30 november 2016 door Cynthia Schultz 25 reacties
 • budget
 • goedkoop
 • huidverzorging
 • kruidvat originals
Een MissLipgloss artikel

Vernieuwd: Kruidvat Originals

Kruidvat Originals

De beautyproducten van de Kruidvat Originals lijn heb je ongetwijfeld wel eens zien staan in de schappen bij Kruidvat. Als tiener gebruikte ik huidverzorging van deze lijn omdat het zo goedkoop was. Sinds 1975 bestaat Kruidvat Originals al en ze hebben net hun hele lijn een restyling gegeven. De producten zijn nog hetzelfde, de verpakkingen zijn vernieuwd.

Dit zegt Kruidvat over Kruidvat Originals:

Omdat persoonlijke verzorging belangrijk is voor iedereen, heeft Kruidvat al sinds de oprichting in 1975 een duidelijke missie: de drogist voor iedereen! Persoonlijke verzorging is een belangrijke voorwaarde om je goed te voelen.

De ontwikkeling van Kruidvat Originals, een betaalbare lijn crèmes en oliën, draagt hier aan bij. De basis van deze lijn is telkens gebaseerd op één duidelijk natuurlijk ingrediënt, zoals: wilde roos, amandel, abrikoos of eucalyptus.

De prijzen zijn echt heel erg laag. Zo heb je een handcremes, dagcremes, reinigingslotions, huidoliën en maskers voor €1,99. De uitstraling vind ik wel leuk: de producten zijn verpakt in bruine glazen potjes en flessen die doen denken aan oude apothekersverpakkingen. Ik heb een aantal producten in hun nieuwe jasje getest en vertel je graag wat ik er van vind.

Kruidvat Originals Massageolie Almond

Kruidvat Originals

€3,39

Deze massage-olie verzacht en verzorgd je huid. Je kan hem als verzorgende olie gebruiken, maar ook als massage-olie. De olie is verpakt in een grote kunststof pompflacon: praktisch en hygiënisch.

Kruidvat Originals

Kruidvat Originals

De ingrediënten. De basis is minerale olie, wat voor die prijs ook bijna niet anders kan. Verder zit er zonnebloemolie in, zoete amandelolie, bisabolol en vitamine E. Parfum staat op de helft van de lijst.

Kruidvat Originals

De olie is extreem vettig en zo dun als je mag verwachten bij een massage-olie. De geur vind ik, en dit zeg ik niet snel, verschrikkelijk. Écht vies. Het ruikt naar plastic. Het ruikt naar Barbie-huid. Barbieschoentjes. Brrrrrr. Nee!

Kruidvat Originals Rozenwater

Kruidvat Originals

€1,99

Rozenwater is een fijn natuurlijk product dat je als toner kan gebruiken na het reinigen. Pure rozenwater is echt ideaal en zacht voor je huid.

Kruidvat Originals

Maar…  het is geen rozenwater, het is een toner mét alcohol waar een beetje rozenwater inzit. Dit vind ik misleidend: op de verpakking staat alleen ‘rozenwater’. Er zou moeten staan ‘toner met rozenwater’. Nee.

Kruidvat Originals Kleimasker

Kruidvat Originals

€1,99

Deze grote tube met kleimasker is maar twee euro! Wow, supergoedkoop. Dit kleimasker reinigt je huid.

Kruidvat Originals

De bestanddelen. Ja: het is een kleimasker. Kaolin staat na water helemaal bovenaan. Wat zit er verder in? Vette soorten alcohol, sheaboter, spirulina, blaaswierextract, zeezout, vitamine E… Dat ziet er best aardig uit! Parfum staat op driekwart van de lijst en dat had er nou net nog even uit gemogen.

Kruidvat Originals

Dit is het masker. Er zijn kleurstoffen aan toegevoegd om het lichtblauwe tintje te krijgen.

Kruidvat Originals

Dit masker vond ik niet fijn. Het begon erg te prikken een paar minuten na het aanbrengen, dus toen heb ik het er snel weer afgehaald. Mijn huid voelde wat droog en trekkerig aan na gebruik, niks voor mij.

Kruidvat Originals Huidolie Almond

Kruidvat Originals

€1,99

Als laatste deze huidolie, ook in de amandel lijn. Deze olie moet zorgen voor een zachte, gladde huid. Het flesje ziet er mooi uit! Met een pipetje kan je de olie uit het flesje halen.

Kruidvat Originals

De bestanddelen. Er zit amandelolie, macadamiaolie en abrikozenpitolie in en vitamine E. Parfum staat helemaal onderaan (prima). De hoofdbestanddelen zijn geen oliën maar wel olieachtige substanties die je huid zacht maken.

Kruidvat Originals

Deze substantie is wat je van een olie mag verwachten! Dun en vettig. Smeert makkelijk uit en trekt ook verrassend snel in. Mijn huid voelt prettig en soepel aan na gebruik. Ruikt een tikje zoetig maar dit is niet al te aanwezig. Dit is het eerste product in deze blogpost waar ik echt enthousiast over ben. Voor €1,99 zo’n fijne voedende zachte olie is wel echt goed.

 

Ik ben dus gemengd over deze producten. Ik vind ze deels misleidend én niet goed voor je huid, maar sommige producten zijn ook weer wel prima. Een kwestie van in de winkel even goed kijken naar de ingrediënten en naar wat er allemaal echt in zit.

