Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
30 september 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • behandelen
  • gele
  • nagels
  • vergeelde
Een MissLipgloss artikel

Verkleurde nagels: voorkomen en genezen

Normale nagels hebben een huidskleurig, lichtroze nagelbed en vrij witte randjes. Maar je nagels kunnen verkleuren, vaak worden ze dan wat gelig tot oranje. Dit kan door verschillende dingen komen, en je kan er ook op een aantal manieren weer vanaf komen.

 

 

Hoe verkleuren je nagels en hoe voorkom je verkleuring?

De meest voorkomende oorzaak is het gebruik van heftig gekleurde nagellak (zoals (donker)rood, blauw, paars), het niet gebruiken van een basecoat en roken. Voor het laatste is een simpele oplossing: stoppen ;). Als je niet wilt dat je nagels verkleuren door het gebruik van nagellak, gebruik dan áltijd een basecoat (een basislak) onder de kleur die je gaat dragen. Gebruik een echte basecoat, een laagje transparante nagellak voldoet meestal niet. Heel soms verkleuren je nagels alsnog als je een basecoat gebruikt, dan heb je een extreem heftig gekleurde nagellak. Hier kan je niet zoveel aan doen, al kan je de volgende keer proberen twee laagjes basecoat te gebruiken.

 

Hoe haal je verkleuring weg?

Dat kan op een aantal manieren.

  • Je kan een speciaal badje maken met een whitening product. Herome heeft hier tabletjes voor, net als Koh. Ik heb zelf thuis zakjes met wit poeder van Orly, dit doe je in een badje lauwwarm water en dan laat je je vingers daar even in zitten (vijf tot tien minuutjes). Dit haalt alle verkleuringen weg en zorgt dat je nagels weer mooi natuurlijk er uit zien.
  • Je kan ook huis-, tuin- en keukenmiddeltjes gebruiken. Citroensap schijnt goed te werken! Maak een badje lauwwarm water en doe er een flinke scheut sap bij. Vijf tot tien minuutjes laten weken zou moeten werken!
  • Vaak is alleen de bovenste laag van je nagel verkleurd. Met een buffervijl kan je dit bovenste laagje er af vijlen. Daaronder zit weer mooie roze nagel.
  • Helpt het allemaal niet? Dan kan je ook een lak gebruiken die je nagels optisch witter maakt. Vaak heeft dit een soort parelmoer glans. Herome heeft ze, en Essence ook.
  • Je kan er natuurlijk ook gewoon een gekleurde dekkende lak over heen doen (basecoat gebruiken!), maar daarmee verwijder je de kleur niet. Als je je nagellak verwijdert zit het er natuurlijk nog steeds.

 

Wees gewoon heel secuur met het gebruik van basecoat, en vergeet het nooit – je nagels verkleuren geheid als je dit niet gebruikt.

Foto is van Charlotte van PinkyPolish.nl


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.