekje nog wel eens moet boenen, is dat met deze micellaire reiniger echt absoluut niet nodig.

Mijn ogen prikken na gebruik niet, het voelt juist heel comfortabel aan. Ik ga niet wazig zien, het prikt niet, het trekt niet, het voelt gewoon goed. Mijn huid tintelt soms lichtjes na gebruik, maar op een prettige manier. Achteraf voelt het prima. Niet gevoed, maar ook niet droog, gewoon, normaal.

Ik gebruik hem vooral als ik even snel mijn huid wil reinigen, verder gebruik ik hem nu elke dag als oog make-up remover. Dat is omdat ik het gewoon prettig vind om ’s avonds mijn gezicht te masseren met een reiniger. Als ik haast heb, of geen zin in een ‘gezichtsmassage’ 😉 dan pak ik de micellaire reiniger gewoon voor mijn hele gezicht.

Pluspunten

 • Praktische, grote verpakking
 • Zuinig in gebruik
 • Heel praktisch in gebruik
 • Zacht voor de huid
 • Voelt lekker fris aan
 • Bevat geen alcohol, zeep en parabenen
 • Verwijdert (oog)make-up zonder te boenen
 • Prikt niet, voelt prettig aan na gebruik
 • Je hoeft het niet af te spoelen
 • €11,95 voor 200ml ‘krachtige’ reiniger is niet duur
 • Bij veel apotheken te koop

Minpunten

 • Ik kan geen minpunt bedenken…

Iets voor jou als…  je op zoek bent naar een zeer snelle, makkelijke, zachte en effectieve manier van een reiniging

Skippen als… je je huidige reiniging prima vindt, of als je €11,95 te duur vindt

Vichy Pureté Thermale Micellaire Reiniger is nu te koop bij de apotheek voor €11,95.

 

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

Bron bestanddelen: Schutte, M (2011). Lexicon van Cosmetische Ingrediënten. Rijswijk: Uitgeverij Lakerveld

http://www.truthinaging.com/ingredients/hexylene-glycol


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.