Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
17 juli 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Verkoelings- en makeuptip: busjes water!

P1150279Persoonlijk vind ik dit onmisbaar als het warm is: watersprays! Meerdere merken hebben ze, maar Evian, La Roche Posay en Avene zijn het bekendste en meest populair. De busjes bevatten mineraalwater en je kan ze op verschillende manieren gebruiken, maar zijn vooral héérlijk als verkoeling.

P1150278

Goedkoop zijn de flesjes niet. Voor 150ml betaal je rond de acht euro voor beide merken. La Roche Posay is trouwens bij de apotheek te koop. Avene is bij verschillende soorten apotheken verkrijgbaar, je kan het beste even de pagina met verkooppunten checken.

Evian heeft deze busjes water ook, deze zijn wat goedkoper en kosten rond de zes euro. Deze zijn wat makkelijker verkrijgbaar ook; bij Etos en Douglas.

  P1150280

Wat is er nu precies zo heerlijk aan deze sprays? Nou, ten eerste als instant verkoeling als het warm is. Warm (en benauwd) hier in Nederland, of ergens op een tropische bestemming. Altijd meenemen in je koffer, zo’n busje! Het is heerlijk om jezelf te verkoelen met een lichte waternevel. Het voelt zo lekker! De spuitkopjes van deze sprays zijn ook mega fijn en er komt een hele lichte nevel uit wat het nog prettiger maakt.

P1150286

En ja, je kan ook zelf kraanwater in een sprayflesje doen en dat voelt ook lekker, maar het prettige aan deze sprays is dus dat de nevel zo onwijs fijn en licht is en dat je er niet meteen zeiknat van wordt, maar dat het een licht waterlaagje over je huid (of haar) aanbrengt.

Het is nog lekkerder om een busje in de koelkast te bewaren. Toen het laatst hier in Nederland zo warm was had ik een busje in de koelkast staan en een busje naast het bed in de slaapkamer. Ook heerlijk om mee te nemen in je tas op een warme dag, of naar het park, naar het pretpark, in de auto…

Natuurlijk is het wel prijzig, maar je doet echt lang met zo’n busje en die nevel doet het hem.

P1150281

Informatie op de verpakking van La Roche Posay.P1150282

Nog meer info.P1150283

P1150284

En op de verpakking van Avene. Beide merken claimen dat het water geweldig werkt voor je huid, maar ik denk dat ik dat een beetje overdreven vind. Uiteindelijk is het gewoon mineraalwater en water werkt zelfs uitdrogend op je huid, dus écht een wondermiddel kan het niet zijn.

Het is echt mijn gouden tip als het warm is: een busje Evian, Avene of La Roche Posay water meenemen. Zo verkoelend!

Enne, daar stopt het niet. Ik gebruik zelf altijd als ik me heb opgemaakt een spray over mijn make-up heen. Dit kan een speciale fixing spray zijn zoals MAC Fix+ of een vitaminespray zoals Hannah Vitamin Complex, maar zo’n waterspray werkt ook als een tierelier. Je sprayt het gewoon over je make-up wanneer je helemaal klaar bent en het zorgt ervoor dat je make-up er mooier uit ziet! Als je make-up een beetje poederig is verdwijnt dat meteen, je krijgt er een frisse gezonde glow van en het geheel blijft wat langer zitten. Geweldig, toch? En daar heb je echt een fijne nevel voor nodig, dat lukt je niet met een plantenspuit.

Anyhow, mijn gouden tip om benauwde, warme dagen een beetje fris en fruitig door te komen: watersprays. Van Evian, Avene of La Roche Posay. Als je in Frankrijk bent deze zomer: koop een paar bussen in de supermarkt. Je vindt ze daar voor een paar euro van andere merken!

Geniet van het lekkere weer, vergeet je niet goed in te smeren en koel lekker af met zo’n spray!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.