Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
5 december 2008 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • boek
Een MissLipgloss artikel

Veggie in pumps

Veggie in pumps is een praktische gids voor iedereen die waarde hecht aan een fijn leven, maar tevens eerlijkheid en rechtvaardigheid hoog in het vaandel draagt. Er leuk en mooi uitzien mag niet ten koste gaan van de rest van de wereld. Met respect voor de natuur gaan de Veggies in Pumps volledig gestileerd de wereld in. Op hoge hakken gewapend tegen het geitenwollensokkenvirus gaan zij op zoek naar mooie ‘eerlijke’ kleding, (h)eerlijk ’tofulicious’ eten en prachtige ‘respectful’ accessoires. De aarde is jarenlang uitgebuit en maximaal benut, dus we worden wel gedwongen naar andere oplossingen te zoeken. Veggie in pumps laat zien dat het niet moeilijk is om bewust te eten, verantwoord te reizen en eerlijke kleding te kopen. In deze gids leiden zij ons langs alle valkuilen van de verschillende eco-merken, ze geven informatie over eerlijke kleding en recepten voor de lekkerste veganistische cakejes. Veggies in pumps gaan voor het beste en als dat niet te vinden is, creëren ze het zelf wel, onder het motto: duurzaamheid duurt het langst!


Eco en veggie is hip! Je hoort het overal en steeds meer merken en producten worden eco of biologisch. Veggie in Pumps is hét boek voor meiden slash dames die verantwoord en stijlvol veggie (willen) zijn.

Het boek is geschreven door Merel van der Lande en Lisette Kreischer. Lisette stopte zelf op haar tiende met het eten van vlees en is dus een rasechte veggie! VIP was haar afstudeerproject. Merel van der Lande is freelance journaliste. Ze werkte voor onder andere Seasons en Buitenleven.

VIP is ten eerste een heel móói boek. Het heeft een mooi, groot formaat, echt zo’n koffietafel-boek. Het papier is mooi, dik en glanzend en de vormgeving is echt geweldig. De foto’s zijn mooi, de teksten zijn goed… Dus de Miss Lipgloss-keuring heeft ‘ie al doorstaan 😉

Daarnaast is het boek gewoon súperleuk. Het is verdeeld in zes hoofdstukken: food, fashion, beauty, travel, styling en business. In elk hoofdstuk staan handige tips, veel uitleg over bijvoorbeeld bepaalde keurmerken en (superhandig) merken en adressen waar fijne eco & veggie producten te koop zijn. Leuk en handy!

Mijn favo onderdeel is natuurlijk het beauty-hoofdstuk. Heerlijk! Leuk: de recepten voor je eigen shampoo, bodymilk en andere beautyproducten. Mijn goedkeuring heeft ‘ie, dit superleuke boek. Onmisbaar voor meiden die een stuk gezonder willen (gaan) leven.

Lisette Kreischer & Merel van der Lande
ISBN 9789047200468
Uitgeverij Artemis & Co
224 pagina’s
Koop nu bij Cosmox voor €17,95: geen verzendkosten!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.