Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
3 mei 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • beautytips
  • How To
  • vakantie
  • zomer
Een MissLipgloss artikel

Vakantie beautytips

Het is inmiddels alweer mei en dus is het vakantieseizoen in zicht! Of misschien ga je deze maand al wel op vakantie. Heerlijk, genieten van de zon in een warm land. Ik wil je bij deze wat beautytips geven om te voorkomen dat je met groen haar en een knalrode huid weer terug komt!

 

In het vliegtuig

Als je naar een warme bestemming gaat, doe je dat heel waarschijnlijk met het vliegtuig! Of je er nou een uurtje in zit, of tien, het is niet zo best voor je looks. De luchtvochtigheid is in de lucht nogal super laag, en daardoor droogt je huid uit. Ook is reizen vermoeiend en misschien een beetje stressvol. Daar kan je natuurlijk gewoon wat aan doen! Namelijk: smeren! Neem een fijne crème mee (verpakking kleiner dan 50ml), ook voor je handen en een lippenbalsem voor je lippen.

Voel je je in het vliegtuig na een paar uur ook wat vies? Neem dan een deodorant mee en een spray voor je gezicht, zoals MAC Fix+ of Mineralogie Skin Spritz. Gewoon een waterspray zoals Evian kan natuurlijk ook.

Stop ook wat reinigingsdoekjes in je tas. Fijn om je gezicht, armen en handen even op te frissen.

Moet je écht lang vliegen? Neem dan ook een tandenborstel en tandpasta mee, wel zo fijn om je tanden even te poetsen na flink wat uurtjes in een vliegtuig.

 

Bij het zwembad of op het strand

Smeren smeren smeren! Smeer je goed in en pak zeker niet te weinig zonnebrand. Vergeet geen enkel plekje, neem ook de stukjes huid onder bandjes en zo mee, want die kunnen verschuiven. Vergeet je oogleden, je voeten en je oren niet, want die verbranden snel!

En nog een keer smeren! Nadat je het water in bent geweest of je hebt afgedroogd moet je je opnieuw insmeren. Als er op een product staat dat ‘ie waterproof is, betekent dat niet dat ‘ie perfect op z’n plek blijft na een duik in het water. De factor wordt wel minder, dus je moet wel bijsmeren. Vergeet dat niet, anders verbrand je!

Lig je graag op het strand? Zorg dan dat je een zonnebrand hebt die niet plakt, anders zit je na een paar uur helemaal onder het zand!  Neem bijvoorbeeld een product speciaal voor de vette huid, die zijn vaak zonder olie en voelen op geen enkele manier vet aan op je huid. Da’s fijn! La Roche Posay heeft bijvoorbeeld deze producten.

Ga je lekker de zee in? Heerlijk! Maak gebruik van de natuur en scrub je lichaam met het zand. Spoel het daarna af met het zeewater en je wordt dan mooi egaal bruin!

Draag gewoon lekker geen make-up. Het kan alleen maar uitlopen en vies worden. Wat je wel kan doen is een dun laagje waterproof mascara en wat lippenbalsem, daarmee kan je niet de mist in gaan!

Bescherm je haar! Als je niet wilt dat je haarkleur vervaagd of lichter wordt, bescherm het dan. Draag een leuk hoedje, of doe een UV-bescherming in je haar. Hier zijn speciale producten voor. Je kan ook een theelepel zonnebrand mengen met water en dat in je haar verdelen, maar dan heb je wel het risico dat het iets vet wordt.

Draag een zonnebril. De zon is ook schadelijk voor je ogen, en als je geen zonnebril draagt, knijp je constant je ogen halfdicht. Hier krijg je rimpeltjes van. En het kijkt toch gewoon veel fijner, met zonnebril!

 

In het zwembad

Heb je blond (geverfd) haar? Dan loop je het risico dat je haar groen wordt na een duik in het zwembad. Dit kan je voorkomen! Spoel sowieso eerst je haar uit onder de douche en doe er dan een klein beetje conditioner in. Verdeel dit goed. Nu kan de chloor niet in je haar trekken en wordt het niet groen!

Bedenk je dat je in het water ook nog flink kan verbranden. Het voelt koeler natuurlijk, en zeker wanneer je ronddobbert op een luchtbedje voelt het niet alsof het heel warm is. Kijk daarmee uit, want de zon doet net zo hard z’n werk als op de kant van het zwembad.

 

Verder…

Wil je op je warme bestemming graag make-up dragen? Draag dan in plaats van een foundation een getinte moisturizer of BB Cream. Je kan ook je foundation wat luchtiger te maken door hem te mengen met een dagcreme. Vergeet je SPF niet! Je kan een primer en poeder gebruiken om je make-up wat meer longlasting te maken, want met het warme weer smelt het snel van je gezicht af.

Ben je erg wit en wil je op je vakantiebestemming toch al een beetje bruin zijn? Ga dan thuis aan de slag met zelfbruiner. Op die manier wordt je veilig bruin! Je bent trouwens dan niet minder vatbaar voor verbranden of zo, dus smeer jezelf nog steeds goed in op de plek van bestemming. Weet je niet zo goed hoe je zelfbruiner moet gebruiken? Lees dan deze blogpost.

Kijk uit met gewone parfum. Door de alcohol kan je vlekken krijgen in de zon. Veel geuren hebben speciale zomerversies zonder alcohol, kies daarvoor!

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.