De Kruidvat Originals producten zijn bij alle Kruidvat filialen en online te koop. Ik heb deze producten gekregen.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

25 reacties
 1. Emanuele

  De Eucalyptus massageolie van deze lijn is voor mij ideaal ik heb de Amandel ook geprobeerd en die is net even iets minder glad lijkt wel dus volgens mij is het niet alleen het geurtje dat het onderscheid maakt. Ik hoop dat er weer een aanbieding komt van 2 stuks voor € 5,00 dan sla ik gelijk in voor de eerste 10 jaar want als het product zou verdwijnen net als met de Nivea Massage-olie is gebeurd in 2007 dan zou ik behoorlijk balen.

 2. sandra

  De huidolie is er in 3 soorten en kosten 1,99 ! ik heb ze vanmiddag net gekocht (dus geen 3,39) , ik gebruik de amandelolie voor mijn gezicht en de baobab voor mijn handen.

 3. Cindy

  Ik heb de Eucalyptus massageolie van deze lijn. Ben er wel tevreden over, maar heb mij eigenlijk niet in de ingrediënten verdiept….fijn is wel dat deze betaalbaar is.

 4. anna

  Bedankt voor je eerlijke review! Ik was vooral benieuwd naar het masker, maar nu durf ik niet meer zo goed…

 5. julie

  Ik had ze al zien staan en vind het weeral zo jammer dat er parfum inzit 🙁 WHY??

 6. Loes | Gewoon iets met Loes

  Mmmm, jammer, ik sla deze lijn ook maar even over. Zie in de comments dat de pure amandelolie niet meer in het assortiment zit. Dat vind ik erg jammer, want die gebruikte ik altijd wel (naar volle tevredenheid). En die smeer ik in de winter ook altijd op de tere huidjes van de kids. Zo lekker na het badderen. Jammer dat ze dat er uit hebben gedaan :(.

 7. marleen@burgertrutjes

  Fijne eerlijke review. Er zitten wel wat producten tussen waarvan ik denk YES, leuk! Maar dat masker enzo? Neee. Ik wil geen rooie kop 😉

 8. Sandra

  Jammer dat het toch een beetje tegen valt… Deze producten laat ik maar aan me voorbij gaan.

 9. rachel

  wij gebruiken hier de tea tree ofzoiets oil en lotion van deze lijn en die vinden we wel fijn

 10. Frederieke

  De vernieuwde lijn is zeer zeker geen verbetering. Zo hadden ze voor 3 of 4 euro altijd een flesje pure amandelolie. Die hebben ze nu vervangen door een of andere geparfumeerde synthetische variant (in ieder geval goed te merken dat het geen pure olie meer is). Ik had ook de gezichtsolie met amandel uitgeprobeerd maar deze is me ook te synthetisch af. Jammer, Kruidvat… waarom?

 11. Iris

  Eerlijke review! Het andere masker van deze lijn is wel heel erg fijn, trouwens. En ik zweer echt bij de olie! Mijn droge huid is als sneeuw voor de zon verdwenen.

 12. Merel

  Heb er ook naar staan kijken maar vond er teveel toegevoegde rommel inzitten. Vooral alcohol staat bij veel producten hoog op het lijstje helaas.

 13. Femke

  Eerlijke review, super fijn!

 14. aboutsbstyle

  jammer dat de producten tegen vallen zeg, zelfs tot misleiding aan toe. Nee helaas is het niks voor mij. Heerlijk review en ook weer goud eerlijk. Liefs Soraya

 15. Agnes

  Fijne review! Niet negatief maar eerlijk en open.

 16. Maaike

  Laatst waren deze producten voor de helft met kruidvat punten. Dus heb ik ook een aantal producten gekocht om te proberen. Moet ze nog testen en op de foto zetten, maar ik vond bij veel producten de ingredientenlijst wel ok als je bedenkt hoe goedkoop deze producten zijn. Ben erg benieuwd hoe mijn gevoelige huid er op reageert.

 17. Myrthe

  Pfff dat flesje Rozenwater is inderdaad nogal misleidend!

  Voor 2 euro heb je ook een literfles puur rozenwater bij de Gezondheidswinkel. Doe je maanden mee en is echt heerlijk! Het verzorgt en verfrist mijn droge en gevoelige (eczeem) huid perfect. c:

  Het product ziet er niet uit (het lijkt wel een fles terpentine), maar ik giet het altijd in zo’n klein flesje voor op reis en zet die op m’n wasbak. 🙂 Echt een holy grail product.

 18. Eva

  Hmmm jammer! He ziet er echt super uit maar als ik de ingrediënten bekijk dan zou ik deze producten overslaan. Liever iets meer geld uitgeven aan producten die kwalitatief beter zijn…

 19. Anna Gerrie

  Jammer dat het meeste niet bevalt! Ik sla deze lijn over 🙂

 20. Nicole

  Jammer zeg dat sommige producten nogal misleidend zijn. Eigenlijk niet echt oke. Ik vind de nieuwe verpakkingen wel heel erg mooi.

 21. Manon

  Ik ben de maskers van Original aan het testen

 22. Daisy

  Wat ben jij eerlijk over deze producten! Echt super!

 23. Marlies

  Wat toevallig, ik stond gisteren nog naar de huidolie te kijken! Wilde eerst even een review lezen van het product en nu staat jouw artikel online. Top!

 24. Nicole

  Hmm wat jammer dat de producten tegen vallen. Ik ben toevallig opzoek naar een huid olie dus deze ga ik zeker proberen! Fijne review (: