30 november 2016 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • budget
  • goedkoop
  • huidverzorging
  • kruidvat originals
Een MissLipgloss artikel

Vernieuwd: Kruidvat Originals

Kruidvat Originals

De beautyproducten van de Kruidvat Originals lijn heb je ongetwijfeld wel eens zien staan in de schappen bij Kruidvat. Als tiener gebruikte ik huidverzorging van deze lijn omdat het zo goedkoop was. Sinds 1975 bestaat Kruidvat Originals al en ze hebben net hun hele lijn een restyling gegeven. De producten zijn nog hetzelfde, de verpakkingen zijn vernieuwd.

Dit zegt Kruidvat over Kruidvat Originals:

Omdat persoonlijke verzorging belangrijk is voor iedereen, heeft Kruidvat al sinds de oprichting in 1975 een duidelijke missie: de drogist voor iedereen! Persoonlijke verzorging is een belangrijke voorwaarde om je goed te voelen.

De ontwikkeling van Kruidvat Originals, een betaalbare lijn crèmes en oliën, draagt hier aan bij. De basis van deze lijn is telkens gebaseerd op één duidelijk natuurlijk ingrediënt, zoals: wilde roos, amandel, abrikoos of eucalyptus.

De prijzen zijn echt heel erg laag. Zo heb je een handcremes, dagcremes, reinigingslotions, huidoliën en maskers voor €1,99. De uitstraling vind ik wel leuk: de producten zijn verpakt in bruine glazen potjes en flessen die doen denken aan oude apothekersverpakkingen. Ik heb een aantal producten in hun nieuwe jasje getest en vertel je graag wat ik er van vind.

Kruidvat Originals Massageolie Almond

Kruidvat Originals

€3,39

Deze massage-olie verzacht en verzorgd je huid. Je kan hem als verzorgende olie gebruiken, maar ook als massage-olie. De olie is verpakt in een grote kunststof pompflacon: praktisch en hygiënisch.

Kruidvat Originals

Kruidvat Originals

De ingrediënten. De basis is minerale olie, wat voor die prijs ook bijna niet anders kan. Verder zit er zonnebloemolie in, zoete amandelolie, bisabolol en vitamine E. Parfum staat op de helft van de lijst.

Kruidvat Originals

De olie is extreem vettig en zo dun als je mag verwachten bij een massage-olie. De geur vind ik, en dit zeg ik niet snel, verschrikkelijk. Écht vies. Het ruikt naar plastic. Het ruikt naar Barbie-huid. Barbieschoentjes. Brrrrrr. Nee!

Kruidvat Originals Rozenwater

Kruidvat Originals

€1,99

Rozenwater is een fijn natuurlijk product dat je als toner kan gebruiken na het reinigen. Pure rozenwater is echt ideaal en zacht voor je huid.

Kruidvat Originals

Maar…  het is geen rozenwater, het is een toner mét alcohol waar een beetje rozenwater inzit. Dit vind ik misleidend: op de verpakking staat alleen ‘rozenwater’. Er zou moeten staan ‘toner met rozenwater’. Nee.

Kruidvat Originals Kleimasker

Kruidvat Originals

€1,99

Deze grote tube met kleimasker is maar twee euro! Wow, supergoedkoop. Dit kleimasker reinigt je huid.

Kruidvat Originals

De bestanddelen. Ja: het is een kleimasker. Kaolin staat na water helemaal bovenaan. Wat zit er verder in? Vette soorten alcohol, sheaboter, spirulina, blaaswierextract, zeezout, vitamine E… Dat ziet er best aardig uit! Parfum staat op driekwart van de lijst en dat had er nou net nog even uit gemogen.

Kruidvat Originals

Dit is het masker. Er zijn kleurstoffen aan toegevoegd om het lichtblauwe tintje te krijgen.

Kruidvat Originals

Dit masker vond ik niet fijn. Het begon erg te prikken een paar minuten na het aanbrengen, dus toen heb ik het er snel weer afgehaald. Mijn huid voelde wat droog en trekkerig aan na gebruik, niks voor mij.

Kruidvat Originals Huidolie Almond

Kruidvat Originals

€1,99

Als laatste deze huidolie, ook in de amandel lijn. Deze olie moet zorgen voor een zachte, gladde huid. Het flesje ziet er mooi uit! Met een pipetje kan je de olie uit het flesje halen.

Kruidvat Originals

De bestanddelen. Er zit amandelolie, macadamiaolie en abrikozenpitolie in en vitamine E. Parfum staat helemaal onderaan (prima). De hoofdbestanddelen zijn geen oliën maar wel olieachtige substanties die je huid zacht maken.

Kruidvat Originals

Deze substantie is wat je van een olie mag verwachten! Dun en vettig. Smeert makkelijk uit en trekt ook verrassend snel in. Mijn huid voelt prettig en soepel aan na gebruik. Ruikt een tikje zoetig maar dit is niet al te aanwezig. Dit is het eerste product in deze blogpost waar ik echt enthousiast over ben. Voor €1,99 zo’n fijne voedende zachte olie is wel echt goed.

 

Ik ben dus gemengd over deze producten. Ik vind ze deels misleidend én niet goed voor je huid, maar sommige producten zijn ook weer wel prima. Een kwestie van in de winkel even goed kijken naar de ingrediënten en naar wat er allemaal echt in zit.

De Kruidvat Originals producten zijn bij alle Kruidvat filialen en online te koop. Ik heb deze producten gekregen.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.