Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
26 april 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Universal Contour Wrap #2

In mijn filmpje over de UCW hebben jullie kunnen zien hoe een wrap in zijn werk gaat. Deze keer vertel ik jullie meer over mijn tweede behandeling en beantwoord ik de veel gestelde vragen.
Alweer twee weken geleden ging ik voor de tweede keer naar Thermen Bussloo voor de wrap behandeling. De vorige keer verloor ik 22,5 centimeter en deze keer verloor ik 20,5 centimeter. De UCW behandelaar vertelde me dat dat echt veel was en dat het waarschijnlijk kwam doordat ik zelf veel bezig ben met afvallen en sporten, waardoor er extra veel afvalstoffen vrij komen. Bij de eerste behandeling was ik vooral bij mijn middel, onder buste,heupen, dijen, bovenbenen, knieën en biceps omtrek verloren (allemaal 2 tot 2,5 centimeter) en deze keer vooral bij mijn bovenzijde borst, ribbenkast, heupen, dijen, bovenbenen, knieën, kuiten en biceps (2 tot 3 centimeter). De behandeling ging precies hetzelfde, en omdat ik nu wist wat er ging gebeuren was het wel wat prettiger. Ik heb tijdens de inwerktijd (een uur) gewoon lekker geslapen.

Voor de behandeling werd ik weer op twintig plekken op mijn lichaam gemeten, en op geen enkele plek waren de centimeters er weer aan. Op sommige plekken was ik zelfs iets slanker, waarschijnlijk door het sporten.


Nu is het tijd om de vragen te beantwoorden die ik veel bij de reacties zag. Ik merk dat velen heel erg sceptisch zijn, natuurlijk lijkt het te mooi om waar te zijn. Sommigen gaven zelfs aan dat ze het teleurstellend vonden dat ik zoiets ging doen, omdat het wel erg dom was om zoiets te geloven. Dat is ook de reden waarom ik de behandeling ben gaan doen, ik wilde wel eens zelf meemaken of het ging werken. Ik dacht ook: “Huh, hoe kan dat nou werken?” En de enige manier om daar achter te komen is door het zelf te gaan doen.

De antwoorden op de meest gestelde vragen:

  • Wat een onzin zeg, vet gaat alleen weg door sporten en/of minder eten. Niet door zo’n wrap.

Het gaat hier ook niet om vet, niemand claimt dat vet ‘verdwijnt’. Afvalstoffen worden afgevoerd en daardoor verlies je centimeters. Je vetpercentage wordt dan ook niet lager.

  • Nou, dan is het vocht.

Nee, dat is het ook niet. Je krijgt zelfs tijdens de behandeling een glas water, en zoals ik al aangaf was tijdens de tweede behandeling de omtrek van de twintig plekken exact hetzelfde gebleven.

  • Volgens mij ben je gewoon slanker doordat het vet dicht op elkaar wordt gedrukt. Na een paar uur heb je je centimeters dan al terug.

Zoals ik al vertelde, na een paar weken (tijdens de tweede UCW behandeling) was ik op geen enkele plek centimeters aangekomen. Alles was hetzelfde gebleven, op sommige plekken was ik zelfs iets (een paar millimeter) slanker.

  • Die vrouw doet gewoon de centimeter strakker aantrekken wanneer ze je na de behandeling opmeet.

Geloof me, ik was er zelf bij en heb hier zeker de tweede keer héél goed op gelet, en dat doet ze niet. Dan zou ze natuurlijk ook zichzelf voor de gek houden, en Thermen Bussloo gaat natuurlijk geen behandeling geven waar ze zelf niet achter staan.

  • Ik denk dat je afvalt doordat je zweet in dat pak. Door zweten word je ook slanker in omtrek.

Bij de Universal Contour Wrap behandeling is het juist heel belangrijk dat je niet zweet. Je krijgt dat plastic pak aan om je eigen lichaamstemperatuur vast te houden, op het moment dat die uitgaat na een uur krijg je het echt steenkoud. Toen ik het pak aanhad, zei de behandelaar ook tegen me dat ik het moest zeggen als ik het te warm kreeg want zweten is echt niet de bedoeling. Ik heb ook helemaal niet gezweet.

  • Als dit echt zou werken, waarom weet dan nog niet heel Nederland hier van? Het zou dan toch vast allang ingeburgerd zijn.

Dat zou je denken! Ik weet niet waarom dat is, maar sommige dingen hebben tijd nodig om de aandacht te krijgen. Ik denk dat veel mensen hier te sceptisch voor zijn en niet geloven dat zoiets werkt. Dat merkte ik ook al bij de reacties, ik denk dat zo’n 70% van de meiden echt niet gelooft dat dit werkt. En het is natuurlijk niet zo goedkoop, dus ik denk ook dat het daarom in Nederland nog niet ‘ingeburgerd’ is.

  • Ben je ook lichter na de behandeling?

Nee, in gewicht verandert er niks.

  • Voel je ook aan je kleding dat je slanker bent? Dat het minder strak zit?

Bij mij is dit altijd heel lastig, omdat ik veel jurkjes met leggings draag en dat rekt zo lekker mee. 😉 Maar ik had wel het idee dat ik het vooral bij mijn benen goed kon zien. Helaas waren er het minst centimeters af rond mijn buik, de eerste keer een halve centimeter en de tweede keer nul. Terwijl dat wel juist de plek was waar ik wat af wilde hebben.


Binnenkort krijg ik de laatste behandeling, en dan zal ik weer vragen beantwoorden, dus als je ze nog hebt, stel ze maar bij de comments. In mijn eerste artikel over de UCW kan je nog meer feitelijke informatie lezen, over hoe het nou eigenlijk kan dat je centimeters kwijtraakt. Zijn er hier ook meiden die de UCW behandeling zijn gaan doen naar aanleiding van mijn artikelen?

P.s.: Je VVV Irischeque is nu 25% meer waard bij Thermen Bussloo! Kijk hier.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.