Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
20 februari 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • bodybutter
  • bodycreme
  • Review
  • Test
Een MissLipgloss artikel

Vaseline Intensive Rescue Moisture Locking Cream

Vaseline kennen we allemaal van de wit met blauwe potten met – inderdaad – Vaseline. Maar het is ook een compleet merk met huidverzorgingsproducten! En er is net een nieuw product uitgebracht: de Moisture Locking Body Cream. Moisture Locking is een speciale lijn binnen de Vaseline collectie, speciaal voor een (zeer) droge huid. Er waren al bodylotions (geparfumeerd en ongeparfumeerd), herstellende balsem, voetcreme en handcreme en nu is er ook een Body Cream. Iets dikker dan een bodylotion, ik noem het liever gewoon een Body Butter.

Deze creme belooft heel wat! Wat Vaseline er zelf over zegt:

De Intensive Rescure Moisture Body Locking Cream is een volle creme die de zeer droge huid helpt herstellen en verzorging biedt. Het is klinisch bewezen dat deze creme de symptomen van de zeer droge huid verlicht en verzacht. Juist de zeer droge huid kan wel een extra oppepper gebruiken en deze nieuwe body creme biedt hierbij de helpende hand.


Je kan hier precies lezen hoe de creme werkt en de testen die er mee zijn gedaan. Op deze manier bewijzen ze dat het product echt werkt. Je begrijpt dat ik na al die beloftes wel heel erg benieuwd werd, zeker omdat een pot van 250 milliliter maar €6,49 kost… Een fijn prijsje, maar ook een fijn product?

Testen maar!
Het uiterlijk & geur
Het eerste wat ik zie is de verpakking. Een simpele witte pot met een blauw deksel. Geen poespas, en duidelijk Vaseline. Een beetje veilig en saai, maar ook serieus. Je verwacht dat hier een goed werkend product in zit. Het is ook meteen duidelijk dat dit is bedoeld voor de droge huid, het staat er in dikke rode letters op. Kan niet missen! Ook staat op de deksel dat het hypoallergeen is, dit houdt in dat er weinig tot geen kans is op allergische reacties. Fijn dus voor meiden met een lastige huid, met bijvoorbeeld eczeem.

Wanneer ik de deksel er af draai, zie ik dat de pot echt tot het randje vol zit. Je wordt dus niet voor de gek gehouden. Er zit geen parfum in dit product, dus er zit geen aanwezige geur aan. Wel ruik je heel lichtjes een cremegeur, maar dat vind ik wel lekker.

De werking
Wanneer ik wat creme uit de pot wil pakken, valt me op dat het heel zacht maar toch stevig is. Veel heb je niet nodig, een likje is genoeg voor je onderbeen bijvoorbeeld. Het smeert heel lekker uit en trekt vrij snel in. Het heeft wel eventjes wat tijd nodig, dus ik smeer me in, poets m’n tanden of doe vast m’n make-up en kleed me daarna aan. Anders plakt het wel een beetje aan m’n kleren. Ik merk meteen dat m’n huid zachter is, het voelt gevoed en soepel aan en zo blijft het ook de hele dag voelen. Zeker wanneer ik daarvoor onder de douche heb gescrubd. 
Wanneer je dit product elke dag gebruikt, schat ik dat je er anderhalf tot twee maanden mee doet.

Conclusie
Yes, een topproduct voor een topprijs! €6,49 voor een bodycreme die zo goed werkt is bijna ongelooflijk. Mijn huid is heerlijk zacht en soepel en van droogheid is echt niks meer te merken. Het enige wat je als een nadeel zou kunnen ervaren is dat het product wat saai is. Simpele verpakking, geen kleur, geen geur. Maar dat is juist iets waar Vaseline zich op richt: huidverzorging voor de gevoelige en wat lastigere huid. Dus meiden die op zoek zijn naar een basic bodycreme waar je huid goed op reageert: de Vaseline Intensive Rescue Moisture Locking Cream is echt het proberen waard.

De body creme kost €6,59 voor 250 milliliter en is o.a. te koop bij Kruidvat, Trekpleister en Etos.
Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.